Piftie de peste

 Am facut tot felul de piftii de porc,de curcan,de cocos crescut la tara,am facut si de peste dar cu multi ani in urma pe cand nu stiam ce-i ala internet!
Acum mi-am adus aminte si daca tot am cumparat o stiuca,fata de alti pesti,ea are cea mai multa gelatina,am pus de-o piftie!

AVEM NEVOIE DE
1stiuca(2kg)
1ceapa
1morcov
1/2telina
1lingura boabe de piper
1lingura ulei
1lingurita cu sare
1capatana de usturoi
1plic foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele curatat de solzi,intestine si branhii(urechi),bine spalat,se pune la fiert intreg sau taiat in doua daca-i mare intr-un vas incapator impreuna cu ceapa,morcovul,telina curatate si taiate cuburi,boabele de piper si sare
Se lasa pe foc mic 45-50min supraveghind in acest timp ca pestele sa ramana intreg,se scoate cu doua spumiere sa nu se rupa si se pune pe un platou,peste legumele ramase se adauga usturoiul pisat si se mai lasa 2-3min apoi se strecoara,se potriveste de gust,si se amesteca cu gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa iar dupa omogenizare se lasa deoparte
Pestele intreg sau taiat felii se pune intr-un vas cu pereti inalti,pe langa peste rondele de morcov,se umple vasul cu zeama si la frigider va sta pana a doua zi

 


La servire se scoate vasul,se taie portii si se pun pe farfurie



Pofta buna!
2

Placinta cu mere

 Este o reteta italiana,de fapt e mai mult prajitura decat placinta,orice ar fi,e foarte gustoasa!


AVEM NEVOIE DE
3mere
130g zahar
3oua
200g iaurt
200g faina
1plic praf de copt
4linguri zahar
1lingurita scortisoara
50g unt
esenta de vanilie
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se unge o tava rotunda de 24cm diametru cu hartie de copt unsa cu unt inclusiv peretii,in interior se pun merele curatate si taiate cubulete,deasupra se presara 4linguri cu zahar si scortisoara apoi se lasa deoparte

 
 
Se mixeaza bine ouale cu un praf de sare si zahar,cand si-au dublat volumul se adauga iaurtul apoi faina cernuta cu praful de copt

 Dupa omogenizare se rastoarna peste mere,la final se bate tava de masa ca sa intre bine aluatul printre mere apoi la cuptor va sta 30min la 180de grade

 


Se taie si se serveste



Sa va fie de folos!
0

Torta nuvola

 Este o reteta italiana foarte gustoasa si foarte pufoasa dupa cum este si numele!

AVEM NEVOIE DE
180g faina
180g amidon
4oua
200ml ulei
250ml lapte
200g zahar
1plic praf de copt
coaja rasa de la 2lamai
2linguri pudra de roscove
1lingura lapte
un praf de sare
esenta de vanilie
 
CUM SE PROCEDEAZA
Galbenusurile frecate bine cu esenta de vanilie,100g zahar,coaja de lamaie,ulei cate putin si lapte

 
 
Dupa omogenizare se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar,cu faina cernuta cu praful de copt si amidon

 La final se da deoparte cateva linguri din aluat si se amesteca cu pudra de roscove si 1lingura cu lapte
Se rastoarna in tava cu hartie de copt aluatul alb,deasupra aluatul cu roscove si se fac desene cu un bat de frigarui sau cu o furculita se trece prin tot aluatul si optional se pun deasupra cateva afine

 La cuptor va sta 35min la 180de grade

 



Sa va fie de folos!
0

Tagliatelle cu sos de ciuperci

 Iar ciuperci,da recunosc iar ciuperci pentru ca-mi plac mai ales in combinatie cu pastele!


AVEM NEVOIE DE

100g tagliatelle proaspete cu spanac
50g ciuperci Shimeji
100ml smantana lichida
2catei de usturoi
2linguri ulei de masline
20ml vin alb
sare
oregano uscat
busuioc
 
CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu ulei se pune usturoiul intreg,se lasa pe foc amestecand pana-si elimina aroma,se adauga ciupercile cu partea lemnoasa de la codite taiata apoi spalate,se amesteca,dupa 1min se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade
Se adauga apoi smantana,se potriveste de gust de sare,se adauga oregano,apoi pastele fierte si bine scurse si se servesc imediat

 


 


 Pofta buna!

0

Lipii umplute

 Mi-a venit intr-o zi pofta sa fac ceva mai altfel decat de obicei si cum mie-mi place shaorma(nu sunt ipocrita),m-am gandit sa fac ceva asemanator


AVEM NEVOIE DE
1pachet libii libaneze
200g piept de pui
1ceapa mica
1/2varza rosie
frunze de salata
3cartofi
20ml ulei
1ardei kapia
1lingurita rasa cu sare
1lingurita rasa cu piper
1lingura boia dulce
1lingurita garam masala
1lingura usturoi granule
sos Remoulade pentru servit
 
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul spalat,taiat cubulete,se pune intr-un bol si se adauga cate putin din amestecul de condimente,se amesteca bine toul apoi se lasa la frigider 1h
Se taie fideluta ceapa si varza,se pun intr-un bol si se freaza cu putina sare,se adauga 1lingura otet si se lasa deoparte
In tigaie se pun 2linguri ulei,se adauga pieptul,se amesteca iar cand incepe sa se rumeneasca se adauga ardeiul taiat suvite,se amesteca bine totul iar dupa 2-3min se opreste focul si se rastoarna intr-un bol

 
 


Se adauga in tigaie restul de ulei,se prajesc cartofii curatati si taiati bastonase iar dupa ce s-au rumenit se scot intr-un bol
Acum pe o lipie incalzita pe ambele parti intr-o tigaie,se pun cateva frunze de salata

 apoi 2-3linguri cu piept,deasupra cativa cartofi,apoi 2linguri cu salata de varza,deasupra sos,se ruleaza si se serveste imediat



Pofta buna!
0

Ciulama cu pulpe de rata

 De cate ori fac ciulama imi aminteste de copilarie,aceasta mancare fiind preferata mea alaturi de pilaf!


AVEM NEVOIE DE
2pulpe de rata
5-6linguri ulei
200ml smantana lichida
2linguri smantana fermentata
2linguri rase cu faina
1ceapa
sare
 
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpele taiate in doua,spalate,uscate,se rumenesc in ulei se adauga ceapa taiata marunt,se amesteca iar dupa 2-3min se adauga 400ml apa calda si putina sare apoi se lasa la fiert

 In acest timp,intr-un castron se amesteca cele doua smantani cu faina,daca vi se pare putin groasa se mai adauga putin lapte,dupa omogenizare se amesteca cu putina zeama din cratita,pentru ca atunci cand este rasturnata sa nu se taie
Daca a scazut apa si carnea este fiarta,se adauga usor amestecand continuu smantana,se potriveste de gust iar dupa ce s-a ingrosat putin se opreste focul si se serveste

 Pofta buna!

0

Vinete conservate la borcan

 Imi amintesc din tinerete cum gaseam in magazine borcane cu astfel de vinete si pe atunci nu o foloseam la nimic altceva decat la salata,o frecam putin,fara ulei pentru ca ulei aveau ele in borcan,doar ceapa si sare si gata era salata.
Am facut si eu, acum sa vad cum vor fi cand deschid borcanul pe la primavara


AVEM NEVOIE DE
vinete
sare
ulei
 
CUM SE PROCEDEAZA
Va recomand metoda mea de copt vinete,metoda care este controversata de unele gospodine dar eu sunt foarte multumita,fara fum,fara miros in bucatarie care dispare dupa cateva zile bune
Vinetele spalate,sterse cu o carpa,le pun pe tava de la aragaz in cuptor la foc mare si am grija sa le intorc atunci cand sunt moi
Dupa ce s-au copt,imediat le pun pe un tocator,le tai in jumatate,cu o lingura scot pulpa si o pun intr-o sita din plastic daca se poate dar eu nu am,presar putina sare si las sa se scurga 1-2h
Aici gresesc persoanele care sustin ca vinetele coapte in cuptor sunt negre,se innegresc atunci cand sunt lasate sa se raceasca in coaja,de fapt se vede rezultatul in borcanele mele dar important e ca si vinetele sa fie perfect sanatoase fara pete
Pun vinete in borcane curate,nu pline nici indesate,pun ulei deasupra,infiletez bine capacele apoi fierte 30min

 



   Sa va fie de folos!
0

Guguluf cu albusuri si mere

 Am cateva borcane la congelator cu albusuri si mi-am adus aminte de ele si cum merele sunt la discretie,am adaugat si cateva din ele iar rezultatul a fost waw!!


 
AVEM NEVOIE DE
6albusuri
6linguri de zahar
6linguri ulei
6linguri faina
1plic praf de copt
3mere
2linguri cacao
esenta de rom
un praf de sare
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se bat albusurile bezea cu un praf de saresi zahar,se adauga uleiul cate o lingura mixand dupa fiecare,apoi 3linguri cu faina amestecat cu praful de copt si se amesteca usor cu telul

 
 
Se scot intr-un bol 4-5linguri si se amesteca cu cacao iar in restul se adauga faina ramasa si merele curatate si rase dar fara sa fie stoarse de zeama

 
 

Se amesteca usor,se adauga esenta de rom iar daca aluatul s-a subtiat de la zeama de mere,se mai adauga 1-2linguri cu faina
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma de guguluf unsa si tapetata cu faina,deasupra compozitia cu cacao,se trece cu o furculita prin aluat apoi la cuptor va sta 40min la 170 de grade


Acum va dezvalui un secret ca sa scoateti mai bine si repede prajitura dintr-o tava fara sa treceti cu cutitul prin jurul ei,eu am stricat cateva tavi unde nu puteam sa pun hartie cum e aceasta forma de exemplu

Cu un bat de frigarui trec de jur imprejurul conului din mijloc,rastorn pe un platou apoi deasupra cat este tava fierbinte scoasa din cuptor,pun un prosop de bucatarie ud si stors,peste el o carpa mai mare sa fie acoperita si marginea pentru ca tava sta sprijinita pe conul din mijloc nu pe laturi,astfel exista loc intre tava si platou
Procedez asa pentru ca tava este fierbinte,prosopul ud,in interior se formeaza condens si prajitura cade imediat. 

Dupa ce a cazut pe platou,se pudreaza,se taie si se serveste.

Sa va fie de folos!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme