Aperitive cu branza

 Am gasit intr-o fila de calendar aceasta reteta si nu-mi pare rau ca am pregatit-o pentru ca a fost extra buna,ne-a parut rau ca s-a terminat repede!

AVEM NEVOIE DE
400g aluat de foitaj
200g crema de branza cu ierburi Almette
1dovlecel
1cutie ton Rio Mare
1lingurita cu sare
putin piper
1ou
CUM SE PROCEDEAZA
Se intinde aluatul pe masa de lucru,se intinde crema de branza pe toata foaia,deasupra se pune dovlecelul ras cu 30min inainte amestecat cu sare si lasat sa se scurga bine apoi stors,peste dovlecel cutia cu ton scursa si pasata cu furculita apoi deasupra piper dupa gust

 
 


Se ruleaza aluatul bine strans,se taie bucati late de 1-2cm,se pun pe tava cu hartie de copt cu taietura in sus si distantate,deasupra se ung cu ou batut si la cuptor vor sta la 200grade pana se rumenesc

 
Se servesc imediat dar si reci sunt bune!

Pofta buna!
0

Prajitura cu mere

 Am facut o alta prajitura cu mere pentru ca am mere din belsug si-i pacat sa le lasa sa se strice iar rezultatul a fost suuuper bun!


AVEM NEVOIE DE
2oua
3linguri zahar
4linguri faina
30g unt topit
1lingurita praf de copt
100ml lapte
coaja rasa de lamaie
2mere
suc de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Se bat bine ouale cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul si devin spumoase,se adauga cate putin unt topit si racit,se mixeaza energic apoi se adauga coaja de lamaie,laptele,faina cernuta cu praf de copt iar la final se amesteca usor cu merele curatate de coaja,feliate fin si stropite cu 1lingura zeama de lamaie

 
 


Dupa omogenizare se rastoarna in tava de 20cm diametru cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la 180de grade


Dupa ce s-a racit putin se scoate se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste




0

Tort vienez Sacher

 De foarte mult timp mi-am dorit sa pregatesc acest tort dar nu stiu ce m-a oprit,de aceasta data am indraznit dar rezultatul nu a fost pentru asteptarile mele,iar nu stiu de ce,probabil nu am avut rabdare,oricum nemancat nu a ramas iar data viitoare-mi va iesi asa cum imi doresc!


AVEM NEVOIE DE
BLAT
7oua
250gzahar
180g faina
250g ciocolata
175g unt moale
1lingura cacao
1plic zahar vanilat
GLAZURA
250g ciocolata
200g zahar
150ml apa
IN PLUS
1borcan cu gem de caise
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru blat se topeste ciocolata pe bain-marie,la final se amesteca energic cu telul sa se lichefieze apoi se lasa deoparte
Se face o crema fina din unt si zahar adaugat cate putin,apoi galbenusurile pe rand,urmand ciocolata topita si racita mixand energic

 
 
iar la final amestecul de faina,cacao si zahar vanilat

 Dupa omogenizare se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 50min la 170de grade

 


Dupa ce s-a copt si racit putin,se taie blatul in doua,se indreapta partea de deasupra in cazul in care este crescut cu creasta,se pune gem intre blaturi si la frigider va sta 1h

 Pentru glazura se pune intr-un vas apa pe foc si zahar,dupa ce s-a facut un sirop,se adauga ciocolata rupta,se amesteca bine iar dupa ce s-a racit,se rastoarna cu atentie peste tort,se lasa la frigider pana a doua zi apoi se taie si se serveste





Sa va fie de folos!
0

Prajitura cu castane si ricotta

 O prajitura cu un gust deosebit.


AVEM NEVOIE DE
BLAT
12piscoturi de sampanie(depinde de tava)
200ml suc de portocale
CREMA CU CASTANE
220g piure de castane(un borcan mic)
4linguri smantana fermentata
1plic gelatina
100ml apa rece
1lingura pudra de roscove
CREMA CU RICOTTA
250gbranza Ricotta
3linguri smantana fermentata
3linguri zahar pudra
1plic gelatina
100ml apa rece
CUM SE PROCEDEAZA
Se scoate inelul detasabil de la o tava cu diametrul de 24cm,se pune pe un platou apoi in interior se pun piscoturi inmuiate in sirop,in asa fel incat sa fie acoperite toate golurile apoi se lasa deoparte
Se mixeaza piureul de castane cu smantana si pudra de roscove,dupa omogenizare se adauga gelatina hidratata in apa rece 5min apoi topita pe bain-marie,se amesteca bine apoi se rastoarna peste piscoturi si la frigider va sta pana se intareste

 
 

 

In acest timp se mixeaza branza cu smantana si zahar,se adauga gelatina hidratata 5min in apa rece si topita pe bain-marie,dupa omogenizare,se rastoarna peste crema cu castane si la frigider 1-2h

 

Dupa ce s-a intarit bine,se scoate inelul cu atentie,se pune sablon,se pudreaza cu roscove apoi se taie si se serveste

 


Sa va fie de folos!
    
0

Iahnie de fasole cu boabe verzi

 O alta legume de care nu am stiut pana acum,tot la Auchan am dat de ea si am luat-o dar sotul meu m-a lamurit despre ce este vorba
Sunt pastai mov la culoare iar cand incepe sa se formeze boabele,sunt verzi dar pastaile cand ajung la maturitate si se usuca,boabele sunt ca orice alte boabe,adica albe,deci aceste boabe verzi sunt scoase din pastaile care abia sunt formate,de aceea au fiert foarte repede dar aceste boabe sunt mai mult pentru salate pentru ca sunt prefierte!
Gata am rezolvat misterul!😃😃 

AVEM NEVOIE DE
2cani cu fasole boabe verzi
1ceapa
1morcov
3linguri pasta de ardei cu rosii
20ml ulei
sare
piper
putin cimbru
2catei de usturoi
marar verde sau congelat
CUM SE PROCEDEAZA
Este metoda mea de pregatire a iahniei de fasole,metoda invatata de la mama si aceste boabe fiind prefierte,nu mai e nevoie ca sa fie scurse
Se pune fasolea intr-un vas cu apa cat sa le cuprinda si se lasa la fiert
Separat in tigaie cu ulei se caleste ceapa taiata marunt,morcovul ras,usturoiul pisat,dupa 2-3min se adauga pasta de ardei si amesteci totul bine si daca fasolea este suficient de fiarta,se rastoarna,se amesteca,se adauga dafinul,putin cimbru,si lasi la cuptor pana scade
Dupa ce a scazut,se potriveste de gust,se adauga mararul si se serveste cu acritura de sezon.

 


 

Pofta buna!
0

Tava picanta cu ceafa de porc

 Doamne ce bunatate am facut aici,mi-am adus aminte ca am cateva borcanele cu pasta de curry rosie,galbena si verde si am inceput sa le folosesc.
Problema e ca ele se folosesc doar in anumite retete,de exemplu pasta rosie nu o pot folosi la legume sau in supe,doar la carne,voi face cate ceva si cu restul culorilor pe parcurs

 AVEM NEVOIE DE
2buc ceafa de porc
4linguri ulei
2linguri pasta rosie de curry
1ardei kapia rosu si galben
sare
200ml vin alb
100g ciuperci Shimeji
4cartofi
1lingura unt
2linguri lapte

 CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu ulei se rumeneste carnea pe ambele parti,se adauga vinul si putina apa,se lasa 10min sa fiarba apoi se adauga ciupercile,pasta de curry si se rastoarna totul intr-un vas termorezistent cu capac apoi la cuptor va sta 20min

 

 

Dupa acest timp,se scoate vasul se adauga deasupra ardeiii taiati fasii apoi se mai lasa 10min fara capac


Se pregateste un piure din cartofii fierti in apa cu sare,scursi,pasati,frecati cu unt si lapte iar la final potriviti de gust
Pe farfurie se pune piure de cartofi,alaturi carne cu sos si se serveste cu acritura de sezon

Pofta buna!




0

Prajitura cu migdale si fructul stea

 Prima data cand am vazut acest fruct cu forma lui deosebita,a fost in Franta si cum l-am vazut,mi-am spus ca neaparat sa iau cateva cand plec acasa si asa am facut dar dupa un timp au inceput si pe la noi sa se gaseasca
Fructul stea sau Carambola cum este denumit stiintific,contine un numar foarte mic de calorii dar este foarte bogat in fibre,vit.C,Asi B,calciu,magneziu,zinc,fier si potasiu.
Datorita continutului mare de vit.C,consumul de fructul stea este recomandat pentru intarirea sistemului imunitar dar si pentru alte afectiuni
Se folosesc consumate ca atare sau,in diferite dulciuri,gemuri,sucuri


AVEM NEVOIE DE
100g pudra de migdale
3albusuri
50g faina alba
100g zahar
125g unt
1buc.fructul stea

 CUM SE PROCEDEAZA
Se pune untul intr-un vas mic pe foc si se lasa pana capata culoarea cojilor de nuca apoi se strecoara printr-o sita deasa sau tifon si se lasa deoparte sa se raceasca
Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar,se adauga faina amestecata cu pudra de migdale,la final se adauga untul si se amesteca bine

 
 
se imparte compozitia in forme diferite unse si tapetate cu faina,desupra se pune cate o felie taiata din fruct si la cuptor vor sta 15-20min la 160grade

 

Dupa ce s-au copt,se scot pe platou si se pudreaza cu zahar pudra


Sa va fie de folos!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme