Piftie combinata

La inceput am intentionat sa fac aceasta piftie doar din pui dar pentru siguranta,fara sa mai adaug gelatina,am cumparat si 4picioruse de porc;"adidasi"cum le mai alintam noi!! motiv pentru care am numit-o Piftie combinata
Ingrediente:4picioare de porc,1pui,legume pentru supa(ceapa.morcov,telina,pastarnac)1capatana de usturoi,1ardei iute,boabe de piper,oua fierte de prepelita.
Picioarele curatate,spalate se pun la fiert intr-o oala cu multa apa impreuna cu legumele,sare,boabe de piper si ardeiul iute;cand sunt aproape fierte,se adauga puiul,se completeaza oala cu apa,se acopera si se lasa la fiert cateva ore,pana cade carnea de pe oase;se strecoara totul,in supa se adauga usturoiul pisat
se amesteca bine apoi se mai strecoara o data prin tifon;grasimea se aduna cu proasoape de hartie,carnea se desprinde de pe oase si se pune intr-un vas,apoi se asambleaza piftia.
in formele in care vrem sa le facem,punem cate jumatate de ou de prepelita fiert,in jurul lui tocatura de albus sau morcov,punem 2linguri de zeama si dam la frigider 20min;
dupa ce s-a intarit,punem cubulete de carne,acoperim cu zeama,dam din nou la frigider
,dupa ce s-a intarit si aceasta,umplem formele cu zeama si le lasam deoparte pana se termina totul
Restul de carne si zeama ramasa,o punem in caserole cu capac,sa nu se imprastie mirosul de usturoi prin frigider
Se serveste piftia rasturnata pe farfurie
Anul de gratie 2017-Revelion!!





0

Miniplacinte cu mere si nuca

Ne plac mult placintele cu mere,bostan si alte fructe si nu se putea sa treaca anul sa nu fac o placinta cu mere,de data asta am facut Miniplacinte pentru ca foile Brick(am mai vorbit despre ele la alta placinta) pe care le-am adus din Franta sunt foarte subtiri si nu se poate pune umplutura multa,asa ca ruloul cu 2linguri de umplutura este foarte mic
Ingrediente:1pachet de foi Brick sau foi de placinta romanesti,2kg mere,2linguri cu ulei,4linguri zahar(dupa gust)1lingura scortisoara,esenta de vanilie,nuca macinata
Merele curatate de coaja,rase pe razatoarea cu ochiuri mari,se pun intr-o catita cu ulei sa se caleasca impreuna cu zahar;se amesteca sa nu avem surpriza sa se lipeasca iar cand a scazut apa din ele,se da deoparte,se adauga aromele dorite,si scortisoara apoi se lasa la rece.
SFATUL MEU:in situatia in care merele au aspectul de gem si tot nu au scazut,se rastoarna intr-o sita si se lasa la scurs pana a doua zi apoi se continua procesul de pregatire fara sa se arunce sucul scurs de la mere.
Se pune pe masa de lucru foaia de placinta,apoi 2linguri de mere,se intinde pana la jumatate,se presara nuca macinata,se ruleaza apoi se pun rulourile in tava pe hartie de copt;dupa ce s-au terminat,se ung rulourile cu jumatate din sucul strans si se da la cuptor 30min la foc moderat
Am uitat sa va spun ca mi-am achizitionat o foaie de silicon(care se vede,rosie),foarte buna pentru intins foi de placinta sau alte aluaturi,nu e nevoie nici unsa nici presarata cu faina si de asemenea este buna si pentru copt;se pune in tava de la aragaz si se coc biscuiti sau fursecuri;este super buna!!
Ramasesem la placinte!!!
Cand e aproape gata,se scoate tava si se ung rulourile cu restul de suc,se mai lasa cateva minute apoi se scoate;dupa ce s-a racit se pune pe un platou taiata in jumatate,se pudreaza cu zahar si se serveste.



0

Tochitura combinata

Toata lumea stie ce inseamna tochitura,toata lumea pregateste acest fel de mancare,bineinteles fiecare dupa bunul lui plac sau din ce zona a tarii este;eu in Sarbatorile Craciunului,dupa cum am mai spus la alta reteta,datorita faptului ca incet,incet eliminam carnea de porc din meniul nostru,am fost putin mai altfel,am iesit din tiparul anilor din urma si am facut aceasta tochitura la fel de gustoasa ca si tochitura originala
Avem nevoie de:1pulpa de curcan dezosata, 500g amestec de ficat,pipote si inimi de curcan3carnati de porc de casa,4linguri ulei,1capatana de usturoi,1pahar vin alb,1ceasca suc de rosii,sare,piper,cartofi pentru piure,1ceasca lapte,50g unt
Maruntaiele(mai putin ficatul) si carnea taiata cubulete,se pun in vasul de tuci cu ulei incins iar dupa ce s-au rumenit se adauga 1pahar cu apa,vinul si se lasa la fiert pana se inmoaie,stim cu totii ca pipotele fierb mai greu;
Dupa acest timp se adauga ficatul taiat in jumatati,carnatii in bucati mai mici,sucul de rosii si se lasa focul incet
La sfarsit se condimenteaza,se adauga usturoiul pisat si amestecat cu 1pahar cu apa iar dupa 1-2min se da deoparte;se serveste pe un platou piure de cartofi  in mijloc tochitura combinata si nelipsitele muraturi.
 Am spus usturoiul pisat si amestecat cu apa,pentru situatia in care tochitura a scazut prea mult si nu mai are sos.



0

Rasturnata cu papaia

La recomandarea medicului din Franta sa mananc cate un fruct pe saptamana,am gasit,am cumparat,nu mi-a placut(alta data poate-i dau de gust),asa ca am facut o prajitura
Avem nevoie de:1papaia,6oua,100g unt topit,6linguri cu varf de faina,6linguri zahar brun,1praf de copt,6linguri zahar normal tos

Se pregateste o spuma tare din albusuri cu zaharul brun,se adauga galbenusurile frecate putin apoi restul ingredientelor,untul topit si faina amestecata cu praful de copt
Se face un caramel din zaharul alb cu 2linguri apa,se rastoarna in forma mica de tort,se misca forma in asa fel incat sa se acopere cu caramel si se lasa deoparte
Se curata papaia de coaja si seminte,se feliaza subtire apoi se tapeteaza fundul formei de tort cu ele apoi rastorni aluatul si lasi la cuptor 30min iar dupa ce s-a racit,se rastoarna pe un platou si se rastoarna glazura de ciocolata care este optional
Cine nu doreste,dupa ce s-a racit,o poate pudra cu zahar pudra
Eu am topit 50g ciocolata pe bain-marie impreuna cu 1lingurita ulei si am turnat deasupra;dupa ce s-a racit bine se taie si se serveste.
Nu trebuia glazura de ciocolata,mai bine era pudrata cu zahar.




0

Cupe de ciocolata cu spuma de zmeura

Doamne,cat mi-am dorit sa pregatesc aceste cupe de ciocolata dar nu stiam exact cum se fac;am apelat le prietene virtuale,am cautat si eu,pana la urma am gasit si este ceva extraordinar de simplu si usor(la prima vedere!!)
Va spun eu ca nu-i atat de simplu atunci cand nu stii niste lucruri elementare;acum am invatat din propria mea experienta dar imi pare rau ca am irosit bunatate de ciocolata
De exemplu nu stiam ca ciocolata topita se freaca pana ce capata consistenta lichida si de asemenea nu stiam, cu toate ca trebuia sa-mi dau seama,ca ciocolata nu trebuie sa fie nici macar calda,pentru ca pocnesc baloanele!!cam asa mi s-a intamplat mie nu-mi pocneau imediat,doar dupa ce le inmuiam pe toate in ciocolata,atunci incepeau sa pocneasca parca cineva le intepa pe rand.
Eram ca in filmele de comedie,bucataria numai ciocolata,eu de asemenea numai ciocolata!!!
Pfuuu,pana mi-am dat seama ce se intampla cu mine,am terminat si ciocolata,dar am salvat 2baloane!!!
AVEM NEVOIE DE: ciocolata de buna calitate,baloane mici,1cana cu zmeura,200ml frisca lichida
Ciocolata topita la bain-marie,se freaca cu o lingura de lemn pana-si capata consistenta lichida apoi se lasa sa se raceasca
In acest timp se umfla baloanele dar nu tare
frisca se bate pana se intareste,se amesteca cu zmeura pasata cu furculita,oprind cateva pentru decor iar dupa ce s-a racit ciocolata,se inmoaie balonul rotindu-l in ciocolata si se pune pe un platou cu hartie de copt
dupa ce s-au intarit,se mai trec o data prin ciocolata iar la sfarsit dupa ce s-au intarit bine,se taie
usor ata,apoi tot usor se da drumul la aer ,se dezumfla balonul si se dezlipeste de ciocolata;se pun cupele pe un platou se umple cu spuma si se orneaza cu fructe.
Cupele pe care le-am vazut eu la televizor,erau trecute baloanele prima data prin ciocolata alba,apoi prin ciocolata neagra si aratau intr-un mare fel;cred ca voi face si eu asa ceva ca doar acum am experienta!!





0

Minitarte cu branzeturi frantuzesti

Mi-am adus multe feluri de branzeturi cand am venit din Franta;acolo m-am saturat de ele pentru ca zilnic dupa masa de pranz sau cina,francezii scot toate branzeturile din frigider(nu se limiteaza doar la un fel) si se completeaza,aceste branzeturi fiind si un bun digestiv.
Dupa cum spuneam,tot ce am adus,am pus la congelator iar acum le-a venit randul(o parte);aceste minitarte se pregatesc de regula cu aluat de foitaj dar eu am folosit foi FILO,tot aduse,niste foi foarte subtiri,mai subtiri decat foile noastre de placinta,cu care se pregatesc diferite dulciuri arabesti,turcesti(baclava,beurek,mille-feuille).Am folosit la Miniplacinte cu bostan foi Brick,la fel de subtiri dar fiecare au alta compozitie in aluat
AVEM NEVOIE DE:1pachet de foitaj sau in cazul meu foi Filo,100g unt topit,branzeturi frantuzesti(se vad in poza)sau cubulete de cascaval,1cana cu fructe de padure proaspete sau congelate;eu am avut afine si cateva zmeurici de la congelator,motiv pentru care au o culoare negricioasa,1ou
Amestec de condimente:2linguri nuca macinata,2linguri fistic macinat,1crenguta de rozmarin verde,2linguri seminte de susan,2linguri zahar brun,1lingura amestec de praf de ghimbir si cuisoare macinate

Se taie foile in patru,se capitoneaza formele de minitarte cu cate trei foi,unse fiecare cu unt topit iar daca se foloseste aluat de foitaj,se unge cu ou batut; apoi se lasa deoparte
Intr-un castron se pun cubulete de branzeturi,zaharul brun,nuca,fistic,amestecul de ghimbir si cuisoare,rozmarinul taiat marunt,fisticul prajit putin intr-o tigaie fara ulei pana cand incepe sa pocneasca,se amesteca totul foarte bine cu o lingura apoi se imparte in fiecare forma
iar deasupra se impart fructele;se taie surplusul de foi din jurul formelor si se lasa la cuptor 15min
iar dupa ce s-au racit se scot pe un platou.
Astea sunt foile Filo



0

Coronita cu mac

Pentru masa Sarbatorilor de iarna din acest an(2014),parca vroiam sa fac ceva mai altfel,sa ies putin din tiparul din alti ani asa ca am luat caietele mele si chiar in primul caiet care este din 2008,am gasit o reteta nefacuta(cum o fi scapat???) asa ca m-am pus pe treaba!!
AVEM NEVOIE DE:500g faina,180ml lapte,100g zahar,3galbenusuri,1ou intreg,100g unt topit,20g drojdie proaspata,sare,arome
Umplutura1-rahat taiat cubulete
Umplutura2-150g mac macinat,150g zahar,3-4linguri lapte,2plicuri zahar vanilat
Din ingrediente,se pregateste un aluat ca pentru cozonac(nu trebuie char atat de pretentios),iar dupa ce a crescut,se imparte in doua bucati inegale;bucata mica se aplatizeaza pe masa cu palmele,se pune rahat pe toata suprafata si se ruleaza;se procedeaza la fel si cu bucata mai mare,se intinde pe toata suprafata crema de mac,peste crema se pune ruloul cu rahat,se ruleaza impreuna

apoi se pune in forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina iar in centrul formei,eu am pus un borcan de asemenea uns cu unt sau putin ulei, ca sa nu se uneasca aluatul atunci cand creste
Suprafata coronitei se taie cu un foarfec de bucatarie in zig,zag in asa fel ca sa se taie si ruloul cu mac
Se lasa sa mai creasca,se unge cu galbenus se presara deasupra mac si se lasa la cuptor la foc mic 50-60min
Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se pune pe un platou.

Am omis sa va spun cum se face umplutura de mac
Se pune pe foc intr-un vas mic laptele cu zahar,dupa ce s-a topit se adauga macul,daca este prea lichid se lasa pe foc sa scada,iar la sfarsit zaharul vanilat.



0

Fursecuri fragede

Am fost invitata de Liana Toma sa pregatesc aceste fursecuri impreuna cu alte fete si vom castiga tot impreuna produse de la Dr.Oetker!!cine stie,sa vedem!!
Le-am facut si intradevar sunt fragede ,fragede!!
AVEM NEVOIE DE:250g unt,125g zahar,2plicuri zahar vanilat Dr.Oetker,1ou,3galbenusuri,250g faina,150g Gustin Dr.Oetker(amidon alimentar)
SIROP:150g ciocolata,2lingurite ulei
Se pregateste o pasta compacta din unt,zahar si zahar vanilat,se adauga oul intreg apoi galbenusurile pe rand,la interval de 1/2min;se incorporeaza apoi faina amestecata cu amidon
Dupa omogenizare,se pune intr-un posh aluat,se formeaza mici coronite direct in tava pe hartia de copt
si se coc 10min
Se topeste ciocolata impreuna cu uleiul intr-un vas pe bain-marie,se inmoaie cate jumatate de coronita in ciocolata,se pun pe hartie de copt sa se scurga si se presare diferite stelute sau ce are fiecare
Dupa ce s-au uscat se pun pe platou.




0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme