Chiftele cu legume si ghimbir

Ne plac chiftelutele din legume,ne place si aroma ghimbirului,de aceea le-am combinat in aceste delicioase chiftelute.Este adevarat se fac putin mai greu,dar merita osteneala.
La aceste chiftelute,am pus toate legumele ratacite prin frigider
AVEM NEVOIE DE:1dovlecel,1vanata,1ceapa,1capatana de usturoi,1sfecla rosie,2linguri de ghimbir proaspat ras,1morcov,2oua sau 3-4linguri cu pesmet in zile de post,verdeata,sare,piper,putin cimbru,ulei pentru prajit,faina
Dovlecelul,vanata,sfecla,morcovul,curatate,spalate,rase pe razatoarea cu ochiuri mici,(vanata pe razatoarea cu ochiuri mari),se pun intr-o sita sa se scurga
Dupa 30min,se storc bine legumele,se pun intr-un castron si se adauga,verdeata tocata,ghimbirul ras,ouale batute,ceapa tocata fin,usturoiul pisat,sare,piper,1lingurita de cimbru,se amesteca totul bine apoi se incorporeaza cateva linguri de faina pentru a se lega toata compozitia;
Sa stiti ca legumele,inca-si mai lasa suc,de aceea inclinati vasul ca sucul sa se stanga in jos iar din compozitie se ia cu o lingurita,se modeleaza chiftele ,se trec prin faina si se pun la prajit in ulei,dupa care se scot pe prosoape de bucatarie;tot la fel de bune sunt si coapte in cuptor,in tava pe hartie de copt
Se servesc dupa preferinte,cu garnitura sau simple cu salata de sezon.



0

Suc din mix de rosii

Va recomand aceasta metoda de preparare a sucului de rosii mult mai rapida,si nu face mult deranj
Ingrediente:rosii,(sucul meu nu iese atat de rosu la culoare,pentru ca-mi aduce sotul de la gradina si tomate galbene;sunt foarte gustoase,un gust mai dulce decat cele rosii si daca tot le am,le folosesc si la suc,pe langa alte preparate);pe langa rosii,mai avem nevoie de sare si zahar
Rosiile spalate,curatate,taiate,se pun in robotul de bucatarie sau cine nu are,se pun intr-un vas si se paseaza bine,bine cu blenderul vertical
Piureul obtinut se trece prin sita iar sucul rezultat se pune la fiert in oala mare
Cand incepe sa fiarba se aduna spuma,altfel va treziti cu suc de rosii pe aragaz,iar dupa ce a scaut si este destul de gros,se adauga sare dupa gust dar va sfatuiesc sa nu fie prea sarat iar zahar 1/2lingurita  la litru de suc

Multe gospodine stiu de zahar sau poate nu;folosesc zaharul in conserve in care se gasesc rosii,pentru a li se taia aciditatea si nu mai fermenteaza,asta in cazul in care nu vreti sa folositi conservant;eu nu folosesc de aceea adaug zahar.


0

Ardei iuti pentru iarna

Ardei iuti la noi in familie se consuma foarte mult;nu mai spun la ce-i folosesc pentru ca nu exista familie in care sa nu se consume asa ceva(parerea mea);anul asta,am pus si ardei taiati,numai buni de pus intr-o ciorbica doar cate o bucata,sau chiar in farfurie
Ingrediente:ardei iuti,otet,morcovi,sare,zahar
Se taie coditele mai lungi de la ardei,se spala si se lasa la scurs,morcovul taiat rondele, si ardeiii care sunt prea lungi,taiati si ei rondele mai groase
Intr-un vas pe foc se pune otetul la fiert cu sare si zahar;la 1l de otet,1lingura de sare si 1lingurita rasa de zahar;zaharul intareste ardeiul.
Se pun ardei in borcane,intercalat cu rondele de morcov,se umplu borcanele cu otet cald,se lasa borcanele descoperite ca sa intre otetul in ei,apoi se completeaza din nou;ardeiii taiati de asemenea se pun in borcane intercalat cu morcovi
Dupa ce s-au completat cu otet,se infileteaza capacele si se depoziteaza la camara.
ATENTIE la cutitul cu care ati taiat ardei;nu-l folositi inainte de a-l spala foarte bine!!


0

Inghetata de papaia

Fructul papaia,se regaseste in lista mea data de medic cu alimente permise;intamplarea a facut ca sa gasesc,am cumparat,am mancat,iar ce a ramas,cand am vazut ca incepe sa se strice pentru ca este intradevar foarte aromat dar gustul mai putin placut,am facut inghetata
Rezultatul?? un deliciu!!!
Ingrediente:2buc.papaia,200ml lapte condensat,200ml frisca lichida,1lamaie verde,50ml lichior de caise

Pulpa de la fructe,pasata fin,se amesteca cu laptele condensat,zeama de lamaie si coaja rasa,apoi frisca batuta spuma iar dupa omogenizare se incorporeaza lichiorul
Se rastoarna compozitia in masina de inghetata,se proceseaza 45min
Se serveste in cupe cu fulgi de ciocolata deasupra



1

Inghetata de afine

Am cumparat din piata,afine sa fac dulceata dar acasa am avut surpriza ca afinele erau sub orice critica de rele,stricate,cu toate gunoaiele posibile dar culmea culmelor,e ca pe taraba erau foarte frumoase!!!!
Asa ca fratilor,din 2kg,am ales un castronel doar cat am facut inghetata pentru sotul meu;de asemenea,am facut ceva modificari la reteta,am indulcit-o cu fructoza si ca sa-i dau un alt aspect,am adaugat si cateva mici bezele deshidratate pe care le aveam(marshmallows)
Ingrediente:500g afine,200ml frisca lichida,5-6linguri fructoza(dupa gust),50g bezele deshidratate
Afinele curatate,spalate,bine scurse se pun in blender si se paseaza bine,se trec prin sita apoi se amesteca cu fructoza pana se dizolva,frisca batuta spuma si bezelele
;dupa omogenizare,se rastoarna in cuva de la masina de inghetata si se proceseaza 30-45min
 apoi se serveste;inghetata ramasa se pune intr-o cutie din plastic si se da la congelator iar cand se serveste se scoate cutia cu 10-15min inainte.


0

Ficatei in sos de rosii

O mancare foarte usor de pregatit iar finalul este mai mult decat delicios de aceea o recomand tuturor!
Ingrediente:1kg de ficatei de pui,5linguri ulei,5catei de usturoi,1kg de rosii bine coapte,sare,piper,putin cimbru,500g cartofi,salata verde,100ml lapte,1lingura unt
Ficatul curatat,spalat,se pune in tigaia cu ulei incins si se lasa pe foc mic acoperit pana se rumeneste
Se adauga apoi rosiile spalate,taiate si pasate si se lasa pe foc tot cu capac pana scad si s-a format un sos
Acum se adauga usturoiul pisat,sare,piper dupa gust,putin cimbru,se amesteca  se opreste focul si pana la servire se tine vasul acoperit cu capac;veti avea surpriza ca si mine de altfel,ca ficateiii sunt fragezi chiar si a doua zi daca mai ramane ceva,bineinteles!!
Se servesc pe farfurie cu piure de cartofi sau alta garnitura si salata verde.
Piureul stie toata lumea sa-l pregateasca;cartofi fierti in apa cu sare,scursi apoi pasati si amestecati cu unt si lapte cald




0

Pui cu miere si ghimbir

Particip la un concurs de Retete afrodisiace pe blogul Brandusei Scheaua;cand am primit invitatia am cazut in ceata!! ce fructe,ce legume,ce alte alimente or fi facand parte din aceasta categorie,ca pe mine nu m-a preocupat niciodata acest subiect;asa ca l-am rugat pe nenea Google sa-mi spuna si cand am aflat,am inceput sa rad cand ma gandesc,cat de des gatesc cu aceste ingrediente fara sa stiu ca sunt afrodisiace.
Din toata lista,am ales ghimbirul care-mi place foarte mult,nu ca ciocolata nu mi-ar place sau avocado......
Daca mai doreste cineva sa participe,intrati aicihttp://www.retetedesuflet.ro/concurs-retete-afrodisiace/
Aceasta reteta este usor de facut si delicioasa!!
Ingrediente:1pui sau 1kg de pulpe sau ciocanele,2linguri ghimbir proaspat ras,2-3linguri sos de soia,3linguri miere,3linguri pasta de rosii,3linguri ulei de masline,5linguri apa,piper,3cartofi mari
Cartofii curatati se fierb doar pe jumatate;intr-un bol se amesteca ghimbir,miere,sos de soia,pasta de rosii,ulei de masline si apa,fara sare
Puiul curatat,portionat,spalat,se pune intr-un vas si se amesteca cu sos
Cartofii fierti pe jumatate,taiati rondele,se pun intr-un vas termorezistent,condimentati cu sare si piper,deasupra se pune puiul cu tot cu sos si se lasa la cuptor 30min  apoi se serveste.
Se poate servi si cu garnitura de orez,paste si legume la aburi




1

Concursul de Blogging.ro

Nu spun vorbe mari,nici multe,voi spune exact ceea ce simt,scurt si la obiect!!Am primit invitatia de a participa la acest concurs de la Gina Bradea pentru care-i multumesc!!
Se mai uita  cineva si spre persoanele cu o varsta mai inaintata ca din cate se observa majoritatea concursurilor numai tineret participa,ceea ce se intelege ca"restul"persoanelor,au de toate nu le mai trebuie nimic;GRESIT, la noi,persoanele de varsta a doua,chiar si a treia,situatia se prezinta invers,adica atunci cand am fost tineri am avut de toate;acum,o data cu trecerea anilor,au inceput sa ne lase; ba  masina de spalat,ba  aragazul,ba cate o lenjerie!!! pai n-or sa tina cat lingura(vorba mamei mele)!!
Inca  din tinerete am fost obsedata de curatenie,mai ales la lenjerii;seara dupa o zi istovitoare si la munca si acasa,cand ajungeam in pat si ma acopeream cu patura imbracata in lenjeria alba,spalata,apretata,calcata si cu un parfum de ma adormea imediat,uitam de toata oboseala din ziua respectiva
Acum profit si eu de Campania Summer Black Week sponsorizat de Lenjerii de pat Outlet,mai ales ca sunt si promotii 1+1 iar lenjeriile sunt superbe toate
Mie pentru ca-mi place natura cu tot ce ne inconjoara,am ales o lenjerie vesela cu flori,ca atunci cand intru in pat sa uit chiar si pentru un moment in ce lume ma aflu.!!
www.lenjeriipat-outlet.ro/www-lenjeriipat-outlet-ro/eshop/0/0/5/2982-Lenjerie-de-pat-BFS-151

1

Sombreri cu linte si carnati

Nu va imaginati ce mult m-am bucurat,cand am vazut intr-un magazin din Franta astfel de paste,made in Italia bineinteles si totusi,ma intreb de ce nu se gasesc astfel de paste si in Italia,daca tot sunt facute acolo???
Ingrediente:1punga cu paste tip sombreri,150g linte,1catel de usturoi,1morcov mic,1ceapa,1frunza de dafin,1lingurita seminte de fenicul,100g carnati picanti,4linguri ulei de masline,sare,piper
Usturoiul si ceapa tocate marunt,morcovul ras fin,se calesc in 2linguri de ulei,se adauga dafinul,semintele de fenicul,dupa 3minute lintea,3pahare cu apa calda,restul de ulei si se lasa la foc mic 40min;
Dupa ce a fiert si scazut,se scoate dafinul,se adauga carnatii taiati si caliti putin separat,se condimenteaza si se opreste focul
Pentru astfel de paste,existand riscul ca dupa ce au fiert sa nu se cunoasca ce am pus la fiert,se fierb cate 2,maxim 4paste si se scot pe un platou;se procedeaza asa cu toata punga(cam greu e adevarat) sau doar cu jumatate,urmand ca restul s-o pregatim alta data.
Servim pe farfurie linte cu carnati si deasupra aceste frumoase palarii!!un deliciu!!





0

Paste cu sos de fenicul

O reteta cu un gust incredibil de bun si aromat;merita incercata,chiar si cu alt fel de paste 
Ingrediente:1punga paste cu cerneala de sepie,1bulb de fenicul1ceapa,3linguri ulei de masline,100ml vin alb,200ml smantana lichida,sare,piper,putin cimbru uscat sau verde,busuioc
In tigaia cu ulei se calesc ceapa si feniculul taiate julien la foc mic si cu capac;
dupa 2-3min,se adauga vinul,dupa evaporarea alcoolului,smantana iar dupa ce s-a ingrosat putin se amesteca cu pastele fierte,scurse  si ornate cu busuioc.


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme