Pandispan cu visine

Reteta o am de pe bucataras.ro de la Timea;la ea aceasta prajitura arata intr-un mare fel,adica minunat!!! la mine,mai putin bine!!

Eu am folosit visine de la congelator(in sfarsit ultima punga),in loc de prune
Ingrediente:4oua,6linguri zahar,200ml lapte,150ml ulei,350g faina,1praf de copt,2linguri zahar vanilat,1lingurita scortisoara
Glazura:50g ciocolata cu lapte,1lingurita unt
Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare 8-10min la viteza maxima,se adauga zaharul mixand in continuare,apoi ulei cate putin,laptele apoi faina amestecata cu praful de copt,acum amestecand cu o lingura sau spatula;se rastoarna compozitia in tava cu hartie de copt,deasupra se pun fructele apoi se pudreaza cu zaharul canilat amestecat cu scortisoara;se coace 30-35min.facand testul cu scobitoare
dupa ce s-a racit se taie in patrate si deasupra se fac dungi cu ajutorul unui posh in care a fost pusa ciocolata topita si amestecata cu zahar.
0

Churros gogosi spaniole

AVEM NEVOIE DE:11/2cana cu apa,1cana cu faina,1/2lingurita praf de copt,sare,ulei,1lingura zahar
 CUM SE PROCEDEAZA;Intr-un vas pe foc se pune apa,sare,zahar,2linguri ulei si se tine pana se topeste zaharul;Intr-un castron se cerne faina amestecata cu praful de copt,apoi se adauga apa fierbinte amestecand energic sa nu se formeze cocoloase;se pune aluatul intr-un posh si se formeaza baghete direct in vasul cu mult ulei incins;se lasa focul mic pentru a se patrunde.
Se servesc calde pudrate cu zahar.
De regula aceste gogosi trebuie sa fie mai subtiri(nu ca ale mele),cat grosimea degetului mic,altfel riscati sa fie crude la mijloc.
1

Prajitura cu stafide si scortisoara

Ingrediente:3cani cu faina,1cana cu ulei,1cana cu sifon sau apa minerala,1cana cu zahar,100g stafide,esenta de rom,coaja rasa si zeama de portocala,1praf de copt,1lingurita de scortisoara
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele fara ordine(mai putin scortisoara),se rastoarna in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor la foc mic 40min;dupa ce s-a racit se taie romburi si se pudreaza cu zahar amestecat cu scortisoara.
4

Chiftelute de soia

Ingrediente:1punga soia granule,2cartofi,1ceapa,1capatana de usturoi,4leg.de marar,1lingura vegeta,sare,piper,cimbru,1cana cu faina,ulei pentru prajit
Soia se pune intr-un vas pe foc impreuna cu vegeta si se lasa 10-15min,dupa care se scurge bine(stoarsa in palme);se pune intr-un castron,se adauga cartofii fierti si pasati,sare,piper,cimbru,usturoiul bine pisat,verdeata si 2linguri cu faina;se amesteca bine compozitia apoi se fac chiftelute rotunde sau plate,se tavalesc prin faina si se prajesc in mult ulei;se scot pe prosoape de hartie
Se servesc simple sau cu un sos facut din rosii
0

Chec cu iaurt

Din cartea Regala a Principesei Margareta,pentru inceput am ales acest chec,doar ca eu nu i-am pus glazura
Ingrediente:3oua,1pahar cu iaurt,1pahar cu ulei,2pahare zahar,3pahare faina,1praf de copt,1lingura cacao
Intr-un castron se amesteca iaurtul,apoi pe rand ulei,zahar,oua pe rand si faina amestecata cu praful de copt;toata compozitia se amesteca cu telul;in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt,se rastoarna jumatate din compozitie iar in restul se adauga cacao apoi se rastoarna in tava;se da la cuptor la foc mic 40-45min,se taie dupa ce s-a racit si se pudreaza cu zahar
1

Prajitura cu mere si crema de cocos

Ingrediente:3mere,1lingura cu scortisoara,1praf de copt,100g unt,5linguri zahar,3oua,1cana cu lapte de cocos,5linguri nuca de cocos,1cana cu faina
Intr-un vas se pune laptele pe foc iar cand incepe sa fiarba se adauga cocosul iar dupa cateva min.se opreste focul si se da la rece
Intr-un bol se mixeaza bine untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul iar cand a devenit o crema pufoasa se adauga pe rand ouale,cocosul bine racit,faina amestecata cu praful de copt si merele curatate si taiate cubulete amestecate cu scortisoara;se rastoarna intr-o tava cu hartie de copt,se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste si se taie rece.
0

Tort de menta

Acest tort l-am facut la ziua mea;pentru ca am avut cam multe de pregatit,am ales cea mai simpla metoda;foi,crema si frisca toate cumparate,eu urmand doar instructiunile de pe plic;stiu ca nu-i frumos dar cateodata suntem nevoiti sa aplicam si astfel de metode(am vazut si la case mai mari)!!
Ingrediente:1pachet foi de pandispan,1ceasca sirop de menta facut de mine,2plicuri praf de frisca,lapte,2linguri zahar
Siropul de menta fiind suficient de dulce dar putin gros,l-am amestecat cu 1ceasca cu apa,apoi am pus prima foaie pe un platou,am insiropat,am pus frisca si tot asa pana am terminat;am imbracat tortul cu frisca ramasa in care am amestecat cateva picaturi de colorant verde.
0

Salata cu surimi

Aveam prin congelator un pachet cu surimi ratacit si pentru ca nu mai aveam si alte fructe de mare pentru o reteta mai deosebita,am facut imediat o salata cu de toate
Ingrediente:1pachet surimi,500g cartofi fiert,4oua fierte,50g masline,1conserva de ton,2castraveti murati,1ceapa rosie,sare,piper,otet de mere,ulei de masline
Toate ingredientele taiate cubulete sau rondele,se pun intr-un bol si se amesteca cu sare,piper,ulei de masline si otet de mere;dupa gustul fiecaruia,aceasta salata merge amestecata si cu cateva linguri de maioneza sau un iaurt gros(grecesc)
0

Salau bonne-femme

Aceasta reteta am facut-o cu mult timp in urma,dupa ce am venit din Franta si nu am fost multumita de rezultat.
Am mancat acolo,nu stiu exact originea,dar dupa titlul retetei este probabil frantuzeasca.
Acasa,
l-am intrebat pe d-l Google daca stie asemenea reteta si mi l-a recomandat pe Radu cu retetele lui.
Acum am refacut aceasta reteta dar mai simplificata,nu asemeni retetei lui Radu.
Pentru ca prima reteta am pregatit-o cu file de salau congelat si a fost un dezastru,acum am cumparat un salau proaspat,un cutit pentru filetat,am vazut la tv.cum se scot fileurile si m-am pus pe treaba!!
Ingrediente:2fileuri de salau,100ml smantana lichida,6ciuperci,2linguri cu faina,1varf de lingurita cu nucsoara,1frunza de dafin,1ceapa mica,1leg.de patrunjel,100g unt,50ml ulei,100ml vin alb,sare,piper,cartofi
Ceapa si patrunjelul tocate marunt,amestecate,se pun intr-un vas de yena uns cu unt;
Fileurile de peste condimentate cu sare si piper,se pudreaza cu faina,apoi se pun in tigaia cu ulei incins sa se prajeasca,dupa care se scot si se pun peste patrunjel;
Intr-un alt vas cu restul de unt se calesc ciupercile tocate marunt,se adauga vinul,dafinul,nucsoara,se lasa la fiert incet pana scade,se adauga apoi smantana,se condimenteaza cu sare si piper,se lasa pe foc cateva minute pana se ingroasa sosul,dupa care se rastoarna peste peste;se da vasul la cuptor 30-40min si se serveste cald cu cartofi natur,deasupra cu patrunjel.
Este super delicios!!!
4

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme