Salata de avocado cu ton

O alta salata cu avocado la fel de gustoasa ca si cea cu pui!
Imi plac mult salatele,imi place mult avocado chiar si asa simplu doar pulpa o mananc dar in salate este super bun!
AVEM NEVOIE DE
1cutie cu fasole rosie Sun Food
3avocado
2oua fierte
2cutii mici sau una mare cu ton in ulei sau suc propriu
1ardei kapia rosu
1ardei iute,doar o parte din el
1rosie
sare
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Se rastoarna in salatiera fasolea scursa si clatita,tonul cu tot cu ulei,
apoi ouale feliate sau cubulete,pulpa de avocado feliata,kapia si ardeiul iute rondele
iar la final eu am pus si o rosie ,nu trebuia pentru ca i-a stricat gustul
Se adauga putina sare,se stoarce lamaia,ulei daca nu a avut tonul,se amesteca totul apoi se serveste cu paine prajita


Deliciu maxim,pofta buna!

  

0

Prajitura cu malai nuca si fructe

Este o prajitura de post,am gasit-o intr-o fila de calendar si cum eu fac tot ce gasesc,am facut-o si pe asta
Ei bine,nu m-a dat pe spate cum se spune dar in lipsa de un alt dulce,a fost buna si ea!
AVEM NEVOIE DE
11linguri rase cu faina alba
8linguri cu malai
1/2cana cuulei(cana=250ml)
1cutie lapte de cocos
1plic praf de copt
1cana cu zahar
esenta de vanilie
2linguri stafide
2linguri miez de nuca taiat
4linguri afine
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas se mixeaza zaharul cu ulei pana rezulta o pasta gelatinoasa,se adauga 1/2 din lapte de cocos si se omogenizeaza bine
Separat se amesteca cele doua tipuri de faina cu sare,praf de copt
apoi se adauga zaharul,restul de lapte si se mixeaza in continuare
La final se adauga esenta de vanilie,stafidele,nuca si se amesteca totul bine cu o spatula
Se rastoarna intr-o tava cu hartie de copt sau doua cum am eu,deasupra se pun afinele si la cuptor va sta 40min la foc moderat
Se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie cu grija pentru ca este sfaramicios si se serveste
Sa va fie de folos!




  


0

Cartofi cu fleica la cuptor

Cea mai simpla si mai gustoasa mancare romaneasca,atunci cand esti in pana de idei mai sofisticate,apeleaza la traditional si vei fi multumita!
AVEM NEVOIE DE
1fleica
500g cartofi
condimente Kotany pentru porc
50ml vin alb
3linguri ulei
fulgi de chili
cimbru
usturoi granulat
CUM SE PROCEDEAZA
Fleica spalata,uscata cu hartie de bucatarie,se condimenteaza apoi se lasa deoparte
Cartofii curatati,spalati,taiati in felii mai groase,se pun intr-un castron si se adauga 1lingura condimente tot de porc,fulgi de chili,putin cimbru
1lingura usturoi granulat,vinul,ulei,se amesteca totul bine apoi se rastoarna intr-o tava
Deasupra se pune fleica,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 40min la 160de grade
Dupa acest timp,se scoate tava,se scoate folia,se intoarce fleica si se mai lasa 10min sa se rumeneasca
Se taie carnea,se pune pe farfurie alaturi de cartofi si se serveste cu ce acritura doreste fiecare
Pofta buna!




   
0

Prajitura cu perle de tapioca

De cand am vazut la prietena mea Anuta aceasta reteta,numai la ea ma gandeam pentru ca arata intr-un mare,mare fel,bine ea este si artista cand pregateste ceva in bucatarie,indiferent ce,eu mult mai putin!😀😀😀
Nu am facut-o intocmai cu ingredientele ei pentru ca nu le-am avut,deci nimeni nu poate spune ca-i copiata,doar ideea a fost a ei!
AVEM NEVOIE DE
BLAT
10-12piscoturi de sampanie
PIURE DE MANGO
1mango
2linguri zahar
100ml frisca lichida
100ml apa
10g gelatina
UMPLUTURA DE TAPIOCA
150g perle de tapioca
250ml lapte
100ml frisca lichida
2linguri pasta de macese
JELEU DE ZMEURA
300g zmeura congelata
10g gelatina
3linguri zahar
100ml apa
CUM SE PROCEDEAZA
In forma de tort de 24cm diametru,se pune folie alimentara apoi piscoturi in asa fel ca toate golurile sa fie acoperite apoi se lasa deoparte
nu este nevoie de insiropare pentru ca se vor muia de la piureul de mango
Intr-un vas mic pe foc se pune pulpa de mango taiata cuburi si zaharul iar dupa ce s-a format un sirop se da deoparte si se paseaza bine cu blenderul apoi se lasa sa se raceasca bine
Frisca batuta bine se incorporeaza in piureul rece,dupa omogenizare se adauga gelatina hidratata 5min in apa apoi topita pe bain-marie iar dupa ce este amestecata usor,se rastoarna peste piscoturi
si se lasa la frigider 30min
Se inmoaie perlele de tapioca intr-un vas cu apa 30min apoi se scurg si se fierb in lapte amestecand pana se ingroasa
apoi se adauga pasta de macese iar dupa omogenizare se lasa sa se raceasca foarte bine(se poate pune in congelator cateva minute)
Dupa ce s-a racit se incorporeaza frisca batuta tare si se rastoarna peste piureul de mango
Va sta la frigider 2h
Pentru jeleu se pune zmeura in vasul pe foc cu zahar,dupa ce s-a topit se paseaza bine cu blenderul,se trece prin sita,in piureul obtinut se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa si topita pe bain -marie
apoi se rastoarna peste crema de tapioca si la frigider pana a doua zi
Se scoate inelul de la tava,se apuca de folia de pe margini si se pune prajitura pe un platou,apoi cu atentie se scoate folia si se orneaza cu fructe apoi se taie si se serveste.
S va fie de folos!






        


0

Prajitura cu lamaie si cocos

Este o reteta frantuzeasca cu un gust deosebit,combinatia de lamaie si lapte de cocos are intradevar un gust special si bun!
AVEM NEVOIE DE
4pahare cu faina,paharul fiind de 250ml
1pahar cu lapte de cocos,daca se foloseste alt lapte nu va avea acelas gust
3pahare cu zahar,eu am pus mai putin pentru ca nu mancam prea dulce
1/2pahar cu ulei
3oua
1plic zahar vanilat
1lamaie
1plic praf de copt
1lingura cacao
fructe mici
CUM SE PROCEDEAZA
Se face o bezea din albusuri batute cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat apoi se lasa deoparte
Galbenusurile frecate cu ulei cate putin,zeama si coaja rasa de lamaie,se incorporeaza albus cate o lingura amestecand usor cu o spatula iar dupa omogenizare faina cu praful de copt si la final laptele de cocos si se amesteca usor
Se rastoarna in tava cu hartie de copt oprind cateva linguri care se amesteca cu cacao si se pune deasupra pe mijloc
Pe moment am avut intentia sa marmorez cu o furculita dar am ramas doar la cateva linii iar pe mijloc am pus fructele
La cuptor va sta 45min la foc moderat,dar nu uitati de testul cu scobitoarea!
Se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Deasupra optional se pune toping de fructe de padure din comert
Sa va fie de folos!



  

0

Mancare de orez cu pui

Asa ceva nu am facut niciodata dar vazand la vecina mea,brusc mi-am adus aminte ca mama ne facea foarte des iarna cu carne de porc de la borcan si cu muraturi!!!
Doamne cat de buna era!!
Este o mancare foarte usor de pregatit,nu trebuie prea multe ingrediente si intradevar are acel ceva care te face sa mananci si a doua portie.
Va spun ca nu este pilaf,nici orez bulgaresc,este simplu mancare cu orez.
AVEM NEVOIE DE
1pulpa de pui,am folosit doar o pulpa pentru ca mi-am propus sa nu mai fac mancare multa
1ceapa
20ml ulei
150g orez
2linguri bulion
1catel de usturoi
sare
piper
patrunjel
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpa taiata in trei,spalata,uscata,se prajeste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie
 Intr-o cratita mica se pun 3linguri ulei de la prajit,se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt,bulionul,carnea,se amesteca apoi se adauga 3cani cu apa,1/2lingurita cu sare si se lasa la fiert
Dupa ce carnea este fiarta si daca a scazut apa prea mult,se mai adauga o cana apoi  orezul spalat si scurs,se pune capac,se lasa focul mic sa fiarba
Dupa ce si orezul este fiert,se potriveste de gust cu sare si piper,se adauga patrunjelul taiat marunt apoi se opreste focul.
Atentie,aceasta mancare trebuie sa arate ca si o tocana,daca orezul a absorbit toata apa,trebuie adaugata o ceasca cu supa de pui,facuta din concentrat de pui
Se serveste cu acritura de sezon,eu am desfacut un borcan cu ardei copti
Pofta buna!

  
 

0

Salata de avocado cu pui

Un mic dejun satios,gustos dar mai ales sanatos,eu as manca zilnic asa ceva dar sa ma serveasca cineva!!😀😀
AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
2avocado
2oua fierte
cateva frunze de salata verde,trebuia rucola dar nu am avut
miez de nuca
ardei iute
sare
piper
ulei de masline
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul feliat,pudrat cu sare si piper se lasa deoparte cateva minute pe o farfurie apoi se pune pe grillul incins
Intr-o salatiera se pun frunzele de salata rupte,ouale feliate sau taiate cuburi,pulpa de avocado feliata
apoi pieptul taiat fasii,ardeiul iute rondele,miezul de nuca rupt,sare,putin ulei,se stoarce pentru inceput jumatate de lamaie si se amesteca totul
Se potriveste de gust apoi se serveste
Deliciu maxim,pofta buna!



 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme