Sandwich cu vinete






Ingrediente:1vanata,2rosii,100g branza mozzarella,50ml ulei de masline,sare,piper,oregano,busuioc verde,1lingura de sos pesto
In tigaia cu ulei se pun felii de vanata taiate oblic putin mai groase,se calesc pe ambele parti,apoi pe o felie se pune o rondea de rosie,1felie de branza,sare,piper,oregano,deasupra a doua felie,se repeta cu rosie si branza si se acopera cu a treia felie de vanata dupa care se da la cuptor 15min
Pe farfurie se pune sandwichul,deasupra sos pesto iar alaturi cubulete de rosii amestecate cu sare,busuioc tocat marunt si stropite cu ulei de masline.
2

Caneloni cu soia








Din cutia de paste caneloni,de la reteta cu fructe de mare,mi-a ramas jumatate;pentru ca aveam "mancarimi"la degete,le-am umplut cu alta ceva
Ingrediente:Caneloni,2oog soia cubulete(le-am avut in casa),1lingura vegeta,2linguri de condimente speciale,2rosii,1pahar vin alb,3linguri ulei,1ardei gras rosu,1ceapa,1cana suc de rosii
Cubuletele de soia se pun intr-un vas sa fiarba impreuna cu vegeta 20min,dupa care se scurg
In vasul cu ulei incins se pune soia,ceapa,ardeiul si rosiile tocate marunt,dupa cateva minute vinul si se lasa sa fiarba acoperit;dupa ce a scazut sosul se adauga condimentele iar dupa ce s-a racit se umplu pastele;in tava se pune jumatate din sucul de rosii,apoi pastele si restul de suc;daca este prea gros se mai adauga apa.
Ingrediente pentru condimentele speciale:1lingurita de piper alb,1lingurita piper negru,1lingura cardamom macinat,1lingura cumin(praf de chimen),1lingura coriandru macinat,1lingura nucsoara,1lingurita scortisoara,1lingurita cuisoare macinate,1lingurita praf de ghimbir,1lingura praf de paprika,1lingura praf de curry,1lingurita curcuma,1lingura praf de usturoi
Eu folosesc aceste condimente aproape la ori ce iar rezultatul este unul deosebit.
0

Caneloni cu fructe de mare










Am cumparat o cutie de paste tip caneloni si am tinut neaparat sa le umplu cu fructe de mare;pentru ca nu am vrut sa gresesc ceva,am cautat o reteta pe Google iar surpriza a fost,ca nu am gasit nimic asa ca m-am apucat de treaba singura cu ideile mele
Ingrediente:paste caneloni,o punga mix fructe de mare,2linguri ulei de masline,1lingura praf de usturoi,1/2pahar vin alb,1chili mic sau pasta de chili,1rosie,100g unt,1lingura faina,2cani cu lapte,sare,piper alb,1lingurita de nucsoara,busuioc verde,50g cascaval ras
In tigaia cu ulei am calit usturoiul cat sa-i dea aroma uleiului,am adaugat fructele decongelate,rosia taiata cubulete,asemenea si busuiocul,pasta de chili,sare si piper;am lasat sa scada sosul iar dupa ce s-a racit am umplut pastele;
Pentru sosul bechamel am pus in untul topit faina,am adaugat laptele amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase,am condimentat cu sare piper si nucsoara
In tava am pus jumatate din sos,apoi pastele umplute si restul de sos,deasupra cascavalul si am dat la cuptor 20min,dupa care s-a servit cald
0

Guguluf cu nectarine








Am vazut intr-o zi pe FB,un chec postat de Naina;mi s-a parut foarte bun si destul de simplu;eu am adaugat cate ceva si de asemenea si fructe;a iesit foarte delicios;de asemenea am pus in forma de guguluf,a crescut mai mult iar cand l-am scos,vecina mea a inceput sa rada spunand ca seamana cu palaria lui mos Costache!!!!daca m-am uitat mai bine,chiar semana(copiii din ziua de azi!!!)
Ingrediente:6oua,6linguri ulei,2cani zahar pudra,2cani faina,12linguri apa fierbinte,1praf de copt,1lingura cacao,1lingurita scortisoara,vanilie,nectarine
Galbenusurile frecate cu 1cana de zahar,ulei,vanilie,scortisoara si 6linguri apa fierbinte;
albusurile batute spuma cu un praf de sare si a doua cana cu zahar,6linguri apa fierbinte dupa care se incorporeaza cu galbenusurile;se adauga amestecand usor,faina si praful de copt,se scoate cateva linguri si se amesteca cu cacao;in forma se pune jumatate din aluat alb,apoi cel cu cacao,deasupra se presara cubulete de nectarine si se acopera cu restul de aluat alb;se da la cuptor 30min.
2

Zacusca de vinete








Un alt an,2017,aceeasi reteta,alta prezentare(mai
jos)
Zacusca de vinete cel mai mult se consuma la noi iarna dar si proaspat pregatita
Este gustoasa,sanatoasa,hranitoare si face parte din bucatele noastre traditionale!


AVEM NEVOIE DE::1kg de ceapa,2kg ardei kapia,5kg de vinete,250ml ulei,sare,1frunza de dafin,4-5catei de usturoi,2kg de rosii,1lingura cu sare,1ardei iute
CUM SE PROCEDEAZA:Vinetele si ardeiii,eu le coc in cuptor;ardeii dupa ce s-au copt,ii pun intr-un vas,deasupra sare grunjoasa si-i tin acoperiti pana se racesc;se curata foarte usor.Vinetele coapte,le tai pe mijloc,scot miezul cu lingura si-l pun intr-o sita sa se scurga Eu folosesc de fiecare data cuptorul pentru ca nu fac fum nici miros in bucatarie,pe tava de la aragaz pun o hartie de copt,apoi ardeiii sau vinetele intepate cu o furculita si las la foc mare 30-40min timp in care intorc ardeiii,vinetele nu necesita intoarcere,pui mana pe ele si daca sunt moi atunci opresti focul
In vasul cu ulei incins,calesc ceapa, ardeiii trecuti prin masina de tocat inclusiv cel iute si usturoiul, cu sita cu ochiuri mari,rosiile de asemenea tot la masina de tocat si vinetele, sare,frunza de dafin,mai adaug si 2cani cu apa si amestec bine,dupa care dau vasul la cuptor la foc mic pentru 2-3h, timp in care  amestec din cand in cand sau pana a iesit la suprafata uleiul,la final potrivesc de gust apoi pun zacusca in borcane dupa care fierb borcanele 30min din momentul in care apa incepe sa fiarba si las borcanele acolo pana dimineata dupa care le depozitez la camara
Aceasta reteta este doar una din cateva retete pe care le folosesc;cat de curand le voi posta si pe restul.
2018 aceeasi reteta,acelas gust bun,bun!

2

Ardei umpluti cu ciuperci si arpacas







Ingrediente:1kg ardei grasi,1ceapa mare,2morcovi,1dovlecel mic,4rosii,500g ciuperci,1ceasca de arpacas,sare,piper,cimbru,1cana suc de rosii,verdeata,50ml ulei
In tigaia cu ulei calesc ceapa,morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mica,ciupercile tocate marunt,rosiile de asemenea,arpacasul fiert 10min si scurs,dupa ce a scazut toata apa din ciuperci si rosii,condimentez cu sare,piper,putin cimbru si 1lingurita rasa de zahar(pentru aciditatea din rosii),apoi verdeata;las deoparte cat pregatesc ardeiii,apoi umplu;presar deasupra faina din doua motive:la fiert nu iese umplutura din ardei si in combinatie cu sucul de rosii pus peste ei,se formeaza un sos foarte gustos;pun ardeiii in vas si pentru ca mi-a ramas umplutura am scos miezul si de la 2rosii,deasupra am pus sucul de rosii,miezul scos si taiat,si 1cana cu apa;am pus o farfurie deasupra si am dat la cuptor cu focul mic 40min;pe farfurie era buna si putina smantana,dar am intrat in post si am renuntat.
3

Cupcake cu quinoa








Ingrediente:100g unt moale,100g zahar,50g migdale macinate,50g(o punga)fulgi de quinoa,200g faina,3oua,200ml iaurt,1lingurita praf de ghimbir,1praf de copt,esenta de vanilie,sare,fructe
Faci o crema pufoasa din unt si zahar,adaugi pe rand galbenusurile,migdalele,aromele,ghimbirul,iaurtul si faina amestecata cu praful de copt;la sfarsit,adaugi albusurile batute spuma cu un praf de sare si fulgii de quinoa;totul se amesteca usor cu o lingura;in formele de briose cu hartie speciala,pui 1lingura de aluat,1-2fructe daca sunt mici,acoperi cu alte 2linguri de aluat si se coc 20-30min.
Trebuia sa le fac o crema sa le pun deasupra,sau macar frisca;nu le-am pus din 2motive;nu am avut nimic in acel moment si sincera sa fiu,nu prea-mi plac cu crema,asa ca le-am servit cu toping de fructe de padure;tot bun este sau a fost!!!
2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme