Cod la cuptor

Ingrediente:1kg de cod,1cutie rosii in bulion(eu am folosit rosii in bulion puse de mine),1cartof mare,1morcov,3-4catei de usturoi,50ml ulei,4linguri faina,sare,condimente pentru peste,salvie,rozmarin,1pahar vin alb
Pestele curatat de solzi,intestine,taiat capul si coada,spalat,condimentat,pudrat cu faina,se prajeste in ulei,dupa care se scoate direct in tava unde se adauga rosiile,cartoful si morcovul fierte pe jumatate si taiate cuburi mari,salvia,crenguta de rozmarin,viul si se tine la cuptor 40min dupa care se serveste cald
0

Rasturnata cu mere

Ingrediente:50g unt,100g zahar brun,6-7mere,1mana de nuci taiate,150g faina,1lingurita bicarbonat,1lingurita condimente pentru prajituri(cumparate de pe sit-ul pastaidevanilie.ro),100g unt,100g zahar tos,1ou,100ml smantana
Intr-un vas rotund(eu am folosit o cratita),se topeste untul,se presara zaharul brun apoi se aseaza feliile de mar curatate pe toata suprafata vasului;intr-un bol se amesteca bine oul cu zahar,smantana si untul moale,apoi se adauga faina amestecata cu sare,bicarbonat,condimentele,nucile,se omogenizeaza totul dupa care se rastoarne peste mere;se niveleaza suprafata si se lasa la cuptor la foc mic 50min dupa care se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.
0

Panna cotta cu bostan

Panna cotta este una din dulciurile mele preferate si pentru ca azi m-am jucat cu bostanul,am facut si panna cotta;nestiindu-i gustul,am facut doar doua portii si-mi pare rau pentru ca au iesit foarte delicioase.
Ingrediente:400ml smantana lichida,3foi de gelatina,sos caramel,4linguri de crema de bostan,1lingura cu zahar
Crema de bostan:1felie de bostan,3cm de radacina de ghimbir,1pastaie de vanilie Tonka
Se pune la fiert bostanul curatat,taiat cubulete impreuna cu ghimbir,vanilia si un praf de sare
Dupa ce au fiert foarte bine,se scoate vanilia,se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical iar piureul obtinut se pune intr-un borcan si se poate pastra la frigider mai mult timp pentru alte retete;
Smantana cu zahar si 3-4linguri din piureul facut,se pun intr-un vas pe foc doar cat se topeste zaharul,dupa care se adauga gelatina care a stat in apa rece 10min;se amesteca bine si se portioneaza in forme care se dau la frigider;se serveste rasturnata pe farfurie iar deasupra se pune sos caramel(din comert)
SFATUL MEU:de cate ori fac acest desert,folosesc forme de silicon si ca sa se desprinda mai bine fara sa se rupa,trec formele printr-un jet de apa rece si le pun la congelator pana este gata crema;in momentul servirii se desprinde foarte usor pe platou sau farfurie.
1

Creme brulee cu crema de bostan

 Foarte mult imi plac aceste creme,de cand am fost in Franta si le-am descoperit,as face zilnic asa ceva!

Ingrediente:200ml smantana lichida,2galbenusuri,1lingura zahar,100g crema de bostan,1pastaie de vanilie Tonka,zahar brun
Ingrediente pentru crema de bostan:1felie de bostan,2cm de radacina de ghimbir,vanilie Tonka
Se pune la fiert bostanul curatat,taiat cubulete,impreuna cu ghimbir,un praf de sare si vanilie;dupa ce au fiert foarte bine,se scoate vanilia,se strecoara apoi se paseaza cu blenderul vertical;piureul obtinut se pune in borcan si se poate tine la frigider mai mult timp.

Intr-un vas la foc mic se pune smantana cat sa se incalzeasca,se adauga galbenusurile frecate cu zahar,crema de bostan(4linguri din piureul obtinut),se amesteca totul bine si se da vasul la rece 2h,dupa care se portioneaza in forme,se pun formele intr-o tava cu apa fierbinte si se lasa la cuptor la foc mic aproape 1h,depinde de cuptor;dupa ce s-au racit foarte bine,se pudreaza cu zahar brun si se caramelizeaza cu pistolul special apoi se servesc.
Sa va fie de folos!
0

Salata de somon cu avocado

Ingrediente:2avocado,1conserva de somon,2linguri ulei de samburide struguri,5oua de prepelita fierte,1ceapa rosie,suc de lamaie,sare,piper,patrunjel(se poate folosi si conserva de ton)
Avocado taiat,se scoate miezul,coaja se pune deoparte,pulpa se stropeste cu zeama de lamaie si se striveste cu furculita,se amesteca cu galbenusurile frecate cu ulei,tonul strivit si el cu furculita,ceapa tocata fin,patrunjelul si albusurile de asemenea tocate marunt,sare,piper dupa gust,se amesteca totul bine,apoi se umplu cojile de avocado si se serveste cu patrunjel deasupra.
O salata delicioasa si sanatoasa.
1

Chefal prajit

Suntem mari consumatori de peste dar cand vine vorba de peste congelat,ma abtin cateodata pentru ca ramane mirosul in bucatarie cateva zile.Am descoperit o metoda de care sunt foarte mandra si o impartasesc tuturor;prajit pestele congelat cu aceasta metoda,nu mai aveti miros in bucatarie,cu conditia ca pestele sa fie taiat in rondele cum am facut eu,sau sa fie filetat;in concluzie,pestele nu trebuie sa fie gros.
Ingrediente:1chefal mare,condimente pentru peste,eu am si un alt condiment pentru peste format din ghimbir si lamaie,sare,piper,1lingurita praf de usturoi,putin cimbru,1cana cu lapte dulce,4linguri faina,ulei pentru prajit,cartofi,usturoi si iaurt pentru mujdei,malai
Pestele curatat,spalat,taiat rondele,l-am condimentat din belsug,l-am pus intr-un castron,am turnat laptele peste el,am acoperit si l-am lasat la frigider cateva ore
Am scos bucatile de peste,le-am trecut prin faina,le-am prajit in ulei mult,le-am scos pe servetele,apoi am servit pestele alaturi de cartofi prajiti,mujdei si mamaliguta.
A fost un deliciu fara miros!!
0

Paste cu somon

Ingrediente:1punga cu paste cu spanac,1conserva de somon,ulei de samburi de struguri,1mana miez de nuca,otet cu aroma de nuca,sare
 Pastele se pun la fiert in ala cu sare pentru 8min dupa care se scurg;intr-un bol se farama pestele cu furculita,se adauga pastele,miezul de nuca taiat sau rupt,se amesteca se condimenteaza cu sare,ulei,otet si se servesc.
0

Salata de pui cu fructe exotice

Ingrediente:1piept de pui,2avocado,1mango,2cutiute cu branza Miez de Lapte,1ceapa rosie,1castravete verde,8-10rosii cherry,1ardei gras rosu,zeama de lamaie,condimente pentru pui,50g fistic,ulei de fistic
Pieptul spalat,uscat,taiat julien,condimentat,se caleste in putin ulei cateva min,dupa care se scoate intr-un bol;
Intr-un alt bol mai mare se taie ardeiul gras julien,castravetele rondele,ceapa cubulete mici,branza jumatati de rondele,mango curatat si taiat cubulete,avocado curatat,taiat cubulete si stropit cu zeama de lamaie,rosiile intregi sau jumatati,se adauga pieptul,se amesteca,se condimenteaza dupa gust cu sare,ulei si zeama de lamaie si se serveste cu fistic deasupra.
O salata super gustoasa si foarte sanatoasa,merita incercata reteta!
Pofta buna!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme