Perojoace

Am vazut asa ceva pe un grup unde sunt inscrisa si unde majoritatea doamnelor sunt din Republica Moldova.
Eu stiam de foarte multi ani ca femeile de acolo sunt super gospodine  si fac niste mancaruri de nu-ti mai vine sa te scoli de la masa iar acum mi-a intarit convingerea
Am vazut un filmulet cu aceste branzoaice sa spun mai pe romaneste si doamna le strangea in mana ca pe un burete,ei bine pe loc mi s-a umplut gura cu apa iar a doua zi le-am facut si eu!😋😋😋
Eu nu am facut filmulet dar aveti incredere in ce va spun!
AVEM NEVOIE DE:
1kg faina
2oua
5-600 ml kefir
2lingurite rase cu sare
1lingura zahar
3linguri ulei
2plicuri drojdie uscata
UMPLUTURA:
1kg branza de vaci proaspata
500g telemea
2oua  
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun toate ingredientele pentru aluat in robot sau masina de paine,dupa 10min de mixat se rastoarna intr-un castron uns cu ulei,se acopera si se lasa deoparte sa creasca
Cine nu are nici robot nici masina de paine,se pune faina cernuta intr-un castron,se adauga drojdia,kefirul,ouale batute bine cu sare si zahar,se amesteca totul bine apoi se framanta adaugand ulei
Sa nu va mirati dar aluatul este putin moale si asa va ramane,nu se mai adauga faina.doar cand se lucreaza
Aluatul dupa ce a crescut,se rastoarna pe masa,se imparte in bucati de marimea unei mingi de tenis apoi fiecare se intinde cu palmele sau cu facaletul in foaie ovala,nu prea subtire
Se pune pe fiecare foaie cate 1lingura cu branza cum se vede in poza,se aduna marginile pe latime,se sigileaza bine apoi se pun la prajit in mult ulei dupa care se scot pe hartie de bucatarie
Umplutura de branza nu trebuie sa fie moale

Asa ceva intradevar nebunie curata!
  
 

0

Piept de rata cu rubarba

Anul asta am avut din abundenta rubarba,am facut tot ce a fost posibil de facut si de mancat dar m-am intrebat daca se poate pregati cu ea si ceva de mancare,ceva mai consistent si am apelat la prietenul nostru GOOGLE😃😃
Am gasit multe retete care nu au fost pe gustul meu,pana am dat de aceasta reteta care,putin modificata dupa nevoile mele, ne-a satisfacut pe deplin papilele gustative,a fost super buna,trebuie sa tin minte ca s-o repet la anul daca suntem sanatosi!
AVEM NEVOIE DE:
1piept de rata
1punga mica cu paste scurte
2linguri ulei
1catel de usturoi pisat
2linguri cu radacina de ghimbir taiat cubulete
3tije de rubarba
1leg.ceapa verde
2portocale
sare
piper
rucola
MARINADA:
coaja rasa si sucul de la 1portocala
1lingura sos de soia
1lingurita cu ghinbir ras
boabe de piper zdrobit
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate ingredientele de la marinada se pun intr-un vas pe foc iar dupa 1min.se da vasul deoparte sa se raceasca
Pieptul de rata fara piele,se feliaza subtire apoi se taie fasii subtiri,se pun in vasul cu marinada,se amesteca si se lasa deoparte 30min
In tigaia cu ulei se pune ghimbirul,usturoi,carnea bine scursa din marinada care se lasa deoparte pentru mai tarziu,se lasa pe foc 3-4min amestecand mareu,
se adauga apoi rubarba spalata,cu capetele taiate apoi taiata cubulete mai mari,
ceapa de asemenea curatata si taiata marunt,se amesteca totul iar dupa ce acestea s-au inmuiat,se adauga marinada oprita,
se amesteca totul bine,se condimenteaza iar la final se amesteca cu pastele fierte si bine scurse

    Pe farfurie se pune rucola apoi mancarea si se orneaza cu felii de portocale
 
 


0

Gem de caise

Eu cand pregatesc gem,indiferent cu ce fructe,le pasez cu blenderul pentru ca asa m-am obisnuit de cand erau fetele mici,nu suportau sa vada pe felia de paine cu unt bucatele de fructe
Acum au ajuns si ele la casele lor cu copii dar aceasta problema a ramas la fel si nu ma deranjeaza ba acum chiar imi place si mie asa😃😃
Acum i-am schimbat metoda de preparare pentru ca in fiecare an aveam in borcane gem de caise care mie pur si simplu nu-mi venea sa-l mananc pentru ca avea o culoare urata,voi vedea cu aceasta metoda pe care nu o stiam, cum se pastreaza pana la primavara!!
AVEM NEVOIE DE:
2kg de caise
1kg de zahar
1lamaie
un praf de sare,cat se ia intre trei degete

CUM SE PROCEDEAZA:
Caisele spalate se pun in oala cu apa pe foc si se lasa 15-20min,se scurge apa iar dupa ce s-au racit se curata de coaja si samburi
dupa care se pun in blender si se paseaza
Piureul rezultat se rastoarna in cratita de tuci,se adauga zaharul si sare se amesteca apoi se lasa la fiert cu focul mare
Cine ma urmareste,probabil ati observat ca eu toate gemurile si dulceturile le pregatesc la foc mare din doua motive:
-la dulceata fructele isi pastreaza culoarea si raman intregi sau aproape intregi si este vorba si de timp
Mie-mi convine sa stau 30min pentru ca atat dureaza,langa oala amestecand mereu,decat sa las focul mic sau la cuptor cateva ore si mai e o problema,eu daca nu am vas mare,nu pot face decat cu 2kg de fructe si de aceea pot amesteca continuu dar mai am si un capac de silicon de care sunt foarte multumita si asa nu-mi stropesc mainile
Am facut o paranteza,acum sa revin;deci,se pune vasul pe foc mare,se amesteca continuu adunand spuma care se formeaza iar cand s-a ingrosat se adauga zeama de lamaie,se amesteca din nou,se mai lasa cateva clocote apoi se pune fierbinte in borcane curate,cu capacele bine infiletate si se sterilizeaza 1h
La acest gem nu e nevoie sa se faca proba pentru ca se vede cu ochiul liber cand se ingroasa
Dupa ce borcanele au fiert,se scot si se racesc in patura sau se lasa in oala pana a doua zi,se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!
2021 un alt an aceeasi reteta

 




 
 


0

Iepure cu usturoi

Aceasta reteta nu mi-am imaginat ca va fi atat de buna,cu unele imbunatatiri adaugate de mine,de exemplu sosul care s-a lasat dupa fierberea iepurelui(am vazut la bucatarul Gordon preferatul meu),l-am rasturnat intr-un bol,l-am pasat cu blenderul,l-am trecut prin sita apoi l-am adaugat pe farfurie si a fostdeliciu maxim!
AVEM NEVOIE DE:
1iepure
2capatani de usturoi
2foi de dafin
500ml vin alb
500ml supa de carne sau legume
sare
fulgi de chili
cateva linguri cu ulei
cartofi
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea portionata,spalata,bine scursa,condimentata cu sare si piper,se prajeste intr-un vas mai incapator, putin in ulei impreuna cu usturoiul curatat si dafinul
 se adauga apoi vinul,supa,1lingurita cu sare si se lasa la fiert incet 1h pe aragaz sau in cuptor
Dupa ce carnea este fiarta,se scoate pe un platou,se scoate si dafinul,sosul ramas se paseaza cu blenderul vertical,se trece prin sita si se pune intr-un bol
Se serveste pe farfurie carne,alaturi piureul de cartofi si deasupra sos
Daca mai aveti si o salata,chiar e nebunie curata!!
Pofta buna!



 
 

0

Bors de varza cu costita de porc


Acest bors este preferatul familiei mele,al parintilor mei si din cate am observat si al fetelor mele,deci e ceva transmis din generatie in generatie cum s-ar spune,pentru ca este un bors foarte gustos,nu are multa varza,este lejer, hranitor si este foarte usor de pregatit!
AVEM NEVOIE DE:
1varza verde 1,5kg
20ml ulei
1kg costita de porc
1ceapa
1ardei gras
1morcov
2linguri pasta de ardei
2linguri pasta de bulion sau 1kg de rosii bine coapte cand se gasesc
1l de bors
1crenguta de cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:
Costita portionata,spalata,bine scursa,se prajeste in tigaia cu ulei incins apoi se scoate pe o farfurie
Uleiul ramas se rastoarna in oala si se adauga ceapa tocata marunt,morcovul ras fin,ardeiul de asemenea cubulete,se amesteca totul iar dupa ce s-au inmuiat se adauga carnea,se acopera cu apa si se lasa la fiert 30min,timp in care se curata varza de frunzele patate apoi se taie fideluta
Dupa ce carnea este fiarta se adauga varza,eu nu o frec pentru ca este frageda iar la fiert se face terci
Cine are probleme de sanatate,o freaca cu sare,se lasa putin sa-si elimine sucul apoi se stoarce bine si se gateste
Deci se adauga varza se amesteca cu pasta de ardei,pasta de rosii sau rosiile curatate si pasate 1lingura rasa cu sare,crenguta de cimbru apoi se lasa la fiert15-20min

Dupa acest timp,se adauga borsul fiert separat,se potriveste de gust iar dupa cateva clocote se opreste focul.La acest bors,chiar daca-l numesc bors,eu nu pun nici un fel de verdeata,doar o crenguta de cimbru si una de frunze de telina intreaga dupa care o scot,asta cand am,pentru ca-mi place sa simt gustul de varza nu de leustean sau alte verdeturi care se pun in borsuri
Se serveste cu ardei iute
Pofta buna!
2022 este anul in care am avut porcul nostru dupa foarte multi ani si tot ce pregatesc are un alt gust cum a fost si acest bors care noua ne place foarte mult


  



0

Budinca de quinoa cu stafide

Sa mai vin si eu din cand in cand cu cate o informatie chiar daca nu-mi place,pentru ca blogul meu este cu retete si nu vreau sa-mi pierd timpul dand informatii iar daca cineva este interesat de o anumita reteta,inseamna ca este informat de respectivul ingredient,asta este parerea mea si mi-o mentin.
Spun asta pentru ca eu asa fac,ma informez despre o anume planta,leguma,fructa apoi caut retete
Deci,quinoa a fost numita mama cerealelor si aurul incasilor.Practic nu este o cereala ci o samanta dar este folosita la fel ca toate cerealele integrale
Este bogata in proteine,fier,magneziu,fibre,quinoa se gateste usor fiind consumata si de persoane cu intoleranta la gluten,pentru ca nu-l contine,spune WIKIPEDIA
AVEM NEVOIE DE:
2cani cu apa
1cana quinoa
2cani lapte de cocos
1cana lapte de consum
1lingurita unt
3linguri zahar
un praf de sare
stafide
bete de scortisoara
apa de trandafiri
CUM SE PROCEDEAZA:
Quinoa spalata in multe ape,altfel da un gust neplacut preparatului,se pune apoi invasul cu 2cani cu apa care clocoteste iar dupa ce a absorbit toata apa,se adauga ambele feluri de lapte fierbinte,zahar,sare,un bat de scortisoara si se amesteca pana se ingroasa,se scoate apoi scortisoara,se adauga stafidele,unt,1lingura de apa de flori de trandafiri,iar dupa omogenizare se pune budinca in cupe si se orneaza cu fructe
Pofta buna!
  

0

Salata cu avocado si fasole

O salata gustoasa.satioasa,sanatoasa,doar daca nu va place fasolea!!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie mix de fasole boabe
1cutie fasole rosie Sun Food
1cutie boabe de porumb Sun Food
1avocado
2cutii ton Rio Mare
sare
fulgi de chili
otet de mere 
CUM SE PROCEDEAZA:
Cutiile cu fasole si porumb se rastoarna intr-o sita,se clatesc sub jet de apa rece apoi se pun intr-un castron si se adauga tonul maruntit cu tot cu ulei,pulpa de avocado fel;iata,sare,fulgi de chili,otet,se amesteca totul apoi se serveste.
Pofta buna!
  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme