Tarte portugheze







Recomand aici un desert super delicios
Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,2oua,3linguri zahar+100g,100ml smantana lichida,coaja si sucul de la 1portocala,scortisoara
Pe aluatul intins se pudreaza scortisoara din belsug,se ruleaza bine,se lasa cateva min.la rece,apoi se taie bucati de 2-3cm grosime,se pun in formele de briose unse cu unt,se aplatizeaza rulourile cu degetele formand un cosulet si se desface cat forma;se dau la cuptor la foc potrivit 10min.intre timp,se face crema din ouale batute cu 3linguri de zahar,smantana si coaja de portocala,se scoate tava cu forme,se pun cate 2linguri de crema in fiecare cosulet si se mai lasa 10min la cuptor.Se pun pe foc 100g de zahar,se lasa sa se caramelizeze fara sa se arda,se stinge cu zeama de portocala,se lasa pe foc pana se topeste zaharul bine,apoi se scoate tava,se scot tartele,se stropesc cu acest caramel si se servesc calde;sunt incredibil de delicioase.
0

Paste cu pui si ciuperci





Ingrediente:1punga paste scurte,1piept de pui,300g ciuperci,3linguri ulei de masline,condimente pentru pui,1cutie sos de branza(pe care am primit-o de la fata mea si am folosit-o aici;este o crema speciala pentru sosuri nu de pus pe paine) dar in lipsa,100ml smantana lichida
In tigaia cu ulei,se caleste pieptul taiat julien,se adauga ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ciuperci,se condimenteaza cu sare si piper,se amesteca cu sosul de branza apoi cu pastele fierte 7-8min si scurse;se servesc cu busuioc deasupra.
0

Paste cu nuca


Este cea mai simpla si usor de facut;aceste paste sunt de post si datorita nucilor sunt si hranitoare
Ingrediente:paste(depinde de nr.de persoane),nuca macinata,zahar(optional),1plic zahar vanilat
Pastele fierte in apa cu sare 8min.apoi se scurg,se amesteca cu nuca si se pot servi.
4

Saramura de crap








Mi-a cerut acordul ca aceasta saramura s-o pregateasca sotul meu si i l-am dat;saramura a iesit la fel de buna ca si a mea!!   Bravo Costelus,ma ajungi din urma!!!    Ingrediente:burta de crap,1capatana de usturoi,ardei iute rosu,3-4rosii,sare,putin cimbru,1lingura vegeta
Burta spalata,portionata,sarata,o pun pe gratar;in acest timp,pun intr-un vas 1l.de apa,vegeta,rosiile spalate,cimbru;dupa cateva clocote scot rosiile le curat de coaja,le mixez apoi le amestec cu usturoiul pisat;pestele dupa ce s-a fript pe ambele parti,il pun in vasul cu apa pentru 2min,adaug usturoiul iar dupa ce s-a mai racit,servesc cu mamaliguta si ardei iute;eu folosesc aceeasi reteta pentru ori ce fel de peste,tot saramura se numeste;aici mai am si o saramura de ghiban,un peste considerat alb(asa stiu eu),la fel de gustos.
1

Inghetata de trandafiri cu aroma de lavanda








Cu aceasta inghetata,m-am intrecut pe mine!!!!un deliciu parfumat!!!
Ingrediente:1cutie lapte condensat,2albusuri,1lingura flori de lavanda uscata,1cana apa de trandafiri(facuta de mine,dar se gaseste si in comert),colorant rosu,esenta de lavanda 1-2picaturi daca e nevoie(la mine nu a fost nevoie),zahar nu trebuie pentru ca lapte;le este destul de dulce
Am pus la fiert apa de trandafiri cu florile de lavanda si am lasat pana a scazut la 2-3linguri;am strecurat,apoi am amestecat cu laptele,2picaturi de colorant,pentru ca apa nu e atat de puternic colorata,apoi cu grija am amestecat cu albusurile batute spuma;in loc de albusuri se poate folosi si frisca;am pus totul intr-o cutie si am dat la congelator 5-6ore.
1

