Briose aperitiv

Ingrediente:3oua,3cani cu faina,1cana cu masline taiate,1cana cu branza feta cubulete,4linguri parmezan,1ceapa,11/2cana lapte,150ml ulei de masline,2lingurite praf de copt,1/2lingurita bicarbonat stins,1lingurita boia de ardei dupa preferinta,dulce sau iute,1lingura cimbru uscat,1lingura unt
Intr-un bol mare punem faina,sare,praful de copt,boia,cimbru,bicarbonat stins;in alt bol batem bine ouale culei cate putin,adaugam lapte,branza,maslinele,parmezanul,ceapa taiata marunt,apoi incorporam faina;amestecam usor cu telul si impartim compozitia in forme mici unse cu unt;lasam la cuptor 30min dar nu inainte de a face testul cu scobitoarea.
Este un delicios aperitiv,mic dejun si de ce nu,chiar pachetelul de la scoala sau servici.

0

Briose pufoase2

Toata pufosenia la aceste briose o da laptele batut si branza din compozitie
Am vazut aceste briose pe FB iar cand am citit reteta,mi-am adus aminte ca si eu am facut-o doar ca la timpul respectiv le pusesem si cacao;am refacut reteta fara cacao si mi s-au parut mai delicioase.
Ingrediente:1cutie crema de branza Almette,100ml lapte batut,2oua,50g unt topit,250g faina,120g zahar,1/2plic praf de copt,coaja de lamaie,fructe de padure,fulgi de ciocolata
Batem ouale cu un praf de sare,zahar,pana rezulta o crema pufoasa,adaugam cate putin unt topit caldut,apoi aromele,laptele batut,branza iar la sfarsit faina amestecata cu praf de copt;
Punem in formele de briose cate 1lingurita de aluat,apoi fructe si cativa fulgi de ciocolata apoi acoperim cu alta lingurita de aluat si lasam la cuptor 30min;dupa ce s-au racit,le pudram cu zahar.
Daca folosim forme de briose de silicon,nu e nevoie sa le ungem,doar restul formelor inclusiv hartiile necesita ungere cu unt sau ulei,pentru ca se lipesc

1

Ciuperci gratinate2

Ingrediente:500g ciuperci,200ml smantana lichida,3oua,200g bacon afumat,1leg ceapa verde,2catei de usturoi,putin cimbru,1lingurita coriandru uscat,2linguri ulei,sare,piper,100g cascaval
In tigaia cu ulei punem baconul taiat marunt,apoi ciupercile feliate;dupa ce a scazut apa din ele,adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt,cimbru iar dupa 3min.dam deoparte.
Intr-un bol amestecam ouale batute cu smantana,sare,piper si oregano
Punem ciupercile intr-un vas mare sau doua mici,unse cu unt,deasupra sosul de smantana apoi cascavalul ras;lasam la cuptor10min pana se gratineaza.
Se serveste cald.

0

Triunghiuri cu branza

De cate ori fac ordine prin frigider,nu se poate sa nu mai gasesc uitate niste bucati de branza si cum eu as manca zilnic placinte,dobrogene,lipovenesti si alte placinte,imediat le fac.
Ingrediente:500g faina,1plic drojdie uscata,1ou,1cana cu lapte,1lingurita sare,50g unt
Umplutura:500g branza de orice fel dar sarata sau indulcita sa fie,1-2linguri smantana,2oua
Facem un aluat din faina,drojdie,ou batut cu sare,lapte iar dupa omogenizare framantam putin cu unt topit;lasam sa creasca aluatul pana-si dubleaza volumul,apoi aplatizam in palme o bucata de aluat si o punem pe fundul unui vas rotund(eu am pus intr-o cratita pentru ca forma de tort e prea mica) uns din belsug cu unt,deasupra rasturnam amestecul de branza,smantana,oua batute,nivelam suprafata apoi acoperim cu alta foaie avand grija ca marginile sa le rasucim spre interior;lasam vasul sa creasca apoi cu un cutit bine ascutit taiem placinta in triunghiuri incepand de la centru dar nu ajungem pana la marginea vasului;ungem placinta cu 1galbenus amestecat cu 2linguri de lapte,deasupra presaram seminte de chimion si lasam la cuptor la foc mic 1h.
Dupa ce s-a racit,taiem triunghiurile si le servim calde,dar si reci sunt foarte bune.

2

Curry de oua si garnitura de pastai

Am gasit aceasta reteta pe blogul Lalena.ro si mie cum imi plac mult condimentele chinezesti,indiene si alte natii ,am facut-o iar rezultatul a fost pe masura,adica bestial!!!mi-a placut foarte mult!
Ingrediente:5oua fierte tare,1ceapa,4catei de usturoi,1ardei iute,2rosii,1lingurita ghimbir ras,1cutie lapte de cocos,1lingurita boabe de mustar,1lingurita boia,1/2lingurita curcuma,1lingurita praf de curry,4linguri ulei de masline,verdeata.pastai,1lingura unt,sare
In tigaia cu ulei punem boabele de mustar cu capac pentru ca atunci cand se incinge uleiul boabele sar;adaugam ceapa tocata maruntsi ardeiul iute,dupa cateva secunde ghimbirul ras,usturoiul pisat,boia,curcuma,amestecam apoi adaugam rosiile pasate,curry si lasam sa fiarba 5min.adaugam apoi laptele de cocos,condimentezi dupa gust cu sare iar dupa 3-4min punem in sos jumatatile de oua cu taietura in sus,avand grija sa fie acoperite cu sos;dupa alte cateva min.adaugam verdeata,punem capacul si oprim focul;
Pentru garnitura punem intr-un vas cu apa si dam in cateva clocote pastaile,le scoatem apoi in tigaia cu unt incins,adaugam 1catel de usturoi taiat marunt,sare amestecam apoi oprim.
Servim pe farfurie pastai si alaturi sosul curry cu oua.



0

Chec cu albusuri si crema caramel

Am avut la congelator foarte multe albusuri iar acum incep sa le consum;pentru acest chec am folosit crema caramel,asa ca sa nu fie prea simplu.
Ingrediente:3albusuri,6linguri zahar,6linguri faina,4linguri ulei,4linguri lapte,1lingurita praf de copt,2linguri crema caramel,arome
Batem bine albusurile cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,adaugam uleiul cate putin,laptele,mixam energic dupa fiecare apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt;rasturnam aluatul in tava de copt,deasupra turnam caramelul si invartim aluatul usor cu o furculita dupa care lasam la cuptor 30-40min;dupa ce s-a racit il pudram cu zahar.

1

Pui cu ierburi provensale

De fapt este un pui la punga dar punga este frantuzeasca;in comparatie cu pungile noastre,ei au condimente mai multe,dar tot la fel de bine se poate pregati si cu pungi de la noi,gustul nu se schimba!
Ingrediente:2pulpe,condimente provensale,punga,cartofi,unt,lapte,gogosari la otet,5rosii cherry
Pulpele curatate,spalate,condimentate din belsug,le punem in punga impreuna cu rosiile crestate,legam punga,o punem intr-un vas si lasam la cuptor 40min;in acest timp facem un piure de cartofi iar cand este gata,servim pulpele cu piure de cartofi si gogosari de la otet.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme