Tarta cu branza si portocale









Ingrediente:50g stafide,3linguri coniac,60g gris,250g branza Ricotta,3galbenusuri mari,80g zahar,3linguri zeama de lamaie,zahar vanilat,coaja de lamaie,2portocale,2clementine,toping de portocale
Stafidele le pui sa se inmoaie in coniac;
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar,vanilie,zeama de lamaie,gris si branza;amesteci pana obtii o crema dupa care adaugi coaja si zeama de lamaie,stafidele cu tot cu coniac;rastorni compozitia in forma rotunda de tort unsa cu unt si tapetata cu gris,nivelezi suprafata si dai la cuptor 40min pana capata o culoare aurie;opresti focul,lasi forma in cuptor cu usa crapata mai mult de 2h;pentru decor cureti portocalele inclusiv de pielita alba,tai felii si pui deasupra tartei;pentru toping caramelizezi 4linguri cu zahar,stingi cu sucul de la clementine,lasi pe foc pana se topeste zaharul iar dupa ce s-a racit torni cu lingura peste tarta;mai lasi putin sa se patrunda apoi tai si servesti.
3

Sorbeto cu fructe de padure




Am gasit in magazin plicuri cu tot felul de arome de sorbeto;am luat si eu de curiozitate sa vad cum este acest sorbeto;am urmat instructiunile de pe plic si intradevar a iesit ceva minunat;eu am lasat vasul la congelator mai mult si a iesit o inghetata delicioasa care am servit-o cu un toping de caramel;in afara de acel plic,nu-ti trebuie nimic decat apa rece dar eu as mai fi pus 1-2linguri de miere de albine pentru ca este prea acru,sau poate asa trebuie sa fie;nu stiu pentru ca nu am mancat niciodata dar voi mai lua si cu alte arome.
0

Ciuperci cu smantana




Sa nu se confunde reteta de Ciuperci cu smantana si Ciulama de ciuperci;sunt doua retete diferite chiar daca seamana intre ele.In reteta Ciuperci cu smantana,punem doar smantana fermentata sau lichida iar in Ciulama de ciuperci smantana este amestecata cu faina,in situatia in care avem smantana putina si vrem sos mai mult;de asemenea Ciulama de ciuperci de post,se face doar cu faina prajita(rantas) dar sa stiti ca se gaseste si smantana vegetala pentru cine doreste.
Ingrediente:1kg de ciuperci,1ceapa,500ml smantana,sare,piper,50ml ulei,1ceasca cu lapte
Ciupercile curatate,spalate,taiate lamele,le calesc in ulei cu ceapa tocata marunt;dupa ce nu-si mai lasa apa,adaug 1cana cu lapte atat cat sa le cuprinda nu mai mult si las sa fiarba incet 15min.dupa acest timp dau vasul deoparte, rastorn smantana peste ciuperci,amestec,condimentez mai las vasul pe foc doar pentru 1-2clocote,apoi  servesc cu patrunjel deasupra.
Un alt an,o alta farfurie,aceasi reteta!
2018,fiind in Italia la copii,mi-am facut si eu pofta cu aceasta reteta pentru ca nimeni nu mananca asa ceva!
 
0

Pilaf cu ciuperci2


Ingrediente:500g ciuperci,1ceapa,50ml ulei,1ceasca orez,sare,piper
Ciupercile curatate(eu curat ciupercile pentru ca am avut o experienta neplacuta o data,avand si musafiri),spalate sub jet de apa rece,taiate in lamele,le calesc impreuna cu ceapa;dupa ce nu-si mai lasa apa,adaug 4cesti de apa iar cand incepe sa fiarba adaug 1ceasca de orez spalat si 1lingurita de sare;dau vasul la cuptor pentru 15-20min,opresc focul,las vasul pe loc sa se umfle bine orezul apoi servesc cu piper proaspat macinat deasupra
0

Mancare de praz cu masline







Am vazut ca sunt retete variate de astfel de mancare dar eu o folosesc pe a mamei.Nu mi-a placut niciodata aceasta mancare nici cand eram copil dar am facut-o la cererea sotului si in speranta ca voi manca si eu,am pus orez mai mult,dar si asa tot nu am mancat!!
Ingrediente:1kg de praz,1cutie de rosii in bulion,50ml ulei,1ceasca cu orez,100g masline si pentru o aroma mai deosebita,am pus cate putin din toate mirodeniile si nu a iesit ceva rau,tarhon,salvie si rozmarin
Prazul curatat,taiat rondele,il calesti in ulei,adaugi rosiile iar dupa cateva minute 1cana cu apa;dupa ce prazul este suficient de fiert,adaugi orezul spalat,condimentezi iar dupa 15-20min se poate servi
1

Iaurt cu fructe




Este foarte indicat,mai ales daca aveti copii sa nu mai cumparati produse pe care le puteti face cu usurinta in casa;de aceea va recomand acest iaurt,bineinteles ca trebuie sa va cumparati o iaurtiera;este bun si cel facut pe stil vechi cum se spune,adica pui laptele in oala si-l lasi sa se acreasca dar eu tot pentru acest aparat optez(deh,mai evolueaza lumea!!!)
Ingrediente:1l de lapte,orice fel de fructe doreste fiecare dar nu multe,eu am facut dintr-un mar si o para;cel mai bun,chiar foarte bun este cel cu fructe de padure(am facut asta vara);mai aveti nevoie de 1lingura de zahar sau 2 depinde cat de acre sunt fructele si 1borcanel mic de iaurt din comert sau 2linguri de otet,sau 4pastile de calciu lactic(de la farmacie),iar pentru data urmatoare daca vreti sa mai faceti asa ceva,intr-un borcanel de la aparat nu mai puneti fructe pentru a fi folosit in amestec;mai departe,calesti fructele curatate de coaja si taiate cubulete impreuna cu zaharul pana se inmoaie apoi le dai la blender;intr-un castron amesteci laptele cu iaurtul si fructele dupa care portionezi lapte in fiecare borcanel,pui capacele si programezi aparatul pentru 7ore dupa care pui iaurtul in frigider si-l consumi dupa cateva ore.
2

Pastrav cu sos de ciuperci








Aceasta reteta este foarte delicioasa si o recomand tuturor;este adevarat ca la mine aspectul nu este cel dorit pentru ca in reteta se cere vin alb iar eu am avut rosu;acest sos trebuie sa fie alb,bineinteles daca si ciupercile sunt foarte proaspete
Ingrediente:1kg de pastrav,condimente pentru peste(piper cu lamaie de la Kotany)
Sos:500g ciuperci,2cepe,1lingura faina,2linguri mustar de Dijon,1lingurita zeama de lamaie,1pahar vin alb,3linguri ulei,200ml smantana lichida,sare,piper
Pestele curatat,spalat,condimentat,il pui intr-o tava cu jumatate de pahar cu vin sa nu se lipeasca si-l dai la cuptor 10-15min.dupa acest timp,scoti tava,rastorni sosul peste el si mai lasi 15min; in acest timp,intr-o tigaie cu ulei calesti ceapa taiata pestisori,dupa ce s-a aurit adaugi ciupercile taiate cubulete si lasi la anabusit pana scade apa din ele;adaugi vinul,faina amestecata cu smantana si mustar si condimentezi;se serveste cu garnitura de orez,cartofi,legume sau paste.
2

Icre de fasole





Ingrediente:1cana fasole,2cepe,1lamaie,1ceasca cu ulei,sare
Fasolea pusa la umflat de seara,a doua zi o pui la fiert in alta apa,dupa ce a fiert 30min o scurg,o clatesti cu apa rece apoi o pui din nou la fiert cu apa calda,1lingura de sare si o ceapa taiata marunt;lasi sa fiarba bine pana ce fasolea este foarte fiarta;o scurgi,o pisezi cu blenderul vertical apoi o freci punand cate putin ulei si zeama de lamaie;o condimentezi daca mai e nevoie apoi adaugi ceapa taiata foarte marunt;o pui in boluri,o ornezi deasupra cu masline si servesti cu paine prajita.
3

Cubulete cu menta








Ingrediente:300g faina,3oua,1borcanel de iaurt,280g zahar,130ml sirop de menta (facut de mine)60g cocos verde,100ml ulei,250g ciocolata neagra,1praf de copt,vanilie
Ouale cu putina sare le mixezi impreuna cu zaharul pana-si dubleaza volumul si capata un aspect spumos,adaugi uleiul cate putin,iaurt,cocos,sirop,vanilia si faina amestecata cu praful de copt;in tava cu hartie de copt,pui ciocolata taiata cubulete iar deasupra aluatul;dai la cuptor 30-40min.iar dupa ce s-a racit o rastorni,scoti hartia si o tai cubulete.Parerea mea e ca trebuia facuta intr-o tava mai mare cum e tava de la aragaz,pentru ca este prea crescuta,iar cubuletele se pot numi "turnuri",cand o voi mai face,voi tine cont de tava.
Dar pana la urma in orice tava ar fi facuta,este o prajitura pufoasa si delicioasa!
2

Chec cu lavanda si ciocolata






Ingrediente:250g faina,200ml lapte,100g unt,2oua,150g zahar,1praf de copt,zahar vanilat,2linguri lavanda(din comert),sare,zahar pudra cu lavanda
Galbenusurile frecate bine cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugi treptat untul topit si racit,zaharul vanilat,lapte,faina amestecata cu praful de copt,lavanda iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare;rastorni compozitia in tava cu hartie de copt,deasupra razi ciocolata din belsug si dai la cuptor la foc moderat 40min;dupa ce se raceste in tava pudrezi checul cu zahar pudra.
Sfatul meu:este bine sa lasati checul in cuptor cu usa deschisa sa se raceasca,evitati (cum mi s-a intamplat mie)sa se lase la mijloc deoarece aluatul este o spuma iar la diferenta de temperatura se lasa imediat
4

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme