Mamaliga cu sos de carne si carnati

De foarte mult timp am aceasta reteta dar acum daca mi-am adunat ca o closca copiii si nepotii la Mihaela in Italia,am facut si cate ceva din retetele lor printre care si aceasta pentru ca-mi place mult,dar ca sa ajung la reteta trebuie sa fac o mica paranteza!
Intr-o seara ne propune Miha(mie si Anei),sa mergem undeva la o buna prietena, asa"ca fetele"!!😀😀😀😀
Am mers la un mic restaurant si foarte intim iar in acest restaurant tot ce se serveste incepand de la aperitive pana la deserturi,inclusiv painea si vinul sunt toate pregatite acolo,avand si conditii bineinteles!
Painea este facuta cu diferite seminte,nuci sau simpla,pasarile si animalele sunt crescute de ei avand ferma,gradina si livada iar de aici va dati seama ca toate preparatele si branzeturile sunt proaspete iar vinul super bun!
In acest mic restaurant,se vindeau cu foarte multi ani in urma diferite obiecte facute de maici,alaturi fiind o mica manastire!
Ei bine,printre tot felul de bunatati servite la aperitiv sau antipasto cum le spun ei,a venit si felul principal unde eu am avut frigarui de oaie,
extraordinar de bune,n-am mancat si nici nu voi mai manca asa ceva,Mihaela a avut mamaliga cu sos ragu de mistret
 iar Ana aceasta mamaliga cu sos de carne si carnati

Eu nu am gustat de la ele pentru ca ma concentram pe bunatatile mele dar Miha a spus ca sosul ei e mai bun,nu stiu cum era acolo dar ce am facut eu aici e bun rau!!
AVEM NEVOIE DE:
500g costita de porc nu grasa
500g pulpa de porc
4-5carnati de casa
2cepe
1morcov
1tulpina de telina Apio
1ceasca ulei
1pahar cu vin alb
1cutie mare cu rosii in bulion
1cana cu suc de rosii
1lingura Vegeta
sare
piper
ardei iute rosu
 parmezan sau alta branza
Ingredientele le folositi in functie de persoane
CUM SE PROCEDEAZA:
Costita,carnea si carnatii toate portionate,se prajesc putin in ulei apoi se scot pe farfurie.
Legumele curatate,spalate si taiate marunt se calesc in uleiul de la carne si se adauga 1ceasca cu apa;dupa ce a scazut,se adauga carnea mai putin carnatii,se lasa pe foc amestecand sa se intrepatrunda aromele apoi se adauga vinul,se lasa sa fiarba incet fara capac iar cand s-a evaporat alcoolul se adauga 1cana cu apa si se lasa sa fiarba totul bine
Dupa ce carnea este fiarta,se adauga si carnatii taiati rondele,cutia de rosii pasata,cana cu suc de rosii,se acopera vasul si se lasa la foc mic 50min.
Cand e aproape gata,se adauga vegeta,restul condimentelor,dupa 1-2min se potriveste de gust iar daca rosiile au fost acre,se adauga putin zahar
Daca carnea este suficient de frageda,se opreste focul.
La servire,se pregateste o mamaliga putin mai moale decat o facem de obicei,se intinde pe farfurie,deasupra sos din belsug cu costita,carne si carnati  
La masa se pune un castronel cu parmezan sau o alta branza rasa si fiecare-si pune cat doreste,asa ceva se foloseste acasa dar la restaurant,farfuria este deja cu parmezan
Asta-i tot,sper sa fiti curiosi sa pregatiti reteta si va urez pofta buna!
Ultima poza e de la restaurant


  

0

Cheesecake cu smochine

Am fost cu Mihaela sa cumparam cate ceva acum la inceput de an si am dat peste un mic magazin arabesc cu tot felul de fructe printre care si smochine;nu stiu daca ei au asa ceva,da-i treaba lor de unde le aduc la timpul asta,asa ca am cumparat cateva,o parte le-am mancat,o parte le-am folosit la acest super desert.
Am uitat sa va spun ca tot in Italia sunt!!
Smochinele sunt fructe dulci,consumate foarte des confiate dar de ceva timp se gasesc prin supermarketuri si in stare proaspata
Pe langa faptul ca au un gust minunat,aceste fructe au efecte benefice si pentru sanatate cum ar fi:
-combate constipatia
-tin sub control colesterolul si glicemia
-previn instalarea osteoporozei si a problemelor dentare
-contin multe vitamine
-consumate in stare proaspata contin mai putine calorii de aceea pot fi folosite si in diete,in cure de slabire
Sunt recomandari pentru sanatatea noastra,ramane ca noi sa cumparam zilnic cate 1kg de smochine dar cum nu ne putem permite,nici nu stau in ladite tot timpul anului precum merele si nici nu avem livezi de smochini,nu ne ramane decat sa cumparam din cand in cand,pentru ca si ele sunt scumpe,cate o cutie cu smochine confiate!!
Astea fiind zise,sa trecem la problema noastra!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
250g biscuiti digestivi
60g unt topit si racit
CREMA:
250g mascarpone
200ml frisca lichida 
5-6smochine proaspete
1lingura zahar
zeama de la 1/2lamaie
esenta de migdale
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui biscuitii rupti in blender mixezi bine iar la final adaugi untul
Rastorni intr-o forma de tort,formezi blatul presand bine biscuitii pisati apoi lasi deoparte
Smochinele spalate,taiate cubulete mai mari,le pui intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si zeama de lamaie,amesteci usor iar dupa 3-4min dai vasul deoparte sa se raceasca
Branza amestecata cu putina sare,esenta,smochinele,
la final incorporezi frisca batuta tare si amesteci usor
rastorni peste blat,nivelezi suprafata apoi lasi la frigider pana a doua zi
Scoti inelul de la forma,pui pe un platou si ornezi deasupra cu ciocolata topita sau topping de fructe din comert
apoi tai si pui pe farfurie.

Deliciu!!







0

Cheesecake cu iaurt si ciocolata

Aveam cateva borcanele cu iaurt facut la iaurtiera,nu prea a iesit cum trebuie si ca sa nu-l arunc,am adaugat o cutie cu ricotta si am facut deliciosul cheesecake care a placut si Mihaelei dar mai ales fetelor!
AVEM NEVOIE DE:
250g biscuiti
100g unt topit
4borcanele cu iaurt 
Eu am avut iaurt facut in casa dar din comert,trebuie o cutie de 350g
250g branza ricotta
300g ciocolata+50g unt
1plic foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in robot biscuitii rupti si se proceseaza,spre final se adauga untul topit iar dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort si se formeaza blatul urcand putin si pe pereti
  Intr-un vas pe bain marie se pune ciocolata rupta si untul,dupa ce s-a topit se amesteca bine apoi se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece si se amesteca bine
Intr-un castron se amesteca iaurtul si ricotta,optional se poate adauga zahar,un praf de sare iar dupa omogenizare se adauga ciocolata si se omogenizeaza bine
se rastoarna in tava peste blat si se lasa la frigider pana a doua zi
Se scoate usor inelul,tot la fel de usor se desprinde de tavita de la forma de tort si se pune pe un platou
Se taie si se serveste!
Pofta buna!



 


0

Lasagna cu ciuperci

Am facut si acasa astfel de reteta dar un gust mai bun decat asta,parca nu a avut!
Pentru sosul bechamel nu am avut unt si am facut cu ulei iar gustul a fost bun,bun de tot!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi lasagna proaspete
500g ciuperci
2linguri ulei
300g mozzarella
50ml vin alb
sare
piper
SOS BECHAMEL:
2linguri faina
500ml lapte
3linguri ulei
sare
piper
1/2lingurita nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregatesc mai intai ciupercile
In tigaia cu ulei incins se pun ciupercile curatate si taiate marunt, dupa ce s-a evaporat toata apa din ele,se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade apoi se condimenteaza cu sare,piper,putin oregano,se amesteca apoi se lasa deoparte.
Acum se pregateste sosul:
In vasul cu ulei incins se adauga faina,se amesteca mereu sa nu se faca cocoloase iar cand a inceput sa capete o culoare aurie,se adauga lapte cate putin amestecand mereu cu telul,pana la consistenta dorita;se condimenteaza apoi se opreste focul
Se pun in tava cateva linguri cu sos,se acopera cu lasagna oparite cateva secunde intr-un vas cu apa si sare,deasupra se pun cateva linguri cu sos de ciuperci,cateva linguri cu sos bechamel, se intinde pe toata suprafata apoi putina mozzarella rupta bucatele si in continuare se procedeaza la fel pana se termina, ultimul strat fiind foi acoperite cu sos bechamel si bucati de mozzarella
Se lasa la cuptor la 160 grade pentru 30min.
Se serveste calda sau cum doreste fiecare.
Pofta buna!

   

0

Prajitura fara nume

Aceasta prajitura s-a nascut dintr-o greseala!!Mihaelei i-a fost pofta de vestita prajitura inteligenta,ei ce-i asa mare greutate am zis dar cand deja am rasturnat laptele,mi-am adus aminte ca ouale trebuiau separate,ca nici unt nu aveam si uite asa am improvizat,la final am zis Doamne ajuta sa iasa ceva sa nu ard gazul degeaba la propriu!!😃😃😃😃
Acum va spun ca a iesit o prajitura super excelenta iar straturile formate,nu au fost doua ci trei pentru ca a intrat la socoteala si grisul
Din greseli invata omul,asta-i un proverb dar tot din greseli se nasc cele mai bune prajituri sau alte mancaruri,asta o spun bucatarii!!😋😋😋😋
AVEM NEVOIE DE:
8oua
1cana cu zahar pentru caramel
1l de lapte
50ml ulei
12linguri zahar
9linguri faina
3linguri gris
2plicuri zahar vanilat
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se topeste zaharul intr-o craticioara impreuna cu 2linguri apa,dupa ce a devenit auriu si zaharul s-a topit bine,se rastoarna in tava si se imbraca fundul si peretii cu caramel apoi se lasa deoparte.               Se bat bine ouale cu sare,zahar si zahar vanilat,se adauga grisul,faina,uleiul,se amesteca totul foarte bine,apoi laptele
Dupa omogenizare,se rastoarna in tava si la cuptor va sta 45-50min la foc mic
Dupa acest timp,daca este rumenita la suprafata,se opreste cuptorul,se deschide putin usa si se lasa tava sa se raceasca
Nu aveti cum sa faceti testul cu scobitoarea,pentru ca interiorul este moale,de aceea nu se umbla la prajitura decat dupa ce este suficient de rece
Se taie apoi in tava,se scot bucati si se pun pe farfurie
  


0

Tort cu piscoturi,dulceata,frisca si ciocolata

Aceasta prajitura zis tort,asta pentru ca nu am ce-mi trebuie,am facut-o pentru fete si a fost excelenta;mi-a amintit de prajiturile din copilarie din cofetarie cu multa frisca si dulceata pentru ca ciocolata era cu restrictie!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu piscoturi
400ml frisca lichida
1borcan cu dulceata de orice fel sau gem
300g ciocolata
100g ciocolata neagra pentru decor
1cana cu sirop
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune pe un platou inelul rotund sau patrat de la o tava cu pereti detasabili,in interior se pun piscoturile inmuiate in sirop facut din apa,zahar si esenta de rom pe foc,
 peste piscoturi cateva linguri cu frisca batuta tare,apoi se rastoarna borcanul cu dulceata,daca folositi gem si-i prea gros,adaugati putina apa si amestecati bine
se acopera apoi cu alt rand de piscoturi inmuiate,se acopera cu frisca,apoi ciocolata topita
Aici nu-i bine doar ciocolata topita pentru ca se intareste si cand se taie,intampini greutati,eu asa am facut,nestiind ce se va intampla,deci in concluzie trebuie amestecata cu cateva linguri de  frisca batuta,ciocolata topita fiind racita
din nou piscoturi si din nou frisca si se lasa la frigider 1h
dupa acest timp,se scoate usor inelul si se imbraca cu frisca ramasa,deasupra se rade ciocolata sau se orneaza dupa imaginatie
se lasa din nou la frigider,pana in momentul servirii
SA va fie de folos!


 
 

0

Salata verde cu pui

Eeee cu salata asta am dat-o in bara putin,pentru ca nu am inteles ce mi-a spus Mihaela😃😃😃
Cand a plecat la munca mi-a zis amesteci toate astea cu frunze de salata verde si gata,de unde sa stiu eu ca toata salata verde trebuia amestecata cu restul ingredientelor!!!😄😄😄
Nu-i nimic,am facut-o asa cum am inteles si a fost buna pentru ca nu a ramas nimic!!!!
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui fiert si taiat cubulete
1ceasca cu maioneza
sare
piper

1cutie porumb boabe
1salata verde mai mica
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se pune pieptul cubulete
se adauga borumbul clatit sub jet de apa rece si scurs
apoi maioneza,sare,piper,se amesteca totul foarte bine,se potriveste de gust iar aproape de servire se amesteca cu frunze de salata
am spus aproape de servire,pentru ca se stie,salata contine apa si daca sta mai mult timp,salata se va lasa si va deveni moale
Se pune apoi salata pe un platou,se orneaza cu frunze de patrunjel apoi se consuma
Pofta buna!



   


0

Polpette italiene in sos de rosii

Asa cum am spus si la reteta de polpette,daca raman pentru a doua zi,se intaresc si nu mai au acelas gust.
Eu daca sunt de acasa obisnuita cu asa zisa reciclare,imediat am facut un sos si foarte bune au fost.
AVEM NEVOIE PENTRU SOS:
3-4linguri ulei de masline
2catei de usturoi
500ml sos de rosii
1frunza de dafin
50ml vin alb
sare
piper
busuioc uscat
polpette reteta o gasiti AICI
CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu ulei se calesteusturoiul intreg,doar cat sa-si elimine aroma apoi se scoate,se adauga sosul de rosii,dafin,sare,piper,cimbru si vin,se lasa pe foc sa fiarba cateva minute,apoi se adauga polpettele
Se mai lasa la fiert 15min apoi se opreste focul
Pofta buna!

   

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme