Supa de rosii guacamole

Imi vine sa rad acum cand scriu pentru ca e o blasfemie ce am facut aici,dar nu ma interesaza pentru ca gustul este foarte bun!
Mai oameni buni,urmaritorii mei,va spusesem eu cu ceva timp in urma ca m-a apostrofat cineva in unele comentarii pe la retete ca postez numai ciudatenii,ei bine acele ciudatenii erau delicioase retete internationale pregatite bine si frumos,nu erau cine stie ce retete cu serpi sau sobolani dar persoanele in cauza probabil, inca nu auzise ca se mai prepara si retete internationale pe bloguri!šŸ˜”šŸ˜”
Ei bine,aceasta reteta intradevar este o ciudatenie dar o ciudatenie super gustoasa,asa mi-a venit mie la momentul respectiv;initial trebuia sa fie o banala supa de rosii dar mi-au sarit in fata cateva avocado care incepeau sa strige dupa ajutor si mi-am zis,hai sa incerc sa vad ce iese!
Daca o lasam ca o supa crema,era mai aproape de adevar dar am subtiat-o pentru ca eu galuste mi-am dorit iar gustul este putin mai pal ca sa folosesc un cuvant din arta!
Ciudat nu?
AVEM NEVOIE DE
1cutie de rosii,eu am avut un borcan cu rosii puse de mine din vara
1ceapa
1morcov
1capatana mica de usturoi
1tija telina Apio
2-3avocado
1lingura ulei
sare
Galuste de gris
1ou
3linguri cu gris pline
un praf de sare

CUM SE PROCEDEAZA
Se pun la fiert rosiile,ceapa,morcovul si telina curatate,spalate si taiate cu putina sare si usturoiul curatat
Dupa ce au fiert bine se scurg fara sa se arunce apa,se pun in blender impreuna cu pulpa de avocado
Piureul rezultat se rastoarna in oala si dupa preferinta se subtiaza cu apa ramasa de la fiert,se potriveste de gust apoi se adauga tot dupa preferinta paste sau orez si putin ulei
Cine doreste galuste,eu asa le fac:
Se bate oul cu un praf de sare,se amesteca cu grisul si se omogenizeaza bine,daca este prea moale compozitia pentru ca depinde cat de mare este oul,in nici un caz nu mai adaugati gris,se lasa deoparte cateva minute si grisul se umfla iar cand supa incepe sa clocotesca,cu lingurita se pun galustele iar dupa ce s-a teminat compozitia,se lasa focul mic,se pune capacul si se lasa 5min sa fiarba apoi se opreste focul

Pofta buna!
 
 

0

Pizza cu de toate

Nici nu mai stiu cate pizze am pe aici,le fac pentru ca ne place si cum am in permanenta cate un aluat de pizza in congelator,imi vine foarte usor cand se aduna prin frigider diferite produse care nu se mai mananca,imediat le gasesc locul!
AVEM NEVOIE DE
1aluat de pizza
1ceasca sos de rosii
6felii de salam
6ciuperci din conserva
50g mozzarella
3felii cascaval
50g masline
1kapia rosu
ketchup
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA
Se intinde aluatul in tava pe hartie de copt,se intinde sosul deasupra
apoi se pun salam,ciupercile taiate,bucatele de mozzarella,masline taiate

rondele de kapia,frunze de busuioc,cascaval
apoi la cuptor va sta 15min
Se taie,se pune pe farfurie,deasupra ketchup si se serveste
Pofta buna!



  

0

Somon cu broccoli si conopida2

Imi place acest fel de mancare,este foarte usor de pregatit dar mai ales este foarte sanatoasa,imi place somonul,imi place broccoli dar si conopida iar sosul de lamaie pus deasupra este chiar bestial ca sa zic asa!
AVEM NEVOIE DE
1file de somon(pentru o persoana)
cateva buchetele de conopida
cateva buchetele de broccoli
1catel de usturoi
sare
piper
1lingura unt sau 2linguri ulei de masline
putin oregano
sos de lamaie iar reteta o gasiti AICI
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele spalat,uscat cu hartie de bucatarie,pudrat cu sare si piper,se pune pe grillul incins si se tine cate 2min pe fiecare parte daca este mai gros,apoi se scoate si se tine la cald
Buchetelele de broccoli si conopida,oparite 2-3min in apa cu sare dupa care se scot si se pun in tigaia cu unt si catelul de usturoi,dupa cateva minute se adauga putin oregano,sare,piper,se amesteca apoi se opreste focul
Se serveste pe farfurie peste,alaturi broccoli si conopida,deasupra sos de lamaie,pofta buna!
Maaare deliciu!
 



0

Tarta cu mere

O tarta frantuzeasca usor de pregatit si super delicioasa
AVEM NEVOIE DE
1aluat de tarta
4mere
3oua
80g faina de migdale
200ml frisca lichida
50g zahar
1lingurita scortisoara
2linguri miere
1lingura unt
CUM SE PROCEDEAZA
Merele curatate de coaja si casuta cu samburi,feliate,se pun in tigaie cu unt si miere iar dupa ce s-au caramelizat se da tigaia deoparte
Forma de tarta se capitoneaza cu aluat apoi se pun merele aranjate una landa alta si se lasa deoparte
Intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare si zahar,se adauga frisca si se mixeaza energic iar la final faina de migdale si scortisoara

Se rastoarna compozitia peste mere si la cuptor la foc moderat 30min

Dupa ce s-a racit se scoate pe un platou,se p[udreaza cu zahar,se taie si se serveste
Deliciu maxim,sa va fie de folos!



  

0

Pulpe si cartofi mov la punga

Am gasit cartofi mov care-mi plac mult mai ales pentru culoarea din farfurie si pentru inceput am pus o pulpa la punga magica iar alaturi cativa cartofi
AVEM NEVOIE DE
1punga magica Knorr
4pulpe
500g cartofi mov
50ml vin alb
2linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpele taiate in doua,spalate,uscate cu hartie de bucatarie,pudrate cu condimentul din punga,cartofii curatati,taiati rondele,condimentati si ei
Se pun apoi in pungapulpele si cartofii,se adauga vinul si uleiul peste cartofi si pulpe,se sigileaza bine punga,se face o intepatura cu varful cutitului,se pune punga intr-un vas si la cuptor va sta 30min
Dupa acest timp,se scoate vasul se taie punga se da deoparte si se mai lasa 10min la cuptor sa se rumeneasca
Se rastoarna pe un platou sau se pune pe farfurie o pulpa si cativa cartofi si se serveste cu salata
Pofta buna!



  

0

Prajitura cu castane si nuci

Imi plac dulciurile cu castane sub orice forma pentru ca au un gust deosebit si cum pe la noi nu am vazut castane prin magazine, m-am aprovizionat cu cateva borcane cu piure de castane si urmeaza sa le folosesc la ceva bun
Am inceput cu aceasta prajitura buna rau care s-a terminat foarte repede!
AVEM NEVOIE DE
10-12piscoturi,depinde de marimea tavii
250g mascarpone
200ml frisca lichida
1borcan piure de castane
100ml cafea tare
20ml Amaretto
150g miez de nuca
3linguri coaja de lamaie confiata
CUM SE PROCEDEAZA
Piscoturile inmuiate in vafea amestecata cu Amaretto,se pun in inelul de la o forma de tort,pus pe un platou,avand grija ca sa se acopere toate golurile
Intr-un vas se amesteca branza cu frisca batuta tare,
apoi cu piureul de castane si se amesteca usor cu o spatula
iar la final se adauga miezul de nuca taiat cu cutitul si coaja de lamaie,oprind cateva pentru ornat
Dupa omogenizare,se rastoarna peste piscoturi,se niveleaza si la frigider va sta pana a doua zi
Se scoate cu atentie inelul,se orneaza cu miez de nuca si cubulete de coaja de lamaie,eu am pus si cateva zmeurici daca tot le am,apoi se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



 
 

0

Ragu de ciuperci

Ce am facut eu, nu este clasicul ragu dar eu tot ragu i-am spus iar amestecat cu paste,este chiar bestial ca sa zic asa iar ingredientele de aici, sunt pentru clasicul sos si daca tot l-am facut,nu se putea decat sa-l probez la niste paste si anume tagliatelle pentru ca au fost sigurele pe care le-am avut
AVEM NEVOIE DE
1pachet tagliatelle
1kg ciuperci champignon albe
1ceapa mare
2morcovi
1felie de telina
1catel de usturoi
1cutie mare de rosii cubulete
150ml vin alb
20ml ulei
2linguri bulion
sare
piper
cimbru
oregano
250ml apa
CUM SE PROCEDEAZA
Ciupercile curatate,se toaca marunt sau se trec prin masina de tocat cum am facut eu,apoi se pun in vasul cu ulei si se adauga restul ingredientelor taiate marunt sau trecute si ele prin masina de tocat,se amesteca totul bine iar dupa ce a scazut apa din toata compozitia,se adauga rosiile pasate cu furculita sau blenderul,bulionul,vinul,apa,sare,piper,putin cimbru,putin oregano(cam jumatate de lingurita de fiecare)apoi se lasa pe foc mic pana scade,amestecand din cand in cand
Pastele fierte si scurse
se amesteca cu sos si se servesc pe farfurie simple daca este post sau cu parmezan
Sa va fie de folos!


 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme