Salata mea de icre

Pentru ca suntem mari consumatori de peste,cum altfel sa stai langa Dunare si sa nu mananci peste??!!! de fiecare data cand cumpar si are burta plina cu icre,il scot,il pun pe o farfurie,pun sare peste el si-l las la frigider pana a doua zi,cand il pun intr-un bol si-l mixez foarte putin,doar cat iese acea membrana in care stau bobitele de icre pentru ca daca nu este eliminata,la final,salata va avea un gust usor amarui
Dupa acest procedeu,pun icrele curate si putin sarate intr-un borcanel si la congelator va sta,nu are termen! Important e ca borcanelul sa fie plin cu icre,de aceea daca aveti mai putin sa cautati ceva mic.Na ca am lasat o alta reteta pe langa salata!😄😄
AVEM NEVOIE DE
icre de crap,caras,stiuca,separat dar pot fi si amestecate cate doua feluri
ulei
zeama de lamaie
ceapa
Cantitatile nu sunt fixe,fiecare pregateste in functie de cat icre are,in functie de eveniment dar pentru casa in familie,eu doar  4linguri pline de icre folosesc,1lamaie si maxim 150ml ulei,cateodata nici atat,pentru ca nu-mi place ca salata de icre sa fie o spuma in care se simte doar uleiul si putin iz de peste,dar fiecare cu gusturile si placerile lui!
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun icrele intr-un castron nu prea larg si se mixeaza adaugand cate putina zeama de lamaie
Stiu,veti spune ca nu asta este procedeul dar dupa cum si titlul retetei spune,este reteta mea si metoda mea iar daca aveti rabdare si putere in brate,le puteti freca cu o lingura de lemn dar cum pe mine m-a lasat si rabdarea si puterea,folosesc de ani buni mixerul,contrar celor care spun ca nu este recomandat pentru ca nu iese
Zeama de lamaie se pune pana cand icrele au devenit albicioase dar si dupa gustul fiecaruia bineintele
Acum se incepe mixarea adaugand cate putin ulei,atentie nu se adauga alta transa de ulei daca nu a fost inglobat  primul 
In situatia in care s-a taiat,pentru ca se mai intampla si asa ceva,trebuie pusa o lingura cu apa foarte,foarte rece si se mixeaza mult pana-si revine apoi se continua lucrarea
La final se taie marunt o ceapa si se amesteca usor cu o lingura si se pune salata in diferite boluri
Eu am avut tot asa stranse icre de la pastrav somonat l-am adus cand am fost in Italia si am pus deasupra ca decor
Sa va fie de folos!
Sfatul meu,nu incercati sa faceti salata de icre scoase de la peste,atunci imediat pentru ca munciti degeaba,nu va iesi
Le scoateti,le pregatiti cum am spus la inceput,le lasati la frigider 2-3zile apoi le folositi

  

0

Pui cu sos de rosii

Cea mai simpla si gustoasa mancare,nu prea pun aici astfel de retete,am impresia ca toate fetele ar trebui sa stie asa ceva dar ma voi modela pe viitor,pentru ca stand si analizandu-ma pe mine cu multi,multi ani in urma,la o olita de 3l cu bors de peste,am pus o farfurie de orez😨😨 deci nimeni nu se naste invatat spune o vorba din batrani!
AVEM NEVOIE DE
2pulpe dezosate
1ceapa
1catel de usturoi
2linguri faina
1lingura condimente pentru pui
1lingurita boia dulce
1lingura pasta de rosii
4linguri ulei
1frunza de dafin
50ml vin alb
4cartofi
2linguri lapte
1lingurita unt
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se amesteca faina cu condimentele pentru pui,boia,se adauga carnea taiata cubulete,se amesteca totul bine apoi se scoate carnea si se pune in vasul cu ulei pe foc
folosesc aceasta metoda cu carnea data prin amestecul de faina si restul condimentelor,pentru ca astfel se formeaza sosul asemeni ostropelului,foarte bun merita incercat
Se adauga apoi ceapa taiata julien,usturoiul marunt,si se amesteca bine
Dupa ce s-a rumenit,se adauga vinul,o cana cu apa,bulionul,frunza de dafin si se lasa la fiert
In acest timp se pun cartofii curatati si taiati cubulete la fiert,la final se scurg,se paseaza,se adauga sare,unt si lapte apoi se freaca bine cu o lingura de lemn
Pe farfurie se pune carne cu sos si alaturi piure
Eu pentru ca am avut sos mai mult decat am prevazut,si piure mai putin,ce a ramas,am fiert cateva paste,am amestecat si a iesit un alt fel de mancare foarte gustos
Pofta buna!




  

0

Paste cu ciuperci si broccoli

Aceasta reteta este preferata nepoatelor din Italia si mi-au dat reteta sa vad si eu cat de buna este,ei bine da mi-a placut,au gusturi bune fetele mele!
AVEM NEVOIE DE
1pachet spaghete
250g ciuperci champignon
7-8buchetele de broccoli
50g unt
6linguri ulei de masline
50ml vin alb
1catel de usturoi
sare
cimbru
oregano
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA
Broccoli daca este proaspat,se opareste 2min in apa cu sare,se scoate,se pune in tigaia cu 3linguri ulei si catelul de usturoi intreg,se amesteca apoi se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade
Se condimenteaza cu sare,putin cimbru,se opreste focul apoi se paseaza totul in blender
Separat in alta tigaie cu restul de ulei se calesc ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele,se opreste focul
Pastele fierte si bine scuse,se amesteca cu unt,piureul de broccoli,ciupercile,putina sare daca e nevoie,busuioc si oregano
Dupa omogenizare se serveste imediat cu parmezan sau nu!
Eu am pus putin busuioc deasupra
Pofta buna!



   
0

Tarta cu lamaie

Doamne cat de buna este aceasta tarta italiana,nici nu mi-am imaginat!
AVEM NEVOIE DE
BLAT
200g biscuiti
100g unt topit
CREMA
750g iaurt gras
350ml frisca lichida
60g zahar
8foi de gelatina
coaja rasa de lamaie
3linguri zeama de lamaie
JELEU
100ml zeama de lamaie 
150ml apa
80g zahar
6foi de gelatina
2picaturi colorant galben    
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun biscuitii rupti in blender cu untul topit,iar dupa ce a rezultat un amestec nisipos,se rastoarna in tava,se formeaza blatul si se lasa deoparte 
Intr-un castron se amesteca iaurtul cu zeama de lamaie,coaja rasa fin apoi cu frisca batuta tare cu zahar
Dupa omogenizare,se pun doua linguri de compozitie intr-un vas pe foc mic,se amesteca cu gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa iar dupa ce s-a topit bine,se amesteca cu crema
Se rastoarna in tava,se niveleaza suprafata si la frigider va sta 1h
Pentru jeleul de lamaie,se pun intr-un vas pe foc mic apa,zeama de lamaie,zahar,(aici este bine sa gustati si sa mai adaugati zahar dupa gust,pentru mine a fost foarte bun asa),iar dupa ce s-a topit zaharul,se adauga gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa,se amesteca bine,se adauga pentru o culoare mai pronuntata 2picaturi de colorant galben apoi se rastoarna imediat peste crema apoi se lasa la frigider pana a doua zi
A doua zi se scoate inelul de la forma,se pune tarta pe un platou,se orneaza cu cubulete de coaja de lamaie confiata si o felie de lamaie apoi se taie si se serveste
Deliciu maxim,sa va fie de folos!



  

0

Rata cu legume si sos de smantana cu capere

Pentru ca aveam o rata,i-am scos pieptul si am facut reteta gasita pe Google iar finalul surprinzator e ca mi-a reusit si a fost fparte gustos
De aceasta data,pieptul nu a trebuit tinut pe foc doar 1-2min cum e la reteta cu portocale,ci la cuptor sa stea mult sa se topeasca in gura si da,bun foarte bun!!
AVEM NEVOIE DE
1piept de rata
4linguri sos de soia 
1/2lingurita cimbru
1/4lingurita piper
200ml vin alb
200ml apa
1frunza de dafin
1lingurita piper boabe
GARNITURA
400g legume Bonduelle
3linguri ulei de masline
50ml vin alb
sare
piper
SOS
50g unt
200g smantana fermentata
1lingura vin alb
1lingura capere
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul crestat, condimentat cu putina sare,se pune in tava,se adauga piper,cimbru,dafin,vin,apa,sos de soia,boabe de piper,se amesteca putin pieptul cu acest bait,apoi se acopera si la cuptor va sta 2h la 180 de grade
Pentru garnitura,in tigaia cu ulei se pun legumele si vinul,se lasa pe foc 15min iar dupa ce a scazut,se condimenteaza dupa gust si se lasa deoparte
Intr-un vas mic se pune untul,smantana,vinul iar dupa ce au fiert se adauga caperele desarate si taiate,se condimenteaza dupa gust si dupa 2-3clocote se opreste focul
Pieptul dupa ce este gata,se scoate pe un tocator,se feliaza,se pun felii pe farfurie,legume alaturi si sos deasupra apoi se serveste
Pofta buna!



      

0

Clatite

Doamne de cand am aparatul asta de facut clatite,nici nu mai stiu!
Acum daca tot stam in casa,ne gasim de treaba,am facut clatite si in 20min am fost gata,fara fum,fara alte probleme,se merita sa ai un asa aparat in casa,mai ales unde sunt copii pofticiosi de clatite!
AVEM NEVOIE DE
3oua
250g faina
10g unt topit
500ml lapte rece
un praf de sare 
gem
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun toate ingredientele intr-un castron mai putin laptele si se amesteca cu un tel,apoi se adauga lapte cate putin amestecand energic,evitand cocoloasele iar la final se lasa sa se odihneasca 30min
Se rastoarna compozitia in bolul din dotare(poza de sus),se pune aparatul in priza si se lasa pana se termina aluatul pentru ca este pravazut cu un declansator care opreste alimentarea cand ajunge la temperatura optima,cum avem la frigider
Se intoarce aparatul cu fata bombata in jos,se lipeste de aluat,se intoarce imediat,la 2-3sec se intoarce clatita cu o spatula de lemn iar dupa alte 2-3sec,se scoate pe farfurie
Dupa ce s-au facut toate se ung cu diferite gemuri sau dulceata,ce are fiecare,se pun pe farfurie si deasupra se pune toping de fructe de padure,deliciu!
Gem de caise
Nutella
Dulceata de visine
Pofta buna!
Daca am aparatul,acum imi permit sa fac mai des clatite,abia astept sa vina copiii cu nepotii,cred ca vor zilnic sa le fac,stiu ca le plac
Acum 2021 cu dulceata de rubarba si capsune daca tot sunt proaspat facute

 






 
 


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme