Bonet piemontez

Acest Bonet,in regiunea Piemonte din Italia este considerat drept budinca dar italienii,nu stiu probabil ca avem si noi o reteta care se numeste Prajitura inteligenta.Dupa ce am facut reteta si am vazut rezultatul,am spus,pai bine dar asta este "inteligenta"noastra!!
A lor,a noastra,important e ca-i super buna iar biscuitii amaretti au un rol aparte;va recomand!!

Ingrediente:6oua,1cana cu zahar,25g cacao,2linguri lichior Amaretto,500ml lapte,10-12 biscuiti amaretti
Se pregateste o crema fina din oua,un praf de sare si zahar,se adauga cacao,lichiorul,laptele,se amesteca bine,apoi biscuitii sfaramati
Se rastoarna compozitia intr-o forma cu hartie de copt,foprma se pune intr-o tava cu apa fierbinte si se tine la cuptor 1h
Se serveste dupa ce s-a racit foarte bine
Sfatul meu:sa nu incercati reteta cu alt fel de biscuiti pentru ca acesti amaretti-i dau tot farmecul prajiturii;dupa cum se observa,chiar daca au fost amestecati in compozitie,au ramas crocanti deasupra.


0

Paine cu rozmarin

Nu prea aveam ce face,afara ploua de rupe si m-am gandit la o paine cu rozmarin si de asemenea o placinta cu acelas aluat iar pentru ca sunt 2retete,impart si ingredientele in jumatate

Ingrediente:500g faina,1ou,1cubulet de drojdie,sare,1ceasca lapte cald,1lingurita zahar,3linguri ulei de masline,2crengute de rozmarin tocat sau 2linguri uscat
Se freaca drojdia cu zahar apoi se adauga putin lapte si se rastoarna in vasul cu faina cernuta,impreuna cu oul batut,sare,rozmarinul tocat marunt,adaugand cate putin lapte pana ce aluatul devine lipicios(daca mai e nevoie se mai poate adauga);se incepe framantatul adaugand cate putin ulei de masline iar dupa ce aluatul nu se mai lipeste de palme,acoperim  si se lasa la crescut 30min,mai mult sau mai putin,depinde de faina
Dupa ce a crescut,formam o sfera,se pune in forma rotunda de silicon si se mai lasa la crescut cateva minute

Cu un cutit bine ascutit,se fac 2-3crestaturi,se unge suprafata cu putin sirop(apa si zahar) sau miere de albine dupa care se lasa la cuptor la foc mic,pana se rumeneste.



0

Financiers rouges

Aceasta reteta o am dintr-o revista franceza,iar in compozitie daca adaugam putina scortisoara,semanau foarte mult la gust cu pricomigdalele de odinioara,pentru ca sunt facute doar cu albus si predomina pudra de migdale;le-am pus in forme de minichecuri(asa erau in revista)si daca am doar 3forme am pus si in alte doua "flori";deci am doua variante cu aceeasi reteta



Ingrediente:110g unt,50g faina,60g pudra de migdale,140g zahar,1/2plic praf de copt,4albusuri,fructe rosii(de unde vine si numele)

Punem intr-un vas pe foc mic untul si-l lasam pana capata culoarea miezului de nuca

Batem albusurilespuma cu un praf de sare si zahar,adaugam faina cu praful de copt si pudra de migdale,amestecam cu o spatula iar la sfarsit incorporam untul racit


Impartim aluatul in forme,deasupra punem fructele de padure si lasam la cuptor 30min


Dupa ce s-au copt si racit le rasturnam pe platou,le pudram cu zahar iar pe flori punem toping de fructe de padure


0

Salata de vinete cu maioneza de post

Cand am ajuns acasa din Franta,Costel sotul meu,ma astepta cu o salata de vinete pusa pe platou si frumos ornata cu rosii;dupa atata oboseala nu-mi ardea de nimic asa ca am lasat-o pe a doua zi cand,fiind mai bine dispusa si bineinteles si flamanda,la prima vedere nu mi s-a parut ceva de soi dar gustand-o a fost chiar foarte buna iar daca mi-a placut am facut si eu aceeasi reteta
Sunt si barbatii buni la ceva!!!

AVEM NEVOIE DE:1kg de vinete,2dovlecei,1cartof mai mare,1ceapa,2ardei kapia,1ceasca de ulei,sare,1lingurita mustar
CUM SE PROCEDEAZA:Dovleceiii curatati de coaja si seminte,taiati cuburi mai mari,ii punem  la fiert impreuna cu cartoful curatat si taiat in doua;vinetele si ardeiii,puse in tava de la aragaz,le coacem in cuptor;este adevarat ca sunt putin cam negre dar eu prefer negreala in schimbul mirosului in bucatarie care persista cateva zile; dupa ce s-au copt,le curatam si le punem pe un tocator inclinat sa se scurga impreuna cu ardeiii
In acest timp,scurgem dovleceiii si cartofii iar dupa ce s-au racit pasam doar dovleceiii si-i lasam deoparte

Punem vinetele in blender,le pasam putin apoi le amestecam cu dovleceiii
Pentru maioneza cartoful pasat si el,adaugam mustarul apoi mixam adaugand ulei pana creste;in situatia in care este prea gros si mixerul merge greu,se poate adauga 1ceasca mica cu apa de la fiert adaugata cate putin sau lapte cand nu este post
Amestecam apoi "maioneza"cu vinetele,condimentam cu sare,adaugam ceapa tocata marunt iar la sfarsit ardeiii kapia tocati cubulete mici dupa care se poate servi dar mai bine e sa stea la frigider cateva ore pentru ca e calda
Un deliciu!


0

Supa rece de cardamom

Pentru ca tot e caldura mare,am facut o supa rece,delicioasa si sanatoasa,ar fi trebuit mai mult pepene ca sa fie mai zemoasa dar dupa foarte mult timp,insfarsit am gasit pepenele galben care-mi place cel mai mult si uite asa nu am pastrat decat 1felie
AVEM NEVOIE DE:2linguri seminte de cardamom pisate,3frunze de busuioc,1ardei mic rosu,optional in cazul in care nu mancati picant,1catel de usturoi,800g pulpa de pepene galben,1lingura ulei de masline,1lingurita zeama de lamaie,1lingura sos worcester,sare,1/2leg.marar
Pregatirea acestei supe,mai simplu nici ca se poate;punem toate ingredientele in blender,invartim de cateva ori si cand rezultatul e o crema fina,impartim in boluri si servim cu ardei rosu taiat marunt.



0

Inghetata cu mac si fragi

Am lipsit mult din motive de sanatate;mi-a fost dor sa postez aici din bunatatile facute pe unde am fost,pentru ca bolnava,bolnava dar tot am facut cate ceva pentru copii si nepoti!
Prin Franta tot umbland prin magazinele cu produse Bio,am vazut sirop de mac apoi pe un alt raft,bomboane de mac,biscuiti cu mac iar tot ce v-am spus,nu sunt facute din seminte de mac,ci din petale si nu va imaginati ce gust si ce aroma au!!francezii stiu se exploateze orice nimic si bravo lor!!au culturi de maci pentru fabricile de medicamente unde se folosesc doar semintele iar petalele de la flori le folosesc in dulciuri;asa ca am cumparat si eu iar cand am ajuns acasa nu am facut nimic alta ceva,decat aceasta minunata dulceata cu un gust deosebit.
Ingrediente:50ml sirop de mac,3-400g fragi(am aproximat pentru ca sunt din gradina noastra),2oua,1plic praf de frisca,200g zahar,1baton de vanilie,2-3picaturi de colorant rosu


Ouale,impreuna cu zahar,si semintele de la batonul de vanile,le batem pe foc mic sau pe bain-marie,pana devin o crema pufoasa apoi dam la rece;frisca o pregatim dupa instructiunile de pe plic iar dupa ce crema de oua este perfect rece,le amestecam,impreuna cu fragutele spalate si zdrobite cu o furculita (sa mai ramana bucatele mici) si intensificam culoarea cu 2picaturi de colorant rosu
Punem toata compozitia in masina de inghetata,dupa 3h de stat la congelator,amestecam din nou inghetata sa fie mai fina,apoi din nou la congelator
Dupa alte cateva ore o putem servi.Pentru ca am inaugurat aparatul de inghetata,nu am stiut ce si cum...de aceea  am tinut inghetata pana a doua zi si nu am facut bine;nu-i nimic,toata s-a consumat si mai am in program si alte retete



0

Chiftelute de peste

Am facut aceste chiftelute pentru nepotica dar si noi le-am savurat ca tare bune au fost!!
Ingrediente:500g filede peste(fara oase),6bastonase de surimi(ramase de la o reteta de salata)2oua,1-2linguri de branza proaspata bine scursa,1ceapa mica data pe razatoare(eu am folosit ciboulette),2-3catei de usturoi,verdeata,sare,piper,boabe de piper,2frunze de dafin,cateva frunze de salvie,2linguri ulei de masline
Punem la fiert pestele in apa cu sare,boabe de piper,dafin si salvie;dupa 2min adaugam si batoanele de surimi iar dupa alte 2min oprimfocul,scoatem pestele si surimi si le lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit foarte bine,punem in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa,usturoi,oua,branza,sare,piper mai putin sau de loc,verdeata,lasam in robot compozitia aproape 1min apoi rasturnam intr-un bol,formam chiftelute sau luam din compozitie cu lingura(asa cum am facut eu),le asezam pe hartie de copt in tava,deasupra picuram ulei de masline si lasam la cuptor 20min,pana se rumenesc;le scoatem, apoi  le servim simple sau cu o garnitura.

3

Flori de dovlecei pane

Nu am mancat niciodata asa ceva,nu pentru ca nu as fi facut ci pentru ca pe la noi nu am vazut flori de dovlecei prin magazine.
Acum daca tot sunt in Italia la copii,ma rasfata fata mea cu tot ce nu gasesc pe la noi sau ce nu am mancat niciodata;se pregatesc foarte usor,sunt foarte bune si trebuie sa le consumati imediat,altfel nu mai sunt crocante iar branza din interior se intareste.
Ingrediente:flori de dovlecei,2oog mozzarella,1borcanel de anchoa,2oua,3-4linguri cu faina,sare,piper,ulei pentru prajit
Florile se tin in apa rece 10-15min pentru a iesi din ele musculitele care se adapostesc,apoi cu atentie rupem pistilul din mijloc,introducem in fiecare cate 1felie de branza si 1fileu de anchoa,rasucim varfurile apoi trecem florile prin aluatul pregatit din oua,sare,piper si faina dupa care le prajim in mult ulei;le scoatem pe hartie de bucatarie si se servesc imediat.
Sunt delicioase!!


8

Tort de primavara reteta 1000

Nici nu-mi vine sa cred ca am facut 1000de retete intr-un timp destul de scurt...zic eu!! nu mai pun la socoteala retetele pe care le-am facut de foarte multe ori pentru ca mor dupa ele,nu mai pun la socoteala retetele care au ajuns la gunoi pentru ca am gresit ceva si nu mai pun la socoteala retetele pe care nu am apucat sa le scriu aici si credeti-ma sunt foarte multe.
Intentionat am lasat aceasta reteta pentru acest numar impresionant pentru mine,pentru ca am cateva cuvinte pentru toti prietenii care ma viziteaza,nu sunt multi e adevarat dar nici putini iar eu ma mandresc cu ei si le multumesc inca o data!!
Multumesc din suflet persoanelor care ma viziteaza regulat,si-mi lasa cate un comentariu sa ma bucur si mai mult;acelas lucru ar fi trebuit sa-l fac si eu la randul meu dar pana nu-mi pun la punct laptopul nu pot sa fac nimic mai mult decat imi da voie;asa ca mii de scuze dar promit ca ma revansez!!
Pentru ca suntem in plina primavara si pentru ca asteptam cu mult drag Sarbatorile Pascale,urez tuturor SARBATORI LUMINATE,PACE IN SUFLETE SI TOATA VIATA VOASTRA SA FIE O PRIMAVARA FRUMOASA,PLINA DE FLORI!!
AVEM NEVOIE DE BLAT:5oua,200g zahar pudra,10linguri apa fierbinte,8linguri ulei,300g faina,1/2plic praf de copt
CREMA:250g branza mascarpone,200ml iaurt,5foi de gelatina,100ml frisca lichida,2linguri zahar pudra,esenta de vanilie,1borcan compot de caise sau alt compot,ornamente
CUM SE PROCEDEAZA:Batem galbenusurile cu zaharadaugam treptat apa fierbinte apoi uleiul si faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit albusurile batute spuma;rasturnam in tava si lasam la cuptor 30-40min.
Intr-un castron amestecam branza cu iaurt,zahar,arome iar la sfarsit frisca batuta tare;scurgem fructele din compot,hidratam gelatina cu cateva linguri de zeama,o dizolvam pe baie-marie apoi o amestecam bine cu crema de branza;restul de zeama il turnam peste blatul intepat cu o furculita
Punem blatul pe un platou,introducem din nou inelul de la copt,punem cateva linguri de crema apoi fructele,acoperim cu restul de crema si lasam la frigider pana a doua zi cand scoatem inelul si ornam.

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme