Supa crema de cartofi dulci

Nu este pe gustul meu acest cartof chiar daca se spune despre el ca este foarte bun mai ales pentru bolnavii cu diabet si nu numai.
Cat am stat la copii in Franta,am gatit foarte des aproape zilnic cu cartof dulce pentru ca intareste sistemul imunitar copiilor,nu am mancat dar aceasta supa este de senzatie,chiar mi-a placut!
Daca tot e bun pentru diabet,i-am facut sotului aceasta supa dar nu garantez ca va ramane ceva pana ajunge el acasa,atat e de buna!nici o problema,mai sunt cartofi la Kaufland!!
AVEM NEVOIE DE:
1cartof dulce
1ardei kapia rosu
1cutie lapte de cocos
1capatana mica de usturoi
10cm radacina de ghimbir
sare
fulgi de chili
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas cu apa,pui toate legumele curatate,spalate,taiate si le lasi pe foc 30min sa fiarba bine,apoi le strecori,le pui in blender si le pasezi,
rastorni piureul inapoi in vas,adaugi sare,laptele de cocos,amesteci foarte bine,la final potrivesti de gust apoi servesti imediat ornata cu fulgi de chili si lamaita.

0

Mancare cu ciuperci conopida si dovlecei

Este o mancare gustoasa,sanatoasa,e ca un fel de ghiveci dar mult simplificat,merita incercat!
AVEM NEVOIE DE:
200g ciuperci
1dovlecel
1/2conopida
4-5rosii bine coapte
4linguri ulei
1ceapa
3catei de usturoi
putin cimbru verde
sare
piper
patrunjel
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei pui ceapa taiata julien,ciupercile feliate,dupa ce si-au lasat apa adaugi dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete
apoi buchetelele de conopida oparite 1min,amesteci totul adaugi apoi rosiile oparite,curatate de coaja si taiate marunt sau pasate,1cana cu apa si lasi sa fiarba pana scade
Cand este aproape gata adaugi usturoiul zdrobit,cimbrul taiat marunt,sare,mai lasi 1-2min apoi opresti focul
Pui in farfurie deasupra cu patrunjel verde
Pofta buna!
0

Coronite cu ricotta

Am rasfoit din nou revistele frantuzesti,nu ca nu as fi avut ce face dar am de pregatit de acolo mai multe care mi-au facut cu ochiul cum se spune.
Aceste coronite aratau intr-un mare fel,fiind facute in forme mici de guguluf si erau niste superbe coronite dar eu cum nu am avut forme mici,le-am facut in forme mai mari si bineinteles ca rezultatul nu a fost acelas,de aspect vorbesc!
Nici o problema,oricum nu au mai ramas,mai ales calde sunt bune rau!!
AVEM NEVOIE DE:
300g faina
250g ricotta
150g zahar
3oua
1lamaie
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
1lingurita apa de flori de portocal
unt pentru uns forme
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine ouale cu zahar,adaugi zaharul vanilat,coaja rasa de lamaie apoi ricotta,amesteci bine,adaugi apoi faina cu praful de copt iar la final apa de flori de portocal
Dupa omogenizare pui aluat in formele unse cu unt si la cuptor 40min,depinde de cuptor
Dupa ce s-au copt,rastorni pe un platou si pudrezi cu zahar.
Eu tocmai cumparasem un toping de fructe de padure si l-am folosit aici impreuna cu fructe
Sa va fie de folos!
0

Conopida gratinata

De aceasta data am lasat conopida singura,alta data i-am pus companie si cateva ciuperci dar gustul e la fel de bun si sanatos bineinteles!
AVEM NEVOIE DE:
1conopida mica
300g cascaval ras
4oua
3linguri iaurt grecesc
1lingura rasa cu faina
100ml lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Conopida buchetele desfacuta,o fierbi in apa cu sare 10min apoi o scurgi
Ouale batute cu un praf de sare,iaurt,faina si lapte,la final adaugi cascavalul
In tava sau un vas de yena uns cu unt,asezi conopida
deasupra rastorni amestecul de oua si la cuptor va sta 30min sau pana se rumeneste
Dupa ce s-a racit putin,scoti pe un platou,tai si pui pe farfurie apoi o servesti imediat(imi place cum se intinde cascavalul ca la pizza) dar si rece este buna!
Pofta buna!
0

Chec cu lapte condensat

Mda,laptele meu a fost pana la urma,crema de lapte sau Dulce de leche cum se mai spune pentra ca atunci cand am deschis cutia nu era alb era cafeniu si bineinteles cand m-am uitat pe cutie,asa era crema de lapte!!😂😂😂😂
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu lapte condensat De Latte
4oua
40g unt topit si racit
70g smantana fermentata
1plic praf de copt
190g faina
1plic zahar vanilat
esenta de vanilie
1cana cu afine
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine ouale,adaugi laptele  untul si mixezi bine in continuare,apoi adaugi smantana,aromele,faina cu praful de copt
Dupa omogenizare,rastorni in tava cu hartie de copt,deasupra pui afinele
si la cuptor 45min la foc mic
Dupa ce s-a copt si rumenit,scoti pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si pui pe farfurie.
Pofta buna!
0

Salata de vinete traditionala

Am facut salata de vinete doar dintr-una singura;sunt foarte bune vinetele mari de care lumea se fereste,sunt albe dupa copt,nu au seminte multe iar eu ma impac foarte bine cu ele
AVEM NEVOIE DE:
vinete
ulei
ceapa
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Vanetele spalate,uscate,le pui sa se coaca pe aragaz la flacara;nu trebuie lasate mult pentru ca pulpa devine iute de la foc,cand este moale atunci trebuie date deoparte
Cureti vinetele bine de coaja,le pui sa se scurga intr-o sita dar cel mai bine se scurg in chiuveta pe un tocator pus inclinat
Dupa ce s-au scurs bine,le toci,ideal ar fi sa fie tocate cu cutitul de lemn pentru ca altfel oxideaza!!!
Nu stiu cine a spus asa ceva dar eu pasez cu blenderul de ani buni si niciodata nu au fost oxidate(pareri si pareri!!)
Asta-i rezultatul dupa pasatul cu blenderul vertical
Acum cu mixerul  freci adaugand ulei cate putin,pentru ca asa se pregatea salata cu multi ani in urma dar daca vrei o salata de vinete alba fara sa adaugi maioneza sau sunt zile de post,sa folosesti ulei foarte fierbinte pus cate putin in timp ce mixezi.
La final adaugi sare,o ceapa taiata marunt si o mananci cu paine prajita sau nu si rosii

Pofta buna!
0

Vinete evantai

Cunosc gustul acestui preparat,imi place mult de aceea l-am repetat dar de aceasta data am lasat vanata cu cotor;o alta reteta facuta cu ceva ani in urma,era vanata rondele,pusa in tava si printre rondele alte ingrediente
In concluzie are un gust super bun!
AVEM NEVOIE DE:
1vanata mare
100g bacon feliat
1-2rosii mari
4catei de usturoi
200g mozzarella rasa
frunze verzi de busuioc
sare
piper
oregano
ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Vanata spalata,uscata cu prosop de hartie,o tai pe lung in felii subtiri fara sa le desprinzi de cotor,o pui in tava pe hartie de copt,stropesti din belsug cu ulei de masline,pudrezi cu sare,piper si oregano printre felii
apoi printre ele pui,rondele de usturoi,cate o felie de bacon,2-3frunze de busuioc,o rondea de rosie si mozzarella tot din belsug
La final mai pudrezi cu putina sare,stropesti cu putin ulei si lasi la cuptor 30min
Dupa ce s-a copt,tai si pui pe farfurie cate felii doresti
SFATUL MEU:
va sfatuiesc sa alegeti vinete subtiri pentru ca altfel patiti ca mine;am ales o vanata mare si frumoasa,am tinut-o la cuptor mai mult de 30min de mi s-a scurs in tava toata branza si tot necoapta a fost(poate se observa),asa ca am pus-o din nou la cuptor cu coada taiata si alta branza intre felii dar de aceasta data am acoperit-o cu hartie de copt.
Asa trebuia de la inceput sa fac dar nu inveti pana nu te lovesti!
A doua oara a iesit super buna!
Este adevarat ca nu m-a ajutat nici cuptorul dar in lipsa de altul,e bun si asta!!
Pofta buna!
0

Somon cu sos de ciuperci

Am fost cu nepotii la cumparaturi in Moll si am gasit ce-mi doream sa gasesc si anume,multe feluri de ciuperci;ei bine nu mi-a venit in minte nimic altceva decat aceasta reteta care este super,mega!!
AVEM NEVOIE DE:
4rondele de somon
1lamaie
20ml ulei
sare
piper
oregano
SOS:
ciuperci urechi de lemn
ciuperci galbiori
ciuperci champignon brune
ciuperci pleurotus
250ml smantana lichida
50ml vin alb
1lingura unt
sare
piper
2catei de usturoi
CUM SE PROCEDEAZA:
Mai intai pestele spalat,uscat cu hartie de bucatarie,il pui intr-un vas,il pudrezi cu sare,piper,putin oregano,storci zeama de lamaie,adaugi si uleiul apoi amesteci usor sa se intrepatrunda toate aromele,acoperi cu folie si la frigider lasi pana a doua zi
Pentru sos pui ciupercile negre intr-un vas pe foc cu apa si putina sare,le oparesti 3-4min pentru ca altfel sunt usor amare,le scoti iar dupa ce s-au racit le tai suvite,le pui in vasul cu unt impreuna cu restul ciupercilor curatate, spalate si de asemenea taiate
adaugi si usturoiul zdrobit,amesteci totul iar dupa ce a scazut apa din ele adaugi vinul si lasi sa fiarba 10min apoi dai vasul deoparte, adaugi smantana si amesteci usor sa nu se taie,condimentezi dupa gust cu sare si piper  si pui din nou pe foc iar dupa 1-2clocote opresti focul si pui capac
Pestele il pui pe grilul bine incins iar dupa ce este rumenit pe ambele parti pui pe farfurii,alaturi sosul de ciuperci si se mananca cu felii de lamaie pe care eu le-am uitat in poza.
Pofta buna!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme