Paste cu chiftelute marinate

Imi plac mult chiftelutele marinate,dar in felul meu facute! am vazut pe la una,pe la alta facut sosul cu faina!!!!eu nu fac asa ceva niciodata,pentru ca oricum se ingroasa sosul cu faina de la chiftelute,nu mult e adevarat dar conteaza.
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste pentru garnitura
500g carne tocata
1ceapa mica
1capatana mica de usturoi
1cartof fiert
sare
piper
putin cimbru
2leg.marar
2oua
1ceasca cu faina
ulei pentru prajit
2cani cu suc de rosii
3frunze de dafin
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata fin,usturoiul bine pisat,cartoful fiert si pasat bine,ouale batute,sare,piper,cimbru,verdeata tocata marunt;dupa omogenizare se formeaza chiftelute rotunde,se trec prin faina apoi se prajesc in ulei si se scot pe farfurie.
Intr-o cratita cu 2linguri ulei curat de la prajitul chiftelelor,se caleste o ceapa mica taiata marunt,se adauga un pahar cu apa,se lasa pana se inmoaie ceapa apoi se adauga sucul de rosii,dafinul si putina sare;dupa cateva clocote se adauga si chiftelutele,se lasa la fiert incet 10-15min apoi se opreste focul si se scoate dafinul
 Se pun pastele la fiert in apa cu putina sare si se tin dupa instructiunile de pe pachet
Se pun pe farfurie paste,deasupra chiftelute cu sos si se serveste imediat.
Deliciu!

 

 

0

Aripioare KFC

Particip cu aceasta reteta la Provocarea Weekend cu spor care nu se stie daca va mai continua,oricum eu daca tot am pregatit retete din blogul ELENEI BITE,fiind gazda in aceasta luna,le postez atata timp cat le-am gatit!
AVEM NEVOIE DE:
1kg aripi de pui
200g faina
1lingura boia iute
1lingurita pudra de ghimbir
1lingura pudra de usturoi
1/2lingurita cimbru
1lingurita piper mozaic macinat
1lingurita rozmarin uscat toate de la Kotanyi
2lingurite sare
3oua
70ml lapte
ulei pentru prajit
Noi daca tot trebuia sa plecam la Predeal,am avut si copanele si aripi(sa nu cumva sa murim de foame😅😅😅)
CUM SE PROCEDEAZA:
Aripile cu varful taiat apoi taiate in doua,spalate,uscate,se lasa deoparte,copanelele de asemenea.
Intr-un castron se amesteca faina cu restul condimentelor
in alt castron se bat bine ouale cu lapte
Se trece apoi carnea prin ou,faina,din nou ou,faina,pana se imbraca bine apoi se prajeste in baie de ulei
Se scoate pe hartie de bucatarie apoi se servesc cu cartofi prajiti.
Eu nu am mai facut cartofi pentru ca le-am luat la drum!
Super deliciu Elena si multumesc dar pentru mine au fost prea condimentate;cand voi mai pregati asa ceva voi avea grija sa nu mai pun boia iute asa multa



 


missgrey.ro
1

Budinca de tapioca cu aroma de flori

Am facut multe astfel de budinci cu tapioca,pentru ca-mi plac foarte mult;de aceasta data am schimbat metoda si a iesit ceva frumos colorat dar si cu arome deosebite!
AVEM NEVOIE DE:
7linguri tapioca
1cutie lapte de cocos
1cana cu lapte
2linguri sirop de mac
2linguri sirop de violete
2linguri sirop de menta
cate 2picaturi de colorant alimentar pentru fiecare culoare
2linguri zahar
1-2cristale de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune tapioca inr-un bol cu apa rece cat sa fie acoperita iar dupa ce s-a umflat si a absorbit toata apa,se pune pe foc in vasul cu lapte si lapte de cocos,zahar si sare.
Se amesteca continuu sa nu se lipeasca iar dupa ce s-a ingrosat se da vasul deoparte,se imparte in 3boluri,se pune in fiecare siropul si colorantul
iar dupa omogenizare,se pune intercalat in pahare inalte cate 2-3linguri din fiecare culoare
Am ornat cu o floare de violete si frunza de menta
Deliciu!

 
 


0

Mini tort cu migdale si iaurt

Cand am primit cadoul de la Dr.Oetker,odata cu esentele de rom am primit si o brosura cu multe retete de incercat
Am inceput cu acest tortulet care mi s-a parut mai simplu si cu ingrediente pe care le aveam deja siiii,bun foarte bun!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
125g amestec de nuci,migdale,alune(eu am avut doar migdale)
1plic Glazura Duo Dr.Oetker
CREMA:
500g iaurt grecesc
250g branza dulce
125ml suc proaspat stors de portocale sau fanta
2plicuri gelatina Dr.Oetker(eu am folosit 1plic cu foi de gelatina)
75g miere de albine
 CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic,apoi se amesteca cu alunele,in cazul meu migdalele maruntite cu cutitul
Pe un platou mic se pune un inel de inox,se pune in interior amestecul pentru blat,se niveleaza apoi se lasa la frigider sa se intareasca.
Eu am impartit compozitia pentru ca este crema destul de multa doar pentru un inel si am pus si intr-o forma de silicon dar foarte bine aceasta cantitate merge intr-o singura forma mica de tort de 18cm,sau doua inele
Pentru crema se amesteca in castron iaurtul cu branza,esenta de rom,

se adauga apoi gelatina hidratata si dizolvata pe bain-marie in sucul de portocale,la final mierea,se omogenizeaza totul bine
apoi se rastoarna peste blat
Se lasa la frigider cateva ore sau pana a doua zi,cand se trece usor cu un cutit in jurul cremei si se scoate inelul
Se orneaza cu cateva alune si miere



 

0

Salata austriaca de peste

Particip cu aceasta reteta la provocarea WEEKEND CU SPOR,gazda in aceasta luna fiind Sidonia Toncean.
Sidy a ales sa ne recomande pentru pregatire
-preparate cu miel daca tot a fost luna cu Sarbatorile Pascale
-si salate
Eu pentru ca aproape toata luna am tot pregatit carne si de miel si de ied,am ales sa pregatesc o salata si alegerea a fost una super delicioasa!
AVEM NEVOIE DE:
1conserva mare sau doua mici de ton Rio Mare
3cartofi
2oua fierte
2castraveti murati
1ceapa rosie
1mar
1morcov
1radacina patrunjel
3catei de usturoi
marar verde
DRESING:
100g maioneza
100g iaurt
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii,morcovul si patrunjelul se pun la fiert in apa cu putina sare,dupa ce au fiert se scot si se taie cubulete apoi se pun intr-un castron.
Se adauga apoi marul spalat,sters,si taiat cuburi,ceapa taiata julien,castravetii de asemenea cuburi,usturoiul ras fin,ouale fierte taiate si ele cuburi,apoi tonul bine scurs
mararul si la final dresingul,amestecand usor si condimentata cu sare si piper dupa gust.
Pentru dresing,intr-un bol se amesteca maioneza cu iaurt,apoi se condimenteaza cu sare si piper
Fiecare serveste salata cum doreste,pusa in boluri si ornata cu ridichi,rosii cherry,sau pe platou pusa in inel metalic.
Super salata,super gust!!
Multumesc Sidy pentru reteta si multumesc pentru gazduire!



 
 

missgrey.ro
1

Somon cu spanac si sos de smantana

Imi place pestele maxim,imi place spanacul iar combinatia de peste cu spanac am vazut-o la Mihaela mea cand eram in Italia si de atunci cand am ocazia si tot ce-mi trebuie o pregatesc!
AVEM NEVOIE DE:
2fileuri de somon,eu am avut o coada mai marisoara si am taiat-o in doua
200g baby spanac
1catel de usturoi
sare
piper
1lamaie
4linguri ulei de masline
SOS:
4linguri smantana fermentata
1fir de ceapa verde
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Fileurile se condimenteaza,apoi se lasa deoparte pe farfurie
In acest timp se pregateste sosul;se amesteca intr-un bol toate ingredientele iar dupa omogenizare se lasa deoparte
 Intr-o tigaie nonaderenta cu 3linguri ulei,se frige pestele mai intai cu pielea in jos cateva minute,apoi se intoarce iar dupa 1-2min se scoate pe o farfurie
 In alta tigaie cu 1lingura ulei,se caleste usturoiul taiat marunt,se adauga spanacul iar dupa ce s-a inmuiat se condimenteaza si se opreste focul
 Pe farfurie se pune spanacul,deasupra pestele cu sos si se serveste cu felii de lamaie.
 
 

0

Salata cu avocado

Mi-a dat nepotu cateva retete de salata,am ales una cu ingrediente pe care le aveam si am pregatit-o
Este o salata delicioasa unde se imbina toate gusturile,dulce,sarat,acru
AVEM NEVOIE DE:
200g baby spanac
1avocado bine copt
2cuburi branza feta
1portocala
10-15nuci pecan eu am avut
SOS DE MENTA:
1mana frunze de menta
1/2avocado
2linguri ulei de masline
putina sare
cateva picaturi zeama de lamaie
1lingurita miere de albine
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune intr-un castron spanacul,se adauga nucile,branza cubulete,jumatatea de avocado curatata si taiata semirotund apoi se lasa deoparte
Se pun in blender toate ingredientele de la sos,se proceseaza totul bine
se potriveste de gust,apoi se rastoarna in castron si se amesteca usor
Dupa omogenizare,se serveste ornata cu felii de avocado si portocala.


 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme