Snitele in sos de ciuperci

Aceste snitele sunt asemanatoare cu snitelele prahovene postate luna trecuta,doar ca sunt mai usor de facut iar gustul e la fel de bun
Ingrediente:3buc.muschi de porc(file),1ceasca cu faina,sare,piper,100g unt,3linguri ulei de masline,1oog bacon,2fire ceapa verde,400g ciuperci,2linguri suc de lamaie,200ml smantana lichida,2lingurite cu mustar
Carnea condimentata cu sare si piper,se trece prin faina apoi se pune la prajit in tigaie cu unt si ulei dupa care se scot pe prosoape de hartie;in aceeasi grasime se pune baconul cubulete,ceapa rondele fine si ciupercile cubulete stropite cu suc de lamaie;dupa ce a scazut apa lasata de ciuperci,se adauga 1cana cu apa si se lasa la fiert 15-20min dupa care se adauga smantana,mustar,se condimenteaza,se adauga snitelele se mai lasa la fiert 10-15min dupa care se serveste ornata cu patrunjel.
0

Gogosari umpluti cu struguri

Nu am facut niciodata asa ceva,abia la sarbatorile de iarna voi afla care este rezultatul muncii mele
AVEM NEVOIE DE:6gogosari mari,1cana de boabe de struguri albi,1cana de boabe de struguri negri,1l otet,1cana zahar,frunze de dafin,2-3l de apa(dupa gustul fiecaruia),1lingura de sare la litru de lichid,1lingura boabe de piper,1lingura seminte de mustar,2mere,radacina de hrean

CUM SE PROCEDEAZA:Gogosarii curatati de cotoare si seminte,spalati,se lasa sa se scurga;in oala se pune otetul,apa,zahar,sare,dafin si boabele de piper si mustar;dupa ce a inceput sa clocoteasca se oparesc gogosarii 2-3min;dupa ce s-au racit se umplu cu boabele de struguri,drept capac se pune o rondea de mar,se pun gogosarii in borcan,printre ei bucatele de hrean si restul boabelor de struguri,se rastoarna otetul pana se umple borcanul,se scutura putin sa nu ramana goluri de aer,se leaga cu doua randuri de celofan sau se infileteaza capacul si se fierbe borcanul 5min din momentul in care incepe sa fiarba apa,apoi se lasa sa se raceasca tot in apa pana a doua zi.
Suntem la sfarsitul lui Noiembrie,am desfacut borcanul si gogosarii sunt super deliciosi,tot acum am desfacut si bidonul cu muraturi;mmmm,o nebunie!!!
4

Chec cu vin

Laura Laurentiu m-a inspirat pentru aceasta reteta
Ingrediente:3oua,150g zahar,100g unt,150g faina,100ml vin rosu,1fiola esenta de vanilie,1lingurita scortisoara,1/2lingurita praf de copt,sare iar pentru umplutura bucatele de ciocolata,fructe confiate,miez de nuca sau alune
Galbenusurile frecate bine cu zahar,pana rezulta o crema pufoasa,se adauga untul la temperatura camerei taiat bucati,apoi faina amestecata cu praful de copt,vanilia,scortisoara,vinul si umplutura dorita;dupa ce totul este omogenizat,se amesteca cu albusurile batute spuma cu un praf de sare;se rastoarna in tava de chec cu hartie de copt si se coace la foc mic 40-50min.
0

Prajitura cu mere si migdale

Ingrediente:1pachet unt,5linguri zahar,4linguri faina,100g pudra de migdale(migdale macinate fin),4oua,1lingurita praf de copt,coaja de lamaie,2linguri pesmet,2mere,1lingurita scortisoara,2linguri zahar pudra
Merele spalate,taiate felii subtiri,le pui intr-un vas cu apa cat sa le acopere impreuna cu scortisoara,zaharul pudra si le lasi sa fiarba 3-4min dupa care le scoti pe un gratar sa se scurga(feliile trebuie sa ramana intregi)
Untul frecat cu zahar pana devine cremos,se adauga cate un galbenus,mixand bine dupa fiecare,apoi se imparte compozitia in doua boluri;in unul se adauga faina si jumatate din praful de copt iar in restul,pudra de migdale si praf de copt;in cele doua boluri adaugi cate jumatate din albusurile batute spuma cu un praf de sare si de asemenea coaja de lamaie si se amesteca cu o lingura usor sau o spatula
O forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu pesmet,se rastoarna cele doua compozitii pe rand,se niveleaza suprafata iar deasupra se pun feliile de mere si migdale;se coace 30min,facand testul cu scobitoarea si se taie dupa ce s-a racit si se pudreaza cu zahar.
1

Snitel prahovean












Am uitat sa postez aceasta minunata reteta de la Marcel Iorga(Icre Negre)
Am vazut pe FB acest snitel si arata super;am intrat pe blog si l-am facut si eu;nu va imaginati ce bun a fost si ce aprecieri am avut!!!multumesc Marcel!
Ingrediente:4felii subtiri de muschi de porc,2felii de sunca de Praga,2felii de cascaval,50g cascaval ras,1cutie de ciuperci(eu am avut proaspete),1ceapa,2oua,3linguri faina,1-2lingurite de bulion,1lingurita de zahar,1cana cu apa,1lingura de oregano uscat,4linguri ulei,sare,piper,lamaie
In tigaia cu ulei,se caleste ceapa tocata marunt cu ciupercile de asemenea,se adauga bulionul,apa,oregano,zahar si 1lingurita de boia(optional)
Se lasa la foc mic pana se ingroasa sosul,se condimenteaza cu sare,piper si se lasa deoparte
Carnea batuta putin,condimentata cu sare si piper,se trece prin faina,ou batut(de doua ori),apoi se prajesc in mult uleisi se scot pe prosoape de hartie.
Se pun intre snitele o felie de cascaval,o felie de sunca,peste a doua felie de carne cascaval ras,se pun snitelele in tava pe hartie de copt la cuptor 5-10min.
La prezentare se pune un snitel pe farfurie,peste el sosul de ciuperci si felii de lamaie iar alaturi cartofi prajiti.
Recomand tuturor,este super bun!!iar pentru cine ma viziteaza,servesc cu mare drag o zmeurata!!
3

Shaorma cu ciuperci si struguri










Aceasta shaorma are un gust deosebit;am adaugat struguri pentru ca nu am avut castraveti murati si bine am facut
Ingrediente:lipii,500g ciuperci,2linguri ulei,1ciorchine de strugure cu boabe mari,cate 1/2lingurita din urmatoarele condimente:piper,cardamom,cumin,nucsoara,scortisoara,cuisoare macinate,ghimbir,curry,turmeric,usturoi,paprica,sare,sosuri dupa preferinta,cartofi
Ciupercile tocate se calesc in ulei,dupa ce s-a evaporat apa din ele se adauga condimentele,sare apoi strugurii taiati in jumatati dupa care se da deoparte;pe lipia incalzita la microunde,se pun cartofi prajiti,deasupra 2-3linguri de ciuperci,sosuri dupa preferinta,se ruleaza si se serveste.
1

Supa crema de dovlecel







Ingrediente:Am avut un asa zis dovlecel de aproape 3kg;jumatate l-am facut snitele,jumatate supa;1ceapa,2linguri ulei,1cutie de lapte de cocos,1lingura radacina de ghimbir rasa,3lingurite de pasta de curry,5catei de usturoi,sare,piper
Dovlecelul curatat,l-am pus la fiert taiat cuburi,impreuna cu usturoi,ceapa taiata in sferturi si ulei;dupa ce a fiert bine,se adauga sare,curry,ghimbir,se mai lasa cateva clocote apoi se da la blender,se amesteca cu lapte de cocos,se mai potriveste la gust apoi se serveste ornata cu seminte de dovleac prajite deasupra;este super buna!!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme