Chec marmorat




Ingrediente:1pachet de unt,1cana cu zahar,4oua,16linguri faina,150ml lapte,1-2linguri cacao,1plic praf de copt,arome,sare
Se face o crema pufoasa din unt,zahar si arome,se adauga pe rand ouale,faina amestecata cu praful de copt si sare iar la sfarsit laptele din care mai pastrezi 2linguri;intr-o forma de guguluf unsa cu putin unt sau ulei se rastoarna jumatate din compozitie,restul se amesteca cu cacao si lapte,se pune peste compozitia alba iar cu o furculita,se scoate partea alba din loc in loc deasupra,se niveleaza suprafata si se coace 60min la foc mediu;se lasa in forma sa se raceasca dupa care se scoate si se pudreaza;este foarte bun dimineata la cafea sau seara cu o cana cu lapte.
1

Briose yankee din porumb






Ingrediente:1cana faina,3/4cana malai,3linguri zahar,2lingurite praf de copt,1ou,1cana cu lapte,sare1/4cana ulei
Intr-un castron amesteci ingredientele solide,faina,malai,zahar,sare si praf de copt
oul batut si amestecat cu ulei,lapte se adauga la faina;dupa omogenizare,se pune din compozitie in fiecare forma de briose unse putin cu ulei si se coc 25-20min;
sunt foarte bune dimineata sau seara cu o cana cu lapte sau un pahar de lapte batut.
4

Negresa cu crema de cocos







Ingrediente:1cana unt moale,1cana zahar,4oua,2cani faina,1/2cana cacao,1/2cana nuca tocata,esenta de vanilie,sare
Umplutura:1cutie lapte condensat,2-300g nuca de cocos,esenta de vanilie
Glazura:300g ciocolata,1/4lapte,2linguri unt,esenta de vanilie,2linguri zahar
Intr-un castron freci untul cu zahar pana devine o crema spumoasa,adaugi ouale pe rand si vanilia apoi faina amestecata cu cacao,putina sare si nuca;jumatate din compozitie o intinzi intr-o tava cu hartie de copt,deasupra umplutura si se acopera cu restul compozitiei;dai la cuptor 30-45 min pana ce mijlocul este copt;dupa ce s-a copt intinzi glazura iar dupa ce s-a intarit se poate taia si servi;
pentru crema combini laptele condensat cu cocos si vanilia;
pentru glazura,topesti pe foc mic ciocolata cu lapte si zahar,adaugi untul si amesteci pana devine o crema fina
1

Gutui cu apa de trandafiri si toping crocant







Aceasta prajitura este asemanatoare cu prajitura cu mere si curmale cu mici deosebiri dar e la fel de gustoasa
Ingrediente:4cani cu apa,2cani zahar,1/4cana apa de trandafiri,1baton de vanilie taiat pe lung,5 cuisoare,coaja desprinsa in fasii de la 1lamaie si zeama,4gutui
Ingrediente toping:1/2cana unt moale,1/4cana zahar brun,1/2cana faina,1lingurita scortisoara,1cana fistic macinat
Faci un sirop din apa,zahar,batonul de vanilie,cuisoare,coaja si sucul de lamaie,apa de trandafiri si-l lasi 10min pe foc mic;gutuile curatate de coaja si seminte,taiate in cubulete,le pui in forme mici,imparti siropul in fiecare cat sa le acopere,deasupra pui fartie cerata sau folie de aluminiu daca folositi si dai la cuptor 1h;in acest timp,intr-un castron,amesteci untul,zaharul,faina,scortisoara si fisticul;amesteci totul cu mana,apoi imparti si pui deasupra gutuilor in fiecare forma;se coc prajiturile 30-45min apoi se servesc cu frisca sau iaurt(sunt delicioase)
0

Prajitura cu mere,curmale si toping crocant









Va recomand o prajitura foarte delicioasa si sanatoasa
Ingrediente:1kg de mere acrisoare,3/4cana curmale taiate,2linguri zahar,2linguri suc de lamaie,1lingurita scortisoara
Ingrediente toping:100g faina,1lingurita scortisoara,1/2cana unt taiat cubulete,1/3cana zahar brun,1/3cana fulgi de ovaz,1/4cana miez de nuca taiat
Intr-un vas termorezistent sau tava,pui merele curatate de coaja si samburi,taiate cubulete,curmalele,zahar,sucul de lamaie,scortisoara si amesteci;intr-un castron amesteci faina scortisoara,zaharul si untul cu mana pana rezulta niste firimituri ca de paine,adaugi fulgii,nuca omogenizezi apoi presari totul peste mere si dai la cuptor 35min;dupa ce s-a rumenit,lasi sa se mai racoreasca putin apoi se serveste calda cu iaurt sau frisca;eu am optat pentru iaurt si a fost delicioasa;
1

Salata de fructe







Aceasta salata de fructe o pregatesc italienii de Craciun,este facuta intr-un alt mod de cum o facem noi si o numesc MACEDONIA INVERNALE
Ingrediente:2banane,1para,1mar,3clementine,1portocala,1/2ananas sau din compot,1mana de caise uscate,1mana de smochine(6buc),1mana de curmale,1mana miez de nuca,5linguri zahar brun,sucul de la 3mandarine,frisca(vegetala)
Fructele proaspete,curatate de coaja,taiate cubulete,se pun intr-un bol cu zahar si sucul de la mandarine;fructele uscate,taiate cubulete se pun intr-un castron iar peste ele se rastoarna o cana de ceai de fructe de padure fierbinte,se acopera si se lasa 20min;dupa acest timp,se strecoara fructele se lasa la scurs bine apoi se amesteca cu fructele proaspete si nuca rupta in bucati;se serveste in boluri cu frisca deasupra iar daca este facuta si vara,deasupra se serveste cu o cupa de inghetata;de asemenea cine doreste,se poate stropi cu un coniac de buna calitate.
5

Crema de trandafiri






Aceasta reteta,o sa va vina sa radeti dar trebuia sa fie o inghetata,asa era scris in revista franceza;am tinut preparatul la congelator o zi si nu s-a intamplat nimic,asa ca am servit-o drept crema dar va asigur ca este foarte delicioasa
Ingrediente:100g rahat turcesc de trandafiri,100ml smantana,250ml frisca,3albusuri,75g zahar
Sirop:250ml apa,125g zahar,suc de la 1/2lamaie,1-2 linguri sirop de trandafiri(facut de mine)
Rahatul taiat cubulete mici,amesteci cu smantana pe foc mic(nu trebuie sa se topeasca);albusurile batute spuma cu zahar,amesteci cu frisca apoi cu rahatul,rastorni in forma de puding si dai la congelator pana a doua zi;pentru sirop fierbi apa cu zahar si zeama de lamaie pana scade la jumatate iar dupa ce s-a racit putin adaugi siropul de trandafiri;
cand scoti forma de la congelator,opui putin in apa fierbinte ca sa o poti rasturna pe un platou sau farfurie,torni siropul si o decorezi cu petale de trandafiri;
Eu in perioada asta cat sunt singura simplific toate retetele,poate asta este si motivul ca nu s-a intamplat nimic la congelator iar preparatul l-am pus in doua forme mici de silicon si s-au rasturnat foarte bine
7

Ceafa cu piure si ciuperci




Este un fel de mancare din carte de retete italiana care se aseamana cu friptura noastra cu piure de cartofi dar facuta in alt mod;este gustoasa si asa.
Ingrediente:500g cartofi,200g ciuperci,2cepe rosii,2linguri unt,2linguri ulei de masline,400g ceafa de porc sau cotlet,100ml lapte,30g unt,1varf de cutit nucsoara,2cubulete de unt cu ierburiPui cartofii curatati si taiati cubulete safiarba pentru piure;in acest timp pui ciupercile taiate in lamele sa se caleasca iar dupa ce a scazut apa din ele adaugi ceapa taiata pestisor;cartofii fierti,faci piure cu unt,sare,lapte si nucsoara,amesteci cu ciupercile,acoperi sa ramana cald;
in tigaie cu unt,pui carnea usor batuta daca e cazul,lasi 4min pe ambele fete,condimentezi,o pui pe farfurie si imediat cat este calda pui cate 1cub de unt cu verdeturi iar alaturi piureul;se serveste cu salata;crnea mea nu a fost suficient de calda pentru cubuletul de unt si nu s-a topit dar este foarte gustos acest preparat.
2

Bautura de iarna




V-am tot servit cu bauturi pentru adulti,acum va servesc cu o bautura calda ce poate fi data si copiilor
Ingrediente:1l de suc de mere,4linguri de miere,2batoane de scortisoara,4felii de lamaie
Sucul se pune pe foc impreuna cu mierea,scortisoara si feliile de lamaie sa se incalzeasca bine,se acopera iar dupa 5min se poate servi.
1

Pastrav gratinat







Ingrediente:1pastrav,zarzavat pentru supa,3catei de usturoi,100g unt,200ml smantana,1lingura faina,1cutie cu ciuperci,sare,piper,1mana buna de parmezan ras
Pestelecurata,spalat,il pui sa fiarba impreuna cu zarzavatul,usturoiul si sare;in acest timp faci un sos bechamel din unt,faina,si smantana,condimentezi cu sare,piper si un varf de cutit de nucsoara;daca sosul e prea gros,adaugi putin lapte;intr-un vas termorezistent,pui jumatate din sos,jumatate din peste dezosat,deasupra ciupercile care au fost calite,restul de peste,restul de sos,parmezanul,dai la cuptor 30min,apoi servesti cald.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme