Pizza pe spaghete

 Am gasit reteta pe o fila de calendar,mi s-a parut interesanta,am facut-o si da, interesanta si cu gust!

AVEM NEVOIE DE
200g spaghete
100g ciuperci Shimeji
125g bacon
1cutie Fagaras branza cu smantana
100g sunca presata
1ou
100g cascaval feliat
200g mozzarella rasa
4linguri masline fara sambuiri
4linguri sos de rosii
1ardei kapia rosu
2linguri ulei
sare
piper
oregano
CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu ulei se calesc ciupercile  si baconul cubulete 2-3min apoi se amesteca bine cu pastele fierte si bine scurse,jumatate din masline taiate rondele,cutia cu branza,oul batut,dupa ce totul este omogenizat,condimentezi cu sare,piper,putin oregano

 
 

Se rastoarna pastele in tigaia unsa cu ulei,se niveleaza suprafata,
apoi se pune deasupra jumatate din mozzarella,cu lingura se pune sosul de rosii,apoi restul de mozzarella,fasii de sunca presata,rondele de kapia,restul de masline si la cuptor va sta 30min la 190 de grade




Pofta buna!
0

Gulas cu carne de strut

 Gulasul este mancarea traditionala ungureasca dar a devenit traditionala si pentru cei care locuiesc in ardeal,eu fiind moldoveanca,de cate ori auzeam de gulas,nu eram curioasa pana intr-o zi cand am vazut la o emisiune tv.cum se face si dupa ce mi-am procurat ingredientele l-am facut si eu;ce sa va spun....mi-a placut foarte mult!
Problema e ca eu nu stiu care-i reteta originala pentru ca m-a apostrofat o "distinsa doamna"ca ce am facut eu e tocana nu gulas dar avand in vedere ca acest gulas duce cam tot spre tocana,diferenta o fac condimentele,mai ales chimenul,nu i-am dat atentie doamnei si apoi daca nu gusti,este normal sa spui ca-i tocana nu gulas!
Acum daca am facut comanda de carne de strut de la  Ferma de Struti-Ograda cu Struti Sebes
amanunte privind aceasta carne cine vrea le gaseste la postarea  Burgeri din carne de strut ,am facut gulas dupa instructiunile de pe pachet,cu ce stiam eu  si a iesit o minunatie de gulas

AVEM NEVOIE DE
300g de cuburi din carne de strut
1ceapa
4linguri ulei
1cutie rosii cubulete
1morcov
1ardei kapia
1lingura condimente pentru gulas
1lingurita chimen macinat
2cartofi
3catei de usturoi
1ceasca sos de rosii
100ml vin alb
sare
piper
patrunjel verde

 CUM SE PROCEDEAZA
In cratita cu ulei se caleste ceapa taiata julien,dupa ce a devenit sticloasa se adauga cuburile de carne spalate si uscate cu prosoape de hartie,dupa 4min se adauga rosiile,morcovul rondele,lingura de condimente si se lasa la fiert cu capac la foc mic 20min

 


Se adauga apoi vinul,1cana cu apa si se lasa la fier 1h,timp in care se verifica sosul daca a scazut,adaugand apa
Se verifica cu furculita daca este fiarta carnea,se pun cartofii cubulete,usturoiul taiat marunt,apa daca e nevoie,sare,piper,chimen,sucul de rosii,ardeiul taiat fasii si se lasa la fiert pana scade

La final se potriveste de gust,se adauga verdeata apoi se serveste


Pofta buna!
0

Burgeri din carne de strut

 Mi-a recomandat o prietena  ferma de struti unde au la vanzare tot felul de produse proaspete dar si preparate,ei bine nu am stat pe ganduri pentru ca eu sunt curioasa din fire si vreau sa incerc tot de-i nou pentru mine si am facut o mica comanda pentru inceput ca sa testez gustul,dar mai intai sa va spun cate ceva despre carnea de strut,pana cautati voi pe Google
Carnea de strut este o carne foarte sanatoasa,mai slaba in calorii decat cea de pui sau vitel,iar gustul nu seamana nici cu puiul dar nici cu vanat
Contine foarte mult Omega 3,6,9,foarte mult fier,vit.E,pe langa multe alte vitamine,este o carne curata pentru ca nu contine hormoni sau alti aditivi de crestere,este foarte buna pentru copii,pentru femei insarcinate cat si pentru persoane care sunt anemice
Din produsele comandate am incercat prima data acesti burgeri,i-am mancat eu pe amandoi dar cred ca daca mai aveam nu puteam sa ma opresc atat de buni sunt iar carnea luata separat,are un gust super bun,chiar nu am cu ce s-o asociez

 
AVEM NEVOIE DE
2burgeri
2chifle
frunze de salata
1ceapa verde
1rosie
1ardei kapia
microplante
cascaval feliat subtire
sare
sos Remoulade

 CUM SE PROCEDEAZA
Pe pachet are si reteta,a fost binevenita pentru ca am imbinat ce scria acolo cu ce stiam eu iar rezultatul a fost wow!
Am pus burgerii pe hartie de copt apoi pe tigaia grill incinsa

 
i-am lasat in jur de 5-6min,timp in care i-am intors cu paleta si cand au fost gata i-am tinut pe o farfurie la cald

 Chifleletaiate pe jumatate,se pun si ele pe grill sa se incalzeasca,apoi pe jumatatea de la baza am pus frunza de salata,deasupra carnea,apoi felia de cascaval

 au urmat apoi rondele de ceapa verde,rondele de kapia

 o rondea de rosie,putina sare,cateva microplante,sos Remoulade si am acoperit cu jumatatea de chifla ramasa

 

I-am mancat imediat ca nu mai puteam de pofta si da,sunt bestiali ca sa zic asa!

Pofta buna!
0

Inghetata cu fistic caramel

 Voi continua retete cu produsele achizitionate cu fistic.de aceasta data am facut inghetata cu fistic caramel
Fisticul caramel este tot o crema, nu stiu cum l-au facut,probabil cu zaharul caramel pentru ca nu are culoarea verde intens cum are crema cu care am facut prajitura  dar aroma de fistic o are,super buna!

AVEM NEVOIE DE
4linguri baza pentru inghetata iar reteta o gasiti AICI 
200ml frisca lichida
100g fistic caramel 
1lingura crema de fistic
1lingura zeama de lamaie
toping de fistic si caramele de fistic pentru servit
cosulete tot pentru servit,eu le am trimise de copii
CUM SE PROCEDEAZA
Mentionez ca toate ingredientele vor fi puse de seara in frigider pentru ca trebuie sa fie reci,de asemenea si cuva de la masina de inghetata cine are trebuie sa stea la congelator,minim 24h
Se bate frisca tare,se adauga fisticul caramel,baza pentru inghetata,crema de fistic,zeama de lamaie si se amesteca usor cu spatula

 
   Asta e baza pentru inghetata

 

Dupa omogenizare,se rastoarna in masina de inghetata,se proceseaza 30-40min

Se serveste in cosulete cu toping deasupra sau in cupe



Pentru cine nu are masina de inghetata,se rastoarna compozitia intr-o cutie cu capac de preferinta rotunda,va sta 2h la congelator si din 30 in 30min se scoate si se mixeaza energic pentru o inghetata cremoasa fara ace de gheata iar daca  e nevoie se mai poate lasa 30min
Sa va fie de folos!
0

Prajitura cu crema de fistic

 Doamne cat de buna este prajitura asta,tot ce este cu fistic este demential.Am facut o comanda pe sit-ul celor de la Fistic Boutique si foarte incantata am fost
Prajitura se aseamana cu cheesecak-ul dar eram atat de nerabdatoare incat nu am stat sa ma gandesc

AVEM NEVOIE DE
12 piscoturi 
100ml lapte
250g Mascarpone
200ml frisca lichida
1lingurita gelatina
20ml apa
4linguri crema de fistic
2linguri fistic taiat pentru ornat
caramele de fistic tot pentru ornat
CUM SE PROCEDEAZA
Se capitoneaza o forma cu pereti detasabili 22cm,cu folie alimentara,lasand sa cada peste laturile tavii iar in interior se pun piscoturile inmuiate in lapte acoperind toate golurile si se lasa deoparte
In castron se bate frisca,se amesteca cu branza si crema de fistic,gelatina hidratata in apa rece apoi topita pe bain-marie iar dupa omogenizare se rastoarna peste piscoturi,se niveleaza,apoi se acopera cu folia de pe margini si la frigider pana a doua zi

 


Se scoate din forma ajutandu-ne de folie si se pune pe platou,se elimina folia cu atentie apoi se orneaza deasupra pe margini cu fistic taiat,caramele de fistic iar in mijloc cu capsune sau alte fructe colorate


Aici avem crema de fistic si caramele de fistic


Se taie si se serveste

Pofta buna!

0

Tartite de curcan cu smantana

 De cate ori vedeam prin magazine asa ceva,ma gandeam cine oare le mananca  cat de grase sunt!
Ei bine,la indemnul unei vecine am cumparat si eu 4bucati,in ideea ca daca nu-mi plac sa nu plang dupa bani dar nu am plans,ba din contra cand am fost la piata am cumparat mai multe,foarte bune,nu sunt grase asa cum toata lumea spune,are piele ca orice carne de pui dar nicidecum grasime,mi-au placut.

AVEM NEVOIE DE
4tartite de curcan
150g ciuperci Shimeji
150g smantana fermentata
2linguri faina
sare
20ml ulei
1ceapa
CUM SE PROCEDEAZA
Tartitele curatate,usor parlite,spalate,uscate cu hartie de bucatarie,pudrate cu sare,se prajesc in ule apoi se scot pe farfurie

 
 
Uleiul ramas se rastoarna in cratita,se caleste ceapa taiata marunt,se adauga si tartitele,ciupercilese amesteca totul iar dupa 2-3min 1cana cu apa si se lasa la fiert
Cat timp fierb,intr-un castron se amesteca smantana cu faina,se adauga cate un polonic mic cu zeama de carne si se amesteca bine sa nu fie cocoloase

 iar daca este fiarta carnea si sosul a scazut,se adauga incet amestecand continuu,smantana

 iar dupa 2-3min se opreste focul
Se serveste cu mamaliga,fara suparare dar noi suntem mamaligari si nu suntem tarani!😂😂
si acreala,mai am varza de Bruxelles pusa la murat din toamna

 

Pofta buna!
0

Tort de ciocolata

 Vai Doamne cu cate retete sunt restanta dar dupa ce mi s-a modificat formatul blogului,nu pot posta mai mult de 3-4retete si uite asa se strang de nici eu nu mai stiu cum sa procedez! Am aici tortul de ciocolata din luna Mai cand a fost ziua mea,nu a fost dupa asteptarile mele dar s-a mancat nu a ramas nimic


 


AVEM NEVOIE DE
BLAT
150g faina
200g zahar
3linguri cacao
1/2lingurita bicarbonat
1lingurita praf de copt
sare
1ou
120g kefir
120ml apa calda
50ml ulei
esenta de vanilie
CREMA
125g unt
100g crema de branza
2linguri cacao
esenta de vanilie
100g zahar pudra
20ml lapte
2linguri pepite de ciocolata
SIROP
1cana cu apa
5linguri zahar
1fiola esenta de rom
GLAZURA
100g ciocolata
100ml frisca lichida
ornamente Dr.Oetker
CUM SE PROCEDEAZ
Pentru blat se pun in cuva robotului intredientele uscate,se adauga apoi cele umede si se mixeaza doar 5min,nu mai mult dupa care se rastoarna in tava rotunda de 22cm cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la 180de grade

 
 
 
 
 
Pentru crema se amesteca branza cu untul moale apoi pe rand restul ingredientelor si se mixeaza totul bine
Blatul copt si racit,se taie in doua  pe orizontal,se pune o bucata pe un blat,se insiropeaza cu siropul facut intr-un ibric cu toate ingredientele mai putin romul,pe foc(romul se stie ca se adauga dupa ce s-a racit putin)apoi jumatate de crema,dupa nivelare se presara pepitele de ciocolata apoi se acopera cu a doua bucata taiata,se insiropeaza apoi se imbraca tortul cu crema ramasa

 


Pentru glazura se amesteca pe foc ingredientele intr-un vas mic,se toarna deasupra peste tort apoi se orneaza


Se lasa la frigider 30min apoi se taie si se serveste


Pofta buna!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme