Tarta cu branza si portocale
Ingrediente:50g stafide,3linguri coniac,60g gris,250g branza Ricotta,3galbenusuri mari,80g zahar,3linguri zeama de lamaie,zahar vanilat,coaja de lamaie,2portocale,2clementine,toping de portocale
Stafidele le pui sa se inmoaie in coniac;
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar,vanilie,zeama de lamaie,gris si branza;amesteci pana obtii o crema dupa care adaugi coaja si zeama de lamaie,stafidele cu tot cu coniac;rastorni compozitia in forma rotunda de tort unsa cu unt si tapetata cu gris,nivelezi suprafata si dai la cuptor 40min pana capata o culoare aurie;opresti focul,lasi forma in cuptor cu usa crapata mai mult de 2h;pentru decor cureti portocalele inclusiv de pielita alba,tai felii si pui deasupra tartei;pentru toping caramelizezi 4linguri cu zahar,stingi cu sucul de la clementine,lasi pe foc pana se topeste zaharul iar dupa ce s-a racit torni cu lingura peste tarta;mai lasi putin sa se patrunda apoi tai si servesti.
3