Furnici in copac









Am aceasta reteta scrisa in caiet de la tv de ceva timp,o ocoleam mereu din lipsa de ingrediente;
ce am facut aici,  nu este identica cu reteta lui Andreea chinesefood, deci nu este copiata,sa fie clar!!
Ingrediente:300g taitei de orez,500g carne de vita(eu am avut de porc)tocata,1ceapa,3-4catei de usturoi,1lingurita ghimbir pudra,2cm,radacina de ghimbir,ardei iuti chilli,5linguri sos de soya,1lingura sos de stridii,2linguri otet de orez,ciuperci negre(eu am avut 1cutie),50ml ulei de soya,sare daca mai e nevoie,piper,frunze de ceapa verde
Se caleste in ulei ceapa,usturoi si ghimbir tocate marunt,se adauga ciupercile scurse,ardeiul iute apoi carnea;se lasa la inabusit pa scade tot sucul din carne si capata o culoare aurie;se adauga sosul de soya,sosul de stridii,otetul,praful de ghimbir,sare daca mai e nevoie apoi se da deoparte cu capac;in acest timp se pun taiteii intr-un vas,se acopera cu apa clocotita cu sare,se acopera si se lasa 10-15min.apoi se scurg bine si se amesteca cu sosul de carne;se serveste pe farfurie cu piper proaspat macinat si frunze tocate de ceapa verde.Este un deliciu!!
0

Frigarui cu Miez de lapte




Ingrediente:1cutie de Miez de lapte natur,rosii,castraveti,frunze de busuioc
Branza,rosiile si castravetii toate taiate rondele,se pun pe bete de frigarui mici,intercalate branza,busuioc,rosie,castravete si din nou.
0

Inghetata de menta cu lacrimi de ciocolata







Ingrediente:2oua,4linguri cu zahar,1lingurita de faina,1cana cu lapte,1mana de menta proaspata,50ml sirop de menta din comert sau facut in casa dar sa fie mai gros,pepite de ciocolata
Se fierbe laptele impreuna cu menta spalata,dupa ce s-a strecurat si racit,se adauga 2linguri de zahar,galbenusurile,faina si se pune pe baie-marin,amestecand continuu pana se ingroasa;separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar,se incorporeaza treptat crema de galbenusuri racita ,boabele de ciocolata si siropul de menta;se amesteca usor cu o spatula,apoi se da la congelator 6ore;daca nu este pronuntata culoarea se pot pune cateva picaturi de colorant verde;la servire se orneaza cu crengute de menta.
Siropul de menta se face asa:
se fierbe un buchet de menta verde spalata in apa cat s-o cuprinda pana-si elimina aroma si mirosul apoi se strecoara,se masoara apa si la o cana cu apa de la fiert se pune 2cani cu zahar,pentru un sirop mai gros sau o cana si se lasa la fiert pana se ingroasa ca mierea iar la final se stoarce 1/2lamaie
Se poate adauga si 1-2picaturi de colorant alimentar verde apoi se foloseste la orice,inghetata,de baut cu apa minerala sau chiar adaugat in diferite alte dulciuri!
2

Prajitura cu cocos si lapte de migdale









Aveam prin dulap o pasta de migdale din Italia si am consumat-o,numai bine ca expira luna viitoare;asa ca am facut aceasta prajitura super delicioasa in final
Ingrediente:1ceasca zahar,1cana faina,1cana cocos,1cana lapte de migdale,un praf de sare,1praf de copt,1pastaie de vanilie;am pus 1ceasca de zahar pentru ca pasta de migdale este dulce,fulgi de migdale,1lingura cu unt
Am taiat cubulete pasta,apoi am pus 1l de apa si am lasat sa se dizolve cateva ore,dupa care am pus pe foc 1cana din laptele rezultat(restul l-am pus la congelator pentru o alta reteta),impreuna cu zahar si pastaia de vanilie;dupa ce s-a racit,am scos pastaia si am amestecat cu restul ingredientelor;intr-o tava mica unsa cu unt sau cu hartie de copt, am pus trei sferturi din compozitie,restul am amestecat cu 1lingura de cacao si 2-3linguri lapte dupa care am rasturnat peste aluatul din tava iar deasupra am pus fulgi de migdale;la cuptor a stat 40min si am taiat dupa ce s-a racit.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme