Suc de rosii galbene







Pentru ca avem la gradina multe rosii galbene si se stricau vazand cu ochii,am facut suc din ele;vad eu la iarna la ce-l voi folosi,ve-ti afla cu siguranta
Eu in fiecare an cand fac tot felul de conserve,am ajutor in bucatarie(sotul meu)
Nu am ingrediente fixe,cred ca nici voi;rosiile spalate,curatate le dau prin vechea masina de suc,pun sucul la fiert,adaug putina sare,zahar,las sa fiarba pana scade,apoi fierbinte pun sucul in sticle,le pun in patura pana se racesc.
La astfel de conserve,eu nu folosesc nici un conservant,nici sare multa,dupa cum am spus adaug sare 2-3linguri la un vas de 10l de suc si 1lingura de zahar;pun zahar pentru ca opreste fermentarea atat in sticle cat si la mancare.
2

Felii de tiramisu









Reteta o am de la fata mea din Italia si sa nu va imaginati ca este un tiramisu original;sunt doar felii dupa cum spune reteta doar pentru 1-2persoane,intr-un cuvant este o reteta de familie
Ingrediente:50ml cafea,3oua,175g zahar,60g faina,1lingura cacao,400g branza Mascarpone,50ml lichior de cafea;eu nu am avut lichior de cafea;am avut in schimb lichior de cocos,am amestecat cu 1lingura esenta de cafea si a iesit un super lichior de cafea
Se pun ouale si 75g zahar intr-un bol si se amesteca cu mixerul pe bain-marie,pana s-a format o crema pufoasa;se da vasul deoparte si se adauga faina amestecata cu cacao;se rastoarna in tava cu hartie de copt si se da la cuptor 20min;dupa acest timp,se pune blatul pe un platou,se taie in 3felii,se stropesc cu lichior,intre felii se pune branza care a fost amestecata cu restul de zahar iar deasupra se pudreaza cu cacao si bilute de ciocolata.
1

Chifle umplute











Ideea o am de la Bucataresele vesele dar eu le-am facut intr-un alt mod
Ingrediente:2chifle mai vechi,1rosie,100ml lapte,50g unt,200g cascaval,1ardei rosu,100g bacon,1ou
La chifle se taie capace,se scobesc de miez,se stropesc in interior cu lapte,apoi se pune cubulete de rosie apoi bucatele de bacon prajit,deasupra cubulete de ardei,se acopera cu cascaval ras si un cubulet de unt.
In a doua chifle se punecubulete de rosie,bacon,se sparge un ou,se acopera cu rosii,cascaval si unt;se pun chiflele intr-un vas termorezistent uns cu unt si se dau la cuptor 20min dupa care se servesc calde si sunt excelente!
1

Pui cu rosii








In perioada de vara,aproape ca nu-mi lipseste mancarea facuta cu multe rosii
Ingrediente:1pui,2kg de rosii,1capatana mica de usturoi,4linguri de ulei,1frunza de dafin,1crenguta de rozmarin,1lingurita de zahar,sare,piper
Puiul portionat,spalat,se prajeste in ulei se scoate si se pune intr-o cratita;se rastoarna peste el rosiile mixate cu blenderul vertical,frunza de dafin,sare,piper,zahar,si se da la cuptor;dupa 20min se adauga usturoiul pisat,rozmarinul si se mai lasa 20min;se potriveste la gust si se serveste cu piure de cartofi.
In situatia in care rosiile nu sunt suficient de coapte,se adauga 1lingura de zahar
0

Triunghiuri cu branza





Ingrediente:aluat de foitaj,200g urda,sare,2oua,seminte de chimion,seminte de susan
Intr-un bol se amesteca urda cu sare,1ou,si seminte de chimion;aluatul se taie in patrate mici,se pune cu lingurita intr-un colt umplutura,apoi se pliaza aluatul pentru a forma un triunghi,se apasa marginile cu o furculita,se pun in tava cu hartie de copt,se ung cu ou si se presara cu seminte de susan;se lasa la cuptor 5-6min
0

Pernute umplute






Ingrediente:aluat de foitaj,500g ciuperci,250g bacon,sare,piper,1/2lingurita praf de chimion,1ou,2linguri ulei,50g cascaval ras
In tigaia cu ulei,calesti baconul taiat marunt,adaug ciupercile de asemenea,dupa ce a scazut apa din ele,condimentezi si lasi sa se raceasca.
Aluatul taiat in dreptunghiuri,se pune o lingura de umplutura intr-o margine, deasupra putin cascaval,se acopera cu restul de aluat,cu o furculita se apasa marginile,se pun in tava pe hartie de copt,cu un cutit bine ascutit se fac doua taieturi,se ung cu ou se presara susan negru si se da tava la cuptor 6-8min.
La montare peste umplutura de ciuperci se poate pune si putin cascaval ras
0

Ciupercute



Am pregatit aceste ciupercute cand a implinit Eva 1anisor,printre alte bunatati bineinteles si pentru ca invitatii au venit si cu copii,au fost foarte apreciate!
Ingrediente:branza mozzarella in forma dreptunghiulara,rosii cherry,50ml ulei de masline,1lingura de maioneza
Branza taiata in bastonase groase si scurte,se tin intr-un bol cu ulei de masline 30min;dupa acest timp,pe un prosop de hartie se monteaza ciupercutele,pentru a se scurge uleiul;o scobitoare este trecuta prin jumatate de rosie apoi in branza;deasupra se pun tot cu o scobitoare picaturi de maioneza.Dupa cum se vede,arata foarte frumos iar copiii nu stiau ca sa faca cu ele,sa se joace sau sa le manance(ce stiu ei la 1an???)
2

Tartelete cu ciuperci






Ingrediente:aluat de foitaj,300g ciuperci,1/2ceapa alba,40g unt,4linguri smantana,patrunjel,1lingura de maghiran,sare,piper
Din aluat se taie discuri si se capitoneaza formele mici de tarte;in tigaia cu unt se caleste ceapa tocata marunt,ciupercile,verdeata si smantana apoi se lasa sa fiarba pana scade,se condimenteaza si se lasa sa se raceasca;se pune in forme umplutura,se dau la cuptor 20min si se scot din forme dupa ce s-au racit.
Aceasta reteta se poate pregati si in forma mare de tarta.
0

Briose cu mere








Ingrediente:3mere,125g iaurt,180g zahar,150g faina,2linguri ulei,4oua,1plic drojdie 20g unt,1lingurita praf de ghimbir
Intr-un vas,se amesteca ouale cu zahar,ulei,iaurt,apoi se incorporeaza faina,drojdia si ghimbir
In formele de briose unse cu unt si tapetate cu faina sau hartii speciale,se pune aluat trei sferturi,deasupra cubulete de mere si se dau la cuptor 30min;mie mi-a ramas si aluat si mere,le-am amestecat si am pus compozitia intr-o forma de silicon si am dat la cuptor 25min;
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme