Peste marocan

Am vazut pe Paprika aceasta reteta,iar eu cum sunt fan peste m-am pus pe treaba;nu a fost greu de pregatit, a fost foarte delicios si aromat bineinteles.
Ingrediente pentru 2persoane:2rondele de somon,1ceapa,1ardei gras rosu,1capatana de usturoi,1cutie de naut,1lingura condimente pentru peste,2linguri cu boia(amestecata iute cu dulce),6linguri ulei de masline(se poate si mai putin),1lingura cu unt,1ceasca cu orez(eu am folosit orez integral)
Intr-un castron se amesteca ulei,condimentele si boia,se pune pestele in acest amestec si se lasa 30min
In tava se pune ceapa taiata julien,ardeiul si usturoiul de asemenea taiate,se rastoarna nautul scurs,deasupra se pune pestele,se rastoarna tot amestecul din castron,se adauga 1pahar cu vin alb,se acopera tava si se lasa la cuptor la foc mic 30min dupa care se serveste cu garnitura de orez
Pentru ca este o reteta foarte gustoasa,am repetat-o insa de data asta am facut-o cu mix mexican si fara orez;buna,buna de tot
2

Budinca cu branza si fructe

Ingrediente:500g branza proaspata de vaci,200g cascaval,150ml smantana lichida,2linguri cu pesmet,1/2lingurita nucsoara,4oua,1lingurita seminte de chimen,4linguri gris,fructe,sare,piper alb
Intr-un vas se amesteca branza cu cascavalul ras,smantana,galbenusurile,gris,chimen,nucsoara,sare,piper,apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma si fructele taiate daca sunt mari sau intregi daca sunt fructe de padure;eu am folosit coacaze si visine
In tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu pesmet,sau in forme mici de tarte se rastoarna compozitia si se coace la foc mic pana se rumeneste apoi se serveste calda.
0

Pastrama de oaie cu piure de cartofi

Pastrama nu e pregatita de mine;am primit vizita rudelor de la tara si mi-a adus,asa de pofta(3buc.)ca ce-i mult,ni se apleaca si avem nevoie de otet!!!!
Asa ca am pus in functie tigaia Dry cooker,am fript carnea acolo cu putin ulei,asa scrie in instructiuni,nu va imaginati ce arome,ce mirosuri erau prin bucataria mea,am facut si un piure de cartofi cum toata lumea stie sa-l faca sau daca nu,se fierb cartofii curatati si taiati in cubulete in apa cu sare,iar dupa ce sunt fierti,si scursi,se paseaza,se amesteca cu unt si lapte fierbinte pentru a iesi un piure alb si pufos;dupa ce a fost gata,am servit cu muraturi puse de luna trecuta si care sunt mmmm,o nebunie de muraturi!!
Daca v-am facut pofta,serviti de la mine si cu un paharel de must!!!
0

Conopida cu smantana2

Ingrediente:1conopida mica,1ceapa,2linguri ulei,400ml smantana lichida,1/2lamaie,sare,piper
Conopida desfacuta in buchetele,se opareste in apa cu sare 10-15min;intr-un vas cu ulei incins se caleste ceapa tocata marunt,se adauga conopida bine scursa,dupa 10min se adauga 1cana cu apa si se lasa sa fiarba acoperit;dupa acest timp se adauga smantana,rondele subtiri de lamaie,se condimenteaza iar dupa ce sosul s-a ingrosat se poate servi cu mamaliga cum o mancam noi,incercati!
2

Rulouri cu nuca si gem

Ingrediente:1pachet de foitaj,1ou,200g nuca macinata,2linguri gem de ori ce fel(eu am folosit gem de piersici).Pentru zile de post,se gaseste foitaj si fara ou
Intr-un bol se amesteca nuca si gemul,pentru cine doreste poate adauga si 1-2linguri zahar,apoi se lasa deoparte
Aluatul intins,taiat in patrate de 10x10,pe fiecare se pune cate o lingurita din amestecul de nuca si gem,se ruleaza,se pun in tava,se ung cu ou batut si se coc la foc mare 10-15min.
0

Rulouri cu mere

Ingrediente:1foitaj de post,3mere,3linguri zahar brun,1lingurita de scortisoara,1lingura nuca macinata,1ou
Merele curatate de coaja si seminte,taiate cubulete,se pun intr-un bol si se amesteca cu zahar,nuca si scortisoara;foitajul intins,taiat in patrate mari,se pune cate 1lingura cu mere pe fiecare,se ruleaza sau se strang colturile spre mijloc(ca un fel de traistuta),eu am facut combinate,apoi se pun in tava,se ung cu ou batut si se coc la foc mare.In zile de post,se pot unge rulourile cu putin sirop de zahar sau miere de albine.
2

Tocana de vitel cu legume si curmale

Aceasta reteta participa la concursul organizat de Pastai de vanilie si Caietul cu retete
Ingrediente:500g carne de vitel taiata cubulete,2linguri ulei de masline,2catei mari de usturoi pisati,1ceapa mare feliata,150curmale uscate,smochine sau caise,11/2lingura radacina de ghimbir rasa,1morcov rondele,1dovlecel cubulete mai mari,1rulou de scortisoara http://www.pastaidevanilie.ro/scortisoara/73-baton-scortisoara-25-cm.html,2stelute de anason http://www.pastaidevanilie.ro/condimente-intregi/50-anason-stelat.html,sare,piper,sos de chilli dupa gust,frunze proaspete de patrunjel si coriandru
Garnitura:1ceasca de orez,3cesti cu supa de legume,sare,1/2lingurita firisoare de sofran iranian http://www.pastaidevanilie.ro/sofran/117-sofran-iranian.html
Intro tigaie mare cu ulei incins se caleste usturoiul cateva secunde,se adauga ceapa amestecand sa nu se arda,apoi carnea,se lasa pe foc cateva minute dupa care se adauga 2-3cani cu apa,curmalele,scortisoara,ghimbirul si anasonul stelat;se fierbe incet cu capac 30min,dupa care se adauga morcovul si dovlecelul;se fierbe mai departe pana ce carnea este frageda;intre timp se pregateste orezul;intr-un vas incins, se pun firisoarele de sofran si se amesteca cateva secunde sa-si elimine aroma,se adauga repede supa iar cand incepe sa clocoteasca orezul spalat si se lasa la fiert incet 20min cu capac;dupa acest timp se amesteca se potriveste de gust si se da deoparte tot cu capac.
Carnea daca este frageda se scoate intr-un bol impreuna cu cateva rondele de morcov,dovlecei,2-3curmale si anasonul pentru decor(scortisoara se arunca) iar restul legumelor se paseaza cu blenderul vertical;in sosul format se adauga carnea,sosul de chilli,sare,se potriveste de gust apoi se serveste.
Pe farfurie se pune orezul in inelul de inox,alaturi carne,legume,curmale,anason,sos si verdeata tocata marunt.
Este o mancare deosebita,aromata si gustoasa.
Pofta buna!!
1

Placinta quatro formaggi

Daca se face Pizza quatro formaggi,de ce nu s-ar face si Placinta quatro formaggi???ia priviti aici!!
Ingrediente:1pachet foi de placinta,1/2pachet de unt,100g stafide,5oua,200g branza dulce de vaci,200g mozzarella,200g ricotta,200g feta,200ml iaurt,4linguri zahar(dupa gustul fiecaruia),sare,coaja de la 1lamaie,2linguri smantana;toate lactatele si-au dat intalnire in placinta mea.Intr-un castron se amesteca cele 4 branzeturi pisate cu furculita,impreuna cu zahar,sare,coaja de lamaie,4oua si iaurt;tava de placinta se unge cu unt topit cu pensula,se pun foile de placinta in asa fel ca sa cada peste marginea tavei,se unge fiecare foaie,se pune umplutura intre foi,peste umplutura se presara stafide;dupa ce s-a terminat branza,se aduna in interior foile care au stat pe marginea tavii,deasupra se pun alte 2foi,se rastoarna oul ramas amestecat cu smantana si se da la cuptor la foc moderat pana se rumeneste;se poate servi dupa preferinta si calda si rece alaturi de un pahar cu bere rece!!!Placinta dupa ce este scoasa din cuptor,se pun 2prosoape curate de bucatarie deasupra iar dupa 30min se taie si se pudreaza cu zahar.
4

Friptura de porc la tava

Pentru ca am facut suc de rosii galbene,am incercat cu o friptura sa vad daca sosul ramane galben;ei bine,nu ramane galben este aproape ca sucul de rosii obisnuit.
Ingrediente:4cotlete de porc,1plic de condimente pentru carne de porc,1cana suc de rosii galbene,3linguri ulei,500g cartofi,1crenguta de rozmarin,4-5catei de usturoi
Cotletele spalate,uscate,condimentate din belsug,se pun in tava cu ulei,sucul de rosii,1pahar cu apa,crenguta de rozmarin,usturoiul pisat,se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 40-50min dupa care se serveste cu cartofi natur sau piure si castraveti murati
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme