Hamburger

Mi-a fost pofta de hamburger si m-am gandit mult daca-mi  cumpar sau imi fac singura!😋😋
In final am castigat eu pentru ca am mancat sanatos!
AVEM NEVOIE DE:
500g carne de vita tocata fin
1ceapa mica
sare
fulgi de chili
20ml vin alb
4-5linguri ulei de masline
chifle
varza rosie
salata verde
rosii
sos de usturoi

CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune carnea intr-un castron,ceapa tocata marunt sau data pe razatoare,sare,fulgi de chili,vin ulei,,se amesteca foarte bine cu mana apoi se lasa deoparte 10min
Eu am o forma speciala de facut burgeri,pun acolo exact cat trebuie carne si se fac toti egali ca marime si grosime,apoi pe grilul incins Tefal
Tot pe gril se pun si chiflele taiate in jumatati,apoi se pune hamburgerul pe una din jumatati de chifla
  apoi varza rosie taiata fideluta si frecata cu putina sare,cate o rondea de rosie,sos de usturoi,salata verde,se acopera cu a doua jumatate de chifla,se strapunge cu o tepusa si se pune pe farfurie
Pofta buna!
 

0

Pui coquelet si curry la punga

Mai am o reteta cu acest pui care-mi place mult,pur si simplu se topeste in gura facut asa la punga
De aceasta data am cumparat de la LIDL pasta curry de diferite culori pentru ca le stiam gustul din Franta dar nu au fost la fel.
Am pus la pui pasta rosie cu moderatie,in ideea ca este foarte picanta dar aproape ca nu s-a simtit gustul,nu-i nimic,mai fac pentru ca pasta am suficienta iar pui sunt la Kaufland!😅😅
AVEM NEVOIE DE:
1pui Coquelet
4linguri pasta de curry rosie
sare
usturoi granulat
4cartofi
50ml vin alb
4linguri ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Puiul curatat daca e cazul,spalat,uscat,condimentat cu sare si pudra de usturoi,se maseaza bine interior si exterior cu pasta de curry
apoi se pune in punga impreuna cu cartofii curatati si taiati grosier,amestecul de vin si ulei,se sigileaza punga,se inteapa cu o furculita apoi se lasa la cuptor 30min
Dupa acest timp,se taie punga,se desface apoi se mai lasa 10min la cuptor sa se rumeneasca
Se serveste pe farfurie pui,cartofi,sosul din punga si salata verde
Pofta buna!


 
 


0

Cotlete de miel la cuptor

Am trecut pe la raionul carnuri,am vazut cotlete de miel care aratau super bine si in timp ce ma uitam la ele,rotitele mi se invarteau cautand o reteta!😅😅
Ei bine,va spun ca ce am facut eu aici are un gust senzational!
AVEM NEVOIE DE:
1kg cotlete de miel
1kg rosii
2capatani de usturoi
1crenguta de rozmarin
sare
piper
fulgi de chili
20ml ulei
cartofi pentru piure
salata verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Cotletele spalate,uscate,condimentate cu sare si piper,se rumenesc in ulei pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie
Intr-o tava sau vas termorezistent,se pun rosiile taiate cubulete,usturoiul curatat si lasat intreg,crenguta de rozmarin,putina sare,fulgi de chili,cotletele deasupra,3-4linguri cu ulei de la prajit,1ceasca cu apa,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 45min la foc mediu
Dupa ce carnea s-a facut,se scoate pe un platou,
se rastoarna tot continutul din tava in blender,se mixeaza bine,se potriveste sosul de gust apoi se rastoarna in bol
Se serveste pe farfurie cotlet,piure de cartofi clasic iar deasupra sos si alaturi salata verde
Pofta buna!


  

0

Inghetata cu banane zmeura si merisoare

Eeee,daca am vazut ca treaba-i buna la inghetata cu banane si zmeura,acum am avut un rest de merisoare de anul trecut si le-am pus la inghetata,buuuna!!
AVEM NEVOIE DE:
1banana bine coapta
1cana cu zmeura
1cana cu merisoare
1lingura miere de albine
CUM SE PROCEDEAZA:
Banana curatata,taiata rondele se pune la congelator impreuna cu restul fructelor daca sunt proaspete,pentru 2-3ore apoi se pun in robot si se paseaza
apoi se serveste imediat!
  

0

Inghetata cu banane si zmeura

Am incercat si eu marea cu degetul cum se spune,pentru ca de cateori am luat plasa cu astfel de incercari de care nu ma lecuiesc,parca mi-a teama cand citesc o reteta si vad cat de simpla e,ca poate fi si buna;ei bine de data asta a fost foarte buna!
AVEM NEVOIE DE:
1banana bine coapta
300g zmeura
1lingura de miere(optional)
CUM SE PROCEDEAZA:
Banana curatata,taiata rondele si zmeura se tin la congelator cateva oreapoi se pun in blender cu mierea,se mixeaza totul bine apoi se serveste iar ce ramane,daca ramane se pune intr-o cutie si se tine la congelator
Sa va fie de folos!
  

0

Vinete umplute cu carne la cuptor

Aceasta reteta este o musaca in miniatura zic eu si exact ca si musacaua,are un gust super bun!
AVEM NEVOIE DE:
2vinete mai mari
500g carne tocata  de vita
1ceapa
1lingura unt
1ceasca suc de rosii
praf de usturoi
2rosii
100g cascaval ras
putin ulei de masline
sare
piper
cimbru
oregano
CUM SE PROCEDEAZA:
Vinetele spalate,uscate,taiate pe mijloc pe lung cu tot cu codita,se scobesc cu o lingura iar miezul sepune intr-o farfurie,se pudreaza interiorul cu sare,se pun in tava pe hartie de copt si vor sta cate 3min pe fiecare parte apoi se scot
In vasul cu unt pe foc se caleste ceapa taiata marunt,se adauga miezul scos de la vinete taiat si el marunt,dupa ce s-a inmuiat se adauga carnea si se amesteca pana aceasta se albeste,se adauga sucul de rosii si se lasa la fiert
Dupa ce a scazut,se adauga putin pudra de usturoi,sare,piper,putin cimbru,oregano si se amesteca bine apoi se lasa deoparte
Se pun jumatatile de vinete in tava,se stropesc cu ulei de masline,se umplu cu carne,deasupra rondele de rosii apoi se acopera cu cascaval ras
apoi la cuptor vor sta 20min la 180de grade
Se serveste imediat cu parmezan deasupra
Pofta buna!



  

0

Chec fara gluten

Am gasit prin "depozitul" meu o punguta cu faina de orez,n-am vrut s-o mai tin pentru ca pe caldura asta imediat fac fluturi chiar daca este in termenul de garantie,asa ca am facut un chec si tare bun a fost.
AVEM NEVOIE DE:
125g iaurt
3oua
2cutii cu zahar
2cutii faina de orez
1cutie amidon
1cutie ulei
sare
1praf de copt
2linguri pudra de roscove
1lingura cu lapte
Cutia de la iaurt,va fi masura pentru restul ingredientelor
CUM SE PROCEDEAZA:
Este cel mai simplu chec facut vreo data pana acum,pentru ca aveam si alta treaba,am riscat crezand ca nu va iesi nimic dar m-am inselat,rezultatul a fost unul foarte bun.
Deci,se pun in robot,toate ingredientele mai putin pudra de roscove si laptele si se mixeaza totul 10min
  
 Dupa acest timp,se rastoarna in tava cu hartie de copt jumatate din compozitie,in restul se adauga pudra de roscove si laptele,se amesteca bine apoi se rastoarna deasupra
La cuptor va sta 40min la 180de grade
Dupa ce s-a racit,se scoate pe un platou se pudreaza cu zahar apoi se taie si se serveste.
Sa va fie de folos!




0

Panna cotta cu caise

Am facut panna cotta pentru ca-mi place mult,cu tot felul de arome si fructe dar cu caise mi-a scapat
Daca am facut-o cu caisele noastre care sunt foarte aromate,rezultatul a iesit chiar nebunie,curcubeu pe cerul gurii!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie lapte de cocos
400ml frisca lichida dulce
4linguri zahar
6foi de gelatina
6caise

CUM SE PROCEDEAZA:
Caisele spalate,scoase samburii,se oparesc cateva minute,se scurg apoi se mixeaza bine cu blenderul obtinand un piureu fin
  
Se pune piureul intr-un vas pe foc mic,se adauga laptele,frisca si zahar si se amesteca iar cand incepe sa fiarba,se da deoparte vasul si se adauga gelatina hidratata in apa rece si se amesteca bine sa se topeasca
Se imparte apoi compozitia in cupe si se lasa la frigider pana a doua zi,cand se orneaza cu felii de caise si se serveste.

 

0

Ficatei cu legume in sos de vin

Doamne ce reteta delicioasa,de cand am vazut-o gatita la emisiune lui Horia Varlan,doar asa fac acesti ficatei care era o povara pentru mine pentru ca doar tari ii mancam
Ei bine acum pot si eu sa mananc oricand dupa pofta inimii!
AVEM NEVOIE DE:
500g ficatei de pui
1morcov
1ceapa
3linguri ulei
50ml vinrosu
sare
piper
oregano
1capatana de usturoi
200g sunculita
CUM SE PROCEDEAZA:
Ficatul bine curatat,spalat,tamponat cu prosoape de hartie,se pune in tigaia cu ulei incins apoi se adauga ceapa taiata julien,morcovul rondele subtiri,sunculita taiata cubulete si rumenita separat,se amesteca totul bine si se lasa pe foc mic
Dupa 10min se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5-6min la foc mic
Se adauga apoi sare,piper,usturoiul bine pisat,oregano,se amesteca,se mai lasa 2-3min apoi se opreste focul
Se serveste pe farfurie ficat cu legume si sos alaturi de piure de cartofi si castraveti murati
 Pofta buna!

  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme