Sirop de trandafiri


Daca tot am avut trandafiri,am facut si acest sirop bun de consumat cu sifon,apa minerala,dar si adaugat in diferite dulciuri.


















Ingrediente:500g petale de trandafir,1lamaie,1plic de sare de lamaie,4l apa,zahar









Petalele puse in castron si frecate bine cu sare de lamaie,apoi puse in oala cu 4l de apa iar dupa cateva clocote se acopera oala si se da la rece pana a doua zi;se strecoara petalele,se masoara apa cu o cana si la 2cani de lichid se pune 1cana de zahar;se lasa sa fiarba bine,sa se lege ca un sirop,se adauga sucul de lamaie si se pune fierbinte in sticle (ca pe suc de rosii);optional,pentru culoare se adauga colorant alimentar rosu.
0

Dulceata de trandafiri





















Ingrediente:300g petale de trandafiri speciali pentru dulceata,1kg.de zahar,1l de apa,1lamaie,1lingurita de sare de lamaie









Petalele ce partea alba taiata,le-am pus in castron cu sarea de lamaie si 2lingurite de zahar,le-am frecat foarte bine pana au capatat o culoare rosiatica si le-am pus la frigider;intr-un vas am facut siropul din zahar si apa pana s-a legat bine,facand testul cu picatura in apa rece,am adaugat petalele,am lasat sa fiarba 15min.spumuind daca e cazul,am adaugat zeama de lamaie,am oprit focul si am pus dulceata fierbinte in borcane apoi le-am pus in patura pana a doua zi cand le-am etichetat si depozitat in camara.
0

Chiftelute de dovlecei






















Ingrediente:1kg de dovlecei,3morcovi,200g branza de vaci proaspata,1capatana de usturoi,1ceapa,3oua,faina,sare,piper,ulei pentru prajit,4leg.de marar









Dovleceiii spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mici apoi se pun intr-o sita sa se scurga;in alt vas se dau morcovii tot pe razatoarea mica,se amesteca cu branza,ceapa tocata foarte marunt,usturoiul pisat,verdeata tocata marunt,sare,piper apoi dovlecelul stors foarte bine;totul se amesteca cu mana,cu lingura se ia din compozitie,se da prin faina,se modeleaza chifteluta si se pune la prajit in mult ulei foarte incins;se scot pe prosoape de hartie si se servesc cu cartofi prajiti sau doar cu rosii.
0

Ghiveci de legume











































Ingrediente:500g de rosii,2morcovi,1ceapa mare,3cartofi,1bostanel,1vanata,1ardei iute,1ardei gras,1mana de pastai,bame,1cana de suc de rosii,sare,50ml ulei













Toate legumele curatate,spalate,taiate rondele sau cubulete mai mari,se pun in tava;rondele de rosii si morcov apoi ceapa si cubuletele de cartofi,apoi dovlecel,vanata si ardei iute,deasupra ardei gras,pastai,bame si capac rondele de rosii;se condimenteaza,se adauga sucul de rosii si apa,tava data la cuptor la foc mic,acoperita cu folie de aluminiu timp de 1-2ore.













0

Peste prajit













Ingrediente:1kg de peste,eu de aceasta data am avut somotel,1capatana de usturoi,1-2rosii,faina,ulei pentru prajit







Pestele curatat,se apuca branhiile cu un cutit cu varful rotund,se trage si automat ies si intestinele apoi spalat,dat cu sare si-l mai las 30-40min;ildau prin faina si-l pun la prajit in ulei mult;il scot pe servetele de bucatarie;intre timp,usturoiul curatat,il pisez,il frec cu putin ulei,apoi il amestec cu rosiile oparite,curatate de coaja si seminte si date pe razatoare sau la blender;se serveste pe farfurie cu mujdei si mamaliguta
Ani diferiti si alte farfurii,2016 cu Livia si caras

Aici sunt cele mai frumoase farfurii,
In 2018 am avut pastrav mare si tare bun a fost!
In 2017 bucati mari de crap,la fel de bun
0

Supa de rosii cu galuste de gris




Astfel de supa,pe timp de vara mai ales,nu ne llipseste aproape de loc, dar si iarna o fac cu rosii conservate la borcan de mine, aunci cand mi-e pofta;este o supa gustoasa,hranitoare,avand multe legume dar si racoroasa vara!
















AVEM NEVOIE DE:1kg de rosii bine coapte,1ceapa,1bostanel,1morcov,1ardei gras,3catei de usturoi,1legatura de frunze de telina,2linguri ulei de masline sau obisnuit,2oua si gris pentru galuste









CUM SE PROCEDEAZA:Toate legumele curatate,spalate,le pun la fiert in oala de 5l cu apa si 1lingurita de sare;dupa ce a scazut la jumatate,semn ca legumele sunt fierte bine,strecor supa,legumele le dau la blender,le pun in oala,completez cu apa,adaug legatura de frunze de telina iar cand incepe sa clocoteasca,cu lingurita pun galustele si uleiul;aceste galuste de gris,eu pun pentru fiecare ou mai mare,doar putina sare si 4linguri de gris;amestec bine si le pun in momentul cand supa da in clocot;dau focul mic si pun capacul pentru 4-5min;este o supa hranitoare si racoritoare,se poate consuma dupa preferinta si calda si rece;cine doreste,o data cu legumele se pot fierbe pulpe,piept sau pui intreg,urmand sa fie folosite pentru un alt fel de mancare.
0

Curcan cu paste













Ingrediente:2aripi de curcan,1punga de paste,1borcan de rosii cherry in bulion cu busuioc,condimente pentru pui,50ml.ulei,3catei de usturoi,busuioc verde,sare,piper







Aripile portionate,spalate,se prajesc in ulei dupa care se scot;in uleiul ramas se caleste usturoiul taiat,se adauga rosiile(daca borcanul este mare,doar jumatate),condimentele si carnea;se adauga 1cana cu apa si se lasa la foc mic pana ce carnea este fiarta;in acest timp,pastele se fierb in apa clocotita cu sare 5-7min si se scurg,apoi se adauga la carne;se amesteca cu grija,se mai condimenteaza la nevoie si se adauga busuiocul;se servesc calde sau reci dupa preferinta.
Cam de mult nu am pus poze ce acest fel de mancare dar vin acum pentru ca este aceeasi reteta doar farfuria si anul sunt diferite!
2018
 
1

Sarmalute cu carne in frunza de vita noua

Am pus prima farfurie pentru ca in acest an 2017,la ziua mea am fost servita de sotul meu cu asemenea farfurie,sarmalutele de mine facute nu va imaginati ca se baga la asa ceva!!👫💋😉😉



           Toata familia e mare fan sarmalute dar eu cel putin, as manca non-stop;de aceea cand apare frunza de vita noua,abia astept sa le pregatesc.                                                                                                                                                                       

















Ingrediente:1kg de carne tocata,1ceapa veche,1leg.de ceapa verde,1cutie de rosii in bulion,3-4rosii bine coapte,100g de orez,50ml ulei,2leg.de marar,2leg.de patrunjel,bete de leustean,frunze de vita,sare,piper









Ceapa veche si verde curatate,taiate marunt se calesc in ulei,se adauga rosiile taiate,condimentele iar dupa ce a scazut sosul,orezul spalat apoi se da deoparte;intr-un vas cu apa clocotita se pun frunzele sa se opareasca 3-4min apoi se scot pe un platou;se amesteca ceapa cu carnea,se toaca marunt verdeata,se adauga ouale se amesteca bine cu mana ,se mai condimenteaza la nevoie apoi se lasa sa se odihneasca 30-45min;se pregateste vasul in care se pun betele de leustean,deasupra frunze,si sarmalutele facute;deasupra se pun tot frunze,1-2linguri de bulion subtiat cu apa,putina sare,eu pun si 1cana cu bors si 2cani cu apa;se da vasul la cuptor la foc mic pentru 1h;se servesc cu smantana.
Am pregatit si o varianta pentru masa de Revelion.
Sau asa
0

Dovlecei pane







Ingrediente:2dovlecei,1ou,3linguri faina,1catel de usturoi,sare,piper,putin cimbru,ulei pentru prajit



Dovleceii,spalati,taiati in doua pe orizontala,apoi jumatatile in felii subtiri pe verticala,se presara sare si se lasa pe un fund de lemn sa se scurga 15-20min,apoi intre 2servetele de bucatarie se tamponeaza de apa,pentru ca nu se mai lipeste aluatul de ei;intr-un bol,se bate oul cu usturoiul pisat bine,sare,piper,putin cimbru uscat,si faina,rezultand un aluat de clatite putin mai gros;feliile de dovlecel,tamponate cu servetele se dau prin acest aluat apoi se pun la prajit;se scot tot pe servetele pentru a absoarbe surplusul de ulei;se servesc dupa preferinte cu lamaie,mujdei facut cu rosii,otet sau salata de rosii.
2

Chiftelute cu verdeata


Ne plac foarte mult chftelutele sub orice forma,simple,cu diverse sosuri,cu piure




Ingrediente:1kg de carne tocata,1leg.de ceapa verde,1leg.de usturoi verde,1leg.de marar,1leg.de patrunjel,3oua,sare,piper,cimbru ,1cana faina,ulei pentru prajit,3felii de paine inmuiate in lapte





Ceapa si usturoiul,curatate,spalate,taiate le-am pus in blender pentru a fi maruntite apoi le-am amestecat cu carnea,verdeata tocata marunt,painea stoarsa,ouale batute,condimentele;se amesteca totul bine cu mana apoi se fac chiftelutele,rotunde sau plate,se dau prin faina apoi se pun in ulei foarte incins;se scot pe servetele de bucatarie si se servesc cu piure de cartofi si salata
Suntem in 2016 si am adus ceva imbunatatiri la aceste chiftelute si anume:am pus un amestec de verdeata,mai pe intelesul tuturor,am pus marar si frunze de fenicul de la gradina noastra.
Mararul obisnuit este cel inchis la culoare iar frunzele de fenicul cel mai deschis.
Daca aveti posibilitate,nu ezitati sa adaugati pentru ca sunt extraordinare,au un gust si o aroma deosebita!!

 
0

Ficatei in sos provensal



Ingrediente:500g ficatei,1ceasca vin alb,1ceasca suc de rosii,1lingura de ierburi provensale (din comert),1ardei iute,3catei de usturoi,2linguri ulei de masline,1ceasca orez



Ficatul curatat,spalat,se caleste in ulei incins,se adauga usturoiul pisat,ierburile,vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,sucul de rosii;se lasa sa fiarba incet,pana se formeaza sosul;intre timp,se pune la fiert orezul in 3cesti de apa si sare,se fierbe 15min, apoi se opreste focul;pe farfurie se pune orez in cercul de metal iar alaturi ficatei;se orneaza cu un fir de patrunjel
0

Placinta cu iaurt



Ingrediente:1pachet foi de placinta,1pachet de unt topit,500ml iaurt,2linguri gris,10oua,coaja de lamaie si portocala,sare,4linguri sare(dupa gust)200ml smantana,100g stafide



SE amesteca iaurtul cu 8oua,gris,sare,zahar,si mirodeniile;tava se unge cu pensula cu unt,pui 2 chiar 3foi de placinta,puse in asa fel,ca sa cada pe marginea tavii,apoi se pune 1-2polonice de umplutura,deasupra stafide;alte 2-3foi,de data asta doar pe mijloc,se ung foile cu unt,se pune umplutura si se procedeaza la fel pana se termina;ultima foaie,unsa cu unt,marginile adunate in interior,se rastoarna ouale batute cu smantana si se da la cuptor 1-2h la foc mic;se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme