Mini clafoutis cu nectarine







Clafoutis in general,se face fara aluat de foitaj,asta ar insemna sa fie tarta,dar am rasfoit o revista frantuzeasca,am gasit reteta asta si am facut-o;a iesit delicioasa
Ingrediente:aluat de foitaj,1lingura unt,4oua,125g zahar,zahar vanilat,250ml lapte,80g faina,sare,3-4nectarine
Decupezi 6discuri de aluat cu care capitonezi formele unse cu unt si pui in fiecare forma cate 1jumatate de nectarina;intr-un bol freci ouale cu zahar,un praf de sare si vanilia pana obtii o crema albicioasa,adaugi laptele apoi faina cate putin;torni aluatul rezultat peste fructe si dai la cuptor incet 40min.le servesti dupa racire.
Pentru ca mi-a ramas aluat,am pus intr-o forma de silicon dar fara foitaj.
0

Tartar de pepene galben






Ingrediente:1pepene galben,2castraveti,200g branza Feta,1lingurita suc de lamaie,2linguri ulei de masline(eu am ulei de soia si-l folosesc la salate),menta verde,sare,piper
intr-un bol pui cubulete de pepene curatat,cubulete de castraveti curatati de seminte daca e cazul,branza la fel,menta spalata si tocata marunt,condimentezi cu sare,piper,adaugi ulei si servesti.Este o salata usoara,sanatoasa si racoroasa,
2

Gogosi insiropate








Astfel de gogosi se fac in Italia la Sarbatorile de iarna;le-am facut si am ramas cu gandul la altele deja,atat de bune sunt!!
Ingrediente:500g faina,1plic drojdie uscata,4linguri miere,4-5linguri ulei,sare,apa calda,ulei pentru prajit
Sirop:3linguri zahar brun,5linguri miere,1/2lingurita zeama de lamaie,1lingurita scortisoara,1cescuta de apa,50g fistic
Intr-un castron,faci un aluat moale,amestecand faina cu drojdia,sare,miere,ulei si o ceasca cu apa;daca mai e nevoie mai pui apa;lasi sa creasca acoperit castronul,iar in acest timp,faci siropul;pui ingredientele(mai putin fisticul)intr-un vas pe foc doar pentru cateva clocote dupa care lasi sa se raceasca;in vasul cu mult ulei pentru prajit,iei din aluat cu lingura,prajesti gogosile,le scoti pe un platou iar dupa ce ai terminat,le scufunzi in sirop;le scoti pe o farfurie iar deasupra torni siropul ramas si presari cu fistic tocat mai mare.
2

Pui cu aroma de peste







Am vazut reteta asta pe tv.Paprika, mi s-a parut interesanta si este foarte gustoasa
Ingrediente:1conserva de sardina in ulei,1piept de pui,50ml ulei de masline,1/2ceapa rosie,1/2ardei gras rosu,3-4 catei de usturoi sau 1lingurita de praf,2linguri sos de soia,1lingurita boia,1lingurita oregano uscat,1lingurita praf de curry sau pasta,1pahar vin alb,1cilli mic,paste de orez,sare,piper,coriandru verde sau patrunjel
In tigaia cu ulei,pui pieptul feliat subtire apoi julien,ceapa si ardeiul la fel,usturoiul pisat,dupa cateva minute adaugi sosul de soia,boia,curry,oregano,ardeiul iute si vinul alb;lasi sa fiarba pana se evapora alcoolul si mai scade si sosul,apoi condimentezi,adaugi sardina scursa si rupta,patrunjelul si dai deoparte;in alta tigaie,pui uleiul de la conserva,2linguri sos de soia,piper si amesteci cu pastele oparite si scurse;se serveste pe farfurie pastele iar deasupra puiul,presarat cu oregano verde(eu tot uscat am pus,ca pe caldura asta aproape toate aromatele mi-au disparut)
1

Savarine Dr.Oetker







Am vazut postate pe FB niste savarine si mi s-a facut o pofta nebuna;asa ca am cumparat cutia,mai mult pentru faptul ca are si forme,si m-am apucat de treaba;caldura era cu treaba ei,eu cu savarinele mele!!!
Ingrediente:270 mix pentru aluat,90g,mix pentru frisca,10g mix jeleu,1plic drojdie uscata,2oua,lapte,3linguri ulei,4oog zahar,esenta de rom
Intr-un vas am pus mixul pentru aluat,drojdia,ouale,125ml lapte cald,amesteci pana se omogenizeaza aluatul cu o lingura,am adaugat uleiul,si mai amesteci putin;cu ajutorul a 2linguri,pui in forme aluat,nu pline,le lasi sa creasca apoi la cuptor 30min
In acest timppregatesti siropul din 1l apa,400g zahar,lasi sa fiarba iar dupa ce s-a racit adaugi esenta;savarinele le scoti din forma si le scufunzi in sirop,intorcandu-le mereu 1-2min dupa care le scoti pe un gratar;le tai capace,mai pui 2-3linguri de sirop apoi cu un posh,multa savarina;
pentru jeleu,amesteci intr-un pahar cu apa rece mixul,apoi cu o lingura torni pe capace si dai la frigider;pentru frisca,amesteci intr-un bol praful cu 250ml lapte rece de la frigider.
Au fost foarte bune,mi-am facut pofta,mai tarziu voi mai face pentru ca tot am forme.
3

Clatidiada Bloggerilor Culinari

"Drive test"cu tigaile de clatite marca Fissler.
Acum voi spune cateva cuvinte
Fratilor,m-am saturat sa tot aud sloganul"mancati sanatos"!!!si o bucata de carne daca o consumi,important e in ce fel de vas o pregatesti;de aceea,pe nimeni nu am auzit cu un sfat de genul:oameni buni,sa mancati sanatos,in vase de buna calitate;aruncati vasele primite la nunta si achizitionati altele!!!
Am fost incantata cand am facut o vizita sit-ului http://www.GatesteSanatos.ro si o voi mai face pentru ca multe produse de calitate se gasesc acolo.
0

Gem de caise





Ingrediente:6kg de caise,4kg de zahar,1lamaie,2stelute de anason
Cred ca ve-ti spune ca este mult zahar;asa este,mama cand ne facea gem,punea la 5kg de fructe 1kg de zahar,dar nu erau fructele de acum care sunt culese de semicoapte si ajung sa se coaca in ladite;asa ca eu nu mai am curaj sa fac la fel si nici gelfix nu folosesc;a aparut acum zahar gelifiant,nu stiu cum se comporta dar voi incerca.
Fructele spalate,curatate de samburi,le trec prin masina de tocat carne(am 2gineri care nu vor sa vada pe felia de paine fructa,asa ca m-am conformat si le-am dat prin masina de tocat!!!),pun pasta obtinuta in vasul de tuci(il pastrez special pentru asa ceva),impreuna cu zahar si anason;amestec mereu iar daca se formeaza spuma o adun;pentru ca este destul de groasa pasta,trebuie sa stau mereu langa vas,sa amestec sa nu se lipeasca dar mai ales sa ma feresc de stropi;la cuptor nu vreau sa-l pun pentru ca-si schimba culoarea;am stat langa el 1h dupa care am inchis focul si am continuat a doua zi;mi se inampla cate o data sa fie gemul suficient de tare si nu mai trebuie sa-l mai fierb;atunci il pun in borcane curate,cu capac infiletat si fierb borcanele(pentru o mai mare siguranta)1h,poate si mai mult,le las in oala sa se raceasca apoi le scot si le depozitez la camara.
3

Jeleu de fructe












Pentru ca am avut multe fructe sa fac la copii gemuri,m-am jucat putin si am facut un jeleu.
Foarte usor se face,doar ca trebuie sa ai rabdare,principiul fiind asemenea cu reteta de la Panna cotta;ingredientele nu le-am cantarit,de aceea nu sunt egale straturile,dar acum pun ingredientele cu masura
Strat 1:500g visine,10linguri zahar,100ml smantana lichida,150ml apa,10g gelatina(eu nu ma impac de loc cu pliculetele de gelatina granulata si folosesc foi de gelatina care tot 10g are),vanilie
Strat 2:500g caise fara samburi si in rest aceleasi ingrediente
Strat3:500g capsune,aceleasi ingrediente dar fara apa
Strat 4:200ml smantana lichida,5linguri zahar,10g gelatina,vanilie
O forma de chec se tapeteaza cu folie alimentara dubla;eu am pus in tava de cozonac si nu-mi place cum a iesit,trebuia sa fie mai inalta si ingusta;visinile spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc,impreuna cu apa si zahar;se lasa cateva minute pana se inmoaie,dupa ce s-au racit se paseaza cu blenderul vertical,se da prin sita,piureul obtinut se amesteca cu vanilie,smantana si gelatina care a fost tinuta in apa rece 5min apoi stoarsa;in situatia in care nu s-a topit gelatina,se mai pune putin pe foc amestecand mereu(atentie nu trebuie sa fiarba!);se rastoarna compozitia in tava si se da la frigider pentru 30-40min.;in acest timp,se formeaza stratul 2,procedeul fiind acelasi iar dupa ce este gata se rastoarna peste visine;la fel si stratul 3 iar pentru stratul 4 se pune smantana cu zahar pe foc,doar cat se topeste zaharul,se adauga gelatina,vanilia si se rastoarna peste capsune;se tine tava la frigider pana a doua zi,cand se rastoarna,se scoate folia,se taie si se serveste;este un dulce atractiv pentru copii;mie,dupa cum am spus,mi-a ramas compozitie si am pus si intr-o forma de silicon
2

Tarta cu fructe








Pentru ca mi-am achizitionat o forma de tarta cu fund detasabil pe care de mult mi-o doream,i-am facut proba. Ingrediente aluat:4oua,4linguri zahar,4linguri faina,4linguri ulei,coaja rasa de lamaie,vanilie
Ingrediente umplutura:250g caise fara samburi,250g visine,cirese sau alte fructe mici,50g migdale sau samburele spart de la caise,1lingura unt,3linguri zahar
Se unge forma de tarta cu unt apoi se presara zahar din abundenta,in jumatati de caisa se pune cate o fructa si in alte jumatati cate o migdala;se pun caisele in forma cu taietura in jos,peste care se rastoarna aluatul.
Pentru aluat,se freaca galbenusurile cu ulei(ca la maioneza),se adauga aromele,in alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar,se adauga galbenusurile,faina si se amesteca usor cu o spatula;se da forma la cuptor 30min,facandu-i testul cu scobitoarea;dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou,se taie si se serveste simpla sau alaturi de o cupa de inghetata.
5

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme