Piept de rata cu struguri

 Mmm aceasta reteta este nebunie,am mai facut-o cu ceva timp in urma dar nu mi-a iesit iar acum am reparat greseala de atunci
Gustul bun il da si carnea, rata fiind crescuta la curte nu din comert.
 AVEM NEVOIE DE
1piept de rata
SOS
25 g unt
1ceapa mica
1portocala
1lingura otet de mere
3linguri supa de pasare
2linguri vin rosu
1lingurita miere
sare dupa gust
GARNITURA
25g unt
1lingura ulei de masline
300g boabe de struguri albi si negri
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul de rata spalat,uscat cu hartie de bucatarie,cresteta pielea se pune in tigaia incinsa cu pielea in jos
si se tine cate un minut pe fiecare parte,al meu a fost mai gros si a trebuit tinut mai mult apoi se scoate pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu

 

 In grasimea din tigaiese adauga untul pentru sos,se caleste ceapa taiata foarte marunt,se adauga apoi restul de ingrediente inclusiv coaja de portocala si zeama apoi se lasa pe foc pana scade putin si ceapa e fiarta,se potriveste de gust apoi se opreste focul si sosul se rastoarna intr-un bol

 Separat in alta tigaie cu unt si ulei se pun boabele de struguri spalate,se lasa pe foc amestecand 4-5min apoi se opreste focul

 Pe farfurie se pun felii subtiri de piept,in jurul lor boabe de struguri si sos deasupra apoi se serveste!
Pofta buna!
 

0

Budinca de paste cu iaurt

 Am facut multe budinci cu paste si tot felul de combinatii dar cu iaurt,niciodata,aveam un rest de pranza proaspata prin frigider,am pus-o si pe ea iar finalul a iesit super bun!

AVEM NEVOIE DE
1pachet spaghete
900g iaurt grecesc
6oua
1lingurita cu sare
200g branza proaspata
1lingurita unt
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun la fiert pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet iar in acest timp se bat ouale cu sare intr-un castron,se adauga iaurtul si branza iar la final cu pastele fierte si scurse
Se rastoarna in tava unsa cu unt si la cuptor va sta 30min la 180de grade
Se taie si se serveste dupa ce s-a racit putin

 
 

 
Dupa cum ati observat,nu am pus zahar dar cine doreste poate adauga dupa gustul fiecaruia
Sa va fie de folos!

0

Budinca de tapioca

 Cu ceva ani in urma,foarte des faceam astfel de budinca dar nu stiu de ce am lasat-o pentru ca e foarte buna si sanatoasa,acum chiar mi-a fost dor de acest gust minunat si cum am avut toate ingredientele am facut-o foarte repede

AVEM NEVOIE DE
7linguri perle de tapioca
400ml lapte de cocos
400ml lapte de consum de vaca dar poate fi si de orez,migdale,soia sau tot de cocos
4linguri zahar
cateva picaturi de esenta de vanilie
un praf de sare
300g afine rosii
2linguri zahar pentru sos 
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune tapioca intr-un vas cu apa rece si se lasa 30-40min amestecand din cand in cand iar dupa acest timp,se strecoara si se pune in vasul cu lapte si zahar



Se amesteca continuu iar cand a inceput se se ingroase,se opreste focul se da vasul deoparte si se adauga esenta de vanilie
Se pune in cupe pana la jumatate budinca,deasupra afine,se acopera cu budinca apoi se lasa deoparte


Restul de afune ramase,se pun intr-un vas pe foc impreuna cu 2 linguri zahar,poate fi mai mult dupa gust,se amesteca pana se topeste zaharul si s-a format un sos legat,apoi in fiecare cupa se pune cate o lingura sau doua si se lasa la frigider pana la servire


Sa va fie de folos!
   
0

Supa thailandeza

 Eu sunt cu retetele din foile din calendar,nu ca nu as avea caietele mele dar cand vad cate o reteta interesanta o fac si culmea e ca toate mi-au reusit pana acum si toate mi-au placut cum e si aceasta supa

AVEM NEVOIE DE
1cutie lapte de cocos
1/2 cutie cu apa
2linguri sos de peste
2linguri lemongras eu am avut uscat
1cm ghimbir 
1lingura zahar brun
2linguri pasta de curry
1/2piept de pui dezosat si fara piele
100g ciuperci shimeji
1/2lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
In olita mica se amesteca laptele,apa,sucul de lamaie,sosul de peste,ghimbirul curatat si feliat,si zahar
Se lasa pe foc mic 15min apoi se strecoara,se pune supa inapoi in vas pe foc,se adauga pasta de curry,pieptul taiat cubulete mici,ciupercile,se lasa pe foc mic 15min amestecand,apoi se serveste.

 

 



Pofta buna!
0

Conopida,cartofi si ciuperci gratinate

 Un amestec de legume gustoase si sanatoase,ce pot fi consumate in orice moment al zilei

AVEM NEVOIE DE
1conopida mica
4cartofi mov
100g ciuperci Shimeji
2linguri smantana
100g cascaval ras
sare
condimente pentru legume
5linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA
Conopida curatata,desfacuta buchetele,oparita 2-3 minute in apa cu sare apoi scoasa,se lasa deoparte 
Cartofii curatati,spalati,taiati rondele subtiri,se pun intr-un castron,se adauga 2linguri ulei,1lingurita condimente si se amesteca

 
 

Se rastoarna intr-un vas termorezistent uns cu restul de ulei cartofii,deasupra conopida,apoi ciupercile oparite si ele 1-2min in apa cu sare

Se bat ouale cu un praf de sare,se adauga smantana,dupa omogenizare se rastoanna in vas si deasupra se pune cascavalul ras

Se pune capac la vas daca are,daca nu,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 40min la 170 de grade iar dupa acest timp,se descopera si se lasa cateva minute sa se rumeneasca

apoi se serveste imediat
Pofta buna!

0

Crema la pahar

 Mi-era pofta intr-o zi de ceva dulce dar nu orice dulce si mi-am adus aminte ca am cateva retete de la Mihaela mea din Italia,nefacute
Este o crema super buna,aromata si cremoasa bineinteles!

AVEM NEVOIE DE
500ml lapte
2linguri zahar
1lingura cu varf faina
4galbenusuri
coaja de lamaie
50ml limoncello
biscuiti amaretti
fructe mici sau taiate daca sunt mari
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas pe foc mic se pune laptele,coaja scoasa cu ajutorul cutitului economic,doar partea galbena,un praf de sare iar dupa ce incepe sa fiarba,se da vasul deoparte,se acopera cu capac sa se infuzeze coaja de lamaie
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu zahar,dupa ce a rezultat o crema spumoasa se adauga faina si se omogenizeaza
Se scoate coaja de lamaie din lapte,se adauga in crema de galbenusuri cate putin lapte amestecand usor iar la final se pune vasul pe foc mic,se amesteca continuu pana se ingroasa,se adauga lichiorul amestecand bine 10min sau mai putin apoi se da vasul deoparte,se pune folie alimentara direct peste crema si la frigider va sta 3-4ore pana se raceste

 
 


Dupa acest timp,se pun in cupe cate doua linguri cu crema,deasupra 2biscuiti si fructe


se acopera cu alte 2linguri cu crema,din nou biscuiti si fructe,iar cand s-a terminat,ultimul strat fiind crema
Pentru ornatul cupelor,se pun deasupra pe margine fructe,in mijloc biscuiti zdrobiti si doi biscuiti uniti,apoi la frigider pana in momentul servirii


Sa va fie de folos!
0

Snitele de conopida

 Nu-mi place conopida buchetele facuta pane,doar aceasta reteta o mananc cu placere dar nu stiti dece😅😅
Cand fac astfel de snitele,imi fac un sandvis veti vedea la final, si-l mananc cu placere!Am si eu pitici!!

AVEM NEVOIE DE
1conopida mica si indesata
3oua
3catei de usturoi
sare
piper
putin cimbru
1lingura faina
apa minerala la nevoie
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA
Conopida curatata daca e nevoie,cotorul taiat daca este prea mare se pune intr-o oala cu apa si sare care clocoteste si o lasi sa fiarba 5-6min  apoi o scoti
Cat timp se raceste,intr-un castron bati ouale,adaugi usturoiul pisat,sare,piper,cimbru,si faina.

 Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat aluatul de clatite iar daca e prea groasa amesteci cu apa minerala
Conopida racita se taie in doua apoi fiecare jumatate se feliaza nu felii subtiri pentru ca se desfac

 Se trec apoi fiecare felie prin aluat apoi se pun in ulei incins iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pe hartie de bucatarie

 Se pot manca cu lamaie sau facut cate un sandvis cum am spus la inceput

 

Pe o felie de paine pun un snitel de conopida stropit cu zeama de lamaie,deasupra un sos gasit prin frigider,eu am avut sos de usturoi,apoi microplante, salata verde,rosii sau castraveti,acopar cu alta felie de paine si gata sandvisul
Pofta buna!

0

Dorada file la gratar

 L-am vazut intr-o zi pe chef Sorin Bontea pregatind aceasta reteta si cum eu sunt fan peste,mi-am luat ingrediente si l-am dat gata pe sotul meu 
Foarte,foarte buna a fost ar fi trebuit ca dorada sa fie mai mare pentru ca am mai fi vrut dar cu alta ocazie!

AVEM NEVOIE DE
2buc.dorada
5cartofi
4rosii uscate in ulei
2linguri masline fara samburi taiate marunt
4linguri ulei de masline cu aroma de busuioc
sare
piper
microplante
100g ciuperci shimeji

 
CUM SE PROCEDEAZA
In primul rand se curata cartofii,spalati,taiati cuburi,se pun la fiert in apa cu sare
Dorada curatata de solzi si intestine,spalata,se scot fileurile,se pudreaza cu sare si piper apoi se lasa deoparte

 
Cartofii daca au fiert bine se strecoara,se pun intr-un castron,se paseaza cu furculita,nu trebuie bine pasati,doar zdrobiti,apoi se adauga maslinele,rosiile taiate marunt si se amesteca bine

 se adauga ulei,se amesteca din nou bine iar la final se potriveste de gust 
Fileurile se pun pe grill cu pielea in jos si se lasa 1min,se intorc si se mai lasa 30sec apoi se scot pe o farfurie
Cu doua linguri se ia din cartofi si se trece dintr-una in alta obtinand o forma lunguiata,se pun cate doua sau trei pe farfurie,alaturi cate doua fileuri si microplante stropite cu putin ulei cu busuioc si ciuperci

 Pofta buna!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme