Mancare cu carnati proaspeti

Daca prajiti carnati mai multi si nu se mananca toti,invatati din "reciclarile"mele!😀😀
Este o mancare foarte gustoasa si usor de pregatit!
AVEM NEVOIE DE
2carnati proaspeti
1cutie rosii cubulete Sun Food
1catel de usturoi
1ceapa mica
1frunza de dafin
3linguri ulei
putin cimbru
sare
3cartofi
1lingura unt
CUM SE PROCEDEAZA
Se prajusc carnatii daca nu sunt deja prajiti apoi se scot pe o farfurie
Intr-un vas mic se pun3linguri ulei de la prajit,se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt,se adauga rosiile pasate cu furculita,se amesteca apoi se adauga 1ceasca cu apa(100ml),frunza de dafin si se lasa pe foc pana scade putin apoi se adauga carnatii taiati,se mai lasa pe foc cateva clocote,se potriveste de gust apoi se opreste focul
Se serveste pe farfurie cu piure de cartofi pregatit clasic si acritura de sezon
Sa va fie de folos!



  

0

Muschi carnati si cartofi la tava

Foarte rar fac acest amestec pentru ca mi se pare,nu mi se pare ci chiar este prea mult si noi doi nu reusim sa mancam dar de aceasta data si-au anuntata vizita ceva neamuri si a trebuit sa ma prezint onorabil😅😅
AVEM NEVOIE DE
1kg muschi de porc
1kg carnati proaspeti
500g cartofi
4capatani de usturoi
sare
piper
fulgi de chili
oregano
cimbru
100ml vin rosu
100ml apa
5linguri ulei
/CUM SE PROCEDEAZA
Se pune in tava muschiul crestat pana la jumatate,carnatii,cartofii curatati,spalati si taiati sferturi,usturoiul curatat si adaugat intreg apoi amestecul de vin,apa si ulei,restul mirodeniilor,se acopera tava cu capac sau folie de aluminiu si la cuptor la foc moderat va sta 1h
Se serveste pe farfurie alaturi de acritura de sezon
Pofta buna!

  

0

Chec cu migdale

Un chec foarte usor de pregatit si gustos!
AVEM NEVOIE DE
3oua
75g zahar
35ml ulei
esenta de migdale
40ml lapte
50g faina
1/4lingurita praf de copt
1lingurita cacao
sare
2linguri migdale taiate
CUM SE PROCEDEAZA
Se bat galbenusurile cu o lingura de zahar si ulei cate putin,se adauga laptele,esenta si se amesteca bine
Se incorporeaza apoi amestecul de faina,praf de copt si cacao iar dupa omogenizare se lasa deoparte
Se bat albusurile cu un praf de sare si restul de zahar iar la final se amesteca usor cu crema de galbenus
Se rastoarna in tava cu hartie de copt iar deasupra se pun migdalele taiate
La cuptor va sta 30min la 140de grade iar dupa ce s-a copt se scoate pe platou se pudreaza si se taie
S va fie de folos!



 

0

Torta Margherita

Este o reteta italiana si nu-i altceva decat un chec cu fructe dar eu l-a facut in tava rotunda
AVEM NEVOIE DE
250g faina
180g amidon
100g unt
6oua
1/2plic praf de copt
100ml lapte
225g zahar
fructe
CUM SE PROCEDEAZA
Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si jumatate din zahar apoi se lasa deoparte
Galbenusurile frecate cu restul de zahar iar cand a rezultat o crema pufoasa,se adauga untul moale se mixeaza energic apoi laptele cald,dupa omogenizare se adauga cate putin din amestecul de faina,praf de copt si amidon iar la final se amesteca usor cu o spatul pus tot cate putin din albus
Se rastoarna intr-o forma rotunda de 24cm cu hartie de copt,deasupra se pun fructe si la cuptor va sta 40min la 180de grade
Dupa ce s-a copt,se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar si se orneaza cu fructe apoi se taie
Sa va fie de folos!

 

0

Placinta cu iaurt

Ne place placinta cu branza mai alesc calda cum o scot din cuptor,imi aminteste de anii cand mergeam la placintarie si totul era la vedere,cuptorul si masa de lucru erau in mijlocul placintariei,mese de jur imprejur si erai servit la "botul calului"cum este o vorba!😋😋
Cand ne e pofta de placinta si nu am branza,imediat o fac cu iaurt si e la fel de gustoasa iar de regula o fac in tava mare dar acum avand prin frigider iaurt mai putin am facut-o intr-un vas rotund de yena si bineinteles ca nu a fost suficient!😂😂😂
AVEM NEVOIE DE
1pachet foi de placinta
900g iaurt(o galetusa)
3linguri zahar(noi nu mancam prea dulce)
12oua
1lamaie
1portocala
4linguri gris
2linguri smantana
100g unt
100g stafide
CUM SE PROCEDEAZA
Se amesteca intr-un castron iaurtul cu 10oua batute cu un praf de sare si zahar,coaja rasa de citrice si gris iar dupa omogenizare se lasa deoparte
Se unge tava cu unt topit cu o pensula,se pun apoi cate doua foi unse si ele,in asa fel ca sa cada pe marginea tavii,apoi alte doua foi in partea opusa,cu polonicul se pune iaurt,deasupra stafide,se acopera tot cu doua foi unse cu unt si tot asa pana se termina iaurtul
Asa arata vasul rotund
Dupa ce s-a terminat iaurtul,se acopera cu o foaie facuta mai mica doar cat acopera suprafata apoi se aduc foile de pe margini in interior,se ung cu unt,se acopera cu o alta foaie si se sigileaza bine marginile,introducandu-le in interior,pentru ca la copt sa nu se ridice in sus
Cele doua oua ramase se bat cu smantana si se rastoarna deasupra apoi la cuptor va sta 40-45min la foc mic
Eu am scapat-o si s-a parpolit cam tare!!😅😅
se pudreaza cu zahar apoi se taie si se serveste

Sa va fie de folos!



  

0

Paste cu sos de carne

Acest sos nu-i chiar ragu,este pe aproape!😅😅
AVEM NEVOIE DE
1punga spagheti
500g carne tocata
3linguri ulei
1ceapa mica
4catei de usturoi
50ml vin alb
50ml apa
1ceasca sos de rosii 200ml
sare
piper
cimbru
oregano
busuioc
parmezan
CUM SE PROCEDEAZA
In vasul cu ulei pe foc se pune ceapa taiata marunt apoi carnea amestecand continuu pana se albeste,se adauga vinul sucul de rosii,apa si se lasa pe foc pana scade
Se condimenteaza apoi cu sare,piper dupa gust,restul ierburilor,usturoiul zdrobit,se mai lasa pe foc cateva minute apoi se opreste focul si se amesteca cu pastele fierte si scurse
Se pun pe farfurie paste,deasupra parmezan si se orneaza cu busuioc sau rozmarin
Pofta buna!


  

0

Salata cu legume si maioneza de orez

Pentru ca nu am avut poze la aceasta salata,am omis postarea dar acum m-am gandit ca fiind post e bine de stiut cum se pregateste aceasta maioneza care este gustoasa doar ca noi fiind obisnuiti ca maioneza sa fie galbena,aceasta este alba dar cine doreste poate adauga putina pudra de curcuma si-si schimba culoarea
AVEM NEVOIE DE
2morcovi
250g ciuperci
1/2telina
4cartofi
4-5castraveti murati
sare
MAIONEZA DE OREZ
3linguri orez fiert
150ml lapte de orez
2linguri zeama de lamaie
1lingurita sare
250ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA
Legumele curatate,spalate,se pun intr-un vas cu apa si sare la fiert
Dupa ce au fiert si racit putin,se taie cubulete si se pun intr-un castron impreuna cu castravetii de asemenea taiati cubulete
   Intr-un blender se pune orezul fiert si racit,laptele si se mixeaza la viteza mare pana rezulta o pasta fina,se adauga sare,zeama de lamaie,se mai mixeaza putin apoi se adauga tot uleiul odata sau de doua ori si se mixeaza doar 20sec
Se amesteca maioneza cu legumele oprind cateva linguri pentru a pune deasupra iar dupa omogenizare se pune salata pe un platou,deasupra maioneza oprita,se orneaza si se lasa la frigider pana in momentul servirii


 


0

Prajitura cu biscuiti

Cea mai simpla si gustoasa prajitura,as spune prajitura copilariei dar acum putin modificata ca deh,lumea evolueaza!
Sa nu radeti dar deasupra mi-am dorit sa pot face o inima din ciocolata dar nu mi-a reusit,la ornat prajituri am doua maini stangi si recunosc!😂😂😂😂
AVEM NEVOIE DE
3pachete de biscuiti simpli-300g
200ml suc de portocale proaspat stors
1borcan Nutella-200g
5linguri gem de caise
250g Mascarpone
400ml frisca lichida dulce
4batoane de ciocolata Lion

ornamente
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tava sau un platou se pun biscuiti trecuti prin sucul de portocale
   apoi amestecul de nutella si gem iar dupa nivelare se acopera cu alt rand de biscuiti trecuti prin suc
Se amesteca mascarpone cu 200ml frisca batuta tare si 3batoane de ciocolata taiate marunt iar dupa omogenizare se pune peste biscuiti
Se acopera din nou cu un alt rand de biscuiti trecuti prin suc si deasupra se pune frisca ramasa batuta tare si se orneaza cu batonul de ciocolata ramas si taiat marunt
Se scoate inelul de la tava apoi se taie si se serveste
Sa va fie de folos!


 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme