Pilaf cu rata

Ne place mult pilaful,mai ales cand avem o pasare crescuta la curte!

AVEM NEVOIE DE::pulpele de la rata,1ceapa,2linguri cu ulei,1ceasca cu orez,3cesti cu apa,sare,piper iar cate o data mai adaug si ciuperci,modul de pregatire fiind acelas;ceapa calita impreuna cu ciupercile iar la apa,se adauga 1ceasca in plus

Pulpele cu pielea crestata,le punem intr-o tigaie de teflon fara ulei,ca sa-si lase grasime;le scoatem intr-o cratita,adaugam grasimea lasata de pulpe si mai adaugam 2linguri cu ulei,ceapa taiata marunt iar dupa ce s-a calit adaugam apa si lasam sa fiarba pulpele la foc mic cu capac;daca in timpul fierberii a mai scazut apa,mai adaugam putin apoi orezul,dam vasul la cuptor 20min,dupa cre se poate servi.
3

Bors de varza cu rata

In sfarsit acum la batranete,am primit si eu de la tara o rata,probabil lor le face rau si s-a gandit(cumnata) si la rudele de la oras!! Ei ce sa spun,e binevenita si acum dupa 40de ani!!!De la rata,pieptul l-am facut cu portocale,pulpele cu pilaf iar ce a mai ramas,am facut un bors cu varza verde(se gaseste si acum in ianuarie).
Ingrediente,tacam de rata,1ceapa,1varza de 1kg,bulion de ardei,1borcan de rosii in bulion(pus de mine din toamna),sare,1l de bors,sare,1crenguta de cimbru
Tacamul portionat,spalat,punem fiecare bucata intr-o tigaie de teflon,cu pielea in jos sa se topeasca;le scoatem si le punem in oala,adaugam si grasimea care s-a lasat,apoi ceapa taiate cubulete,bulionul,rosiile,2-3cani cu apa,punem capacul si lasam sa fiarba incet;dupa ce tacamul este aproape fiert adaugam si varza taiata fin;dupa ce si varza este fiarta,condimentam,adaugam borsul fiert in prealabi,crenguta de cimbru iar cand incepe sa clocoteasca oprim focul.
Servim dupa preferinta.
0

Pui cu sos de rodie

Ingrediente:1piept de pui,1iaurt,3catei de usturoi,1lamaie,ulei de masline,sare,piper,menta oregano,dafin,1ceapa rosie,1rodie
Pieptul taiat fasii,il punem intr-un bol cu iaurt,sare,piper,usturoi pisat,dafin,menta,oregano,suc de la 1/2lamaie si leliile de la a doua jumatate,2-3linguri cu ulei de masline,amestecam totul bine,acoperim si lasam la frigider pana a doua zi.

In tigaie cu 2-3linguri ulei de masline,adaugam pieptul scos din iaurt,il lasam sa se rumeneasca,adaugam ceapa taiata julien,zeama de la rodie si semintele,mai lasam cateva minute,condimentam dupa gust,apoi servim cu orez,deasupra cu seminte de rodie si patrunjel.
Nu am facut niciodata o combinatie cu rodie pentru ca nu-mi place dar acum a fost buna,mai incerc si alte combinatii!
Pofta buna!
2

Budinca de cafea

Am vazut aceasta budinca pe FB,postata de Miha o prietena draga tuturor prin delicatesele care-i ies din manutele ei de aur!!!
Arata super bine si am facut-o, pentru care-i multumesc!!
Ingrediente:50g unt,50g ciocolata,2linguri amidon,250ml lapte,100ml cafea,3oua,3linguri zahar,1lingurita ness
Intr-un vas pe foc,am pus laptele,amidon,cafea,ness,am amestecat pana s-a ingrosat,am dat deoparte,am adaugat ciocolata taiata,am amestecat pana s-a topit,apoi am lasat deoparte sa se raceasca.
In compozitia calduta am adaugat galbenusurile pe rand,apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar;am turnat in vase compozitia,le-am pus in tava cu apa fierbinte si le-am lasat pana s-au crapat deasupra dupa care le-am servit cu inghetata.
A fost buna,buna,mai ales cu inghetata!!!
2

Oua de prepelita cu cascaval

Recomand aceasta reteta tuturor care ma viziteaza;este super delicioasa,cu conditia sa aveti a smantana de buna calitate,ceea ce eu nu am avut si a rezultat cam mult sos!!!!
Poate fi facuta si cu oua de gaina,eu am avut de prepelita si mi-am dorit sa fac ceva deosebit
Ingrediente:50g unt,300g cascaval ras,200ml smantana,6-8oua de prepelita,piper
Intr-un vas de yena uns cu unt,punem jumatate din cantitatea de cascaval,deasupra spargem ouale unul langa altul,acoperim cu smantana amestecata cu piper si sare daca e nevoie,iar restul de cascaval deasupra;dam la cuptor 30min sau pana se rumeneste deasupra;servim cu paine prajita!!!!
La mine se vede si un pahar cu sirop de violete;nu va pot spune cat de bun si parfumat este.
0

Fazan la cuptor

Ingrediente:1fazan fiert scos din supa de fazan,condimente pentru carne de pasare,2cartofi,2morcovi,usturoi,1cana supa,crenguta de rozmarin,2linguri ulei
Punem in tava fazanul condimentat din belsug,alaturi punem cartofii taiati in sferturi sau rondele,morcovii in jumatati sau de asemenea tot rondele,usturoiul zdrobit,stropim cu ulei,adaugam supa,acoperin tava si dam la cuptor 30min;descoperim tava si mai lasam 10min sa se rumeneasca si se serveste cat este cald.
1

Supa de fazan

Ehei dragilor,m-am capatat si eu cu ceva fazanei de la neamuri vanatori!!!
Am citit pe ici,pe colo ca trebuie un adevarat ritual pentru prepararea fazanului;nu am inteles de ce-i trebuie asa ceva!!in schimb,am inteles ca fierbe mai greu ca orice vanat;bun dar atunci pentru ce mai sunt oalele sub presiune???
Sincera sa fiu,m-a cam speriat putin,eu nefacand niciodata asa ceva,dar m-am descurcat;si va mai spun ceva;nu am urmat de loc acele sfaturi,m-am comportat cu fazanul ca si cu orice pasare de curte si a iesit foarte bun,fara un miros sau gust specific asa dupa cum am citit!!
AVEM NEVOIE DE:1fazan,4morcovi,1telina,1pastarnac,1ceapa,2cartofi,1ou,faina pentru taitei,sare,boabe de piper
CUM SE PROCEDEAZA:Intr-un vas am pus fazanul curatat,parlit,scoase intestinele si maruntaiele,spalat bine,am adaugat apa rece si 2linguri de otet;am lasat 30min apoi l-am spalat din nou si l-am pus la fiert cu legumele si boabele de piper;am lasat sa fiarba incet,cu capac,spumuind din cand in cand;
Dupa ce au fiert,am scos fazanul,am strecurat supa,am pus-o din nou la fiert,am adaugat cartofii cubulete,am condimentat iar dupa ce au fiert am adaugat taiteii;cand acestia au iesit la suprafata,semn ca sunt fierti,am inchis focul si s-a servit cu verdeata deasupra.
A fost super,super delicioasa!!
0

Cotlet de porc cu sos de rodie

Ingrediente:4cotlete,condimente pentru carne de porc,50ml ulei,1lingura unt,1rodie,1portocala,1pahar cu vin,1lingura amidon,sare,piper.
Intr-un bol pui cotletele condimentate,deasupra presari si putin ardei iute rosu taiat,ulei,amesteci bine carnea sa se intrepatrunda condimentele,acoperim bolul si-l tinem la figider pana a doua zi,cand il punem in tava cu tot cu uleiul din bol,adaugam zeama de portocala si zeama de la 1/2rodie cu tot cu seminte,vinul,acoperim tava si dam la cuptor 1h;dupa ce s-a facut,scurgem sosul din tava intr-o tigaie,adaugam untul,amidonul dizolvat in putina apa rece iar cand incepe sa se ingroase stoarcem a doua jumatate de rodie cu tot cu seminte(oprim 1lingura de seminte pentru ornat).
Daca se intampla ca sosul sa fie prea gros,mai subtiem cu supa de carne,facuta dintr-un cubulet de concentrat,sau suc de rodie;de aceea trebuie sa avem 2rodii,una de rezerva(eu nu am avut si am subtiat cu supa);la sfarsit condimentam si servim.
Pe farfurie punem o insula de piure de cartofi,alaturi cotlet,sos de rodie iar deasupra seminte.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme