Oua fierte in forme pentru copii





Daca aveti copii si sunt mai mofturosi la mancare,mai ales la oua,va sfatuiesc sa cumparate asemenea forme,astfel sunt atrasi de ele si in final vor manca mai bine;eu am luatcele doua forme pentru nepotica mea dar mai intai trebuia sa le fac eu proba,nu???
Pentru cele 2forme,mi-a trebuit 1ou batut cu sare,eu am pus si putin piper,am portionat in forme apoi le-am pus in apa care clocotea cu sare;le-am tinut 30min apoi le-am scos din forme;una am ratat-o si am ramas doar cu pestele
4

Sufleu de capsune cu parfe de martipan










Este o super reteta,mai ales servita cu parfeul de martipan
Ingrediente:100g masa de martipan,3linguri lichior Amareto,2galbenusuri,1lingura zahar pudra,120ml vin rosu dulce,500g capsune,2albusuri,sare,200ml smantana dulce,zahar vanilat,+3galbenusuri+4linguri zahar pudra
Se prepara parfeul:se taie martipanul in cubulete si se amesteca intr-un bol cu lichiorul;2galbenusuri frecate cu 1lingura zahar pudra,se adauga vinul si se pune pe baie-marin,amestecand continuu pana se ingroasa apoi se adauga martipanul,dupa ce s-a topit se rastoarna intr-o cutie si se da la congelator.

Capsunele curatate,spalate,se pun in forme mici,apoi in 3boluri separate se bat albusurile spuma cu sare,smantana cu zaharul vanilat,galbenusurile cu 2linguri zahar pudra,dupa care se amesteca cele trei compozitii si se rastoarna peste fructele din forme;se da la cuptor 15-20min,si se serveste pudrate cu zahar si parfe.
Sa va fie de folos!
2

Clafoutis de visine





Ingrediente:4oua,400ml lapte,200g zahar,1plic zahar vanilat,30g unt,130g faina
Intr-un bol se bat bine ouale cu zahar,vanilie,unt,se adauga faina, laptele si se amesteca pana la omogenizare;in forma de tarta unsa cu unt,se pun visine apoi se rastoarna compozitia si se da la cuptor 20-25min;se serveste direct din forma dupa ce s-a racit;compozitia fiind cremoasa,asemeni cu crema de zahar ars,nu cred ca merge rasturnata(nu am incercat niciodata),de aceea eu le fac in forme mici.
1

Masala cu legume







Am facut zilele trecute un pui masala si a avut un asa succes,incat am primit rugaminti sa le fac si fara pui;m-am conformat si a iesit super delicios
Ingrediente;2-3 linguri ulei,2linguri usturoi pisat,1ceapa,1lingura ghimbir ras,1ardei gras rosu,1ardei gras galben,1ardei iute,seminte de coriandru pisate 1lingurita,1lingurita de curcuma,1lingurita boia,cimbrisor,1lingurita de praf garam-masala,1lingura de bulion,3-4cartofi,3rosii,sare,coriandru verde
In tigaie cu ulei se calesc toate legumele taiate julien,se adauga restul condimentelor,cartofii taiati in sferturi daca sunt mici,rosiile cubulete,se adauga 2cani cu apa si se lasa la fiert 40-50mindupa care se potriveste de gust si se serveste cu coriandru deasupra.
1

Gem de visine




Ingrediente:6kg de visine,3kg de zahar,2stelute de anason,1lamaie
Visinele spalate,curatate de samburi,le dau prin masina de tocat carne si le pun la fiert cu zahar si anason;adun spuma care se formeaza,las sa fiarba cu focul mare 1-2h(depinde cat de zemoase sunt)ale mele au fost foarte zemoase si a trebuit sa le fierb mai mult de 2h;la sfarsit am stors lamaia,am scos anasonul si am pus gemul fierbinte in borcane si am pus borcanele invelite in patura;pentru ca am uitat de poza la borcane,am ramas doar cu oala la fiert!!!dar nu-i nimic voi pune in zilele urmatoare.
1

Briose cu portocale






Sfatuiesc pe toti care citesc aceasta reteta s-o incerce;este pufoasa si delicioasa
Stiu ca nu este reteta de briose,cunosc diferentele dar ma incapatanez sa le spun briose la toate!!!!
Ingrediente:2oua,150g zahar brun,zeama de la 2portocale,200ml lapte,100g unt topit,200g ciocolata de menaj,350g faina,sare,1/4lingurita bicarbonat,1lingurita praf de copt

Se freaca bine ouale cu zahar,se adauga pe rand zeama de portocale,untul topit si racit,ciocolata topita in lapte,bicarbonatul stins,apoi faina amestecata cu praful de copt;se pune pasta in formele de briose unse cu foarte putin ulei,si se da la cuptor 30min;eu le-am servit cu toping de caramel.
Deliciu maxim!
2

Vinete acordeon






Ingrediente:2vinete,5rosii,300g cascaval,4catei de usturoi,sare,frunze de busuioc
Vinetele spalate,sterse,taiate rondele dar nu pana la capat,se sareaza iar intre rondele se pun o rondea de rosie,o felie de cascaval,o frunza de busuioc si cate putin usturoi pisat;se infasoara fiecare in hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu 40min.dupa acest timp, se inlatura hartia,restul de cascaval ramas se da pe razatoare,se presara deasupra pe vinete si se mai tin in cuptor10min,cat se topeste cascavalul;se servesc calde.
1

Salata de vinete albe






Am luat din curiozitate aceste vinete,si bine am facut;auzisem pe ici pe colo ca au un gust diferit de celelalte vinete si da,este adevarat;pot sa spun ca au un gust deosebit
Ingrediente:1kg de vinete,sare,1ou,ulei,ceapa
Se coc vinetele pe flacara aragazului(daca vreti sa ramana albe),se curata de coaja cat sunt calde,se pun pe un fund de lemn inclinate sa se scurga,sau intr-o strecuratoare;in acest timp,din galbenusul de ou frecat cu un praf de sare si ulei cate putin, se face maioneza;dupa ce vinetele sunt scurse,si racite,se mixeaza cu un praf de sare,se adauga maioneza iar la sfarsit ceapa taiata foarte marunt;se pune pe platou si se serveste cu rosii.
1

Premiu de la Bucataria galbena(Mihaela)


S-a mai gandit o fata la mine,o prietena virtuala,o gospodina desavarsita cum ii spun eu mereu,o moldoveanca ce gateste incredibil in ciuda varstei pe care o are!!
Felicitari draga mea si multumesc din suflet pentru premiu,pentru incredere,si pentru faptul ca ma vizitezi din cand in cand,sa vezi ce mai fac,ce mai bucataresc!!
Daruiesc si acest premiu mai departe,tuturor celor care-mi vor trece pragul!!
(In afara de 3-4persoane,cine oare mai este curios(a)de ce fac eu pe aici???pacat!!)
1

Premiu de la Maria-Elena si Sidy


Este primul premiu pe anul 2012 de la prietena draga Lenuta,pentru care-i multumesc si o pupacesc!!apoi pe Sidy!!
Trebuiesc indeplinite cateva conditii dar eu voi trisa;am mai raspuns la intrebari asemanatoare anul trecut si mie nu-mi place sa ma repet;oricum nu ma viziteaza nimeni ca sa ma cunoasca;de asemenea trebuie sa-l dau mai departe altor 15 prieteni(e)blogheri;
si aici voi spune "pas"pentru ca nu cunosc 15 persoane,sau mai bine zis nu le cunosc adresele,iar in al doilea rand,anul trecut cand am mai primit un asemenea premiu,l-am dat mai departe la 10persoane dar nu a venit aproape nimeni sa-l ridice,si m-am simtit foarte jignita;asa ca stau cuminte in banca mea,nu ridic privirea,nu am pretentii sa ma viziteze cineva,pentru ca aici toata lumea se crede cineva;daca la o anumita reteta are nu stiu cate comentarii sau like-uri pe fb.spun ca l-au apucat pe DD de picior;si ca sa mai dau un exemplu pentru ca tot m-am descarcat,am cerut adresa de blog unei persoane care mi-era draga,s-o trec in blogurile favorite la mine si mi-a spus ca-si schimba adresa si nu poate!!!!!!nu am mai insistat si nu voi mai cere nimic nimanui niciodata!!!asta sunt eu,putin mai sensibila.Inca o data multumesc Maria-Elena si Sidy!!!
Lasand supararea la o parte,daruiesc acest premiu mai departe tuturor celor care ma urmaresc cu placere,tuturor celor care ma viziteaza nu din obligatie ci tot din placere.
3

Pavlova la pahar





Mereu ma loveam de aceasta reteta care mi se parea destul de complicata(pentru mine) si niciodata nu am indraznit s-o fac;asa ca am simplificat-o si mi-a iesit un desert minunat
Ingrediente:100g bezele,200ml frisca lichida,capsune
In cupe am pus bezele rupte,deasupra frisca batuta si am ornat cu fructe;
este super delicios;acum imi dau seama cat de buna este adevarata reteta Pavlova.
Pentru bezele am batut 3albusuri cu 1cana de zahar pudra,un praf de sare si zahar vanilat;am pus cu posul in tava pe hartie de copt si am stat cu ochii pe ele(ca pe butelie!!)ca imediat se ard;le-am lasat sa se mai intareasca apoi le-am lucrat.
4

Aripi de curcan cu sos si budinca de paine






Pentru friptura avem nevoie de:2aripi de curcan,condimente pentru pui,1ceapa mica,1cana de suc de rosii,3catei de usturoi,1frunza de dafin,3linguri cu ulei
Pentru budinca:1cana cu lapte,1ceapa,1frunza de dafin,o jumatate de franzela,2linguri de smantana,1ou,1varf de lingurita de nucsoara
Aripile curatate,portionate,spalate,condimentate se pun intr-un vas cu ulei si ceapa tocata marunt;dupa cateva min.se adauga sucul de rosii,usturoiul pisat, frunza de dafin si o cana cu apa;se lasa la fiert pana scade si se formeaza un sos,se condimenteaza dupa gust;
Pentru friptura nu am poze in lucru pentru ca a fost mai importanta budinca.
Se pune la fiert laptele,ceapa taiata in sferturi,frunza de dafin si putina sare;se lasa pana ce din lapte a ramas cateva linguri;intr-un bol painea taiata cubulete,ou,smantana,se adauga laptele scurs de ceapa si dafin,nucsoara,sare,piper,se lasa sa se inmoaie,apoi se paseaza cu blenderul vertical;in situatia in care totusi este moale(cum mi s-a intamplat mie),se mai adauga paine;pasta obtinuta se pune in forme mici unse cu putin ulei si se dau la frigider pentru 1h;eu am forme dar am pastrat formele de Miez de Lapte;pe farfurie se rastoarna forma cu budinca,alaturi friptura cu sos si patrunjel deasupra;aceasta budinca,tine loc de garnitura;asa am vazut pe Paprika.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme