Tort cu ciocolata si fructe

 Cand mi-au venit acasa copiii si nepotii,s-a intamplat ca nepotica frantuzoaica sa implineasca 9ani si ce sa-i pregateasca bunica,decat un tort ciocolatos cu fructe care a fost super bun si lumea multumita mai ales ca a fost si putin vegan!!💓💓


AVEM NEVOIE DE
BLAT
250g faina
400ml lapte de cocos
40g cacao
1/2lingurita bicarbonat
150g zahar
80g ciocolata neagra
60ml ulei
2linguri miere de albine
un praf de sare
esenta de vanilie
CREMA
125ml lapte de cocos
50g zahar
130g ciocolata neagra
80g unt de arahide
1borcan gem de fragi
fructe pentru ornat
CUM SE PROCEDEAZA
Topesti intr-un vas mic ciocolata in 70ml lapte,la final amesteci energic cu telul apoi lasi sa se raceasca

 
Intr-un castron pui restul de lapte,mierea,zahar,ulei,un praf de sare,esenta de vanilie,si amesteci cu telul pana se topeste zaharul,adaugi apoi ciocolata topita,amesteci bine iar la final faina,cacao si bicarbonatul cernute iar dupa omogenizare,rastorni in tava de 22cm cu hartie de copt si la cuptor va sta 50min la 170de grade

 Pentru crema,intr-un vas pe foc pui lapte,zahar si ciocolata,amesteci iar dupa 2-3min adaugi untul de arahide apoi amesteci energic pana rezulta o crema fina si lasi la frigider 30min

 

Blatul dupa ce s-a copt si racit,indrepti suprafata apoi il tai di doua,pui primul blat in inelul de la forma de copt pus pe un platou,deasupra pui cateva linguri cu gem,nivelezi,apoi jumatate din crema,nivelezi apoi lasi la frigider 15min sa se intareasca putin


Dupa ce scoti de la frigider,pui alte cateva linguri cu gem,nivelezi,acoperi cu al doilea blat,presezi usor sa se fixeze,urmeaza restul de gem,dupa nivelare usor restul de crema,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi,cand scoti inelul,ornezi cu fructe apoi servesti




 

La multi ani Eva-Crina!💓
0

Bibilica la cuptor

 Am cumparat o bibilica,tacamul l-am pus la bors cu taitei iar pulpele si pieptul le-am pus la tava
Cateva cuvinte pentru persoanele care nu cunosc bibilicile;sunt pasari domestice de marimea unei gaini si este originara de pe continentul african.Are pene negre-cenusii impestritate cu alb,capul fara pene sau puf si o proeminenta cornoasa dura pe frunte,deasupra ciocului,ne spune Wikipedia.

AVEM NEVOIE DE
pulpele si pieptul de la bibilica
2capatani de usturoi
1lingura condimente pentru pui
sare si piper dupa gust
putin cimbru
500ml suc de rosii
50ml vin alb
1/2lingurita cu zahar
500g cartofi
1lingura unt
3linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul taiat in doua pe lung,si pulpele spalate,uscate cu hartie de bucatarie,le condimentezi cu condimente,sare daca e nevoie,piper,apoi le pui in tava si usturoiul curatat deasupra

 
 
Separat amesteci sucul de rosii cu vin,putina sare,zahar si rastorni peste carne
Acoperi tava cu folie de aluminiu sau capac daca are si la cuptor lasi 45min la 180de grade
Dupa acest timp,scoti tava intorci carnea si mai lasi 15min

 

Cat timp a stat carnea la cuptor,cartofii curatati,taiati cubulete fierti in apa cu sare,dupa ce au fiert,scursi,pasati,amestecati cu unt bine,la final putina sare daca mai e nevoie si laptele
Pe farfurie pui carne cu sos si alaturi piureul cu castraveti murati
Pofta buna!

0

Negresa cu unt de arahide

 Aceasta negresa dar in special untul de arahide,este preferata nepoatei mele,cand au venit in vacanta,am facut-o odata si nici nu se termina ca trebuia s-o mai repet;intradevar are un gust deosebit de bun!


AVEM NEVOIE DE
200g unt
200g ciocolata neagra
100g ciocolata cu lapte
200g zahar
6oua
150g faina
3linguri unt de arahide
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un bol pe bain marie,topesti untul impreuna cu ambele ciocolate rupte iar la final amesteci energic cu un tel

 
 
Separat,mixezi bine ouale cu un praf de sare,zahar si vanilie,dupa ce ai obtinut o compozitie cremoasa,adaugi ciocolata topita si racita apoi faina cernuta si amesteci usor
Dupa omogenizare,rastorni in tava cu hartie de copt25x35cm,deasupra pui alune taiate si din loc in loc bucatele de unt de arahide

 


La cuptor va sta25-30min la 180de grade iar dupa ce s-a racit putin,portionezi,pudrezi cu zahar si pofta buna!



Sa va fie de folos!
Sursa de inspiratie Madi Marin,multumesc!
0

Tort vegan

 Un tort cu un gust senzational, putin costisitor e adevarat dar cand e vorba de o persoana cu probleme de sanatate care nu consuma nimic din ce inseamna lactate sau oua,mai facem un sacrificiu


AVEM NEVOIE DE
BLAT
200g migdale crude
50g curmale moi si fara samburi
5linguri cafea tare
50g fulgi fini de ovaz
3linguri Rom Havana Club
2linguri cacao
1lingura sirop de artar
CREMA
300g nuci caju crud
125ml apa
5linguri ulei de cocos
esenta de vanilie
2linguri Psyllium pulbere amestecata cu 100ml apa
80ml sirop de artar
CUM SE PROCEDEAZA
De seara pui in boluri diferite migdalele si caju acoperite cu apa si le lasi pe masa pana a doua zi
A doua zi scurgi migdalele,le speli,scoti coaja,le pui in blender, adaugi restul ingredientelor si mixezi totul foarte bine
Daca intampini greutati pentru ca avem putin lichid,adaugi 150ml apa iar la final completezi cu fulgi de ovaz pentru a rezulta o compozitie putin mai tare pentru a fi folosita pentru blat

 

 
Imparti compozitia in doua,tava mica de 20cm diametru cu pereti detasabili o capitonezi cu folie alimentara si pui in interior prima compozitie pentru blat,nivelezi,presezi cu fundul unui pahar si lasi la congelator 30min

 Pentru crema,speli caju,il pui in blender cu restul ingredientelor,mixezi bine totul pana rezulta o crema fina si pufoasa
Scoti tava din congelator,pui peste blat jumatate din crema,nivelezi si mai lasi la congelator 2h

 


Dupa ce s-a intarit crema,pui al doilea blat,presezi bine apoi restul de crema,acoperi cu folia de pe margini si lasi la congelator 3-4h

Dupa ce s-a intarit bine,scoti din forma si pui pe platou,elimini folia,mai lasi 10-15min la temperatura camerei apoi pudrezi cu cacao,deasupra cateva boabe de cafea,tai,pui pe farfurie si pofta buna!

 
S va fie de folos!



0

Mini clafoutis

 Este un desert frantuzesc care-mi place foarte mult dar facut original nu cum am vazut pe la multa lume,aratand ca un chec,ala nu poate fi numit Clafoutis!
Ei bine nu,Clafoutis este reteta traditionala a francezilor si pentru ca stiu ce spun,la ei vara aproape ca nu lipseste din frigider acest desert,facut cu cirese dar fara samburii scosi si mancat rece,direct din vaselele in care este facut.Le mananca direct din forme,pentru ca interiorul este moale,exact cum este flanul frantuzesc.Am spus ca nu se scot samburii la cirese,pentru ca la cuptor samburii dezvolta un miros de migdale,bineinteles cand se mananca,trebuie mare atentie la samburi
Eu foarte rar reusesc sa obtin un mijloc moale,pentru ca ma iau cu alte treburi si uit de cuptor! 
 
AVEM NEVOIE DE
125g faina
3oua
125g zahar
500ml lapte
200g caise
200g pere
200g smochine
10g unt
1lingura Rom Jamayka
un praf de sare
1lingura cu zahar brun
CUM SE PROCEDEAZA
Ungi formele de Ramekin cu unt,le pudrezi cu zahar brun,imparti in fiecare fructe curatate si taiate cubulete apoi le lasi deoparte

 

  Bati ouale cu un praf de sare si zahar,adaugi faina si amesteci bine,apoi laptele si rom
Imparti compozitia in forme peste fructe si la cuptor vor sta 25min la 180 de grade

 Se mananca dupa preferinta,calde sau reci direct din forme
Sa va fie de folos!

 


 

0

Pui cu sos de soia si avocado

 Cand au venit copiii in vacanta,nepotica Livia m-a rugat sa-i fac o reteta pe care ea o are,fiind si preferata ei,ei bine am facut-o si va spun ca o reteta mai buna ca asta nu am facut niciodata,un gust divin ca sa spun sa inteleaga toata lumea,stie Livia ce-i bun!

AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
30ml sos de soia
1/2lingurita pudra de ghimbir
1lingura miere
1lingurita boia iute
suc si coaja de lime
3catei de usturoi
4linguri ulei
50ml vin alb
GARNITURA
120g orez basmati
240ml apa rece
3cuisoare
1/2lingurita cu sare
1avocado
CUM SE PROCEDEAZA
Pui intr-un bol pieptul taiat cubulete,sosul de soia,mierea,usturoiul bine pisat,ghimbirul,boia,coaja si sucul de lime(1buc.),amesteci bine,acoperi si lasi la frigider 2h
Pui apoi in tigaia cu ulei pieptul cu tot cu marinada,adaugi vinul si lasi pe foc 15-20min pana scade apoi lasi deoparte cu capac

 
 

Pentru garnitura,speli orezul in 3-4ape reci apoi scurs in pui intr-un vas cu 240ml apa rece,sare si cuisoare,amesteci,pui capac si lasi la foc mic 13-14min fara sa ridici capacul,fara sa amesteci
Dupa acest timp,opresti focul si lasi vasul pe loc tot sara sa ridici capacul,10min apoi amesteci si scoti cuisoarele

Pe farfurie pui o insula de orez,deasupra carne iar in jurul orezului,felii de avocado
Pofta buna!

0

Fajita mexican

 Am vazut la Kaufland Kit de fajita si cum imi plac astfel de retete am luat.Kitul respectiv are tot ce trebuie,lipii,condimente si sos,eu a trebuit sa adaug doar umplutura,mmm ce bun a fost!

AVEM NEVOIE DE
400g piept de pui,daca vrei o lipie umpluta mai bogata,dubleaza catitatea  de piept
1ardei kapia rosu
1ardei verde
1ceapa
4-5linguri ulei
200g smantana fermentata
200g cascaval ras
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul taiat fasii,il amesteci cu ceapa taiata inele,,ardeii taiati fasii,amestecul de condimente din Kit si 2linguri cu apa apoi rastorni in tigaia cu ulei si calesti totul,lasi 2-3min pe foc apoi amesteci cu sosul din dotare,amesteci bine iar dupa ce a scazut opresti focul

 
Intr-o tigaie,incalzesti putin lipiile pe ambele parti,le scoti pe un platou,ungi fiecare lipie cu smantana,pe mijloc pui umplutura cu carne,deasupra branza rasa,impaturesti lipia apoi servesti

 

Pofta buna!
 

0

Snitel cu carne de strut

 Carnea de strut este foarte sanatoasa pentru organism,nu are grasime,are mult fier,Omega 3,Omega 6 si nici colesterol nu contine,deci nu trebuie ocolita atunci cand o gasiti!

AVEM NEVOIE DE
200g carne de strut feliata
1lingura condimente pentru pui
1lingurita cu sare
2oua
2linguri cu faina
putin cimbru
2catei de usturoi
ulei pentru prajit
GARNITURA
2cartofi albi daca sunt mari
4cartofi mov
frunze de ceapa verde
CUM SE PROCEDEAZA
Feliile de carne spalate,uscate cu hartie de bucatarie,condimentate cu sare,piper si condimente pentru pui apoi lasate deoparte
Intr-un bol bati ouale cu un praf de sare,adaugi putin cimbru,usturoiul bine pisat,faina si amesteci totul bine fara sa se formeze cocoloase pana rezulta un amestec putin mai gros decat cel de clatite
Treci feliile de carne prin acest amestec apoi in tigaia cu ulei incins

 
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,le scoti pe farfurie cu hartie de bucatarie
Pentru garnitura,cartofii bine spalati,pusi in vase separate cu tot cu coaja in apa si putina sare,lasi la fiert 30min apoi scursi curatati de coaja si taiati rondele mai groase
Eu am avut cartofi mai multi pentru ca ce a ramas i-am folosit la o salata orientala
Pui pe farfurie doua snitele,alaturi rondele intercalate pudrate cu putina sare si ceapa verde taiata marunt iar la final pofta buna!

 


 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme