Prajitura cu cozonac

Mai am cateva astfel de retete dar nu seamana una cu alta.
Ma pus naiba sa cumpar 1/2cozonac de la o bacanie pentru ca arata senzational!!
Ei bine,pe langa faptul ca am dat foarte multi bani pe o bucata de cozonac,cand am ajuns acasa am constatat ca era si vechi iar de gust nu mai vorbesc!!
Pentru ca eu niciodata nu cumpar dulciuri,nu mi-am imaginat ca voi lua o teapa asa mare!!
Nu l-am aruncat,ci l-am transformat!
AVEM NEVOIE DE:
1/2cozonac mai vechi
500ml lapte
coaja de lamaie rasa
lamaie si portocala confiata
5oua
3linguri zahar
7mere
1borcan cu gem de caise
1lingura scortisoara
100g stafide
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Cozonacul taiat in felii mai groase apoi rupte,le pui intr-un castron si torni peste ele cu lingura laptele cald amestecat cu vanilie coaja rasa de lamaie,lamaia si portocala confiate,amesteci si lasi deoparte
Merele curatate,taiate cubulete,le calesti in zeama de lamaie,2linguri zahar,dupa ce s-au inmuiat si au scazut,adaugi stafidele iar la final scortisoara si lasi deoparte
 



Freci galbenusurile cu 2linguri zahar,rastorni in castron peste cozonac,amesteci usor,in asa fel ca sa nu devina aluat bucatile de cozonac apoi rastorni totul in tava cu hartie de copt
deasupra pui merele si la cuptor 40min
Dupa acest timp,scoti tava,pui deasupra gemul,apoi albusurile batute spuma tare cu 2linguri zahar pudra,nivelezi suprafata,presari scortisoara si mai lasi la cuptor 30min.
Dupa ce s-a racit,tai in tava si pui pe farfurie.
Este foarte gustoasa si daca as fi avut o cupa de inghetata alaturi,era si mai buna!

0

Salata de icre

Noi cum suntem mari consumatori de peste,de multe ori se intampla sa fie plin cu icre;atunci cu mare atentie scot icrele sa cu se sparga fierea,le pun intr-un castron cu sare si le amestec,le las asa cateva ore apoi cu o furculita incep sa le frec pentru a elimina pielita in care ele au stat,pentru ca si aceasta dau un gust amar cu timpul.
Pun apoi icrele in borcanele mici cat sa se foloseasca odata,mai pun putina sare deasupra apoi la congelator.
Asta-i metoda mea de pastrare a icrelor,iar acum metoda mea de pregatire a salatei.
AVEM NEVOIE DE:
icre de crap,caras sau stiuca
lamaie
ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Scot de seara borcanelul de la congelator,dimineata il pun intr-o sita mica sa se scurga bine apoi il pun in castron si-l iau la frecat
Eu intotdeauna am facut icrele cu mixerul,s-au dus vremurile cand le faceam cu lingura de nu mai puteam sa-mi misc mana dupa ce terminam.Parerile altora,pentru mine nu conteaza pentru ca am vazut ca si cu mixerul,rezultatul este foarte bun.
Ei bine,eu incep sa mixez icrele adaugand cate putina zeama de lamaie,pana cand se albesc,apoi adaug uleiul cate putin si din cand in cand gust din ele.Cand au ajuns la gustul dorit,nu prea acre,mai adaug putin ulei apoi ma opresc
Ca sa fiu mai explicita,aici am avut 4linguri icre si am folosit zeama de la o lamaie si 100ml ulei
Nu-mi plac cu prea mult ulei pentru ca nu mai simt ca mananc icre.
In situatia in care se taie,pentru ca se intampla si asa ceva,adaugati 1lingura apa rece sau apa minerala rece,foarte rece sa fie.
Dupa cum ati observat,nu folosesc nici gris nici paine pentru ca am mancat destule icre cu paine pe vremuri sau cu gris!!!
Sa va mai dau un sfat,niciodata sa nu folositi icre foarte proaspete,pentru ca nu se leaga,daca nu le lasati in congelator,le puneti intr-un bol acoperit in frigider,amestecat cu sare bineinteles,si-l lasati cateva zile poate si o saptamana ca nu se intampla nimic,apoi il luati la frecat!

0

Pui la gratar cu garnitura de broccoli si conopida

Nu am mancat niciodata broccoli dar la insistentele vecinei mele care foarte des manaca asa ceva,mi-am zis ca nu are de ce sa nu-mi placa si bine am facut pentru ca asa cum l-am gatit este super bun.
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui
1conopida mica
1broccoli mic
1lingura unt
MARINADA:
1/2lamaie
4linguri ulei de masline
sare
piper
oregano
SALATA:
1sfecla rosie
1mar verde
1morcov
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul dezosat,spalat,feliat apoi taiat in bucati mai mici,il pui intr-un bol cu sare,piper,1lingurita oregano,ulei,zeama de lamaie,amesteci bine,acoperi bolul cu folie alimentara si-l lasi la frigider pana a doua zi.
Conopida si broccoli desfacute buchetele,le fierbi in apa cu sare 4-5min apoi le strecori si le lasi sa se scurga bine.
In tigaia cu unt pui buchetelele,amesteci usor sa se caleasca
apoi condimentezi cu sare si piper si opresti focul.
Pentru salata,sfecla curatata de coaja o dai pe razatoarea cu ochiuri mari,marul si morcovul de asemenea curatate si rase;le pui pe toate intr-un castron,pui cateva picaturi de ulei,putin otet si un praf de sare apoi omogenizezi.
Pe gratarul de Tefal pui carnea scoasa de la marinada iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,le scoti pe farfurie,alaturi pui garnitura si intr-un bol salata de sfecla




0

Paste cu nuca

Nu cred ca exista cineva care sa nu cunoasca acest desert.Imi amintesc de copilarie cand ne pregatea mama,mai ales iarna(nu stiu de ce)aceste paste cu nuca si tare bune erau bineinteles ca si acum sunt bune!
AVEM NEVOIE DE:
paste de orice fel
miez de nuca macinat din belsug
1lingura zahar
putina scortisoara
sare
1lingura unt sau ulei daca suntem in post
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui pastele la fiert in apa cu putina sare,dupa ce au fiert dupa instructiunile de pe cutie,le strecori iar dupa ce sunt bine scurse,le rastorni in vasul cu unt pe foc,amesteci apoi dai deoparte si adaugi nuca,zaharul si scortisoara
Dupa omogenizare,pui in farfurie si le mananci calde sau reci;oricum ar fi tot bune sunt!

0

Chec cu banane si nutella

Nu mananc banane pentru ca nu-mi plac dar Costel uita si de cateori merge sa cumpere cate ceva si gaseste banane la reducere,vine acasa foarte fericit cu banane!!
Mananc una sa fie multumit,apoi restul de fiecare data merg la prajituri cum s-a intamplat si acum bineinteles!
AVEM NEVOIE DE:
200g zahar brun
2oua
esenta de vanilie
125ml lapte
115unt moale
420g faina
1plic praf de copt
1/4lingurita bicarbonat stins
sare
4banane
120g nutella
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati ouale cu zahar usor,adaugi vanilia,lapte,unt si amesteci bine apoi bicarbonatul,faina cernuta cu praful de copt,sare iar dupa omogenizare adaugi bananele curatate si zdrobite cu furculita
apoi jumatate din cantitatea de nutela,amesteci usor,nu trebuie sa se incorporeze bine,rastorni in tava cu hartie de copt,deasupra pui restul de nutela si marmorezi cu o furculita
Lasi la cuptor la foc mic 50min,lasi in tava sa se raceasca apoi rastorni pe un platou si pudrezi cu zahar


0

Tocana greceasca

Sunt constienta ca nu cunosc toate retetele romanesti,nici nu ai cum sa le cunosti dar printre ale noastre imi place sa incerc si alte retete internationale si daca-mi place mai fac,daca nu,ramane aici postata.
Din aceasta mancare eu nu am mancat pentru ca nu suport afumatura,asa ca i-am cedat-o lui Costel,de la inceput era destinata lui cand am vazut cat de puternic afumati sunt carnatii!!
Asa ca reteta va ramane postata aici,asta-i verdictul!
AVEM NEVOIE DE:
400g carnati afumati
1ardei gras
1ardei iute
2cepe
1capatana de usturoi
1cana cu vin
aceeasi cana cu apa
2rosii taiate cubulete
2foi de dafin
5linguri ulei
sare
piper
oregano
orez pentru garnitura
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei pui carnatii taiati bucatele,adaugi ceapa taiata marunt,ardeiii de asemenea
amesteci iar dupa 5min adaugi rosiile cubulete,vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,condimentezi cu sare,piper,oregano,dafin,adaugi apa si lasi sa fiarba incet pana scade
In acest timp,pui sa fiarba o ceasca cu orez in apa cu putina sare iar dupa ce a fiert in strecori,il pui intr-un castronel,il presezi bine apoi il rastorni pe farfurie in mijlocul tocanei

0

Pastrama de berbecut

Am avut in congelator un pachet cu carne de berbecut,uitasem de ea dar cand am facut o verificare am executat-o si cum era s-o pregatesc decat tinuta in marinada cu multe mirodenii si usturoi,apoi la cuptor,pfuuu ce bunatate si daca nu stiam cat de batran a fost berbecutul,am pus carnea in punga speciala pentru friptura!
AVEM NEVOIE DE:
1pulpa sau coaste de berbecut
1lingurita sumac
1lingurita praf de chilli
1lingurita praf de chimen
1capatana de usturoi
sare
piper
50ml coniac
20ml ulei de masline
cartofi pentru piure
punga magica
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un bol amesteci toate condimentele impreuna cu usturoiul pisat,coniac,ulei si amesteci totul bine
Ungi carnea bine cu acest amestec,pui carnea in punga,strangi punga la gura,o pui in tava si la cuptor 1h la foc mic
In acest timp pregatesti piureul din cartofi,putin unt,putin lapte si sare,iar cand este gata carnea pui pe farfurie alaturi de piure si se mananca cu acritura de sezon.


0

Conopida impanata cu cascaval

Este a doua reteta pregatita pentru Provocarea Weekend cu spor lua aceasta fiind gazda ELENA BITE
Pe langa reteta de post cu cartofi,am facut si acest aperitiv si a avut mare succes.
Am facut putin pentru ca nu am avut o conopida intreaga,si cascaval am avut feliat dar asta nu i-a schimbat gustul
AVEM NEVOIE DE:
1conopida
200g cascaval
2linguri smantana
3oua
1ardei kapia
1lingura unt
sare
piper
boia
patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Conopida buchetele o fierbi in apa cu sare 5min apoi o scurgi;pui buchetelele in forma de yena unsa cu unt,jumatate din cascaval taiat baghete il pui printre conopida(eu am avut felii)iar restul deasupra
Tot deasupra pui si ardeiul taiat suvite,pudrezi cu sare,piper si putin boia de ardei
rastorni ouale batute cu smantana si la cuptor lasi pana se rumeneste.
Tai si servesti calda dar si rece este buna!
Multumesc Elena pentru reteta asta delicioasa!

0

Cartofi rantaliti

Am ajuns in Noiembrie cu Provocarea Weekend cu spor,gazda fiind in aceasta luna ELENA BITE
cu al sau frumos blog leniass.blogspot.ro
Elena ne-a selectat sa pregatim retete din
Aperitive
Retete de post
Dulciuri
Am cautat,am studiat,m-am gandit si la problemele de sanatate si pana la urma am ales aceasta retete de post,pentru ca mi s-a parut interesanta denumirea,Elena fiind ardeleanca,dar pana la urma mi-am dat seama ca-i o mancare de cartofi dar nu una oarecare ci foarte buna,mai ales alaturi fiind o felie de pepene murat!!
Multumesc draga mea!
AVEM NEVOIE DE:
6cartofi
1ceapa mare
4linguri ulei
5og masline feliate
1lingurita boia
sare
patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati,spalati,taiati cubulete,se pun la fiert in apa cu sare
In tigaia cu ulei se soteaza ceapa taiata marunt cu putina apa,eu am pus o ceapa galbena si una rosie si le-am taiat julien
   Dupa ce a devenit translucida,dai vasul deoparte,adaugi boia,cartofii scursi
apoi maslinele,potrivesti de gust,amesteci usor totul
pui pe farfurie cu putin patrunjel verde deasupra si daca-ti place mai ceri o portie dar te asigur eu ca-i super delicioasa,este ceva deosebit!
Inca o data multumesc Elena pentru reteta!



 
0

Tort cu mousse de ciocolata

A fost ziua noastra,aniversarea casatoriei iar pentru asta mi-am propus sa pregatesc o masa in familie doar noi si nepotii iar pe masa vor fi doar preparate romanesti traditionale.
Ei bine pe langa acest tort care bineinteles ca nu este romanesc,era in plan o placinta Dobrogeana dar sanatatea mea nu prea mi-a dat voie sa fac prea multe,asa ca m-am rezumat doar la tort.
AVEM NEVOIE DE:
Blat:
150g biscuiti digestivi
60g unt topit
Crema:
500g branza mascarpone
200g smantana fermentata
4oua
150g zahar
esenta de vanilie
Mousse:
150g ciocolata neagra
150ml frisca lichida
400ml frisca batuta cu 2linguri zahar pudra
CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii pisati in robot,adaugi untul iar dupa omogenizare,rastorni in forma de tort 28cm,presezi cu fundul unui pahar iar dupa ce s-a format blatul lasi deoparte.
Pentru umplutura amesteci toate ingredientele intr-un vas cu mixerul,apoi rastorni in tava peste blat
Pentru copt,infasori toata tava cu folie de aluminiu atentie doar tava nu acoperi si crema din interior,o pui intr-o alta cu apa pana la jumatate si o lasi la cuptor 1h
Se procedeaza asa pentru ca aceasta crema nu trebuie sa creasca,doar sa se inchege;daca totusi ignorati sfatul,cum am facut eu,va trebui sa taiati din crema pentru ca nu mai are loc mouss-ul
Deci dupa acest timp,se face proba cu scobitoarea sa nu ai surpriza ca mijlocul sa fie moale,in acest caz se mai lasa iar daca este facut,se scoate tava si se lasa deoparte sa se raceasca.
Asa arata crema mea "decapitata"!!!
Pentru mousse,incalzeste frisca intr-un vas,adaugi ciocolata rupta,dai vasul deoparte si amesteci cu telul bine pana se omogenizeaza;dupa ce s-a racit,incorporezi cu frisca batuta  apoi rastorni in tava,nivelezi suprafata si lasi la frigider pana a doua zi.
Se pune forma pe un platou,se trece cu un cutit de jur imprejur,se scoate inelul,apoi se orneaza dupa imaginatie.Cu mare grija se poate indeparta si fundul formei de tort



 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme