Prajitura cu piscoturi

Pentru ca am in casa multe plicuri cu praf de budinca si cumparate si primite de la un premiu,am facut aceasta prajitura,avand si restul ingredientelor tot prin camara cu provizii,in concluzie,nu am cumparat nimic,dar nici prajitura nu e de top!!
Ingrediente:1pachet de piscoturi de sampanie,1plic budinca de vanilie,1plic budinca de ciocolata,esenta de rom
Sirop:1cana cu cafea preparata,2linguri zahar,50ml rom
Pregatim budincile dupa instructiunile de pe plic si le rasturnam in boluri separate apoi in fiecare amestecam cate 10piscoturi sfaramate
Intr-o tava punem un rand de piscoturi inmuiate in siropul preparat,deasupra punem crema cu ciocolata,nivelam suprafata,punem alt rand de piscoturi,iar deasupra crema cu vanilie;nivelam si aici suprafata apoi ornam cu ce avem .

0

Cotlet umplut cu carnati

Ingrediente:1kg cotlet fara os,bucata intreaga,1cabanos afumat,4ciuperci mari,sare,piper,boia de ardei,cimbru,ierburi aromate,1pahar cu vin alb,50ml ulei de m,asline

Cu ajutorul unui bat rotund(eu am folosit o coada de lingura de lemn),facem pe mijloc o gaura in interiorul careia introducem cabanosul;tavalim apoi carnea prin condimentele amestecate intr-un bol apoi il asezam in tava,deasupra uleiul,vinul si lasam la cuptor 15min;scoatem tava,punem ciupercile acoperim tava si lasam la cuptor la foc mic 1h;in acest timp pregatim orice garnitura doreste fiecare,eu am facut piure din cartofi.
Dupa timpul expirat,scoatem carnea si ciupercile pe un platou,iar pe farfurie se serveste piureul,alaturi de o felie taiata,ciuperci,sos deasupra,bineinteles nu lipseste nici acritura sau salata de sezon.

1

Panna cotta cu ciocolata

Imi place panna cotta mult mult dar cum e destul de costisitoare,o pregatesc mai rar;s-a ivit acum ocazia cu Ziua Indragostitilor si am pus compozitia in forme de inimioare din silicon si au iesit cum nu ma asteptam.
Ingrediente:400ml smantana lichida,2linguri zahar,100g ciocolata amaruie,4foi de gelatina,unt pentru uns formele
Sos:100ml frisca lichida,100g ciocolata alba,1lingura unt
Punem intr-un vas pe foc smantana cu zahar iar cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparteadaugam ciocolata rupta,amestecam pana se topeste adaugam gelatina hidratata in apa rece iar dupa ce am omogenizat bine,impartim compozitia in formele unse cu putin unt si lasam la frigider pana a doua zi
Pentru crema punem frisca intr-un vas pe foc impreuna cu ciocolata rupta,dam deoparte,amestecam pana se topeste apoi incorporam untul
Inimioarele le rasturnam pe un platou si le servim cu sos de ciocolata alba.

2

Tort cu crema de branza

Am pregatit si eu cate ceva pentru aceasta zi a indragostitilor pe americaneste,pe romaneste,cum o fi;important e ca doi oameni sa se iubeasca frumos in fiecare zi,nu numai pe 14 Februarie sau de Dragobete(na ca nici nu stiu cand este daca nu a fost atat de mult mediatizat!!!)
Ingrediente blat:5oua,1cana zahar pudra,10linguri apa fierbinte,8linguri ulei,300g faina,1/2plic praf de copt
Crema:250g mascarpone,200ml iaurt,5foi gelatina,100ml frisca lichida,2linguri zahar pudra,esenta de vanilie,1borcan compot de caise
Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte apoi uleiul tot cate putin,faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma tare cu un praf de sare;dupa omogenizare rasturnam aluatul in forma de tort;eu daca nu am forma speciala de tort(inima)am copt in tava mai mare,apoi am decupat cu inelul in forma de inima;lasam la cuptor 30-40min fara sa deschidem usa cuptorului in primele 15min.
Pentru crema amestecam bine intr-un castron branza cu iaurt,zahar,arome,iar la final frisca batuta tare
Scurgem bine caisele din compot,in 100ml zeama de compot hidratam gelatina apoi o punem pe bain-marie sa se dizolve,dupa care o incorporam in crema de branza si lasam la frigider
Blatul dupa ce s-a copt,am decupat inima cu forma,punem blatul cu tot cu inel pe un platou,intepam cu o furculita si insiropam cu zeama de compot ramasa;punem deasupra cateva linguri de crema,apoi jumatatile de caise,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi.
Scoatem inelul cu atentie,ornam tortul cu ce avem(eu am avut forme din martipan) dupa care servim.
0

Chec inel cu portocale

Cumpar regulat revista Delicii cu retete si forme de silicon;in aceasta luna a avut ca forma un inel pentru checuri si bineinteles ca l-am probat;reteta a fost foarte buna iar checul moale si pufos.
Ingrediente:150g unt,150g zahar,200g faina,3oua mari,1portocala,1lingura cacao
Glazura:125g ciocolata,125ml frisca lichida,1lingura unt
Intr-un castron facem o crema pufoasa din unt moale si zahar,adaugam ouale batute bine cu un praf de sare si coaja rasa de portocala(mai puteti adauga si alte arome),apoi faina;dupa ce totul este omogenizat,impartim compozitia in doua boluri si intr-o parte adaugam cacao dizolvata in putina apa calda,iar in altul 3-4linguri de zeama de portocala.
In forma de inel punem cu lingura jumatate din amestecul cu cacao lasand spatii libere pe care le umplem cu aluatul alb;cu un bat de frigaruie,trasam linii peste aluat apoi continuam cu restul compozitiei dar in sens invers;aluat alb,peste cel cu cacao si aluat cu cacao peste aluat alb;trasam din nou linii cu batul apoi punem tava( in care am pus inelul de la inceputul operatiunii si eu am uitat sa va spun) in cuptor pentru 30-40min,depinde de cuptor
Dupa ce s-a copt si racit,turnam glazura deasupra si ornam cu ciocolata si felii subtiri de portocala
Pentru glazura,punem pe foc mic intr-un vas frisca iar cand incepe sa fiarba,dam deoparte adaugam ciocolata rupta,amestecam sa se topeasca apoi incorporam untul.

0

Spuma de banane

Aceasta spuma e asemanator unui suflee si se recomanda mai ales copiilor;are un gust minunat si o aroma deosebita.
Ingrediente:350ml lapte,350g banane bine coapte,50ml sirop de artar(poate fi inlocuit pentru cine nu are,cu miere de albine poliflora),5oua,70g unt,1lingura amidon,2linguri faina,1pastaie de vanilie,6lingurite nuca de cocos
Turnam laptele intr-un vas impreuna cu siropul de artar si pastaia de vanilie taiata pe lungime iar cand incepe sa fiarba,scoatem pastaia si dam vasul deoparte;topim 50g unt intr-o craticioara,adaugam faina amestecata cu amidon,iar dupa ce s-a strans,adaugam cate putin lapte amestecand cu telul sa nu ramana cocoloase si dam vasul la rece;intr-un bol,facem un piure din banane,amestecam cu galbenusuri,crema de lapte racita bine,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare;
Ungem 6forme mici termorezistente cu unt,impartim compozitia si lasam la cuptor 20-30min fara sa deschidem usa cuptorului;
Servim spuma cu cate o lingurita de nuca de cocos deasupra.
0

Gogosi cu dovleac

Am facut gogosi si alta data dar mai pufoase  si mai aromate ca acestea,nu am facut;mai am bostani si voi mai face sa-s bune bune de tot!!!
Ingrediente:1cana cu piure de dovleac facut din felii coapte sau fierte dar va sfatuiesc sa le coaceti ca au alta aroma;2oua,1plic drojdie uscata,1pahar cu vin rosu(asta-i ingredientul surpriza),2linguri zahar,un praf de sare,arome(coaja rasa de lamaie,portocala,esenta de vanilie),10-12linguri faina(depinde cat de mare este cana si paharul pe care le folositi),ulei pentru prajit,zahar pudra
Intr-un castron batem bine ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul de bostan,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale;acoperim castronul si lasam sa creasca.
Punem 1l de ulei sau mai putin daca aveti un vas mic iar cand este foarte incins,luam cu o lingura din aluat si cu atentie-i dam drumul in ulei,le prajim,le scoatem pe prosoape de hartie iar dupa ce le-am terminat de facut,le pudram cu zahar.
Atentie,focul nu trebuie sa fie tare,altfel raman crude la mijloc.

1

Briose aperitiv

Ingrediente:3oua,3cani cu faina,1cana cu masline taiate,1cana cu branza feta cubulete,4linguri parmezan,1ceapa,11/2cana lapte,150ml ulei de masline,2lingurite praf de copt,1/2lingurita bicarbonat stins,1lingurita boia de ardei dupa preferinta,dulce sau iute,1lingura cimbru uscat,1lingura unt
Intr-un bol mare punem faina,sare,praful de copt,boia,cimbru,bicarbonat stins;in alt bol batem bine ouale culei cate putin,adaugam lapte,branza,maslinele,parmezanul,ceapa taiata marunt,apoi incorporam faina;amestecam usor cu telul si impartim compozitia in forme mici unse cu unt;lasam la cuptor 30min dar nu inainte de a face testul cu scobitoarea.
Este un delicios aperitiv,mic dejun si de ce nu,chiar pachetelul de la scoala sau servici.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme