Pui masala







Ingrediente:1piept de pui,2-3linguri ulei,2linguri usturoi pisat,1ceapa,1lingura ghimbir ras,1ardei iute verde,1lingura de seminte de coriandru pisate,1lingurita turmeric,1lingurita de boia,cimbrisor,1lingurita de garam-masala,1lingura de bulion,2cartofi,2rosii,coriandru verde,sare
In tigaie cu ulei,se caleste ceapa,usturoi,ghimbir,ardeiul iute taiat marunt,se adauga pe rand semintele de coriandru,turmeric,boia,cimbrisor,garam-masala si bulion;dupa cateva minute se adauga pieptul taiat suvite,cartofii in sferturi,rosiile cubulete,1cana cu apa si se lasa la fiert incet pana scade;se mai condimenteaza dupa gust si se serveste ornat cu coriandru taiat.Recomand reteta,are un gust incredibil de bun!!
Cum sa nu fie bun cand are atatea arome!!
0

Tabbouleh



Aceasta reteta este mai complexa dar pentru regimul Anei,am simplificat-o
Ingrediente:100g arpacas fiert,2rosii,2leg,de patrunjel,1ceapa rosie,zeama de lamaie,cativa stropi de ulei de masline,sare de mare
Intr-un bol se amesteca arpacasul fiert ci rosiile cubulete,ceapa julien,patrunjelul tocat marunt,sare,ulei si zeama de lamaie

Pofta buna!

2

Dulceata de mure





Nu prea am avut murele coapte pentru ca m-am grabit si le-am cumparat cum au aparut prin piata,dar la final gustul a fost super.
 AVETI NEVOIE DE:1kg de mure,3cani cu zahar,2cani cu apa,1lamaie,1pastaie de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:Siropul se face din apa,zahar si pastaia de vanilie taiata;dupa ce este suficient de legat,se adauga murele cu coditele taiate,spalate in sita si bine scurse;se lasa sa fiarba la foc mare 20-30min;spre sfarsit se adauga zeama de lamaie.
Poate a-ti observat,dar eu toate gemurile si dulceturile,le fierb la foc mare,pentru ca asa-si pastreaza fructele culoarea si aroma;sa ma scuze toata lumea,dar nu pot sa cred ca o dulceata fiarta cate 2-3ore la foc mic,fructele mai raman cu o culoare placuta sau  cat de cat intregi!!
6

Minitarte cu dude








Ingrediente:aluat de foitaj,1cana cu dude,1ou,1lingura zahar,2linguri smantana,1felie de branza Mozzarella 
Formele de minitarte tapetate cu aluat,in interior se pune ou batut cu zahar,si smantana;deasupra cubulete de branza apoi dudele;pentru ca mi-a ramas o forma cu aluat libera,am pus in interior smantana,deasupra zahar colorat,apoi dudele(inventii si inovatii,hi,hi!!)
am dat la cuptor 15min la foc mare.
5

Minitarte cu Miez de lapte








Ingrediente;aluat de foitaj,100g bacon,3ciuperci,2oua,2rosii,1cutie Miez de Lapte natur,sare,piper,frunze de busuioc,3linguri smantana
Am pus in tigaie baconul taiat cubulete si ciupercile de asemenea iar dupa ce a scazut toata apa din ele si s-au racit,am amestecat cu ouale batute cu sare,piper,si smantana;in formele tapetate cu aluat,am pus cate 3linguri de umplutura,deasupra 1rondea de rosie,1frunza de busuioc apoi 1rondea de branza;am dat la cuptor 15min la foc mare.
De fiecare data cand incerc retete noi,fac doar pentru mine,abia a doua oara dublez cantitatile sau ma orientez la fata locului;din aceste ingrediente au rezultat doar 3buc. si daca am facut si cu dude,le-am pus in aceeasi tava la copt;ambele sunt foarte delicioase!
1

Bors de zarzavat






Ingrediente:1ceapa,1praz mic,2morcov,1pastarnac,1dovlecel,1ardei gras,500g cartofi,1miez de varza,2linguri bulion de ardei,rosii mixate,(eu mai am la sticla),sare,leustean,bors,50ml.ulei
In oala cu ulei incins se pun la calit ceapa si prazul si ardeiul taiate marunt,radacinoasele date pe razatoarea mare,cartofii in sferturi sau mai mici,depinde cat sunt de mari;dupa 3-4min se adauga bulionul de ardei,rosiile si 3-4cani cu apa;dupa ce totul este fiert se adauga varza taiata fideluta,borsul fiert in alt vas,se potriveste la gust iar cand incepe sa clocoteasca se sparg cateva oua;dupa ce ouale sunt fierte,se inchide focul se se adauga leusteanul.
Acest bors de zarzavat,pe timp de vara,oala nu se usuca niciodata;dupa ce se termina,oala se spala si se pregateste altul;adevarul este ca noi nu putem sta fara o farfurie de "zama"!!
0

Briose cu martipan si portocale








Ingrediente:175 g martipan,2oua,175g unt,200ml iaurt,75g zahar,coaja rasa de la 1portocala,200g faina,1lingurita praf de copt,1portocala,2linguri lichior Amaretto,migdale pentru ornat
Martipanul taiat cubulete,se da la blender impreuna cu untul si oua;se adauga treptat,putina sare,zaharul,coaja de portocala,iaurt,lichiorul,se blenduieste pana ce compozitia devine spumoasa,apoi se adauga faina cu praful de copt;portocala curatata,pulpa taiata cubulete se lasa deoparte;in formele unse cu putin ulei se pun cate 2linguri de aluat,deasupra cubulete de portocala,se acopera cu alte 2linguri de aluat,in varf se pun migdale si se da la cuptor 30min.
0

Tarte portugheze







Recomand aici un desert super delicios
Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,2oua,3linguri zahar+100g,100ml smantana lichida,coaja si sucul de la 1portocala,scortisoara
Pe aluatul intins se pudreaza scortisoara din belsug,se ruleaza bine,se lasa cateva min.la rece,apoi se taie bucati de 2-3cm grosime,se pun in formele de briose unse cu unt,se aplatizeaza rulourile cu degetele formand un cosulet si se desface cat forma;se dau la cuptor la foc potrivit 10min.intre timp,se face crema din ouale batute cu 3linguri de zahar,smantana si coaja de portocala,se scoate tava cu forme,se pun cate 2linguri de crema in fiecare cosulet si se mai lasa 10min la cuptor.Se pun pe foc 100g de zahar,se lasa sa se caramelizeze fara sa se arda,se stinge cu zeama de portocala,se lasa pe foc pana se topeste zaharul bine,apoi se scoate tava,se scot tartele,se stropesc cu acest caramel si se servesc calde;sunt incredibil de delicioase.
0

Paste cu pui si ciuperci





Ingrediente:1punga paste scurte,1piept de pui,300g ciuperci,3linguri ulei de masline,condimente pentru pui,1cutie sos de branza(pe care am primit-o de la fata mea si am folosit-o aici;este o crema speciala pentru sosuri nu de pus pe paine) dar in lipsa,100ml smantana lichida
In tigaia cu ulei,se caleste pieptul taiat julien,se adauga ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ciuperci,se condimenteaza cu sare si piper,se amesteca cu sosul de branza apoi cu pastele fierte 7-8min si scurse;se servesc cu busuioc deasupra.
0

Paste cu nuca


Este cea mai simpla si usor de facut;aceste paste sunt de post si datorita nucilor sunt si hranitoare
Ingrediente:paste(depinde de nr.de persoane),nuca macinata,zahar(optional),1plic zahar vanilat
Pastele fierte in apa cu sare 8min.apoi se scurg,se amesteca cu nuca si se pot servi.
4

Saramura de crap








Mi-a cerut acordul ca aceasta saramura s-o pregateasca sotul meu si i l-am dat;saramura a iesit la fel de buna ca si a mea!!   Bravo Costelus,ma ajungi din urma!!!    Ingrediente:burta de crap,1capatana de usturoi,ardei iute rosu,3-4rosii,sare,putin cimbru,1lingura vegeta
Burta spalata,portionata,sarata,o pun pe gratar;in acest timp,pun intr-un vas 1l.de apa,vegeta,rosiile spalate,cimbru;dupa cateva clocote scot rosiile le curat de coaja,le mixez apoi le amestec cu usturoiul pisat;pestele dupa ce s-a fript pe ambele parti,il pun in vasul cu apa pentru 2min,adaug usturoiul iar dupa ce s-a mai racit,servesc cu mamaliguta si ardei iute;eu folosesc aceeasi reteta pentru ori ce fel de peste,tot saramura se numeste;aici mai am si o saramura de ghiban,un peste considerat alb(asa stiu eu),la fel de gustos.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme