Ficatei in sos de vin cu piure de cartofi albi si mov

Cartofii mov nu se deosebesc cu nimic fata de cei albi,doar culoarea iar mie-mi place sa ma "joc"cu culorile,de aceea cand gasesc legume colorate le cumpar apoi vad eu ce fac cu ele!
AVEM NEVOIE DE:
1kg ficat de pui
1ceapa
1capatana de usturoi
200g sunculita sau kaizer
1lingura cu unt
sare
piper
oregano
200ml vin rosu
5cartofi albi
6-7cartofi mov
50ml lapte
2linguri unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Ficatul bine curatat,spalat,se pune in tigaie cu o lingura cu unt,ceapa taiata marunt si se amesteca in cand in cand
Separat intr-o alta tigaie se rumeneste sunculita taiata cubulete apoi se rastoarna peste ficatei
Dupa ce a scazut putin,se adauga vinul,se lasa la foc mic 5-6min,apoi se adauga sare,piper,usturoiul pisat,oregano,se mai lasa cateva minute apoi se opreste focul
Cartofii curatati,spalati,taiati cubulete,se pun la fiert in vase separate
Dupa ce au fiert,se paseaza bine,se adauga sare,cate o lingura cu unt pentru fiecare iar la final,cate putin lapte
Pe un platou se pune intr-un inel de inox cateva linguri cu piure alb,deasupra piure mov si alaturi ficatei cu sos si castraveti murati
Maaare deliciu,pofta buna!




  

0

Cheesecake cu iaurt

Un desert delicios,cremos,racoritor si de ce nu,chiar sanatos!
   AVEM NEVOIE DE:
200g biscuiti
100g unt topit
500g iaurt
200ml frisca lichida indulcita
1plic foi de gelatina
coaja rasa de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii rupti se pun in blender,la final se amesteca cu untul topit,se rastoarna in tava rotunda 20cm diametru si se formeaza blatul bine presat apoi se lasa la frigider
Se amesteca iaurtul cu 1-2linguri cu zahar,optional,eu daca folosesc frisca indulcita nu mai adaug zahar deloc,se adauga coaja proaspat rasa,apoi gelatina hidratata in 50ml apa rece si topita cateva secunde la microunde
Dupa omogenizare se adauga in trei etape frisca batuta tare iar la final se rastoarna peste blat,se niveleaza suprafata si se lasa la frigider pana a doua zi
Se trece usor cu un cutit de jur imprejur,se scoate inelul apoi cu atentie se pune cheesecak-ul pe un platou si se orneaza dupa imaginatie



   

2

Humus cu leurda

Imi place leurda dar am cam putine retete cu ea si cum pe FB a fost o avalansa  cu acest humus,nu se putea sa-mi lipseasca!
Nu am avut prea multa leurda de aceea culoarea nu-i atat de intensa!
AVEM NEVOIE DE:
1legatura de leurda
1cutie cu naut Sun Food
1cutie cu fasole alba Sun Food
1lingura ulei de masline
1lingura cu seminte de susan
1lingura pasta Tahini
1lamaie
sare
4-5linguri apa din conserva(nu aruncati apa cand scurgeti nautul si fasolea)
2linguri ulei de susan
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei de masline se caleste leurda bine spalata si taiata,dupa ce s-a inmuiat se adauga 1cana cu apa si se lasa la fiert pana scade
In alta tigaie se prajesc semintele de susan fara ulei,cu mare atentie sa nu se arda astfel vor deveni amare,dupa care se lasa deoparte
Se pun in blender fasolea scursa si clatita,nautul de asemenea,pasta Tahini,semintele de susan,leurda cu tot cu ulei,lamaia stoarsa,sare,2linguri ulei de susan,apa din conserva si se proceseaza totul foarte bine
Se rastoarna intr-un bol,se potriveste de gust apoi se serveste cu paine prajita daca nu aveti lipii
Se presara deasupra seminte de susan si cateva picaturi de ulei de susan
Pofta buna!



 
 
0

Salata chinezeasca cu ton

O alta chinezarie din calendar,foarte gustoasa dar abia dupa ce am terminat de mancat m-am gandit ca salata avea nevoie de o pata de culoare,de exemplu cateva rosioare cherry!
AVEM NEVOIE DE:
1varza chinezeasca NAPA(mi-a ramas de la supa)
1avocado
2cutii mici cu ton in suc propriu Rio Mare
2oua fierte
ulei de susan
vinegreta de zmeura
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In castron se pune varza tocata fin,tonul scurs,avocado cu pulpa scoasa si feliata,ouale taiate cubulete,sare dupa gust,piper optional,1-2linguri ulei de susan,vinegreta apoi se amesteca bine si se serveste
Deliciu,pofta buna!
 
 

0

Supa chinezeasca cu perisoare

De cate ori am pregatit ceva dupa retetele din file de calendar,am fost incantata si de gust si de aspect
La fel este si aceasta supa,tot in calendar am gasit-o si mi-a placut gustul.
AVEM NEVOIE DE:
500g carne tocata de pui
1ou
2linguri ulei de susan
1lingurita ghimbir proaspat ras
1fir ceapa verde
sare
fulgi de chili
2linguri ulei de floarea soarelui
1varza chinezeasca numita NAPA
2cesti supa de pui sau pregatita dintr-un concentrat de gaina
2cani cu apa
2linguri sos de soia
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se pune carnea,oul,ceapa taiata marunt,ghimbirul proaspat ras,1lingura ulei de susan,sare,fulgi de chili si se amesteca foarte bine cu mana apoi se lasa deoparte
Intr-un vas se incinge uleiul de floarea soarelui,se caleste varza taiata marunt 2-3min,se adauga supa de pui si apa,sosul de soia
iar cand incepe sa clocoteasca,se reduce focul,se adauga perisoarele,se pune capac si se lasa sa fiarba 10min
Se serveste cu ceapa verde taiata oblic si cateva picaturi de ulei de susan.
Deliciu!
Pofta buna!


 
 

0

Paste cu sos de rosii si ciuperci

Mi-a fost pofta de paste dar paste proaspete nu uscate si cum mi-a fost putin lene sa-mi fac la masina pastele,mai comod a fost sa le cumpar!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu tagliatele proaspete
1cutie rosii cubulete
3catei de usturoi
3-4linguri ulei de masline
4ciuperci gasite prin congelator
sare
piper
busuioc
parmezan pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei pe foc se pune usturoiul iar dupa ce si-a eliberat aroma se scoate si se adauga ciupercile taiate cubulete sau feliate,dupa preferinta,rosiile cubulete si se lasa pe foc mic amestecand
Dupa ce a scazut,se condimenteaza,se adauga putin busuioc uscat apoi se amesteca cu pastele fierte si scurse
Se pun paste pe farfurie,deasupra parmezan si o frunza de busuioc verde!
Pofta buna,un deliciu sa stiti!!

 
 

0

Guguluf cu mascarpone si fructe

Dragii mei cititori,pentru ca am ramas in urma cu postarile foarte mult,am retete nepostate de 4luni,vreau sa fiu mai operativa de aceea voi elimina textul de introducere care nu cred ca intereseaza pe cineva mai mult decat reteta,doar daca e ceva important.
Fac asta pentru ca si eu la randul meu, cand caut o reteta anume si intru pe un site, pana ajung la reteta propriuzisa,ma plictisesc citind istorii sau sfaturi,deci sa ne apucam de treaba,zic!
AVEM NEVOIE DE:
250g mascarpone
250g faina
200g amestec de fructe de padure congelate sau proaspete,pot fi si doar un singur fel
100ml lapte
5linguri zahar
3oua
coaja rasa de lamaie
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
un praf de sare
GANACHE:
100g ciocolata
100ml smantana lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Se face o crema spumoasa din oua mixate bine cu sare,zahar si zahar vanilat,se adauga branza si se mixeaza bine sa nu ramana branza nedesfacuta,apoi coaja de lamaie,faina amestecata cu praful de copt,pusa cate putin,intercaland cu laptele,iar la final se adauga fructele si se amesteca cu lingura
Aici voi avea o observatie,daca avesti fructe congelate,sa le lasati sa se decongeleze foarte bine si de asemenea si bine scurse,pentru ca aluatul fiind la temperatura camerei,amestecat cu fructele care mai au gheata pe ele,nu fac altceva decat sa ingreuneze procesul de coacere,sau interiorul sa fie crud,cum am patit eu cu ceva timp in urma.
Se rastoarna in forma de guguluf sau o forma de tort cine nu are si la cuptor va sta 45min la 180grade
Se scoate dupa ce s-a copt dar nu inainte de a-i face testul cu scobitoarea iar cat timp se raceste se pregateste ganashul
Se pune pe foc mic un vas cu smantana lichida si ciocolata
Cand incepe sa faca bule se amesteca continuu pana se topeste ciocolata apoi se lasa deoparte
Se rastoarna guguluful pe un platou,se toarna cu lingura ciocolata apoi se orneaza cu fructe
Eu am gasit la Kaufland capsuni,fara gust e adevarat si phisalis,dar mi-am facut treaba!
Sa va fie de folos!



  
 

0

Supa crema de ciuperci









Am tot auzit de aceasta supa crema,nu am facut-o pentru ca nu prea-mi plac supele creme dar azi m-am trezit in fata faptului implinit pentru ca Ana(fata mea)mi-a adus ingredientele necesare si m-a rugat s-o fac;am cautat pe internet pentru ca nu stiam daca legumele se calesc sau nu;acolo din zecile de retete mai cu aspect sau altele jalnice, scuze dar daca nu scria ce reteta este,aveam impresia ca este un vas cu pamant,in care cineva se pregateste sa sadeasca o floare;am combinat cum am crezut eu ca-i bine si iata ce a iesit.
AVEM NEVOIE DE:1kg de ciuperci,1ceapa,50ml ulei de masline sau 1lingura cu unt daca nu-i post,1/2telina mica,1patrunjel,200ml smantana lichida vegetala sau 1cutie cu lapte de cocos care-i da si un gust extra bun(eu doar acest lapte-l folosesc in locul smantanii),1cartof,sare
CUM SE PROCEDEAZA:Ceapa si radacinoasele curatate,taiate cuburi(nu va chinuiti la taiat,pentru ca oricum merg la blender),se calesc in ulei,dupa ce s-au aurit adaugi 1l de apa iar cand incepe sa fiarba, ciupercile curatate,taiate daca sunt mari si cartoful;lasi sa fiarba 30-40min,strecori legumele,le dai la blenderul vertical,incorporezi smantana sau laptele apoi condimentezi dupa gust.In cazul in care este prea groasa,ceea ce nici mie nu-mi place pentru ca totusi,este supa nu piure asa cum vad pe la alte persoane,se mai poate adauga putina supa de la fiertul legumelor.Se serveste cu crutoane;eu am pus deasupra felii de ciuperci taiate fin si facute in tigaie fara ulei,crocante.
Pofta buna!
2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme