Plachie de peste2

Aceasta este una din multele retete de plachie de peste care pot fi pregatite,in functie de gustul fiecaruia si de zona unde locuieste.Pentru ca am o tava speciala pentru peste,am facut o alta varianta.
Ingrediente;1burta de crap,3cepe mari,1ardei gras rosu,1ardei gras verde,1ardei iute,500g rosii sau 1cutie de rosii in bulion,1frunza de dafin,2-3catei de usturoi,2crengute de rozmarin,sare,piper,1/2pahar cu vin alb,3linguri faina alba,50ml ulei,1lingurita de zahar
Pestele spalat,portionat,condimentat,se trece prin faina apoi se prajeste in cateva linguri ulei,dupa care se scoate pe o farfurie;in alt vas cu restul de ulei,se caleste ceapa tocata marunt,ardeiii de asemenea iar dupa ce s-au inmuiat se adauga rosiile tocate in cubulete mici si zaharul;dupa ce s-a format un sos,in tava speciala,se pune jumatate din sos,pestele,dafin,vin,usturoi crengutele de rozmarin si se acopera cu restul de sos;se acopera cu capac si se da la cuptorul incins 30min;se serveste calda cu mamaliguta.
Nu am pus tot rozmarinul,doar l-am tuns ca se facuse prea mare.
0

Paste cu pui

Eu si familia mea suntem fan paste de orice fel;de aceea cand sunt in pana de idei,cea mai simpla mancare si usor de facut,Paste cu carne sau fara carne,depinde de situatie!
Ingrediente:4ciocanele de pui,1ceapa,2-3catei de usturoi,1punga cu paste scurte,condimente pentru pui,1cutie de rosii in bulion,4linguri cu ulei,1crenguta de maghiran
Copanelele prajite in ulei,dupa care se scot;in uleiul ramas dar in alt vas,se caleste ceapa tocata foarte marunt cu usturoiul zdrobit,se adauga rosiile,dupa ce s-a format un sos,se adauga ciocanelele,1cana cu apa,se condimenteaza,dupa 15minse adauga si pastele fierte separat si scurse iar dupa ce se amesteca sa se intrepatrunda aromele se serveste pe farfurie cu patrunjel verde
1

Tochitura gratinata

Nu de putine ori mi-a ramas mancare si se bucurau cateiii si pisicile blocului;de data asta,mi-a ramas tochitura si am transformat-o intr-un preparat foarte delicios
Ingrediente:rest de carne de la tochitura,2-3cartofi fierti,100g cascaval
In vasul termorezistent,am pus carnea cu tot cu sosul format,deasupra carofii zdrobiti cu furculita,putin nu facuti piure iar peste cartofi cascavalul ras;merge la cuptor pentru15-20min,dupa care se serveste calda.
Este un deliciu!!
0

Tochitura de Galati

I-am spus Tochitura de Galati,pentru ca nu stiu de ce sunt invadate restaurantele si 80%din domni si doamne care gatesc,adauga la tochitura si suc de rosii;nu va mai spun ca am intalnit retete in care se gaseau si ardei grasi;incredibil,nu stiu de unde a venit acest "curent"dar o mancare pe care o gatesti si o numesti TOCHITURA,in care-i pui rosii si ardei,se numeste TOCANA!!!!!!!!!Cea mai buna si corecta tochitura se face in Moldova,dar acum,mai nou,am vazut ca si doamnele moldovence au inceput cu sosul de rosii!!!
Pana la urma,fiecare gateste dupa gust si dupa zona unde locuieste,nu vreau sa dau lectii,nu vreau sa jignesc pe nimeni,asta e doar parerea mea.
AVEM NEVOIE DE:500g pulpa de porc,500g poala de porc(burta),maruntaie(inima,rinichi,ficat)optional,carnati proaspeti,1capatana de usturoi,sare,piper,cimbru uscat,1cana cu vin rosu,2linguri cu untura,malai pentru mamaliga,oua,branza telemea
CUM SE PROCEDEAZA:Intr-un tuci se pune untura,apoi carnea taiata cubulete,se lasa pe foc cu capac pana se caleste;se adauga maruntaiele de asemenea taiate,dupa ce s-au calit si ele se adauga vinul si se lasa la fiert40min;dupa ce s-a evaporat alcoolul si carnea este frageda,se adauga carnatii taiati,usturoiul pisat,se condimenteaza iar dupa cateva min.se opreste focul.

Se serveste pe farfurie o insula de mamaliga,deasupra un ou ochi,peste ou branza rasa iar in jur carnea
Suntem in primavara lui 2019  mi-a fost pofta de aceasta tochitura pentru ca am adunat ultimile ramasite de varza murata din bidon si doar la ea mi-a fost gandul.Reteta e aceeasi,nu adaug nimic pentru ca asa este normal sa se faca!!
 
4

Terina cu branza

Ingrediente:1sfecla rosie,100g branza de capra,1fir menta verde sau uscata,frunze de ceapa verde,1castravete
Se pune in boluri folie alimentara apoi se captusesc cu felii de sfecla rosie fiarta,taiata foarte subtire,in mijloc branza amestecata intr-un bol cu ceapa verde taiata marunt,menta si sare,peste branza se pune o felie de sfecla taiata rotund,se preseaza putin,se acopera cu folia si se lasa la frigider cateva ore sau pana a doua zi;
La servire,se rastoarna pe farfurie,se elimina folia iar alaturi se pun rondele de castravete;
Sfecla mea a avut o culoare foarte puternica pentru ca mi-a colorat branza,sau poate am lasat-o prea mult la frigider.
1

Peste si fructe de mare pe paine

Am mancat asa ceva in Italia cand am fost la copii;au vrut sa ma impresioneze invitandu-ma la restaurant,stiind ca-mi plac deopotriva si fructele de mare si pestele;intradevar m-au impresionat,a fost ceva minunat dar cam putin!!!!!eu aici am facut sa ma satur(hi,hi)!!
Ingrediente pentru 2persoane:2felii de paine taiate mai gros,2buc.de peste alb,150g mix fructe de mare,sare,piper,1ardei mic rosu,3linguri ulei de masline,2catei de usturoi,2rosii,busuioc uscat sau verde
In tigaia cu ulei uncins se caleste usturoiul fara sa se arda impreuna cu ardeiul taiat rondele,se adauga rosiile date la blender sau tocate marunt,dupa ce s-a format un sos,se adauga fructele de mare,se tin 3-4min amestecand mereu,dupa care se condimenteaza,se adauga busuiocul si se opreste focul.
Pe hartie de copt,se pun feliile de paine,deasupra pestele,apoi se impart fructele de mare inclusiv sosul format pe fiecare portie;se impacheteaza,se pun intr-o tava si se da la cuptor la foc moderat 20-30min.
Pentru cine doreste se serveste cu lamaie.Trebuia pus si putin vin alb la fructe,pentru mai mult sos sa se imbibe in paine dar nu am avut si daca am fost nerabdatoare sa fac si eu reteta, am sarit peste vin
1

Briose cu sunca si mustar

Ingrediente:12/3cana cu faina,1/3cana cu malai,2linguri zahar,1lingurita praf de copt,2linguri seminte de mustar macinate,1/2lingurita bicarbonat,1varf de lingurita de cuisoare macinate,sare,2oua,1cana cu lapte batut,1/3cana cu ulei,3linguri mustar de Dijon,1cana sunca presata taiata marunt
Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate,;intr-un bol se bat ouale cu mustar,ulei,lapte batut si se adauga la ingredientele solide;se omogenizeaza totul apoi se adauga sunca;se umplu formele de briose unse cu ulei si se coc 3omin.Se servesc drept aperitive,alaturi de un pahar cu bere.
1

Placinta cu bostan

Ingrediente:1bostan placintar(2-3kg),50ml ulei,2linguri cu zahar(dupa gustul fiecaruia),2linguri cu scortisoara,miez de nuca,putina sare,1pachet foi de placinta
Bostanul taiat in felii,curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea cu ochiuri mari apoi se pune intr-un vas cu 3-4linguri de ulei,zahar,sare, sa se caleasca;dupa ce a scazut toata apa din bostan se da la racit apoi se adauga scortisoara si miezul de nuca taiat;pe doua foi de placinta unse cu ulei,se pun 3-4linguri de bostan,se niveleaza suprafata,se ruleaza apoi se pune in tava de placinta unsa;se procedeaza la fel cu restul foilor pana se termina;se ung rulourile in tava cu uleiul ramas si se da la cuptor la foc moderat 40min(depinde de fiecare cuptor)se taie dupa ce s-a racit si se pudreaza cu zahar.
0

Prajitura cu dovleac

Ingrediente:1kg de dovleac,150g unt,1cana cu zahar,300g faina,5oua,1ceasca nuca macinata,1praf de copt,1cana cu lapte,esenta de rom,1lingurita scortisoara,1lingurita ghimbir,sare
Dovleacul curatat de coaja,taiat cubulete,se fierbe in lapte cu putina sare(eu nu am avut lapte,l-am fiert in apa si nu a fost nici o deosebire);ouale mixate cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga nuca,untul topit,se bate in continuare,romul si la sfarsit dovleacul scurs,racit si facut piure apoi faina amestecata cu praful de copt;se amesteca bine pentru omogenizare,apoi se rastoarna in forma unsa si tapetata cu 2-3linguri de nuca macinata si se da la cuptor la foc mic 1h;se scoate din forma si cat este calda se toarna un sirop gros din ciocolata totita  deasupra sau o alta glazura si decorata cu nuca taiata.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme