Tocana greceasca

Sunt constienta ca nu cunosc toate retetele romanesti,nici nu ai cum sa le cunosti dar printre ale noastre imi place sa incerc si alte retete internationale si daca-mi place mai fac,daca nu,ramane aici postata.
Din aceasta mancare eu nu am mancat pentru ca nu suport afumatura,asa ca i-am cedat-o lui Costel,de la inceput era destinata lui cand am vazut cat de puternic afumati sunt carnatii!!
Asa ca reteta va ramane postata aici,asta-i verdictul!
AVEM NEVOIE DE:
400g carnati afumati
1ardei gras
1ardei iute
2cepe
1capatana de usturoi
1cana cu vin
aceeasi cana cu apa
2rosii taiate cubulete
2foi de dafin
5linguri ulei
sare
piper
oregano
orez pentru garnitura
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei pui carnatii taiati bucatele,adaugi ceapa taiata marunt,ardeiii de asemenea
amesteci iar dupa 5min adaugi rosiile cubulete,vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,condimentezi cu sare,piper,oregano,dafin,adaugi apa si lasi sa fiarba incet pana scade
In acest timp,pui sa fiarba o ceasca cu orez in apa cu putina sare iar dupa ce a fiert in strecori,il pui intr-un castronel,il presezi bine apoi il rastorni pe farfurie in mijlocul tocanei

0

Pastrama de berbecut

Am avut in congelator un pachet cu carne de berbecut,uitasem de ea dar cand am facut o verificare am executat-o si cum era s-o pregatesc decat tinuta in marinada cu multe mirodenii si usturoi,apoi la cuptor,pfuuu ce bunatate si daca nu stiam cat de batran a fost berbecutul,am pus carnea in punga speciala pentru friptura!
AVEM NEVOIE DE:
1pulpa sau coaste de berbecut
1lingurita sumac
1lingurita praf de chilli
1lingurita praf de chimen
1capatana de usturoi
sare
piper
50ml coniac
20ml ulei de masline
cartofi pentru piure
punga magica
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un bol amesteci toate condimentele impreuna cu usturoiul pisat,coniac,ulei si amesteci totul bine
Ungi carnea bine cu acest amestec,pui carnea in punga,strangi punga la gura,o pui in tava si la cuptor 1h la foc mic
In acest timp pregatesti piureul din cartofi,putin unt,putin lapte si sare,iar cand este gata carnea pui pe farfurie alaturi de piure si se mananca cu acritura de sezon.


0

Conopida impanata cu cascaval

Este a doua reteta pregatita pentru Provocarea Weekend cu spor lua aceasta fiind gazda ELENA BITE
Pe langa reteta de post cu cartofi,am facut si acest aperitiv si a avut mare succes.
Am facut putin pentru ca nu am avut o conopida intreaga,si cascaval am avut feliat dar asta nu i-a schimbat gustul
AVEM NEVOIE DE:
1conopida
200g cascaval
2linguri smantana
3oua
1ardei kapia
1lingura unt
sare
piper
boia
patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Conopida buchetele o fierbi in apa cu sare 5min apoi o scurgi;pui buchetelele in forma de yena unsa cu unt,jumatate din cascaval taiat baghete il pui printre conopida(eu am avut felii)iar restul deasupra
Tot deasupra pui si ardeiul taiat suvite,pudrezi cu sare,piper si putin boia de ardei
rastorni ouale batute cu smantana si la cuptor lasi pana se rumeneste.
Tai si servesti calda dar si rece este buna!
Multumesc Elena pentru reteta asta delicioasa!

0

Cartofi rantaliti

Am ajuns in Noiembrie cu Provocarea Weekend cu spor,gazda fiind in aceasta luna ELENA BITE
cu al sau frumos blog leniass.blogspot.ro
Elena ne-a selectat sa pregatim retete din
Aperitive
Retete de post
Dulciuri
Am cautat,am studiat,m-am gandit si la problemele de sanatate si pana la urma am ales aceasta retete de post,pentru ca mi s-a parut interesanta denumirea,Elena fiind ardeleanca,dar pana la urma mi-am dat seama ca-i o mancare de cartofi dar nu una oarecare ci foarte buna,mai ales alaturi fiind o felie de pepene murat!!
Multumesc draga mea!
AVEM NEVOIE DE:
6cartofi
1ceapa mare
4linguri ulei
5og masline feliate
1lingurita boia
sare
patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati,spalati,taiati cubulete,se pun la fiert in apa cu sare
In tigaia cu ulei se soteaza ceapa taiata marunt cu putina apa,eu am pus o ceapa galbena si una rosie si le-am taiat julien
   Dupa ce a devenit translucida,dai vasul deoparte,adaugi boia,cartofii scursi
apoi maslinele,potrivesti de gust,amesteci usor totul
pui pe farfurie cu putin patrunjel verde deasupra si daca-ti place mai ceri o portie dar te asigur eu ca-i super delicioasa,este ceva deosebit!
Inca o data multumesc Elena pentru reteta!



 
0

Tort cu mousse de ciocolata

A fost ziua noastra,aniversarea casatoriei iar pentru asta mi-am propus sa pregatesc o masa in familie doar noi si nepotii iar pe masa vor fi doar preparate romanesti traditionale.
Ei bine pe langa acest tort care bineinteles ca nu este romanesc,era in plan o placinta Dobrogeana dar sanatatea mea nu prea mi-a dat voie sa fac prea multe,asa ca m-am rezumat doar la tort.
AVEM NEVOIE DE:
Blat:
150g biscuiti digestivi
60g unt topit
Crema:
500g branza mascarpone
200g smantana fermentata
4oua
150g zahar
esenta de vanilie
Mousse:
150g ciocolata neagra
150ml frisca lichida
400ml frisca batuta cu 2linguri zahar pudra
CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii pisati in robot,adaugi untul iar dupa omogenizare,rastorni in forma de tort 28cm,presezi cu fundul unui pahar iar dupa ce s-a format blatul lasi deoparte.
Pentru umplutura amesteci toate ingredientele intr-un vas cu mixerul,apoi rastorni in tava peste blat
Pentru copt,infasori toata tava cu folie de aluminiu atentie doar tava nu acoperi si crema din interior,o pui intr-o alta cu apa pana la jumatate si o lasi la cuptor 1h
Se procedeaza asa pentru ca aceasta crema nu trebuie sa creasca,doar sa se inchege;daca totusi ignorati sfatul,cum am facut eu,va trebui sa taiati din crema pentru ca nu mai are loc mouss-ul
Deci dupa acest timp,se face proba cu scobitoarea sa nu ai surpriza ca mijlocul sa fie moale,in acest caz se mai lasa iar daca este facut,se scoate tava si se lasa deoparte sa se raceasca.
Asa arata crema mea "decapitata"!!!
Pentru mousse,incalzeste frisca intr-un vas,adaugi ciocolata rupta,dai vasul deoparte si amesteci cu telul bine pana se omogenizeaza;dupa ce s-a racit,incorporezi cu frisca batuta  apoi rastorni in tava,nivelezi suprafata si lasi la frigider pana a doua zi.
Se pune forma pe un platou,se trece cu un cutit de jur imprejur,se scoate inelul,apoi se orneaza dupa imaginatie.Cu mare grija se poate indeparta si fundul formei de tort



 

0

Sandvis de vinete si cascaval

Mi-a trimis Mihaela mea din Italia reteta asta,am facut-o si s-a terminat imediat;bine nu a fost nici prea multa dar a fost buna.
AVEM NEVOIE DE:
2vinete
100g cascaval,eu am avut mozzarella
2oua
1cana cu pesmet
3linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Vinetele spalate,uscate,le feliezi cate doua dar nu pana la capat,intre feliile de vanata pui felii subtiri de cascaval
le presezi bine apoi le treci de doua ori prin ou batut cu un praf de sare, pesmet apoi le pui in tava pe hartie de copt,le stropesti cu putin ulei de masline,daca ai sticle gen spray e mai bine,apoi la cuptor 30min la foc mic
Dupa ce s-au facut le scoti pe farfurie si, noi le-am mancat cu dulceata de ardei iuti;bune rau!!

 
 

0

Paste cu sos de ciuperci

Mi-am facut un stoc de paste de la LIDL,de cate ori era saptamana italiana direct la paste mergeam si daca era ceva deosebit ale mele erau
Ei bine acum am vazut ca nu prea am gatit paste pentru ca omul meu m-a cam dat peste cap cu regimul lui,fara paste si am facut putine doar pentru mine
AVEM NEVOIE DE:
cateva rozete de paste taglietelle
200g ciuperci
100g pastrama de curcan
50ml vin alb
3catei de usturoi
3linguri ulei de masline
200ml smantana lichida
busuioc verde
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei incins pui pastrama taiata marunt,usturoiul de asemenea
apoi ciupercile feliate
iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugi vinul si aceeasi cantitate de apa
lasi sa fiarba pana scade,adaugi smantana,amesteci usor cu focul mic sa nu se taie,la final condimentezi si dupa ce s-a ingrosat putin opresti focul si amesteci sosul cu pastele fierte si scurse
sau,pui pe farfurie paste si deasupra sosul apoi mananci cu pofta!



 
 
0

Supa de legume cu galuste

Eu cand cumpar piept de pui si-l dezosez,osul si pielea le pun la congelator iar cand s-au strans cateva,le pun in oala cu alte legume si fac supa
Tot asa am facut si acum, dar i-am spus supa de legume pentru ca ele sunt cele mai multe in oala,de aceasta data nu am avut decat un os de la piept.
AVEM NEVOIE DE:
oase de la piept de pui
1ceapa
2morcovi
1felie radacina de telina
1dovlecel mic
cateva rosii
3catei de usturoi
cateva ramuri de lamaita
Pentru galuste:
2oua medii
6linguri pline cu gris
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele curatate,spalate,taiate,le pui in oala la fiert impreuna cu oasele,lamaita si 1lingurita cu sare.
Dupa 30-40min,se strecoara,supa se pune intr-o alta oala, scoti pielea si oasele,legumele le pui in blender iar dupa procesare,rastorni piureul in oala
Pana incepe sa fiarba supa,bati ouale cu sare,adaugi grisul,amesteci bine iar cand clocoteste supa,pui cu lingurita galustele,dupa ce termini pui capacul la oala si lasi focul mic
Dupa 3-4min.opresti focul.



0

Pizza cu legume

Am facut aceasta reteta pentru o provocare de la o revista;cand m-am apucat de ea,am zis fie ce-o fi,vad eu ce va iesi la urma iar daca mie nu-mi place o mananca sotul meu ca doar e de regim cu legume!!
Ei bine,rezultatul a fost unul neasteptat de bun si am mancat amandoi!
Cine doreste s-o pregateasca pentru zile de post,cascavalul poate fi inlocuit cu cascaval vegetal.
AVEM NEVOIE DE:
1conopida mica
1brocoli tot mic
2morcov
1borcan cu ciuperci taiate
250g cascaval
1dovlecel
1ardei kapia
cateva rosii cherry
sare
oregano
1ceasca sos de rosii
ketchup
aluat de pizza
CUM SE PROCEDEAZA:
Eu am avut conopida,brocoli si morcovul congelate dar daca sunt proaspete,morcovul curatat,spalat,taiat rondele sau cuburi,desfaci in buchetele mici conopida si brocoli,le speli apoi pe toate le pui intr-un vas cu apa si putina sare si le lasi 5min dupa care le strecori si le lasi sa se scurga bine
Pe tava de la aragaz cu hartie de copt,intinzi aluatul,indoi marginile spre interior,pui cateva linguri de sos de rosii apoi conopida,brocoli,ciupercile scurse din borcan
morcov,apoi rondele fine de dovlecel,rondele de ardei
jumatati de rosii,pudrezi cu putina sare,oregano,apoi din belsug cascaval ras.
Lasi la cuptor 30min,depinde de cuptor si dupa ce s-a facut,tai imediat,pui ketchup deasupra si o mananci cu pofta.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme