Negresa cu unt de arahide

 Aceasta reteta este preferata nepoatei mele din Italia,de cateori vrea ceva dulce,o face singura
Eu dupa ce am scos-o din tava,am avut impresia ca ceva am gresit dar dupa ce am vorbit cu ea,mi-a spus ca asa trebuie sa fie,nu este crescuta ca toate negresele,este o reteta englezeasca si parerea mea e ca mai bine se numea brownie pentru ca mijlocul este moale,in rest foarte buna la gust!

AVEM NEVOIE DE
1ou
150g zahar
200g faina
3lingurite cacao
150g unt de arahide foarte moale
2banane coapte
un praf de sare
esenta de rom sau vanilie
 

 CUM SE PROCEDEAZA
Se paseaza bananele cu furculita bine
Se mixeaza oul cu un praf de sare,zahar iar dupa ce a rezultat o crema spumoasa,se adauga untul topit,aromele,bananele iar la final faina cernuta cu cacao

 
Se rastoarna in tava cu hartie de copt
deasupra eu am pus cateva nuci apoi la cuptor 30min la foc mic

 

Se scoate pe platou,se pudreaza,se taie si se serveste

Sa va fie de folos!

0

Supa crema de telina si curcuma

 Ne plac mult supele crema dar facute asa cum stiu eu s-o fac nu cum am vazut supe crema de sta lingura in picioare,aia nu se mai numeste supa,scuze dar asta-i parerea mea!


AVEM NEVOIE DE
1telina mare
1pastarnac
1ceapa
1morcov
2buc curcuma
4ciuperci
1cutie lapte de cocos
4linguri ulei de masline
sare
 
CUM SE PROCEDEAZA
Toate legumele curatate,spalate,taiate cuburi,se pun in oala cu ulei pe foc si se amesteca cateva minute

 
 

Se adauga apoi 1lingurita cu sare,2l de apa,si se lasa pe foc pana scade la jumatate
Se paseaza legumele strecurate in blender,piureul se pune inapoi in oala,se adauga laptele de cocos,se mai adauga supa de la fiert dupa preferintele fiecaruia,se potriveste de gust,se mai lasa 2-3clocote apoi se serveste imediat cu crutoane cine doreste,mie-mi place fara!





Pofta buna!
0

Pancakes pentru diabetici

 Am gasit reteta intr-o fila de calendar,mi s-a parut interesanta si am facut-o,finalul ce sa spun,nu m-a dat pe spate dar pentru persoanele cu nevoi,sunt bune!


AVEM NEVOIE DE
120g fulgi de ovaz
1lingurita praf de copt
1ou
2linguri ulei
120ml laptede orez
1lingurita indulcitor
esenta de vanilie
PENTRU SERVIRE
dulceata
sirop de artar
miez de nuca
fulgi de cocos
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun in blender fulgii de ovaz iar dupa ce a rezultat faina,se adauga oul,praful de copt,ulei,indulcitor,esenta de vanilie,laptele si se mixeaza bine totul

 
 
Se rastoarna intr-un bol apoi cu polonicul se pune aluat intr-o tigaie incinsa fara ulei
Se da focul mic,se pune capac,dupa cateva secunde se intoarce clatita,se pune din nou capac iar dupa alte cateva secunde se scoate pe o farfurie
Asta este metoda mea pentru pancakes,in felul aceste sunt patrunse bine la mijloc si au o culoare perfecta

 
La servire se pun pe farfurie,deasupra sirop de artar si nuca taiata,pe altele dulceata si nuca taiata iar pentru un decor de iarna fulgi de cocos peste tot

 Sa va fie de folos!


0

Tagliatelle cu creveti

 


AVEM NEVOIE DE
100g tagliatelle cu spanac
20g unt
1catel de usturoi
6rosii cherry
100g creveti
50ml vin alb
1/2ardei iute
oregano
busuioc
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune un vas cu unt pe foc,se adauga usturoiul intreg,dupa ce si-a eliberat aroma se adauga crevetii,rosiile taiate jumatati sau intregi daca sunt mici,ardeiul rondele,vinul si se lasa pe foc 20min

 
 
Dupa acest timp,se adauga pastele fierte si scurse,1lingurita oregano,putin busuioc,se amesteca bine totul,se potriveste de gust apoi se servesc

 


Pofta buna!
0

Panna cotta cu sos de zmeura

 Imi place mult acest desert si nu ezit niciodata sa-l fac cu orice aroma,cu orice fruct sau sos de fructe

AVEM NEVOIE DE
1cutie lapte de cocos(400ml)
200ml smantana lichida
200ml lapte de consum
6foi de gelatina
1-2linguri zahar
SOS DE ZMEURA
300g zmeura
2linguri zahar
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune intr-un vas pe foc laptele,smantana si zahar dupa gustul fiecaruia,se amesteca iar cand incepe sa fiarba se da vasul deoparte,se adauga gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa apoi se amesteca bine
Se imparte compozitia in cupe si se lasa la frigider 2h
Pentru sosul de zmeura,se pune intr-un vas pe foc zmeura si zahar,se amesteca bine iar dupa ce s-a topit zaharul,se mai lasa 2-3min apoi se opreste focul
La servire se pun in cupe cate 2lingurite cu sos

 

 

Sa va fie de folos!
0

Piftie de peste

 Am facut tot felul de piftii de porc,de curcan,de cocos crescut la tara,am facut si de peste dar cu multi ani in urma pe cand nu stiam ce-i ala internet!
Acum mi-am adus aminte si daca tot am cumparat o stiuca,fata de alti pesti,ea are cea mai multa gelatina,am pus de-o piftie!

AVEM NEVOIE DE
1stiuca(2kg)
1ceapa
1morcov
1/2telina
1lingura boabe de piper
1lingura ulei
1lingurita cu sare
1capatana de usturoi
1plic foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele curatat de solzi,intestine si branhii(urechi),bine spalat,se pune la fiert intreg sau taiat in doua daca-i mare intr-un vas incapator impreuna cu ceapa,morcovul,telina curatate si taiate cuburi,boabele de piper si sare
Se lasa pe foc mic 45-50min supraveghind in acest timp ca pestele sa ramana intreg,se scoate cu doua spumiere sa nu se rupa si se pune pe un platou,peste legumele ramase se adauga usturoiul pisat si se mai lasa 2-3min apoi se strecoara,se potriveste de gust,si se amesteca cu gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa iar dupa omogenizare se lasa deoparte
Pestele intreg sau taiat felii se pune intr-un vas cu pereti inalti,pe langa peste rondele de morcov,se umple vasul cu zeama si la frigider va sta pana a doua zi

 


La servire se scoate vasul,se taie portii si se pun pe farfurie



Pofta buna!
2

Placinta cu mere

 Este o reteta italiana,de fapt e mai mult prajitura decat placinta,orice ar fi,e foarte gustoasa!


AVEM NEVOIE DE
3mere
130g zahar
3oua
200g iaurt
200g faina
1plic praf de copt
4linguri zahar
1lingurita scortisoara
50g unt
esenta de vanilie
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se unge o tava rotunda de 24cm diametru cu hartie de copt unsa cu unt inclusiv peretii,in interior se pun merele curatate si taiate cubulete,deasupra se presara 4linguri cu zahar si scortisoara apoi se lasa deoparte

 
 
Se mixeaza bine ouale cu un praf de sare si zahar,cand si-au dublat volumul se adauga iaurtul apoi faina cernuta cu praful de copt

 Dupa omogenizare se rastoarna peste mere,la final se bate tava de masa ca sa intre bine aluatul printre mere apoi la cuptor va sta 30min la 180de grade

 


Se taie si se serveste



Sa va fie de folos!
0

Torta nuvola

 Este o reteta italiana foarte gustoasa si foarte pufoasa dupa cum este si numele!

AVEM NEVOIE DE
180g faina
180g amidon
4oua
200ml ulei
250ml lapte
200g zahar
1plic praf de copt
coaja rasa de la 2lamai
2linguri pudra de roscove
1lingura lapte
un praf de sare
esenta de vanilie
 
CUM SE PROCEDEAZA
Galbenusurile frecate bine cu esenta de vanilie,100g zahar,coaja de lamaie,ulei cate putin si lapte

 
 
Dupa omogenizare se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar,cu faina cernuta cu praful de copt si amidon

 La final se da deoparte cateva linguri din aluat si se amesteca cu pudra de roscove si 1lingura cu lapte
Se rastoarna in tava cu hartie de copt aluatul alb,deasupra aluatul cu roscove si se fac desene cu un bat de frigarui sau cu o furculita se trece prin tot aluatul si optional se pun deasupra cateva afine

 La cuptor va sta 35min la 180de grade

 



Sa va fie de folos!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme