Torta al ciocolato

Este o reteta italiana si nu-i nimic altceva decat checul nostru cu ciocolata!
AVEM NEVOIE DE:
150g ciocolata neagra
50g cacao
180g faina
180g zahar
6oua
200g unt
1plic praf de copt
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se topeste ciocolata pe baie de aburi iar dupa cateva minute se amesteca energic sa se lichefieze apoi se lasa sa se raceasca
Se pregateste o crema fina din unt moale si zahar,se adauga galbenusurile pe rand mixand energic dupa fiecare,apoi ciocolata,faina amestecata cu praful de copt si cacao iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca cu spatula
Se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 40-45min la 180grade
Tava mea a avut 24cm diametru

Dupa ce s-a racit se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar
Pofta buna!



  

0

Stevie cu orez2

Este cea mai simpla reteta si gustoasa daca va place stevia,nu va spun ca este si sanatoasa continand multe vitamine!
AVEM NEVOIE DE:
4legaturi stevie
2fire ceapa verde
3fire usturoi verde
2linguri pasta de ardei
4linguri ulei
100g orez,sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Se caleste in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt,se adauga stevia curatata de nervurile groase,spalata,oparita 3-4min apoi scursa si taiata
  
se adauga pasta de ardei si 1cana cu apa,se amesteca iar cand incepe sa fiarba se adauga orezul,se reduce focul la minim,se pune capac si se lasa la fiert.
Dupa ce a scazut si orezul este fiert,se condimenteaza si se opreste focul.
Pofta buna!
0

Placinta cu urzici ciuperci si napi

Cu aceasta reteta am intrat in tunelul timpului ca sa zic asa pentru ca este facuta de pe timpul urzicilor(acum nu mai sunt)si ca sa fiu sincera nici gustul nu mi-l amintesc dar cred ca a fost bun!
AVEM NEVOIE DE:
500g urzici
1leg.ceapa verde
1leg.usturoi verde
250g ciuperci
30g unt
5oua
200g telemea rasa
4linguri iaurt grecesc
6napi
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Napii spalati bine,sunt fierti in apa cu putina sare,dupa 20min sunt scursi,dupa ce s-au racit putin se curata de coaja apoi pasati grosier cu furculita si se lasa deoparte
In tigaia cu unt pe foc,se calesc ceapa si usturoiul curatate si taiate marunt,se adauga ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ele,se adauga urzicile curatate,spalate,oparite 3-4min,scurse si taiate,se amesteca bine totul apoi se lasa deoparte
Se bat ouale cu branza rasa,iaurt,se adauga amestecul de urzici,napii,se condimenteaza iar dupa omogenizare se rastoarna in tava unsa cu ulei iar la cuptor va sta 40min la foc mediu
Dupa ce s-a racit bine,se taie se pune pe farfurie si se serveste!
Pofta buna!



 
 
0

Pastrav fiert cu garnitura de spanac

Imi place mult acest fel de mancare cu pastrav,am mancat prima data la Mihaela in Italia si de atunci de cate ori cumpar doar asa-l fac,este o combinatie super buna!
AVEM NEVOIE DE:
1kg pastrav
500g spanac
2fire ceapa verde
2fire usturoi verde
3linguri ulei de masline
100ml smantana lichida
1lingurita rasa cu faina
sare
fulgi de chili
lamaie inghetata pentru ornat

CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,spalat,uscat,pudrat cu sare interior si exterior,se lasa la frigider pe o farfurie
Spanacul curatat,spalat,oparit 2-3min,scurs apoi taiat marunt se lasa deoparte
Intr-un vas pe foc cu ulei,se caleste ceapa si usturoi,se adauga 1ceasca cu apa si se lasa sa fiarba bine,se adauga apoi spanacul,iar dupa cateva minute smantana amestecata cu faina,se condimenteaza,se amesteca totul bine se potriveste de gust apoi se lasa deoparte.
Se fierbe pestele in apa cu putina sare intr-un vas larg,sa incapa pestele intreg nu taiat,5-8min apoi se scoate cu atentie sa nu se rupa pe un platou,alaturi se pun 2-3linguri cu spanac,deasupra se rade lamaie inghetata(tinuta la congelator)cu tot cu pulpa,are un gust si o aroma fantastica,merita incercat!

 La servire se stoarce lamaie multa si pe peste si pe spanac!
Se mananca cu paine dar eu doar asa-l mananc fara nimic pentru ca este nebunie curata!!
Pofta buna!
  

0

Salata de rosii cu avocado

Salata gustoasa,usor de pregatit si sanatoasa iar daca aveam si putin piept de pui la gratar,era si mai bun!

AVEM NEVOIE DE:
1cutie mix de rosii cherry
1avocado
1ou fiert
50g branza feta
ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun intr-un castron rosiile spalate,taiate in jumatati sau intregi daca sunt prea mici,oul taiat si el cubulete,pulpa de avocado taiata felii,branza cubulete,
se amesteca totul,se potriveste de gust si sare apoi se adauga ulei si se amesteca din nou si se serveste

  

0

Somon cu sos de leurda si capere

Deliciu maxim si atat!!
AVEM NEVOIE DE:
1file de somon
2leg.leurda
5catei de usturoi
2linguri capere
200ml smantana lichida
sare
piper
4linguri ulei de masline
1lamaie
3cartofi
1lingurita boia dulce
1/2lingurita cimbru
1crenguta rozmarin

CUM SE PROCEDEAZA:
Bucatile de somon spalat,uscat,condimentat cu sare si piper,se pune pe o farfurie,se stoarce deasupra 1/2lamaie apoi 2linguri ulei si se lasa deoparte
Pentru sos,se pune ntr-un vas pe foc mic 2linguri ulei,usturoiul intreg curatat,iar dupa ce si-a eliberat aroma,se scoate,se adauga leurda spalata si taiata marunt,putina sare,dupa ce s-a inmuiat se adauga smantana si se lasa la fiert incet amestecand din cand in cand
Dupa ce s-a ingrosat,se adauga caperele se mai lasa 1clocot, se potriveste de gust apoi se da vasul deoparte
Cartofii curatati,spalati,taiati rondele fine,condimentati cu sare,piper,cimbru,boia,2linguri ulei de masline,sunt pusi intr-un vas termorezistent,se adauga putina apa,crenguta de rozmarin,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor vor sta 30min la foc mic
Pestele se pune pe gratarul Tefal bine incins si se lasa cate 1-2min pe fiecare parte
Se serveste pe farfurie pestele,alaturi cartofi iar deasupra sosul
Pofta buna!

 
 

0

Chec cu iaurt si pere

Un chec simplu,gustos si usor de pregatit!
AVEM NEVOIE DE:
350g faina
1iaurt mic(125g)
4linguri zahar
130g ulei
100g pepite de ciocolata
coaja rasa de lamaie
3oua
2pere
1plic praf de copt
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se mixeaza o crema spumoasa din oua,un praf de sare si zahar,se adauga iaurtul,coaja de lamaie se mixeaza bine,apoi se adauga faina cu praful de copt,ciocolata iar la final perele curatate,taiate cubulete mici si totul se amesteca cu o lingura
Se rastoarna in tava sau o alta forma cu hartie de copt si la cuptor va sta 45min la 160grade





Dupa ce s-a racit putin,se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar apoi se taie
Pofta buna!

0

Plachie de peste

Daca noi suntem fan.peste,de cate ori fac astfel de plachie(am destule postate pe aici),trebuie sa mai adaug ceva sau altadata sa scot,in functie de gustul personal,acum de exemplu am adaugat putin vin iar gustul a fost WOW!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg rondele de crap
3cepe uscate mari
1leg.ceapa verde
1leg.usturoi verde
2linguri pasta de ardei
1ceasca suc de rosii
1ceasca vin alb
1frunza de dafin
20ml ulei
sare
piper
patrunjel verde
1cana cu faina
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat daca e cazul,spalat,uscat,pudrat cu sare,se trece prin faina apoi se prajeste in ulei incins pe ambele parti dar nu mult,apoi se scoate pe o farfurie
Intr-o cratita cu putin ulei se calesc ceapa uscata si verde,usturoiul,curatate,spalate si taiate marunt,se adauga si 1cana cu apa si se lasa la fiert incet cu capac,amestecand din cand in cand.
Dupa ce a scazut si ceapa s-a inmuiat,se adauga pasta de ardei,sucul de rosii,frunza de dafin,vinul iar dupa cateva minute se adauga si pestele,acum nu se mai amesteca cu lingura,doar se apuca vaul de manere cu o carpa si se misca sanga-dreapta!
Se condimenteaza ,se adauga patrunjelul apoi se opreste focul
Se serveste cu mamaliga sau dupa preferinte!
Pofta buna!

  

0

Miel cu stevie

Am cumparat miel pentru Paste si am oprit cateva bucatele si le-am facut cu stevie daca tot am avut-o
AVEM NEVOIE DE:
1kg carne de miel
1kg stevie
4legaturi leurda
1leg.ceapa verde
2linguri pasta de ardei
5linguri ulei
1leg.usturoi verde
sare
2oua
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea portionata,spalata,uscata,pudrata cu putina sare,se prajeste putin in ulei,
  se adauga apoi ceapa,usturoiul si leurda curatate,spalate si taiate marunt,amestecand din cand in cand
iar dupa ce s-au inmuiat se adauga stevia curatata,spalata,oparita si taiata,2cani cu apa si se lasa la fiert
Dupa ce a scazut si carnea este fiarta,se condimenteaza,se adauga ouale batute se amesteca apoi se opreste focul!
Pofta buna!


 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme