Blue eyes



In fiecare duminica vin copiii la noi la masa si ma straduiesc sa le pregatesc de fiecare data ceva bun sau de ce nu, foarte bun iar pe langa mancare bineinteles si ceva de baut,daca tot am atatea ingrediente pentru aceste bauturi.
Ingrediente:30ml vodka,20ml vermut alb,10ml curacao blue,apa tonica
Pui in shaker vodka,vermutul,lichiorul si cuburi de gheata,agiti bine,pui in pahar si completezi cu apa tonica;servesti cu pai
0

Prajitura cu migdale









Pentru ca am primit de la Mihaela din Italia o forma de silicon,nu am rezistat sa nu o incerc;forma este destul de mare si a trebuit sa am suficienta compozitie;daca vrea cineva sa incerce reteta,o puteti reduce la forma pe care o aveti;recomand tuturor sa o incerce,este foarte delicioasa si aromata,se poate servi la orice,cafea,ceai,lapte dulce,lapte batut si de ce nu chiar un pahar cu suc sau limonada facuta in casa
Ingrediente:8oua,6linguri zahar,5linguri faina,4linguri migdale macinate,1lingura cacao,2linguri ness.esenta de vanilie sau migdale,1plic praf de frisca
Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugi nessul dizolvat in 2-3linguri de apa,esenta de migdale,albusurile batute spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie iar la urma faina amestecata cu cacao si migdalele;amesteci incet cu o lingura sau spatula cu miscari verticale;rastorni compozitia in forma unsa cu pensula cu putin ulei,si dai la cuptor la foc mic 30-40min;lasi sa se raceasca tot in cuptor,apoi o rastorni pe un platou si o ornezi cu frisca si migdale.
1

Prajitura cu nuca









Ingrediente:5linguri cu nuca macinata,5linguri zahar pudra,5linguri faina,3oua,100g unt,1lingurita praf de copt,3linguri gem de caise(merge mai mult),1mana miez de nuca
Freci untul cu zahar,adaugi pe rand galbenusurile amestecand bine,apoi faina cu praful de copt,nucile macinate,incorporezi albusurile batute spuma,amestecand prin miscari verticale;rastorni compozitia in tava mica de tort unsa si tapetata cu faina,o dai la cuptor la foc potrivit 40min,o lasi sa se raceasca tot in cuptor,dupa care o scoti o rastorni pe un platou,o ungi cu gem si o decorezi cu miez de nuca;este foarte delicioasa!Gemul nu trebuie sa fie cu bucati de fruct iar daca are il dai prin sita.
0

Tarta cu branza si portocale









Ingrediente:50g stafide,3linguri coniac,60g gris,250g branza Ricotta,3galbenusuri mari,80g zahar,3linguri zeama de lamaie,zahar vanilat,coaja de lamaie,2portocale,2clementine,toping de portocale
Stafidele le pui sa se inmoaie in coniac;
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar,vanilie,zeama de lamaie,gris si branza;amesteci pana obtii o crema dupa care adaugi coaja si zeama de lamaie,stafidele cu tot cu coniac;rastorni compozitia in forma rotunda de tort unsa cu unt si tapetata cu gris,nivelezi suprafata si dai la cuptor 40min pana capata o culoare aurie;opresti focul,lasi forma in cuptor cu usa crapata mai mult de 2h;pentru decor cureti portocalele inclusiv de pielita alba,tai felii si pui deasupra tartei;pentru toping caramelizezi 4linguri cu zahar,stingi cu sucul de la clementine,lasi pe foc pana se topeste zaharul iar dupa ce s-a racit torni cu lingura peste tarta;mai lasi putin sa se patrunda apoi tai si servesti.
3

Sorbeto cu fructe de padure




Am gasit in magazin plicuri cu tot felul de arome de sorbeto;am luat si eu de curiozitate sa vad cum este acest sorbeto;am urmat instructiunile de pe plic si intradevar a iesit ceva minunat;eu am lasat vasul la congelator mai mult si a iesit o inghetata delicioasa care am servit-o cu un toping de caramel;in afara de acel plic,nu-ti trebuie nimic decat apa rece dar eu as mai fi pus 1-2linguri de miere de albine pentru ca este prea acru,sau poate asa trebuie sa fie;nu stiu pentru ca nu am mancat niciodata dar voi mai lua si cu alte arome.
0

Ciuperci cu smantana




Sa nu se confunde reteta de Ciuperci cu smantana si Ciulama de ciuperci;sunt doua retete diferite chiar daca seamana intre ele.In reteta Ciuperci cu smantana,punem doar smantana fermentata sau lichida iar in Ciulama de ciuperci smantana este amestecata cu faina,in situatia in care avem smantana putina si vrem sos mai mult;de asemenea Ciulama de ciuperci de post,se face doar cu faina prajita(rantas) dar sa stiti ca se gaseste si smantana vegetala pentru cine doreste.
Ingrediente:1kg de ciuperci,1ceapa,500ml smantana,sare,piper,50ml ulei,1ceasca cu lapte
Ciupercile curatate,spalate,taiate lamele,le calesc in ulei cu ceapa tocata marunt;dupa ce nu-si mai lasa apa,adaug 1cana cu lapte atat cat sa le cuprinda nu mai mult si las sa fiarba incet 15min.dupa acest timp dau vasul deoparte, rastorn smantana peste ciuperci,amestec,condimentez mai las vasul pe foc doar pentru 1-2clocote,apoi  servesc cu patrunjel deasupra.
Un alt an,o alta farfurie,aceasi reteta!
2018,fiind in Italia la copii,mi-am facut si eu pofta cu aceasta reteta pentru ca nimeni nu mananca asa ceva!
 
0

Pilaf cu ciuperci2


Ingrediente:500g ciuperci,1ceapa,50ml ulei,1ceasca orez,sare,piper
Ciupercile curatate(eu curat ciupercile pentru ca am avut o experienta neplacuta o data,avand si musafiri),spalate sub jet de apa rece,taiate in lamele,le calesc impreuna cu ceapa;dupa ce nu-si mai lasa apa,adaug 4cesti de apa iar cand incepe sa fiarba adaug 1ceasca de orez spalat si 1lingurita de sare;dau vasul la cuptor pentru 15-20min,opresc focul,las vasul pe loc sa se umfle bine orezul apoi servesc cu piper proaspat macinat deasupra
0

Mancare de praz cu masline







Am vazut ca sunt retete variate de astfel de mancare dar eu o folosesc pe a mamei.Nu mi-a placut niciodata aceasta mancare nici cand eram copil dar am facut-o la cererea sotului si in speranta ca voi manca si eu,am pus orez mai mult,dar si asa tot nu am mancat!!
Ingrediente:1kg de praz,1cutie de rosii in bulion,50ml ulei,1ceasca cu orez,100g masline si pentru o aroma mai deosebita,am pus cate putin din toate mirodeniile si nu a iesit ceva rau,tarhon,salvie si rozmarin
Prazul curatat,taiat rondele,il calesti in ulei,adaugi rosiile iar dupa cateva minute 1cana cu apa;dupa ce prazul este suficient de fiert,adaugi orezul spalat,condimentezi iar dupa 15-20min se poate servi
1

Iaurt cu fructe




Este foarte indicat,mai ales daca aveti copii sa nu mai cumparati produse pe care le puteti face cu usurinta in casa;de aceea va recomand acest iaurt,bineinteles ca trebuie sa va cumparati o iaurtiera;este bun si cel facut pe stil vechi cum se spune,adica pui laptele in oala si-l lasi sa se acreasca dar eu tot pentru acest aparat optez(deh,mai evolueaza lumea!!!)
Ingrediente:1l de lapte,orice fel de fructe doreste fiecare dar nu multe,eu am facut dintr-un mar si o para;cel mai bun,chiar foarte bun este cel cu fructe de padure(am facut asta vara);mai aveti nevoie de 1lingura de zahar sau 2 depinde cat de acre sunt fructele si 1borcanel mic de iaurt din comert sau 2linguri de otet,sau 4pastile de calciu lactic(de la farmacie),iar pentru data urmatoare daca vreti sa mai faceti asa ceva,intr-un borcanel de la aparat nu mai puneti fructe pentru a fi folosit in amestec;mai departe,calesti fructele curatate de coaja si taiate cubulete impreuna cu zaharul pana se inmoaie apoi le dai la blender;intr-un castron amesteci laptele cu iaurtul si fructele dupa care portionezi lapte in fiecare borcanel,pui capacele si programezi aparatul pentru 7ore dupa care pui iaurtul in frigider si-l consumi dupa cateva ore.
2

Pastrav cu sos de ciuperci








Aceasta reteta este foarte delicioasa si o recomand tuturor;este adevarat ca la mine aspectul nu este cel dorit pentru ca in reteta se cere vin alb iar eu am avut rosu;acest sos trebuie sa fie alb,bineinteles daca si ciupercile sunt foarte proaspete
Ingrediente:1kg de pastrav,condimente pentru peste(piper cu lamaie de la Kotany)
Sos:500g ciuperci,2cepe,1lingura faina,2linguri mustar de Dijon,1lingurita zeama de lamaie,1pahar vin alb,3linguri ulei,200ml smantana lichida,sare,piper
Pestele curatat,spalat,condimentat,il pui intr-o tava cu jumatate de pahar cu vin sa nu se lipeasca si-l dai la cuptor 10-15min.dupa acest timp,scoti tava,rastorni sosul peste el si mai lasi 15min; in acest timp,intr-o tigaie cu ulei calesti ceapa taiata pestisori,dupa ce s-a aurit adaugi ciupercile taiate cubulete si lasi la anabusit pana scade apa din ele;adaugi vinul,faina amestecata cu smantana si mustar si condimentezi;se serveste cu garnitura de orez,cartofi,legume sau paste.
2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme