Prepelite la borcan

 Mi-am adus aminte ca de foarte multe ori cu multi ani in urma,faceam pui pe sticla cum li se spuneau dar eu il puneam pe borcan,ei bine acum avand cateva prepelite,mi-am zis sa incerc!😂😂😂😂
Am cautat prin sacii mei cu borcane ceva care sa se potriveasca,stiti cat de mici sunt prepelitele dar intr-un sfarsit am gasit si m-am apucat de treaba.
Va spun ca reteta mi-a iesit cum am vrut si a fost foarte,foarte gustoasa,mai ales ca am folosit condimentele achizitionate
AVEM NEVOIE DE
4prepelite
6cartofi mov
200g bacon file
100g ciuperci Shimeji
1ceapa
2capatani de usturoi
250ml vin alb
2linguri amestec de condimente
2linguri ulei de masline
2crengute de rozmarin
sare

 CUM SE PROCEDEAZA
Prepelitele spalate,uscate cu hartie de bucatarie,se pudreaza cu cu sare apoi se lasa deoparte
Intr-un bol se pun cele doua linguri cu amestec de condimente si 1lingura cu ulei,se amesteca bine si se lasa deoparte

 
Cartofii curatati,daca sunt prea mari se taie in doua pe lung,apoi fiecare bucata se infasoara cu bacon si se lasa deoparte

 Se ung prepelitele interior si exterior cu amestecul de condimente,se aseaza pe borcane in care se pune putin vin si o crenguta mica de rozmarin si se pun in tava
Pe langa ele se pune ceapa taiata julien,usturoiul curatat,cartofii,ciupercile,vinul ramas,apa cat sa stea cartofii mai mult de jumatate in lichid,putina sare,rozmarinul ramas si la cuptor va sta 1h la 160de grade

 

Dupa 1h se scot prepelitele iar cartofii daca nu sunt facuti,se maseste temperatura si se mai lasa 30min apoi se scot

 
 

Sosul din tava se strecoara,se pune in blenderul mic impreuna cu usturoiul si ceapa,ciupercile se scot si se pun intr-un bol,se mixeaza bine apoi sosul se pune intr-un bol

Pentru servire,se pune o prepelita pe farfurie,cartofi,sos si alaturi salata verde cu ciuperci

Pofta buna!
0

Ciuperci conservate

 M-am trezit intr-o zi ca-mi aduce sotul o ladita cu ciuperci,imi plac mie ciupercile dar totusi prea multe erau,asa ca am cautat pe la prietene o reteta de conservare si le-am pus,rezultatul mai tarziu il voi vedea


AVEM NEVOIE DE
ciuperci
lamaie sau otet
aspirine
Nu am scris cantitatile pentru ca otetul este in functie de cantitatea de ciuperci
CUM SE PROCEDEAZA
\Ciupercile curatate daca e cazul,daca sunt mici nu se rup piciorusele,apoi spalate,se pun in oala cu apa pe foc care clocoteste si zeama de la 1lamaie sau 100ml otet
Eu nu am avut exagerat de multe ciuperci si am folosit pentru fiert o oala de 5litri,am pus 3litri cu apa si 100ml otet

 
 
Dupa 10min.de fiert se scot ciupercile fara sa se arunce apa iar dupa ce s-au racit putin se feliaza care sunt mari,cele mici se lasa intregi,eu am avut doar mari
Se pun ciupercile feliate in borcane,deasupra la fiecare borcan de 400g se pune cate o aspirina dizolvata in putina apa de la fiert,se completeaza corcanele cu aceeasi apa,se infileteaza bine capacele apoi se fierb 30min

 
Dupa timpul de fierbere,se opreste focul iar borcanele se lasa tot in oala pana a doua zi cand se eticheteaza si se depoziteaza la camara

 Sa va fie de folos!


0

Prajitura cu afine

 Imi plac dulciurile cu fructe oricare ar fi ele si cum imi pun in congelator tot felul de fructe,acum incep sa le scot si sa le folosesc!


AVEM NEVOIE DE
5oua
250g faina
200g zahar
400g afine
6linguri ulei
esenta de vanilie Coseli
esenta de lamaie Coseli
1plic praf de copt
un praf de sare
 CUM SE PROCEDEAZA
Galbenusurile frecate cu jumatate din cantitatea de zahar,dupa ce a rezultat o crema albicioasa si spumoasa se adauga uleiul cate putin,2-3picaturi din fiecare esenta,albusul batut tare cu un praf de sare si restul de zahar amestecand usor cu telul iar la final faina carnuta cu praful de copt,amestecand usor cu paleta sau tel

 
 

Se rastoarna aluatul in tava cu hartie de copt,deasupra se pun afinele,se preseaza putin cu furculita sa intre in aluat apoi la cuptor va sta 35min la 180de grade


Dupa ce s-a racit putin se scoate pe platou,se pudreaza,se taie si se serveste


Sa va fie de folos!

0

Aperitive cu branza

 Am gasit intr-o fila de calendar aceasta reteta si nu-mi pare rau ca am pregatit-o pentru ca a fost extra buna,ne-a parut rau ca s-a terminat repede!

AVEM NEVOIE DE
400g aluat de foitaj
200g crema de branza cu ierburi Almette
1dovlecel
1cutie ton Rio Mare
1lingurita cu sare
putin piper
1ou
CUM SE PROCEDEAZA
Se intinde aluatul pe masa de lucru,se intinde crema de branza pe toata foaia,deasupra se pune dovlecelul ras cu 30min inainte amestecat cu sare si lasat sa se scurga bine apoi stors,peste dovlecel cutia cu ton scursa si pasata cu furculita apoi deasupra piper dupa gust

 
 


Se ruleaza aluatul bine strans,se taie bucati late de 1-2cm,se pun pe tava cu hartie de copt cu taietura in sus si distantate,deasupra se ung cu ou batut si la cuptor vor sta la 200grade pana se rumenesc

 
Se servesc imediat dar si reci sunt bune!

Pofta buna!
0

Prajitura cu mere

 Am facut o alta prajitura cu mere pentru ca am mere din belsug si-i pacat sa le lasa sa se strice iar rezultatul a fost suuuper bun!


AVEM NEVOIE DE
2oua
3linguri zahar
4linguri faina
30g unt topit
1lingurita praf de copt
100ml lapte
coaja rasa de lamaie
2mere
suc de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Se bat bine ouale cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul si devin spumoase,se adauga cate putin unt topit si racit,se mixeaza energic apoi se adauga coaja de lamaie,laptele,faina cernuta cu praf de copt iar la final se amesteca usor cu merele curatate de coaja,feliate fin si stropite cu 1lingura zeama de lamaie

 
 


Dupa omogenizare se rastoarna in tava de 20cm diametru cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la 180de grade


Dupa ce s-a racit putin se scoate se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste




0

Tort vienez Sacher

 De foarte mult timp mi-am dorit sa pregatesc acest tort dar nu stiu ce m-a oprit,de aceasta data am indraznit dar rezultatul nu a fost pentru asteptarile mele,iar nu stiu de ce,probabil nu am avut rabdare,oricum nemancat nu a ramas iar data viitoare-mi va iesi asa cum imi doresc!


AVEM NEVOIE DE
BLAT
7oua
250gzahar
180g faina
250g ciocolata
175g unt moale
1lingura cacao
1plic zahar vanilat
GLAZURA
250g ciocolata
200g zahar
150ml apa
IN PLUS
1borcan cu gem de caise
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru blat se topeste ciocolata pe bain-marie,la final se amesteca energic cu telul sa se lichefieze apoi se lasa deoparte
Se face o crema fina din unt si zahar adaugat cate putin,apoi galbenusurile pe rand,urmand ciocolata topita si racita mixand energic

 
 
iar la final amestecul de faina,cacao si zahar vanilat

 Dupa omogenizare se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 50min la 170de grade

 


Dupa ce s-a copt si racit putin,se taie blatul in doua,se indreapta partea de deasupra in cazul in care este crescut cu creasta,se pune gem intre blaturi si la frigider va sta 1h

 Pentru glazura se pune intr-un vas apa pe foc si zahar,dupa ce s-a facut un sirop,se adauga ciocolata rupta,se amesteca bine iar dupa ce s-a racit,se rastoarna cu atentie peste tort,se lasa la frigider pana a doua zi apoi se taie si se serveste





Sa va fie de folos!
0

Prajitura cu castane si ricotta

 O prajitura cu un gust deosebit.


AVEM NEVOIE DE
BLAT
12piscoturi de sampanie(depinde de tava)
200ml suc de portocale
CREMA CU CASTANE
220g piure de castane(un borcan mic)
4linguri smantana fermentata
1plic gelatina
100ml apa rece
1lingura pudra de roscove
CREMA CU RICOTTA
250gbranza Ricotta
3linguri smantana fermentata
3linguri zahar pudra
1plic gelatina
100ml apa rece
CUM SE PROCEDEAZA
Se scoate inelul detasabil de la o tava cu diametrul de 24cm,se pune pe un platou apoi in interior se pun piscoturi inmuiate in sirop,in asa fel incat sa fie acoperite toate golurile apoi se lasa deoparte
Se mixeaza piureul de castane cu smantana si pudra de roscove,dupa omogenizare se adauga gelatina hidratata in apa rece 5min apoi topita pe bain-marie,se amesteca bine apoi se rastoarna peste piscoturi si la frigider va sta pana se intareste

 
 

 

In acest timp se mixeaza branza cu smantana si zahar,se adauga gelatina hidratata 5min in apa rece si topita pe bain-marie,dupa omogenizare,se rastoarna peste crema cu castane si la frigider 1-2h

 

Dupa ce s-a intarit bine,se scoate inelul cu atentie,se pune sablon,se pudreaza cu roscove apoi se taie si se serveste

 


Sa va fie de folos!
    
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme