Salata de fructe2

Aceasta reteta este israeliana,este pregatita altfel decat stim noi ca se pregatesc aceste salate,dar va spun ca are un gust incredibil de bun.
Ingrediente:50g stafide,50g smochine,50g curmale,30g migdale,50g miez de nuca,50ml vin rosu,1mar,1para,1portocala,1lingurita scortisoara
Punem intr-un bol mai mare vinul si zeama de la portocala apoi marul si para curatate si taiate cubulete,smochinele si curmalele taiate marunt,stafidele,nuca si migdalele macinate,scortisoara apoi omogenizam totul bine si lasam deoparte cateva minute sa se imbibe toate fructele
Impartim apoi salata in boluri si servim cu migdale deasupra

0

Chec cu fructe din compot

Eeee,aici am gresit;am folosit fructele din compot si am crezut ca vor sta deasupra dar ele s-au lasat,fiind grele pentru ca sunt imbibate cu zeama de compot.
Ingrediente:4oua,1lamaie,fructe din compot,1cana cu zahar,300g faina,50ml ulei,200ml lapte,1praf de copt
Facem o crema fina din galbenusuri frecate cu 100g zahar,coaja de lamaie,uleiul turnat cate putin ca la maioneza,apoi laptele,faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine;albusurile batute spuma cu un praf de sare,restul de zahar si zeama de lamaie apoi incorporam in compozitia de galbenus amestecand usor.
Rasturnam aluatul in tava cu hartie de copt,deasupra fructele taiate in jumatati daca nu sunt,si lasam la cuptor 45min iar dupa ce s-a racit scoatem prajitura si pudram cu zahar.

0

Mancare de pastai cu sos de leurda

De cand am descoperit cat e de gustoasa leurda,o folosesc aproape in toate preparatele ceea ce va recomand si voua;daca aveti un preparat in care e nevoie de cativa catei de usturoi,o legatura de leurda e mai sanatoasa la stomac iar mancarea va avea un gust mai deosebit
Ingrediente:1kg pastai puse la congelator de mine,3cartofi,4linguri ulei,1ceapa,2leg.de leurda,1borcan de rosii pasate la fel puse de mine din toamna dar puteti folosi din comert sau 2linguri bulion,sare,piper,marar
Punem sa fiarba la foc mic cartofii curatati si taiati in sferturi sau mai mici,cu apa cat sa-i cuprinda si putina sare;separat in tigaia cu ulei calim ceapa,adaugam leurda spalata si taiata marunt apoi rosiile,si lasam sa fiarba pana scade;in cratita adaugam pastaile daca sunt fierti cartofii,apoi sosul,condimentam dupa gust,lasam sa fiarba 20-30min,adaugam mararul ,oprim focul si servim
Mai gustati din cand in cand pastaile sa vedeti daca sunt fierte.

0

Chec cu mac

Ingrediente:6oua,200g unt,300g faina,300g zahar,200ml lapte,1plic praf de copt,esenta de vanilie,2linguri seminte de mac,zeama de la 1lamaie
Intr-o cratita pe foc mic,punem untul,zahar,lapte,esenta si lasam sa fiarba pana se dizolva apoi lasam sa se raceasca;adaugam api galbenusurile pe rand amestecand energic,zeama de lamaie,albusurile batute spuma cu un praf de sare si macul,apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta;omogenizam usor si rasturnam in tava unsa sau forma de silicon si lasam la cuptor la foc mic 60min.
Dupa ce s-a racit scoatem checul si pudram cu zahar.

3

Salata de paste cu ton2

Imi place mult asemenea salata facuta dupa metoda italienilor si de cate ori am ingredientele necesare o pregatesc
Ingrediente:1punga de paste scurte,1conserva mare de ton,eu am avut conserva de somon,1cutie mix de fasole boabe speciala pentru salata,1ceapa rosie,10-12 masline,sare,otet balsamic alb iar eu am avut in plus un sos special pentru salate cu paste;nu era nevoie dar daca tot l-am avut,l-am folosit
Pastele fierte,scurse,le punem intr-un castron cu fasolea scursa si clatita cu apa rece,ceapa taiata pestisor,maslinele,pestele rupt cu tot cu ulei,sare,otetul,sosul,omogenizam usor apoi servim.
Un deliciu!!

0

Peste cu sos de rosii

O alta reteta cu peste,servita in doua moduri;cu orez salbatic si al doi-lea mod,cu mamaliguta bineinteles!!oare este cineva care sa nu manance pestele cu mamaliguta???s-ar putea sa fie,cine stie!!
Ingrediente:1kg de peste,tot cod argintiu am folosit,20ml ulei,3linguri faina,1ceapa,1legatura de usturoi verde,1cutie de rosii in bulion,1frunza de dafin,sare,1ceasca orez salbatic,1lingurita vegeta
Pestele curatat,portionat,spalat,pudrat cu sare,trecut prin faina il prajim nu foarte mult dupa care-l scoatem pe o farfurie;in cratita cu 3linguri ulei de la prajit,calim ceapa,usturoiul taiate marunt,adaugam dupa cateva minute dafinul,cutia cu rosii,un pahar cu apa si lasam sa fiarba cu capac;dupa ce a scazut putin,adaugam pestele,condimentam dupa gust iar dupa 2-3clocote oprim focul
Daca sosul e prea scazut,putem adauga putina apa.
Intr-un vas mic cu 3cani de apa si vegeta,cand incepe sa clocoteasca,adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba 20-30min,pentru ca fierbe mai greu;dupa ce s-a racit,strecuram orezul in situatia in care mai are apa,punem o insula de orez pe farfurie iar alaturi pestele cu sosul de rosii
Sau farfuria cu mamaliguta
Cam de mult nu am facut asa ceva si acum in 2017,i-a venit randul;nu ma incarc cu aceleasi retete,doar poza de diferita pentru ca acum nu am facut orez ci s-a mancat doar cu mamaliguta
Un deliciu!!


0

Peste prajit cu mujdei verde

Azi am facut mancaruri cu peste mai mult decat in orice alta zi;s-a potrivit sa fie si sarbatoare,aveam pestele scos de la congelator si daca s-a dezghetat nu-l mai pun inapoi,asa ca va poftesc la delicii cu peste
Ingrediente:1kg de peste,eu am avut cod argintiu preferatul meu,3linguri faina,sare,ulei pentru prajit,2legaturi usturoi verde,5linguri ulei de masline,1lingurita zeama de lamaie,2linguri iaurt,lapte batut sau ce aveti prin casa,500g cartofi
Pestele curatat,portionat,spalat,pudrat cu sare,il trecem prin faina apoi il prajim pana devine auriu si-l scoatem apoi pe prosoape de hartie
Punem in robotul de bucatarie usturoiul curatat,spalat,taiat marunt,uleiul,sare,zeama de lamaie si blenduim pana rezulta o pasta,adaugam apoi iaurtul si mai blenduim putin,dupa care scoatem mujdeiul in bol si-l potrivim de gust;daca este prea gros,il subtiem tot cu iaurt
Separat in alta tigaie prajim cartofii taiati subtire,tot pana se fac aurii,iar in a;lt vas punem de mamaliga
Servim pe farfurie mamaliga pe mijloc,cartofi,peste si un bol cu mujdei alaturi.

0

Tort cu albusuri

Ingrediente:6albusuri,8linguri zahar,6linguri faina,2linguri pudra de migdale,6linguri ulei,6linguri lapte,1praf de copt,2plicuri zahar vanilat,un praf de sare,2linguri cubulete de fructe confiate
Crema:1plic budinca de vanilie,2foi de gelatina
Ornare:1pachet martipan,cateva picaturi de colorant alimentar rosu
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,adaugam uleiul cate putin apoi laptele mixand energic iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de migdale,amestecand usor cu o lingura;incorporam si fructele confiate pudrate cu faina.
Rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30min fara sa deschidem usa
Crema o pregatim dupa instructiunile de pe plic iar cand este gata,incorporam gelatina hidratata
Blatul copt si racit,il decupam cu inelul in forma de inima,il transferam cu tot cu inel pe un platou,rasturnam crema,nivelam suprafata si lasam la frigider
In acest timp,amestecam martipanul in palme cu 3-4picaturi de colorant,presaram pe masa putin zahar pudra intindem o foaie groasa de 1-2mm,decupam diferite forme,scoatem inelul apoi ornam tortul si lasam la frigider pana in momentul servirii.

2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme