Tiramisu cu dulceata de castane

Mi-am adus din Italia un borcan cu dulceata de castane,am crezut ca-i o dulceata speciala,cu un gust deosebit dar m-am inselat,gustul era deosebit dar ce era in borcan nu semana deloc a dulceata,asa ca am folosit-o in prima reteta care mi-a trecut prin minte iar rezultatul a fost unul wow!!
AVEM NEVOIE DE:
1borcan dulceata de castane
1pachet piscoturi de sampanie
500g mascarpone
200ml frisca lichida dulce
coaja rasa de lamaie
sirop sau suc de portocale
1lingura cacao
CUM SE PROCEDEAZA:
Pe fundul unei tavi se pun piscoturi inmuiate in sirop apoi se lasa deoparte
 
 Intr-un castron se amesteca branza cu dulceata iar la final cu frisca tinuta la frigider de seara,batuta tare si coaja de lamaie
Se pune in tava peste piscoturi jumatate din crema,se niveleaza,se acopera cu alte piscoturi inmuiate,apoi restul de crema,se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi
Se pune pe un platou,se scoate inelul trecand de jur imprejur cu un cutit,apoi se pudreaza cu cacao si se orneaza dupa inspiratie
Pofta buna!


 

0

Dulceata cu rubarba si capsune

Mmmm ce bine-mi pare ca din nou am gasit rubarba,mi-am luat un brat sa-mi ajunga,dar tot nu-mi ajunge la cate am de facut!!😅😅
Am inceput cu aceasta dulceata sau gem (eu la toate le spun gem,doar la cirese,visine si gutui,le spun dulceata pentru ca eu pun aceeasi cantitate de zahar si la gem si la dulceata,pentru ca asa vreau eu)
Vreti sa va spun gustul pentru persoanele care nu-l cunosc??mai bine nu,incercati reteta si va garantez ca in fiecare an o veti repeta,atat de gustoasa este!
AVEM NEVOIE DE:
1kg rubarba 

1kg capsuni
1,5kg zahar 
1lamaie
 
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas cu fundul dublu se pune rubarba taiata capetele,spalata,apoi taiata cuburi,capsunile curatate,spalate,taiate daca sunt mari,se rastoarna zaharul,se amesteca totul si se lasa deoparte 30min sau 1h,dupa care se pune pe foc
Se lasa focul tare,este sfatul meu pentru toate dulceturile pe care le faceti,astfel isi pastreaza fructele culoarea,se aduna spuma regulat iar cand dulceata a scazut si s-a ingrosat,se stoarce lamaia,se mai lasa cateva clocote apoi se opreste focul.
Fara sa ma laud dar am facut atat de multe gemuri,dulceturi,incat eu nu mai incerc pe farfurie sa vad daca este gata
Daca focul este mare,e nevoie sa stati in permanenta sa supravegheati vasul,pentru ca se umfla si da pe afara,de asemenea aveti grija pentru ca siropul prin fierbere sare.
Nu va speriati cand auziti ca trebuie sa stati langa vas,pentru ca toata operatiunea,nu dureaza mai mult de 30min din momentul fierberii;asta este un alt avantaj!
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,etichetate,se infileteaza capacele,se intorc borcanele sa se sprijine pe capac pentru a-si forma vidul de aer iar dupa ce s-au racit se depoziteaza la camara.
Sa va fie de folos!




 
 

0

Somon cu legume

O mancare gustoasa,sanatoasa si atat!
Cred ca fiecare stie cat de sanatos este somonul si de ce trebuie sa-l consumam macar o data pe luna,de asemenea si legumele,mai ales brocoli
Stiu,veti spune ca este foarte scump,este adevarat dar sufletelul vostru merita din cand in cand o felie pusa pe gratar,parerea mea!
AVEM NEVOIE DE:
1file de somon
1punga cu legume congelate
1lingura cu unt
50ml vin alb
1lamaie
4linguri ulei de masline
sare
piper
usturoi granulat
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele portionat,spalat,uscat,se pune intr-un vas,se pudreaza cu sare,piper,usturoi,se adauga uleiul,1/2de lamaie stoarsa,se amestecausor ca fiecare bucata sa fie condimentata apoi se lasa la frigider 30min
Intr-un vas pe foc se adauga untul,legumele,sare,piper,vin si se lasa pe foc pana scade,amestecand din cand in cand apoi se da deoparte
Se serveste pe farfurie pestele,alaturi legume si felii de lamaie
Un deliciu maxim,pofta buna!


   
0

Cozonac economic

Intr-o zi cand nu aveam ce face,m-am gandit sa incerc un cozonac cu ingrediente putine,chiar foarte putine,sa vad daca are gustul si aspectul unui cozonac si da,rezultatul a fost unul chiar neasteptat!
Pentru ca asa cum am spus,a fost o reteta de incercare si aluat putin,l-am pus la copt in forma mare de guguluf

AVEM NEVOIE DE:
600g faina de calitate
1/2lingurita sare
1plic drojdie uscata
3oua
200ml apa calda
4-5linguri zahar
1plic zahar vanilat
150g unt moale
coaja rasa de lamaie
UMPLUTURA:
1cana cu nuca macinata
2linguri cacao
3albusuri
1lingura zahar pudra
CUM SE PROCEDEAZA:
Eu pentru ca nu prea mai am putere in maini si nici robotul de bucatarie performant nu-l am,de un foarte mare ajutor imi este masina de paine,asa ca se pun toate indredientele  pentru aluat si se seteaza programul pentru framant   
Dupa ce s-a terminat programul,se lasa tot in masina sa creasca sau se rastoarna pe masa infainata,se mai framanta putin apoi se pune intr-un castron,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit;eu nu mai las in masina pentru ca alta data cand am mai facut cozonac,a dat afara si m-am chinuit mult pana am curatat-o!
Cat timp creste,se pregateste umplutura,se amesteca nuca cu cacao,zahar si albusul nebatut apoi se lasa deoparte
Aluatul crescut,se rastoarna pe masa,se imparte in doua,se intinde cu sucitorul un dreptunghi nu prea subtire,se acopera suprafata cu umplutura,peste umplutura se pot pune si cateva stafide
apoi se ruleaza bine aluatul,se pune in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi se lasa 20-30min sa creasca si in tava
Se unge deasupra cu galbenus,se presara ce vreti deasupra si la cuptor va sta 45min la foc mediu
Dupa ce s-a racit se scoate din tava si se pune pe un platou.
sa va fie de folos!




 

0

Supa crema de sfecla,ridichi si dovlecel

Zilnic stau cu ochii pe filele din calendar cand le rup,pentru ca multe retete delicioase gasesc si chiar le-am probat
Acum mi-a atras atentia aceasta supa si cum mie-mi plac mult supele crema iar ingredientele sunt sanatoase,m-am pus pe treaba!
AVEM NEVOIE DE:
1sfecla rosie mica
6ridichi mari
1dovlecel
5cm.radacina de ghimbir
1ceapa
sare
3catei de usturoi
1lingura unt
1cutie lapte de cocos
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas cu unt pe foc se pun toate legumele curatate,spalate,taiate inclusiv usturoiul,se amesteca cu 1/2lingurita cu sare,dupa cateva minute se adauga 3cani cu apa si se lasa la fiert pana scade
Dupa ce totul este fiert si a scazut apa,se rastoarna in blender,se paseaza bine apoi se rastoarna in vasul pe foc,se amesteca cu laptele de cocos,se potriveste de gust iar dupa cateva clocote mici,se opreste focul si se serveste.
Am spus clocote mici pentru ca daca este focul tare,exista riscul sa se taie chiar si cu smantana daca se foloseste iar supa va avea un aspect branzit,spun asta pentru ca sunt patita!!
Pofta buna!

 

 

0

Cheesecake cu rubarba

O alta reteta cu rubarba,de aceasta data particip cu ea la concursul organizat de Ciocolata Poiana cu care am si castigat!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
250g biscuiti digestivi
80g unt topit
CREMA:
250g branza Mascarpone
100ml frisca lichida
6foi de gelatina
3linguri zahar pudra
PASTA DE RUBARBA
500g tije de rubarba
6linguri zahar
GLAZURA:
100g ciocolata amaruie Poiana
100ml frisca lichida  

CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii rupti se pun in blender,dupa ce s-au pisat se amesteca cu untul topit iar dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort cu diametru de 24cm si se preseaza bine astfel formandu-se blatul apoi se lasa la frigider
Rubarba cu capetele taiate,spalata,taiata cuburi,se pune pe foc intr-un vas impreuna cu zaharul,se amesteca si se lasa pe foc pana devine o pasta apoi se da vasul deoparte
Eu am adaugat si cateva cirese gasite prin congelator si pentru ca pasta este destul de multa,ce mi-a ramas,am pus-o intr-un borcan la frigider si-si asteapta randul la alta reteta
Se amesteca branza cu zahar pana se topeste zaharul,se amesteca cu frisca batuta tare,cu gelatina hidratata in 20ml apa si topita 2sec la microunde iar dupa omogenizare se incorporeaza cateva linguri cu pasta de rubarba,eu am pus 2polonice,nu m-am incurcat cu lingura!!😁😁
Dupa omogenizare se rastoarna peste blat,se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi
 Pentru glazura se topeste intr-un vas pe foc sau bain marie ciocolata cu frisca,la final se amesteca bine,se pune forma pe un platou,se scoate inelul de la forma trecand de jur imprejur cu atentie cu un cutit apoi se toarna incepand de la mijloc glazura de ciocolata iar dupa ce s-a intarit putin,se orneaza cu fructe.
Sa va fie de folos!



 
       
0

Tort cu ciocolata si rubarba

Hmmm,a inceput sa apara rubarba,bucuria mea!!!
Am luat,am facut acum impartasesc cu voi retetele care-mi plac la nebunie doar pentru ca au rubarba si le da un gust senzational!!
Am uitat sa va spun ca l-am facut pentru ziua mea,deci La multi ani mie!!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT UMED:
150g iaurt gras
130g zahar
130g faina
60ml ulei
25g cacao
3oua
un praf de sare
MOUSSE DE CIOCOLATA ALBA:
200g ciocolata alba
250ml frisca lichida
2lingurite cu gelatina granule+2linguri apa rece
MOUSSE DE RUBARBA:
4tije de rubarba
200g ciocolata alba
250ml frisca lichida
2lingurite cu gelatina granule+2linguri apa rece
3linguri zahar
GLAZURA:
100g ciocolata amaruie
100ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,se face o crema spumoasa din oua sare si zahar,se adauga se adauga ulei cate putin mixand energic apoi iaurtul iar la final faina amestecata cu cacao si cernute
Se rastoarna in tava cu hartie de 20cm diametru sau forma de inima si la cuptor va sta 30min la 180grade iar dupa ce s-a copt se scoate imediat si se pune pe un gratar
Pentru mousse de ciocolata,se topeste pe bain marie ciocolata rupta impreuna cu 150ml frisca lichida,iar dupa ce s-a topit se amesteca energic cu telul apoi se lasa deoparte sa se raceasca
Se pune gelatina cu apa intr-un bol iar dupa ce a absorbit toata apa,se topeste pe bain marie apoi se incorporeaza in ciocolata topita iar dupa omogenizare se amesteca usor cu restul de frisca batuta tare
Blatul dupa ce s-a racit,se pune in inelul de la forma de copt pe un platou,deasupra se rastoarna mouss-ul si la frigider va sta pana se intareste

Pentru mousse de rubarba,se taie capetele,se spala,se taie cuburi se pune intr-un vas impreuna cu zahar si se lasa pe foc pana se formeaza o pasta dar inainte de a se topi cuburile de rubarba,se scot cateva bucati pentru a fi folosite in interior peste mousse de ciocolata,eu am adaugat si un rest de cirese ramase in congelator,apoi se da vasul deoparte
Se amesteca ciocolata rupta intr-un vas pe foc cu 150ml frisca lichida,dupa ce s-a topit se amesteca energic,se adauga pasta de rubarba si gelatina topita pe bain marie,se omogenizeaza totul apoi se lasa vasul sa se raceasca iar la final se amesteca usor cu restul de frisca batuta tare
Se scoate platoul din frigider,se pun deasupra cuburile de rubarba oprite apoi se acopera cu mousse
Se lasa la frigider pana a doua zi
Pentru glazura,se topeste pe foc intr-un vas ciocolata cu smantana,se amesteca energic,se scoate inelul de la tort,se toarna glazura incepand din mijloc si se lasa sa se scurga pe margini apoi se orneaza dupa imaginatie;eu nu prea am avut imaginatie,asa ca l-am ornat foarte simplu dar important e gustul!
Sa va fie de folos!




        
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme