Salata de boeuf






Vreau sa va spun,ca de cand sunt eu si am inceput sa fac aceasta salata,niciodata nu-mi reusea gustul de sare,salata era prea sarata sau de loc;asa ca m-am hotarat cu ceva ani in urma sa pun sare la fiert si mi-a reusit metoda;la final nu mai pun de loc sau foarte putin;incercati si voi.
Toata lumea stie ca nu-i corect ceea ce spunem noi,adica salata de boeuf,atat timp cat in compozitie nu se gaseste carne de vita ci de pui,dar daca asa am apucat cu generatii in urma,asa continuam
AVEM NEVOIE DE:1pui mare,1kg de morcov,1telina mare,1kg de pastarnac sau patrunjel radacina,2kg de cartofi roz,2borcane cu castraveti murati,6oua,500ml ulei,sare,piper,gogosari
CUM SE PROCEDEAZA:Puiul,morcovul,telina,pastarnacul,curatate,spalate,le pun la fiert intr-o oala mare cu un pumn de sare grunjoasa;las sa fiarba incet 2ore,pana se desprinde usor carnea de pe oase;la mijlocul timpului,adaug si cartofii curatati si spalati;dupa ce totul este fiert scot intr-un vas mare iar dupa ce s-au racit,scot carnea de pe oasele puiului, o tai marunt impreuna cu legumele,la urma si castravetii taiati la fel de marunt si storsi de zeama;amestec toate ingredientele,condimentez cu sare daca mai e nevoie,piper si adaug maioneza facuta din 3galbenusuri fierte si 3crude(imi place salata cu multa maioneza);amestec totul,apoi pun salata pe platouri mici le imbrac cu maioneza si le ornez dupa imaginatie.
Am ornat si o salata pentru masa de Revelion.
Aceste poze fiind cele mai recente,adica de la Revelionul 2018 reteta este aceeasi iar pentru ornat,am amestecat maioneza cu putin colorant gel verde,sa fie in ton cu atmosfera!

Pentru ca reteta este aceeasi,mai pun doar cate o poza de la revelionul din 2014
Revelion 2017
Revelion 2019

2

Chec aperitiv cu bacon






Ingrediente:200g cascaval ras,200g bacon,200g masline fara samburi,250g faina,4oua,1praf de copt,1/2pahar vin alb,1/2 pahar ulei,sare,piper,crengute de rozmarin,unt pentru uns tavile,1cutie cu ciuperci
Baconul taiat feliute subtiri,cascavalul ras pe razatoare cu achiuri mari,maslinele taiate rondele;
intr-un vas pun vinul,ulei,cascaval,bacon,masline ciuperci,ouale batute,amestec,apoi adaug faina cu praful de copt,sare si piper;torn in tavi unse cu unt si tapetate cu faina iar deasupra pun ciuperci,rondele de masline si cate o crenguta de rozmarin;se taie dupa ce s-a racit.
0

Chec aperitiv cu pui






Ingrediente:3oua,150g faina,1praf de copt,80ml ulei de floarea soarelui,130ml lapte,100g cascaval,1piept de pui,1ceapa,2rosii,3linguri ulei de masline,sare,piper,condimente pentru pui
Pieptul dezosat,il tai cubulete,il condimentez,torn 2-3linguri de ulei,amestec bine si las deoparte 30min.In 1lingura de ulei calesc ceapa tocatata marunt,apoi adaug rosiile curatate de coaja si taiate cubulete(sau 4linguri de rosii de la cutie),iar dupa ce a scazut tot sucul adaug carnea,si las 10-15min amestecand sa nu se lipeasca,dupa care dau la rece.Intr-un castron bat ouale cu 3linguri ulei de masline,laptele caldut,cascavalul ras,faina amestecata cu praful de copt,carnea pun in tava neunsa si dau la cuptor 1h;se taie dupa ce s-a racit.Pentru ca am uitat sa fac poze separat,am pe farfurie si chec cu bacon.
0

Bulete de branza umplute cu struguri




Aceste aperitive,sunt excelente pentru orice zi,fie ca e sarbatoare,fie pur si simplu o masa in familie. se pregatesc foarte usor iar ingredientele sunt usor de gasit in comert.
AVEM NEVOIE DE:1cutie de branza cu verdeturi tip Hohland,250g cascaval ras,10 boabe de struguri,10 rosii cherry foarte mici,1leg.de patrunjel,1ceasca de nuci macinate
Intr-un castron,amesteci cele doua tipuri de branza foarte bine (cu mana),apoi cu palmele ude,faci bilute in interior pui o boaba de strugure apoi le tavalesti prin patrunjel tocat fin;alte bilute le umpli cu cate o rosie si le tavalesti prin nuca macinata;le pui pe un platou la servit.
Pe platou se mai pot pune si masline umplute,infasurate in suvite sibtiri de bacon,prinse cu scobitori.
0

Prajitura cu gem





Aceasta prajitura este de post
Ingrediente:1borcan cu gem,1lingura de bicarbonat stins,1cana cu zahar,1borcan(acelas borcan de la dulceata)cu apa,1pahar ulei,2linguri cacao,21/2cani cu faina(pentru a rezulta un aluat asemanator celui de chec)
Toate ingredientele se amesteca bine fara nici o ordine,compozitia se pune in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina,deasupra cativa mieji de nuca si se dau tavile la cuptor la foc moderat pana se desprinde pe margini,bineinteles facand si testul cu scobitoarea;dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar.
0

Prajitura cu branza





Ingrediente blat:1pachet de unt,200g zahar,4oua,400g faina,1praf de copt,2linguri cacao,250ml lapte
Umplutura:500g branza de vaci proaspata bine scursa,2oua,4linguri zahar,suc de la 1/2lamaie,2linguri gris(la nevoie)
Glazura:200g ciocolata menaj,100g unt,50g zahar pudra,1galbenus,vanilie
Bati bine untul cu zahar,adaugi pe rand ouale,faina amestecata cu putina sare,praful de copt si cacao la urma laptele si rastorni in tava cu hartie iar la cuptor 30-40min
Pentru crema,bati bine branza cu zahar,ouale si sucul de lamaie;daca este subtire adaugi grisul si cat se coace blatul apoi se raceste,grisul se umfla in branza;blatul racit si taiat pe orizontala,pui crema intre foi iar deasupra glazura;ciocolata o topesti la microunde,dupa ce s-a racit putin o amesteci cu untul frecat cu zahar vanilie si galbenus.
0

Prajitura cu trandafiri






Ingrediente blat:8oua,8linguri zahar,2plicuri zahar vanilat,8linguri faina,1praf de copt
Crema:1pachet unt,8linguri miere,6linguri dulceata de trandafiri,2linguri apa de trandafiri
Ornament:1plic tort gelee rosu si trandafiri
Albusurile batute spuma cu zaharul si vanilia,adaugi pe rand galbenusurile apoi faina amestecata cu praful de copt,amestecand usor cu lingura;torni compozitia in tava cu hartie de copt si coci 30-40min;pentru crema,freci untul spuma cu cate o lingura de miere,dulceata de trandafiri tot cate putin apoi apa de trandafiri;pui crema intre foi iar deasupra pui jeleul dizolvat dupa instructiunile de pe plic si de asemenea trandafirii ornament.
Am facut aceasta prajitura ca un tort pentru micuta noastra nepotica EVA!!
0

Supa cu caltabosi



Doamne,ce bunatate ne facea tata cand eram copii.Poate veti spune ca este o reteta ciudata;mie nu mi se pare ciudata ci chiar foarte gustoasa.Este reteta tatalui meu,este inventia lui iar mie-mi place foarte mult.Eu personal nu stiu adevarata reteta a caltabosului,stiu ca dupa ce este fiert,se pune intr-o tava la cuptor si atat dar mie imi place mai mult aceasta supa.


E

Ingrediente pentru caltabosi:carne tocata,cateva jumari,1ceapa,3-4linguri ulei,sare,piper,1cana de bulgur(eu cum nu am niciodata asa ceva,folosesc orez),intestine groase

Intr-un vas cu ulei incins,calesc ceapa impreuna cu jumarile,dau vasul deoparte,adaug carnea,sare,piper,putin cimbru,orezul,amestec bine si las deoparte;intestinele curatate si bine spalate,daca este prea lung il tai in jumatate,il leg la un capat cu ata alimentara apoi incep sa-l umplu cu carne si din cand in cand adaug si apa;cand am terminat de umplut leg din nou capatul si-l pun in vasul cu apa care fierbe pe foc;adaug in apa putin concentrat de gaina  sau de legume iar dupa 5-6min de fiert,intep din loc in loc intestinul sa iasa aerul din interior iar cand consider ca este suficient de fiert,scot cu foarte mare atentie sa nu se rupa apoi servesc in farfurie rondele de caltabos cu supa care mie-mi place foarte mult si ma bucur ca sunt singura care mananca asa ceva;si ca sa va spun un secret,cateodata intentionat sparg intestinul sa inunde supa cu carne tocata;si sa va mai spun un secret,tata punea si un cartof taiat cubulete mici in aceasta supa;va spun ca era dar si acum este o supa deosebita.
Compozitia din interiorul caltabosului,trebuie sa fie moale nu cum sunt sarmalele pentru ca trebuie sa contina lichid ca sa fiarba orezul,deci stai cu cana cu apa langa tine iar cand umplutura merge greu,adaugi apa,si tot asa pana se umple intestinul,de asemenea,apa din vas daca clocoteste, in momentul in care pui caltabosul,dai focul mic si tot mic il lasi pana este fiert,altfel risti sa se sparga.
3

Toba la sticla


Pentru ca in fiecare an mi se intampla sa-mi ramana carne,mi-a venit ideea cu sticla;
deci folosesc aceleasi ingrediente ca la toba simpla si acelas procedeu iar reteta o gasiti aici cu
deosebirea ca avem nevoie de 2-3 pliculete de gelatina(depinde de cata carne mi-a ramas) dizolvata dupa instructiunile de pe plic;pentru umplut,iau o sticla din plastic de 3l,o tai de la jumatate sau mai sus,pun in ea o punga din plastic sau folie alimentara,in interior pun cubuletele de carne si completez pana sus cu zeama de la fiert in care am dizolvat gelatina,dau sticla afara sau chiar la frigider,a doua zi trag de folie si scot toba din sticla si va garantez ca nu e nici o diferenta.
Gelatina se tine in apa rece 5min apoi se amesteca bine cu zeama de la fiert care trebuie sa fie putin fierbinte;la 1l de zeama eu pun 1plic mic de gelatina,pentru o mai mare siguranta.

5

Toba



Mmmmm,ce-mi place cand vin sarbatorile de iarna,cand se taie porcii iar noi pregatim multe,vrute si nevrute                                        AVEM NEVOIE DE:1/2cap de porc,1kg soric,1inima,500g rinichi,1ficat,2-3spline,1kg de carne slaba,1-2limbi,sare,boabe de piper si macinat,frunze de dafin,boabe de ienibahar,stomac de porc sau fundac, 2capatani de usturoi,1ardei iute optional                                                              CUM SE PROCEDEAZA:
Toate ingredientele curatate si spalate le pun la fiert in doua vase mari,impreuna cu 1mana de sare,boabe de piper,ienibahar,frunza de dafin iar spre sfarsit usturoiul pisat bine;las totul sa fiarba incet mai bine de 1ora,scot totul intr-un alt vas,apa de la fiert o strecor si o las deoparte intr-un alt vas,pentru ca urmeaza sa fie adaugata putin in toba,oalele le spal si pun din nou apa in ele cu aceleasi mirodenii care au fost puse la fiertul ingredientelor
Aici am o observatie de facut: ficatul si splinele se pun separat la fiert in apa
fara sare,pentru ca apa se innegreste cand fierbi ficat si cum in toba trebuie sa fie adaugata apa de la fiertul ingredientelor,ar fi prea urata ca sa zic asa,daca se lasa ficatul cu restul  carnurilor iar sare nu se pune pentru ca le intareste si de asemenea timpul de fierbere va fi de 30-45min din moment cand incepe sa fiarba apa
Tai marunt toate maruntaiele si carnea,condimentez dupa gust apoi incep sa umplu stomacul care a fost bine spalat;intercalez cubulete de maruntaie cu cate putina zeama iar cand am terminat,leg cu ata de bucatarie sau cos daca este mai mare taietura;pun cu grija stomacul in oala cu fiertura,cand toba a iesit la suprafata,intep din loc in loc cu un scobitor,atentie sa nu fie batul prea gros pentru ca pocneste membrana iar dupa 10-15min scot toba tot cu mare grija,o pun pe o tava sau platou  iar deasupra un fund de lemn cu o greutate deasupra;las 1noapte sa stea la rece,apoi o depozitez la frigider si trebuie sa fiu foarte atenta sa-mi mai ramana pana la revelion.
Va sfatuiesc sa nu lasati prea mult la fiert pentru ca va pocni membrana si de asemene nu lasati nesupravegheata oala si inca ceva,nu puneti la fiert mai mult de doua bucati
Toba trebuie intepata la fiert,ca sa iasa surplusul de lichid pe care noi l-am adaugat  si astfel va ramane cat trebuie,astfel sa se formeze gelatina si sa fie legate intre ele cubuletele de carne
Sa va fie de folos!
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme