Gnocchi la cuptor cu mozzarella

Ce sa spun,imi plac gnocchi sa-i mananc dar nu-mi place sa-i fac si  sincera sa fiu nici nu am incercat!! ei,daca se gasesc gata facuti ce sa-mi mai bat capul!!๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Am facut acum dupa o reteta vazuta la tv.in Italia unde nu mai tacea prezentatoarea cu laude si uite ca acum mi-a venit si mie randul sa laud
Intradevar este ceva incredibil de bun,are tot ce-i trebuie la gust cum mi-a spus o buna prietena cand a venit la mine si a mancat!๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
AVEM NEVOIE DE:
1pachet gnocchi
200g mozzarella
200g rosii cherry lunguiete,pot fi si rotunde
sare
piper
busuioc verde dar poate fi si uscat
3linguri ulei de masline
4oua
CUM SE PROCEDEAZA:
Rosiile spalate,taiate in jumatati se pun intr-un vas termorezistent si se adauga frunze de busuioc sau 1lingura uscat,sare,piper,eu am pus in plus si putin oregano pentru ca-mi place aroma si putin fulgi de chilli si stropit totul cu ulei apoi se lasa vasul la cuptor 5min la 180grade
Dupa acest timp,se scoate vasul se pun gnocchi nefierti(marea majoritate spun ca se fierb dar mie nu-mi plac fierti,am facut o alta reteta cu ei fierti si nu am mancat),apoi cubulete de mozzarella pe toata suprafata si la final se bat ouale cu un praf de sare si se pun deasupra
Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si la cuptor va sta 15min,se scoate vasul,se scoate folia si se mai lasa 10min
Se serveste imediat,altfel se intareste branza dar oricum tot buna este.

Pofta buna!


 
 

0

Cozonac cu faina manitoba

Pentru ca am adus din Italia aceasta faina Manitoba,pentru ca eram nerabdatoare sa aflu cum se comporta si pentru ca mi-era tare pofta de cozonac,m-am interesat de aceasta faina,mi-am facut propria reteta cu idei de la Adrian Hadean si Laura Laurentiu apoi m-am pus pe treaba si finalul a fost unul spectaculos!!
Inainte sa va spun reteta,cateva cuvinte despre aceasta faina,poate sunteti curiosi
Originea ei se afla in Canada chiar in regiunea numita Manitoba si este o faina macinata cu grija din grau tanar(asta nu am inteles-o cu graul tanar dar sa trecem mai departe,probabil a vrut sa spuna cu graul proaspat adunat si nu tinut in saci cu anii)
Este singura faina care are un proncentaj mare de proteine 18% iar indicele de forta(W) este de 350-380,pe cand faina obisnuita are W mai mic de 170,ceea ce inseamna ca aceasta faina este folosita in mod special in panificatie la paine,cozonac,tot ceea ce inseamna aluat avand o consistenta elastica iar produsele isi pastreaza prospetimea mai mult timp.
De asemenea,pentru un rezultat mai mult decat excelent,este indicat ca aluatul dupa ce este framantat sa se tina la frigider 24h apoi scos si sa stea alte 12h pana ajunge la temperatura camerei(eu nu am facut asa pentru ca nu-mi place sa astept)
Astfel de faina nu am vazut niciodata prin magazinele noastre,in schimb am vazut ca se gaseste de cumparat pe diverse sit-uri
Astea fiind spuse,sa trecem la treburile noastre!
AVEM NEVOIE DE:
1kg faina MANITOBA sau o alta faina
300ml lapte cald
12galbenusuri
150g zahar
50g drojdie proaspata
200g unt
50ml ulei
75ml rom Jamaika sau alta calitate 
Ideea cu rom am citit in reteta de cozonac al lui A.Hadean dar am vazut ca si Laura l-a folosit iar acum am incercat si eu
coaja de lamaie si portocala rasa
sare
esenta de vanilie
UMPLUTURA:
400g nuca macinata
200g zahar
100ml lapte
2linguri cacao
75ml rom, acelas rom 
3albusuri nebatute
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru aluat pui pe foc intr-un vas mic 100ml lapte iar cand fierbe,rastorni imediat peste 2linguri cu faina intr-un bol si amesteci energic apoi lasi sa se raceasca
Aceasta metoda cu aluat oparit am luat-o de la Laura dar si eu o foloseam in tinerete urmand metoda mamei si-mi ieseau cozonaci super pufosi pe care-i pastram mai multe zile.De foarte mult timp nu am mai folosit aceasta metoda pentru ca mi se parea mai complicata,descoperind intre timp metode mai simple dar acum iata ca m-am intors la origini cum se spune!
Peste aluatul oparit si racit se adauga drojdia frecata cu 1lingurita zahar,se mixeaza totul bine iar daca este aluatul tare,se poate adauga putin lapte dar tot cald apoi se acopera si se lasa la dospit
Intre timp,galbenusurile se freaca cu 1lingurita rasa cu sare,restul de zahar,ulei adaugat cate putin,coaja de citrice rasa si romul
Se pune in cuva de la robot faina cernuta,drojdia crescuta,galbenusurile,se da drumul la viteza mica si se adauga lapte cate putin(eu l-am pus pe tot si la final a trebuit sa mai adaug faina)iar daca totusi se intampla sa mai fie nevoie de lapte,sa aveti pregatit intr-o cana lapte cald(am intampinat si astfel de situatii alta data)
Dupa omogenizare se mareste viteza la robot si se adauga cate putin unt topit apoi se lasa robotul sa-si faca treaba 30min pana cand aluatul se desprinde de peretii cuvei
Se rastoarna intr-un vas usor uns cu ulei,se acopera si se lasa la crescut;cu faina mea in mai putin de 30min a fost crescut aproape sa dea pe afara.
Pentru umplutura,se pune pe foc laptele cu zahar,dupa ce s-a topit se rastoarna in castron peste nuca,se adauga romul,cacao,vanilia,albusurile si se amesteca bine totul
Dupa ce aluatul a crescut,se rupe bucati egale,se intind foi dreptunghiulare,se pun 2-3linguri de umplutura,se ruleaza strans aluatul,se taie ruloul pe lungime dat nu de tot(ideea lui A.Hadean,puteam sa las netaiat dar mi-am dorit ceva mai special),se impletesc cele doua fasii apoi se pune in tava unsa sau cu hartie
Se mai lasa tavile sa creasca,se ung cozonacii cu galbenus amestecat cu putin lapte,se presara cu ce seminte aveti si la cuptor 40min la 140 grade
Eu pentru ca am tavi mici,mi-au iesit 6cozonaci
Dupa ce s-au copt,se scot din tavi si se tin pe o parte sa se raceasca bine pe un tocator curat apoi faceti ce vreti cu ei!!!
Sa va fie de folos!!
Acum la final sa va spun parerea mea despre acest cozonac
In primul rand aceasta faina este extraordinara,pe cuvant va spun ca nu am intalnit pana acum asa ceva,a crescut in timp record,dupa ce am scos-o din cuva robotului,am mai framantat-o putin si nu pot in cuvinte sa va spun ce aveam in mana cand framantam iar cand am intins foile,aici m-am chinuit tare pentru ca aveam o foaie cat jumatate de masa iar pana ma intorceam cu umplutura,foaia mea era cat o fila de caiet,atat de mult se strangea
Cat despre rom,cat a fost cald eu singura am mancat un cozonac si nu-mi venea sa cred ce bun este si ce aroma are dar dupa ce s-a racit bine,i-a disparut!
Puteti folosi cu incredere aceasta reteta pentru ca este super,mega cozonacul!!!




 
 

3

Mamaliga cu sos de carne si carnati

De foarte mult timp am aceasta reteta dar acum daca mi-am adunat ca o closca copiii si nepotii la Mihaela in Italia,am facut si cate ceva din retetele lor printre care si aceasta pentru ca-mi place mult,dar ca sa ajung la reteta trebuie sa fac o mica paranteza!
Intr-o seara ne propune Miha(mie si Anei),sa mergem undeva la o buna prietena, asa"ca fetele"!!๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€
Am mers la un mic restaurant si foarte intim iar in acest restaurant tot ce se serveste incepand de la aperitive pana la deserturi,inclusiv painea si vinul sunt toate pregatite acolo,avand si conditii bineinteles!
Painea este facuta cu diferite seminte,nuci sau simpla,pasarile si animalele sunt crescute de ei avand ferma,gradina si livada iar de aici va dati seama ca toate preparatele si branzeturile sunt proaspete iar vinul super bun!
In acest mic restaurant,se vindeau cu foarte multi ani in urma diferite obiecte facute de maici,alaturi fiind o mica manastire!
Ei bine,printre tot felul de bunatati servite la aperitiv sau antipasto cum le spun ei,a venit si felul principal unde eu am avut frigarui de oaie,
extraordinar de bune,n-am mancat si nici nu voi mai manca asa ceva,Mihaela a avut mamaliga cu sos ragu de mistret
 iar Ana aceasta mamaliga cu sos de carne si carnati

Eu nu am gustat de la ele pentru ca ma concentram pe bunatatile mele dar Miha a spus ca sosul ei e mai bun,nu stiu cum era acolo dar ce am facut eu aici e bun rau!!
AVEM NEVOIE DE:
500g costita de porc nu grasa
500g pulpa de porc
4-5carnati de casa
2cepe
1morcov
1tulpina de telina Apio
1ceasca ulei
1pahar cu vin alb
1cutie mare cu rosii in bulion
1cana cu suc de rosii
1lingura Vegeta
sare
piper
ardei iute rosu
 parmezan sau alta branza
Ingredientele le folositi in functie de persoane
CUM SE PROCEDEAZA:
Costita,carnea si carnatii toate portionate,se prajesc putin in ulei apoi se scot pe farfurie.
Legumele curatate,spalate si taiate marunt se calesc in uleiul de la carne si se adauga 1ceasca cu apa;dupa ce a scazut,se adauga carnea mai putin carnatii,se lasa pe foc amestecand sa se intrepatrunda aromele apoi se adauga vinul,se lasa sa fiarba incet fara capac iar cand s-a evaporat alcoolul se adauga 1cana cu apa si se lasa sa fiarba totul bine
Dupa ce carnea este fiarta,se adauga si carnatii taiati rondele,cutia de rosii pasata,cana cu suc de rosii,se acopera vasul si se lasa la foc mic 50min.
Cand e aproape gata,se adauga vegeta,restul condimentelor,dupa 1-2min se potriveste de gust iar daca rosiile au fost acre,se adauga putin zahar
Daca carnea este suficient de frageda,se opreste focul.
La servire,se pregateste o mamaliga putin mai moale decat o facem de obicei,se intinde pe farfurie,deasupra sos din belsug cu costita,carne si carnati  
La masa se pune un castronel cu parmezan sau o alta branza rasa si fiecare-si pune cat doreste,asa ceva se foloseste acasa dar la restaurant,farfuria este deja cu parmezan
Asta-i tot,sper sa fiti curiosi sa pregatiti reteta si va urez pofta buna!
Ultima poza e de la restaurant


  

0

Cheesecake cu smochine

Am fost cu Mihaela sa cumparam cate ceva acum la inceput de an si am dat peste un mic magazin arabesc cu tot felul de fructe printre care si smochine;nu stiu daca ei au asa ceva,da-i treaba lor de unde le aduc la timpul asta,asa ca am cumparat cateva,o parte le-am mancat,o parte le-am folosit la acest super desert.
Am uitat sa va spun ca tot in Italia sunt!!
Smochinele sunt fructe dulci,consumate foarte des confiate dar de ceva timp se gasesc prin supermarketuri si in stare proaspata
Pe langa faptul ca au un gust minunat,aceste fructe au efecte benefice si pentru sanatate cum ar fi:
-combate constipatia
-tin sub control colesterolul si glicemia
-previn instalarea osteoporozei si a problemelor dentare
-contin multe vitamine
-consumate in stare proaspata contin mai putine calorii de aceea pot fi folosite si in diete,in cure de slabire
Sunt recomandari pentru sanatatea noastra,ramane ca noi sa cumparam zilnic cate 1kg de smochine dar cum nu ne putem permite,nici nu stau in ladite tot timpul anului precum merele si nici nu avem livezi de smochini,nu ne ramane decat sa cumparam din cand in cand,pentru ca si ele sunt scumpe,cate o cutie cu smochine confiate!!
Astea fiind zise,sa trecem la problema noastra!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
250g biscuiti digestivi
60g unt topit si racit
CREMA:
250g mascarpone
200ml frisca lichida 
5-6smochine proaspete
1lingura zahar
zeama de la 1/2lamaie
esenta de migdale
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui biscuitii rupti in blender mixezi bine iar la final adaugi untul
Rastorni intr-o forma de tort,formezi blatul presand bine biscuitii pisati apoi lasi deoparte
Smochinele spalate,taiate cubulete mai mari,le pui intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si zeama de lamaie,amesteci usor iar dupa 3-4min dai vasul deoparte sa se raceasca
Branza amestecata cu putina sare,esenta,smochinele,
la final incorporezi frisca batuta tare si amesteci usor
rastorni peste blat,nivelezi suprafata apoi lasi la frigider pana a doua zi
Scoti inelul de la forma,pui pe un platou si ornezi deasupra cu ciocolata topita sau topping de fructe din comert
apoi tai si pui pe farfurie.

Deliciu!!







0

Cheesecake cu iaurt si ciocolata

Aveam cateva borcanele cu iaurt facut la iaurtiera,nu prea a iesit cum trebuie si ca sa nu-l arunc,am adaugat o cutie cu ricotta si am facut deliciosul cheesecake care a placut si Mihaelei dar mai ales fetelor!
AVEM NEVOIE DE:
250g biscuiti
100g unt topit
4borcanele cu iaurt 
Eu am avut iaurt facut in casa dar din comert,trebuie o cutie de 350g
250g branza ricotta
300g ciocolata+50g unt
1plic foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in robot biscuitii rupti si se proceseaza,spre final se adauga untul topit iar dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort si se formeaza blatul urcand putin si pe pereti
  Intr-un vas pe bain marie se pune ciocolata rupta si untul,dupa ce s-a topit se amesteca bine apoi se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece si se amesteca bine
Intr-un castron se amesteca iaurtul si ricotta,optional se poate adauga zahar,un praf de sare iar dupa omogenizare se adauga ciocolata si se omogenizeaza bine
se rastoarna in tava peste blat si se lasa la frigider pana a doua zi
Se scoate usor inelul,tot la fel de usor se desprinde de tavita de la forma de tort si se pune pe un platou
Se taie si se serveste!
Pofta buna!



 


0

Lasagna cu ciuperci

Am facut si acasa astfel de reteta dar un gust mai bun decat asta,parca nu a avut!
Pentru sosul bechamel nu am avut unt si am facut cu ulei iar gustul a fost bun,bun de tot!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi lasagna proaspete
500g ciuperci
2linguri ulei
300g mozzarella
50ml vin alb
sare
piper
SOS BECHAMEL:
2linguri faina
500ml lapte
3linguri ulei
sare
piper
1/2lingurita nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregatesc mai intai ciupercile
In tigaia cu ulei incins se pun ciupercile curatate si taiate marunt, dupa ce s-a evaporat toata apa din ele,se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade apoi se condimenteaza cu sare,piper,putin oregano,se amesteca apoi se lasa deoparte.
Acum se pregateste sosul:
In vasul cu ulei incins se adauga faina,se amesteca mereu sa nu se faca cocoloase iar cand a inceput sa capete o culoare aurie,se adauga lapte cate putin amestecand mereu cu telul,pana la consistenta dorita;se condimenteaza apoi se opreste focul
Se pun in tava cateva linguri cu sos,se acopera cu lasagna oparite cateva secunde intr-un vas cu apa si sare,deasupra se pun cateva linguri cu sos de ciuperci,cateva linguri cu sos bechamel, se intinde pe toata suprafata apoi putina mozzarella rupta bucatele si in continuare se procedeaza la fel pana se termina, ultimul strat fiind foi acoperite cu sos bechamel si bucati de mozzarella
Se lasa la cuptor la 160 grade pentru 30min.
Se serveste calda sau cum doreste fiecare.
Pofta buna!

   

0

Prajitura fara nume

Aceasta prajitura s-a nascut dintr-o greseala!!Mihaelei i-a fost pofta de vestita prajitura inteligenta,ei ce-i asa mare greutate am zis dar cand deja am rasturnat laptele,mi-am adus aminte ca ouale trebuiau separate,ca nici unt nu aveam si uite asa am improvizat,la final am zis Doamne ajuta sa iasa ceva sa nu ard gazul degeaba la propriu!!๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ
Acum va spun ca a iesit o prajitura super excelenta iar straturile formate,nu au fost doua ci trei pentru ca a intrat la socoteala si grisul
Din greseli invata omul,asta-i un proverb dar tot din greseli se nasc cele mai bune prajituri sau alte mancaruri,asta o spun bucatarii!!๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
AVEM NEVOIE DE:
8oua
1cana cu zahar pentru caramel
1l de lapte
50ml ulei
12linguri zahar
9linguri faina
3linguri gris
2plicuri zahar vanilat
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se topeste zaharul intr-o craticioara impreuna cu 2linguri apa,dupa ce a devenit auriu si zaharul s-a topit bine,se rastoarna in tava si se imbraca fundul si peretii cu caramel apoi se lasa deoparte.               Se bat bine ouale cu sare,zahar si zahar vanilat,se adauga grisul,faina,uleiul,se amesteca totul foarte bine,apoi laptele
Dupa omogenizare,se rastoarna in tava si la cuptor va sta 45-50min la foc mic
Dupa acest timp,daca este rumenita la suprafata,se opreste cuptorul,se deschide putin usa si se lasa tava sa se raceasca
Nu aveti cum sa faceti testul cu scobitoarea,pentru ca interiorul este moale,de aceea nu se umbla la prajitura decat dupa ce este suficient de rece
Se taie apoi in tava,se scot bucati si se pun pe farfurie
  


0

Tort cu piscoturi,dulceata,frisca si ciocolata

Aceasta prajitura zis tort,asta pentru ca nu am ce-mi trebuie,am facut-o pentru fete si a fost excelenta;mi-a amintit de prajiturile din copilarie din cofetarie cu multa frisca si dulceata pentru ca ciocolata era cu restrictie!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu piscoturi
400ml frisca lichida
1borcan cu dulceata de orice fel sau gem
300g ciocolata
100g ciocolata neagra pentru decor
1cana cu sirop
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune pe un platou inelul rotund sau patrat de la o tava cu pereti detasabili,in interior se pun piscoturile inmuiate in sirop facut din apa,zahar si esenta de rom pe foc,
 peste piscoturi cateva linguri cu frisca batuta tare,apoi se rastoarna borcanul cu dulceata,daca folositi gem si-i prea gros,adaugati putina apa si amestecati bine
se acopera apoi cu alt rand de piscoturi inmuiate,se acopera cu frisca,apoi ciocolata topita
Aici nu-i bine doar ciocolata topita pentru ca se intareste si cand se taie,intampini greutati,eu asa am facut,nestiind ce se va intampla,deci in concluzie trebuie amestecata cu cateva linguri de  frisca batuta,ciocolata topita fiind racita
din nou piscoturi si din nou frisca si se lasa la frigider 1h
dupa acest timp,se scoate usor inelul si se imbraca cu frisca ramasa,deasupra se rade ciocolata sau se orneaza dupa imaginatie
se lasa din nou la frigider,pana in momentul servirii
SA va fie de folos!


 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

AfiลŸฤƒri de paginฤƒ

Persoane interesate

LaFemme