Tagliatelle verzi cu creveti

 O data pe luna,imi permit si eu un asemenea rasfat pentru ca-mi plac foarte mult dar nu ma bag la retete sofisticate pentru ca retetele simple sunt cele mai gustoase!

AVEM NEVOIE DE
250g tagliatelle verzi
100g creveti prefierti
2linguri ulei
2catei de usturoi
1rosie
2linguri vin alb
busuioc
un praf de sare

 CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu ulei se caleste usturoiul intreg pana-si elibereaza aroma fara sa se arda,se adauga rosia felii,se amesteca iar dupa 3-4min vinul
Dupa ce si-a eliberat alcoolulse adauga crevetii si se lasa 3min sa scada sosul
Se adauga busuiocul verde sau uscat,un praf de sare apoi pastele fierte si scurse
Se servesc imediat,pofta buna!

 


0

Inghetata cu agrise

 Am gasit la piata aceste agrise,mare bucurie pe capul meu pentru ca din copilarie nu am mai vazut asa ceva!
Agrisele sunt fructe cu multe beneficii si foarte bogate in vit.A,B,P,C,saruri minerale,iod,fier,calciu,
Agrisele amelioreaza afectiunile hepatice,trateaza afectiunile respiratorii,ajuta activitatea cardiovasculara si formarea globulelor rosii,pot trata infectiile bacteriene si parazitare
Pentru ca suntem in plina vara torida,am lasat deoparte prajitura cu agrise si am facut aceasta super inghetata delicioasa,numai buna pentru caldura de afara!

AVEM NEVOIE DE
200g baza pentru inghetata,reteta o gasiti  AICI
200ml frisca lichida dulce
200g agrise
3linguri zahar

 CUM SE PROCEDEAZA
In marea majoritate a retetelor mele de inghetata,intalniti baza pentru inghetata care nu este nimic altceva decat o crema de galbenusuri facuta pe bain marie
Este bine s-o aveti pregatita si tinuta in cutie cu capac la frigider,pentru ca este foarte simplu de facut inghetata cand copilul va cere
Agrisele curatate de coditele ramase,spalate,se pun intr-un vas mic pe foc impreuna cu zaharul,se amesteca sa se topeasca apoi se paseaza cu blenderul vertical si se lasa din nou pe foc pana capata un aspect de dulceata

 
 

Se rastoarna intr-un bol si se lasa la frigider sa se raceasca bine sau cateva minute la congelator daca sta copilul nerabdator pe langa noi


Intr-un castron se pune baza pentru inghetata,se amesteca cu agrisele,dupa omogenizare se amesteca usor cu frisca batuta tare,se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30min






Se serveste imediat cu toping de fructe de padure!

Sa va fie de folos!


0

Tarta cu crema de lamaie si rubarba

 Am fost foarte incantata de achizitia facuta cu rola care face tot felul de modele in aluat simplu sau foietaj dar mi-a trecut bucuria cand am trecut cu rola peste aluat,mi s-a desfacut si abia am terminat ce trebuia sa fac!😡
Asta e,faci comanda on-line dar nu stii ce primesti!

 AVEM NEVOIE DE
4 linguri crema de lamaie,reteta o gasiti Aici
1pachet aluat de foitaj
2tije de rubarba
2linguri zahar
20g unt
2linguri apa
1ou
CUM SE PROCEDEAZA
Se tapeteaza o forma de tarta cu jumatate din aluat(depinde cat de mare e tava,apoi se lasa deoparte
Rubarba cu capetele taiate,spalata,se taie bucati cat latimea tavii si se lasa deoparte

 
 

 Intr-o tigaie pe foc se pune zaharul,untul si apa,se lasa sa se topeasca si sa se caramelizeze putin apoi se pun cate 3bucati de rubarba nu mai multe,se trec prin caramel pe ambele parti,se lasa 1min la foc mic  apoi se scot cu clestele pe o farfurie
este migaloasa operatiunea asta in care m-am bagat dar s-a meritat
Se pune in tava peste aluat crema de lamaie,se niveleaza suprafata apoi se pun bucatile de rubarba deasupra una langa alta

 Foitajul ramas,se intinde cu sucitorul apoi se trece cu rola peste el si se pune deasupra peste rubarba,se taie rurplusul de pe margini si se sigileaza bine


Se unge grilajul cu galbenus si la cuptor va sta 15min la 180de grade

 


Dupa ce s-a racit se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste


Sfatul meu pentru aceasta tarta,e bine sa aveti o forma de tarta cu fundul detasabil,eu nu am avut si m-am cam chinuit pana am scos-o
Sa va fie de folos!


0

Negresa cu faina de hrisca

 Este o clasica negresa doar ca faina de grau este inlocuita cu faina de hrisca pentru persoanele cu intoleranta la glutenul din grau

AVEM NEVOIE DE
125g faina de hrisca
80g cacao
un praf de sare
200g unt
200g zahar
3oua
200g ciocolata
esenta de vanilie 
CUM SE PROCEDEAZA
Untul topit si racit,se amesteca cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa,se adauga ouale pe rand mixand energic,vanilia apoi faina cacao si sarea

 
 
Dupa omogenizare,se  amesteca cu 130g ciocolata taiata,se rastoarna in tava cu hartie de copt,deasupra restul de ciocolata si la cuptor va sta 30min la 175 de grade




Se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste




Sa va fie de folos!
0

Crema de lamaie

 Crema ce poate fi folosita la diferite dulciuri,prajituri si inghetate,pregatita,pusa in borcan cu capac bine infiletat,poate sta la frigider,nu mai mult de 2saptamani
Aceasta crema,fiind putin mai acrisoara,eu o folosesc la inghetata unde fructele sunt mai dulci sau orice alta crema sau pasta,de asemenea foarte dulce.
Folosind aceasta metoda la inghetata,va rezulta un produs cremos,fara ace de gheata!

AVEM NEVOIE DE
2lamai
100g zahar
50g unt
2oua
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas pe bain-marie se pune coaja rasa de lamai si sucul stors,se adauga zaharul,se amesteca iar dupa ce s-a topit zaharul se adauga ouale batute separat cu unt,se amesteca cu telul 10min pana capata consistenta unei creme

 
 
Se pune crema in borcane sau cutie cu capac si la frigider va sta nu mai mult de 2saptamani,timp in care se ia din crema cat e nevoie pentru diferite dulciuri

 
Sa va fie de folos!

0

Inghetata cu banane si capsune

 Am cateva astfel de retete de inghetata si vor mai fi cat va fi caldura afara pentru ca este cea mai simpla inghetata si usor de preparat dar pentru o inghetata reusita, exista cateva conditii
In primul rand fructele folosite,curatate,spalate,taiate cubulete care sunt mari,puse intr-o punga la congelator si in al doilea rand,nu trebuie sa lipseasca bananele pentru ca banana este cea care-i da cremozitate inghetatei apoi trebuie consumata imediat,altfel se topeste.

AVEM NEVOIE DE
2banane
10 buc capsuni
1lingura miere de albine
toping de fructe de padure pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA
Bananele curatate,taiate rondele se pun intr-o punga la congelator de seara,capsunele,spalate,curatate de codite,taiate in sferturi daca sunt mari,puse in punga si la congelator si ele
A doua zi se scot pungile,se lasa pe masa 2-3min apoi se pun in blenderul mic,se mixeaza bine

 
 

 
  Se serveste imediat cu toping de fructe de padure si capsuna deasupra

 Deliciu maxim,sa va fie de folos!

0

Prajitura cu portocale si ciocolata

 O prajitura super pufoasa cu un gust incredibil de bun,aveam cateva portocale care nu erau pe gustul meu si le-am folosit aici

AVEM NEVOIE DE
3portocale
2linguri cu miere
5oua
5linguri zahar pudra
5linguri ulei
5linguri faina
1plic praf de copt
3plicuri zahar vanilat
50g pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA
Se rade o portocala si se lasa deoparte,apoi toate trei portocalele se storc,zeama se pune intr-o cana,se adauga mierea,se amesteca bine si se lasa la frigider
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare,zahar vanilat si zaharul pudra apoi se amesteca usor cu galbenusurile frecate cu ulei adaugat cate putin ca la maioneza

 
 
apoi coaja de portocala,faina cernuta cu praful de copt amestecand usor iar la final pepitele de ciocolata

 Se rastoarna in tava unsa si tapetata cu faina si la cuptor va sta 30-40min(eu am uitat-o cateva minute in plus)

 
Dupa ce s-a copt,se scoate tava din cuptor,se pune pe gratar, se inteapa cu o frigaruie apoi cu lingura se pune sucul de portocale din frigider,se lasa 30min apoi se scoate pe un platou si se orneaza cu felii de portocala

Se taie si se serveste,nebunie totala!



Sa va fie de folos!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme