Tagliatelle cu sos de ciuperci

 Iar ciuperci,da recunosc iar ciuperci pentru ca-mi plac mai ales in combinatie cu pastele!


AVEM NEVOIE DE

100g tagliatelle proaspete cu spanac
50g ciuperci Shimeji
100ml smantana lichida
2catei de usturoi
2linguri ulei de masline
20ml vin alb
sare
oregano uscat
busuioc
 
CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu ulei se pune usturoiul intreg,se lasa pe foc amestecand pana-si elimina aroma,se adauga ciupercile cu partea lemnoasa de la codite taiata apoi spalate,se amesteca,dupa 1min se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade
Se adauga apoi smantana,se potriveste de gust de sare,se adauga oregano,apoi pastele fierte si bine scurse si se servesc imediat

 


 


 Pofta buna!

0

Lipii umplute

 Mi-a venit intr-o zi pofta sa fac ceva mai altfel decat de obicei si cum mie-mi place shaorma(nu sunt ipocrita),m-am gandit sa fac ceva asemanator


AVEM NEVOIE DE
1pachet libii libaneze
200g piept de pui
1ceapa mica
1/2varza rosie
frunze de salata
3cartofi
20ml ulei
1ardei kapia
1lingurita rasa cu sare
1lingurita rasa cu piper
1lingura boia dulce
1lingurita garam masala
1lingura usturoi granule
sos Remoulade pentru servit
 
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul spalat,taiat cubulete,se pune intr-un bol si se adauga cate putin din amestecul de condimente,se amesteca bine toul apoi se lasa la frigider 1h
Se taie fideluta ceapa si varza,se pun intr-un bol si se freaza cu putina sare,se adauga 1lingura otet si se lasa deoparte
In tigaie se pun 2linguri ulei,se adauga pieptul,se amesteca iar cand incepe sa se rumeneasca se adauga ardeiul taiat suvite,se amesteca bine totul iar dupa 2-3min se opreste focul si se rastoarna intr-un bol

 
 


Se adauga in tigaie restul de ulei,se prajesc cartofii curatati si taiati bastonase iar dupa ce s-au rumenit se scot intr-un bol
Acum pe o lipie incalzita pe ambele parti intr-o tigaie,se pun cateva frunze de salata

 apoi 2-3linguri cu piept,deasupra cativa cartofi,apoi 2linguri cu salata de varza,deasupra sos,se ruleaza si se serveste imediat



Pofta buna!
0

Ciulama cu pulpe de rata

 De cate ori fac ciulama imi aminteste de copilarie,aceasta mancare fiind preferata mea alaturi de pilaf!


AVEM NEVOIE DE
2pulpe de rata
5-6linguri ulei
200ml smantana lichida
2linguri smantana fermentata
2linguri rase cu faina
1ceapa
sare
 
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpele taiate in doua,spalate,uscate,se rumenesc in ulei se adauga ceapa taiata marunt,se amesteca iar dupa 2-3min se adauga 400ml apa calda si putina sare apoi se lasa la fiert

 In acest timp,intr-un castron se amesteca cele doua smantani cu faina,daca vi se pare putin groasa se mai adauga putin lapte,dupa omogenizare se amesteca cu putina zeama din cratita,pentru ca atunci cand este rasturnata sa nu se taie
Daca a scazut apa si carnea este fiarta,se adauga usor amestecand continuu smantana,se potriveste de gust iar dupa ce s-a ingrosat putin se opreste focul si se serveste

 Pofta buna!

0

Vinete conservate la borcan

 Imi amintesc din tinerete cum gaseam in magazine borcane cu astfel de vinete si pe atunci nu o foloseam la nimic altceva decat la salata,o frecam putin,fara ulei pentru ca ulei aveau ele in borcan,doar ceapa si sare si gata era salata.
Am facut si eu, acum sa vad cum vor fi cand deschid borcanul pe la primavara


AVEM NEVOIE DE
vinete
sare
ulei
 
CUM SE PROCEDEAZA
Va recomand metoda mea de copt vinete,metoda care este controversata de unele gospodine dar eu sunt foarte multumita,fara fum,fara miros in bucatarie care dispare dupa cateva zile bune
Vinetele spalate,sterse cu o carpa,le pun pe tava de la aragaz in cuptor la foc mare si am grija sa le intorc atunci cand sunt moi
Dupa ce s-au copt,imediat le pun pe un tocator,le tai in jumatate,cu o lingura scot pulpa si o pun intr-o sita din plastic daca se poate dar eu nu am,presar putina sare si las sa se scurga 1-2h
Aici gresesc persoanele care sustin ca vinetele coapte in cuptor sunt negre,se innegresc atunci cand sunt lasate sa se raceasca in coaja,de fapt se vede rezultatul in borcanele mele dar important e ca si vinetele sa fie perfect sanatoase fara pete
Pun vinete in borcane curate,nu pline nici indesate,pun ulei deasupra,infiletez bine capacele apoi fierte 30min

 



   Sa va fie de folos!
0

Guguluf cu albusuri si mere

 Am cateva borcane la congelator cu albusuri si mi-am adus aminte de ele si cum merele sunt la discretie,am adaugat si cateva din ele iar rezultatul a fost waw!!


 
AVEM NEVOIE DE
6albusuri
6linguri de zahar
6linguri ulei
6linguri faina
1plic praf de copt
3mere
2linguri cacao
esenta de rom
un praf de sare
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se bat albusurile bezea cu un praf de saresi zahar,se adauga uleiul cate o lingura mixand dupa fiecare,apoi 3linguri cu faina amestecat cu praful de copt si se amesteca usor cu telul

 
 
Se scot intr-un bol 4-5linguri si se amesteca cu cacao iar in restul se adauga faina ramasa si merele curatate si rase dar fara sa fie stoarse de zeama

 
 

Se amesteca usor,se adauga esenta de rom iar daca aluatul s-a subtiat de la zeama de mere,se mai adauga 1-2linguri cu faina
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma de guguluf unsa si tapetata cu faina,deasupra compozitia cu cacao,se trece cu o furculita prin aluat apoi la cuptor va sta 40min la 170 de grade


Acum va dezvalui un secret ca sa scoateti mai bine si repede prajitura dintr-o tava fara sa treceti cu cutitul prin jurul ei,eu am stricat cateva tavi unde nu puteam sa pun hartie cum e aceasta forma de exemplu

Cu un bat de frigarui trec de jur imprejurul conului din mijloc,rastorn pe un platou apoi deasupra cat este tava fierbinte scoasa din cuptor,pun un prosop de bucatarie ud si stors,peste el o carpa mai mare sa fie acoperita si marginea pentru ca tava sta sprijinita pe conul din mijloc nu pe laturi,astfel exista loc intre tava si platou
Procedez asa pentru ca tava este fierbinte,prosopul ud,in interior se formeaza condens si prajitura cade imediat. 

Dupa ce a cazut pe platou,se pudreaza,se taie si se serveste.

Sa va fie de folos!

0

Ciocanele la cuptor cu sos de sampanie

 Nu a fost intentia mea sa fac sosul de sampanie,am avut intr-o sticla un rest de la o alta reteta si am folosit-o,ei bine vreau sa spun ca a iesit chiar nebunie!


AVEM NEVOIE DE
4ciocanele
1lingurita sare
1lingurita piper
1lingura boia dulce
1lingurita oregano
1lingura usturoi granulat
100ml sampanie
3linguri ulei
1crenguta de rozmarin
 
CUM SE PROCEDEAZA
Ciocanelele spalate,uscate cu hartie de bucatarie,se pun intr-un castron,se amesteca bine cu toate condimentele mai putin rozmarin,apoi se pun intr-un vas termorezistent

 
 
Deasupra se pune uleiul,sampania si o ceasca cu apa, crenguta de rozmarin,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 30min la 180de grade
Dupa acest timp,se scoate folia si se mai lasa 10min sa se rumeneasca
Se serveste cu piure de cartofi si gogonele murate

 

Pofta buna!
0

Paste cu creveti

 Mie-mi plac mult si pastele si fructele de mare,voua nu?? atunci sa mai facem o portie,de aceasta data cu Linguine!!


AVEM NEVOIE DE
100g paste Linguine
100g creveti
2linguri ulei de masline
2catei de usturoi
5rosii cherry
10frunze de busuioc
sare daca e nevoie
piper dupa gust
 
CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu ulei pe foc se pune usturoiul intreg iar dupa ce si-a eliberat aroma se adauga crevetii,rosiile,frunzele de busuioc spalate si se lasa pe foc pana scade amestecand

 
 
Dupa ce a scazut,se potriveste de gust,se amesteca cu pastele fierte dupa instructiuni apoi scurse,se amesteca si se servesc imediat

 

Simplu si gustos,pofta buna!

0

Prajitura cu gutui

 Acum daca tot este sezonul gutuilor,sa facem o prajiturica zic,buna si pufoasa!


AVEM NEVOIE DE
1-2gutui
3oua mari
4linguri zahar
100ml lapte
2felii de ghimbir confiat
60ml ulei
250g faina
1plic praf de copt
1varf de cutit bicarbonat
2linguri zeama de lamaie
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se mixeaza bine ouale cu zahar,un praf de sare iar cand si-au dublat volumul se adauga ghimbirul taiat marunt,uleiul adaugat cate putin apoi laptele,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie
Dupa omogenizare,se adauga faina cernuta cu praful de copt iar la final gutuile curatate,taiate cubulete si fierte 10min

 

Se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 30-40min la foc mic iar dupa ce s-a copt,se scoate pe platou,se pudreaza cu zahar si se taie

 


Sa va fie de folos!
   
0

Bors cu legume si ciuperci

 Ce este mai gustos,mai hranitor si mai sanatos decat acest bors cu legume??mai ales vara racoritor cu ceapa verde,mmmm deliciu!!


AVEM NEVOIE DE

1ceapa
1morcov
1buc telina Apio
150g ciuperci Shimeji
500g rosii
150ml ulei
1dovlecel
1ardei kapia
250g fasole pastai
1leg.patrunjel
1leg.leustean
1lingura orez
1l bors
1crenguta de cimbru
12oua de prepelita
500g cartofi
 
CUM SE PROCEDEAZA
In oala cu ulei se pune ceapa,ardeiul,telina taiate marunt,apoi morcovul ras si dovlecelul la fel,se amesteca totul bine pe foc mic,se adauga apoi ciupercile cu partea lemnoasa de la codite si spalate,pastaile curatate si rupte daca e cazul se amesteca totul bine pe foc 10min
Se adauga apoi cartofii curatati si taiati cubulete,rosiile de asemenea cubulete sau pasate,se amesteca si se lasa pe foc 5min dupa care se adauga 2lde apa si 1lingura rasa cu sare si se lasa la fiert incet cu capac

 

 

Dupa ce totul este fiert,se adauga orezul,verdeata taiata,borsul fiert separat,se completeaza cu apa dupa gust,crenguta de cimbru iar dupa 2-3min de fiert se adauga ouale unul cate unul,sparte separat intr-un bol
Se potriveste de gust apoi se opreste focul si fiecare serveste dupa preferinte,mie-mi place fierbinte,de altfel ca toate mancarurile


Pofta buna!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme