Peste cu sos de rosii

O alta reteta cu peste,servita in doua moduri;cu orez salbatic si al doi-lea mod,cu mamaliguta bineinteles!!oare este cineva care sa nu manance pestele cu mamaliguta???s-ar putea sa fie,cine stie!!
Ingrediente:1kg de peste,tot cod argintiu am folosit,20ml ulei,3linguri faina,1ceapa,1legatura de usturoi verde,1cutie de rosii in bulion,1frunza de dafin,sare,1ceasca orez salbatic,1lingurita vegeta
Pestele curatat,portionat,spalat,pudrat cu sare,trecut prin faina il prajim nu foarte mult dupa care-l scoatem pe o farfurie;in cratita cu 3linguri ulei de la prajit,calim ceapa,usturoiul taiate marunt,adaugam dupa cateva minute dafinul,cutia cu rosii,un pahar cu apa si lasam sa fiarba cu capac;dupa ce a scazut putin,adaugam pestele,condimentam dupa gust iar dupa 2-3clocote oprim focul
Daca sosul e prea scazut,putem adauga putina apa.
Intr-un vas mic cu 3cani de apa si vegeta,cand incepe sa clocoteasca,adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba 20-30min,pentru ca fierbe mai greu;dupa ce s-a racit,strecuram orezul in situatia in care mai are apa,punem o insula de orez pe farfurie iar alaturi pestele cu sosul de rosii
Sau farfuria cu mamaliguta
Cam de mult nu am facut asa ceva si acum in 2017,i-a venit randul;nu ma incarc cu aceleasi retete,doar poza de diferita pentru ca acum nu am facut orez ci s-a mancat doar cu mamaliguta
Un deliciu!!


0

Peste prajit cu mujdei verde

Azi am facut mancaruri cu peste mai mult decat in orice alta zi;s-a potrivit sa fie si sarbatoare,aveam pestele scos de la congelator si daca s-a dezghetat nu-l mai pun inapoi,asa ca va poftesc la delicii cu peste
Ingrediente:1kg de peste,eu am avut cod argintiu preferatul meu,3linguri faina,sare,ulei pentru prajit,2legaturi usturoi verde,5linguri ulei de masline,1lingurita zeama de lamaie,2linguri iaurt,lapte batut sau ce aveti prin casa,500g cartofi
Pestele curatat,portionat,spalat,pudrat cu sare,il trecem prin faina apoi il prajim pana devine auriu si-l scoatem apoi pe prosoape de hartie
Punem in robotul de bucatarie usturoiul curatat,spalat,taiat marunt,uleiul,sare,zeama de lamaie si blenduim pana rezulta o pasta,adaugam apoi iaurtul si mai blenduim putin,dupa care scoatem mujdeiul in bol si-l potrivim de gust;daca este prea gros,il subtiem tot cu iaurt
Separat in alta tigaie prajim cartofii taiati subtire,tot pana se fac aurii,iar in a;lt vas punem de mamaliga
Servim pe farfurie mamaliga pe mijloc,cartofi,peste si un bol cu mujdei alaturi.

0

Tort cu albusuri

Ingrediente:6albusuri,8linguri zahar,6linguri faina,2linguri pudra de migdale,6linguri ulei,6linguri lapte,1praf de copt,2plicuri zahar vanilat,un praf de sare,2linguri cubulete de fructe confiate
Crema:1plic budinca de vanilie,2foi de gelatina
Ornare:1pachet martipan,cateva picaturi de colorant alimentar rosu
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,adaugam uleiul cate putin apoi laptele mixand energic iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de migdale,amestecand usor cu o lingura;incorporam si fructele confiate pudrate cu faina.
Rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30min fara sa deschidem usa
Crema o pregatim dupa instructiunile de pe plic iar cand este gata,incorporam gelatina hidratata
Blatul copt si racit,il decupam cu inelul in forma de inima,il transferam cu tot cu inel pe un platou,rasturnam crema,nivelam suprafata si lasam la frigider
In acest timp,amestecam martipanul in palme cu 3-4picaturi de colorant,presaram pe masa putin zahar pudra intindem o foaie groasa de 1-2mm,decupam diferite forme,scoatem inelul apoi ornam tortul si lasam la frigider pana in momentul servirii.

2

Chec cu dovleac

Ingrediente:180g faina,1lingurita praf de copt,1lingura scortisoara,30g nuci taiate,50g stafide,2oua,200g zahar,240g piure de dovleac copt,140ml ulei
Toping:50g faina,60g zahar,40g nuci taiate,50g unt
Batem bine ouale cu un praf de sare si zahar pana rezulta o crema pufoasa,adaugam treptat uleiul ca la maioneza mixand energic,dovleacul,faina amestecata cu praful de copt si scortisoara iar la sfarsit stafidele si nuca.
Pentru toping amestecam untul cu faina si zahar pana rezulta un aluat nisipos,incorporam nuca,apoi aceste firimituri le punem peste aluatul din tava si lasam la cuptor 40min
Pe platou sunt si cornulete,
2

Pui la cuptor

Ingrediente:1pui,ierburi de Provence din comert sau pregatite de voi cate 1lingurita din urmatoarele ierburi:busuioc,oregano,cimbru,rozmarin,maghiran,lavanda comestibila,boia,toate amestecate,puse intr-un borcanel iar cand e nevoie folositi;mai avem nevoie de 1lamaie,1capatana de usturoi,1pahar cu vin alb,sare,piper,4cartofi,baby morcov
Punem in tava puiul curatat,spalat,uscat,condimentat din belsug interior si exterior,in cavitate punem lamaia spalata si cativa catei de usturoi,pe langa el punem cartofii curatati si morcovii de asemenea condimentati,restul de usturoi,vinul,acoperim tava si lasam la cuptor la foc mic 1h,timp in care descoperim,intoarcem puiul cu grija,lasam descoperit sa se rumeneasca apoi servim cu salata sau acritura de sezon.

0

Pizza cu carne tocata

Reteta este dupa Nigella,vazuta pe tv.Paprika;arata super bine,am facut-o si eu iar gustul este super bun.
Ingrediente:500g carne tocata de vita,vitel,1ou,2linguri ulei,3catei de usturoi,verdeata,3felii de paine inmuiate in lapte,sare,piper,1borcan rosii taiate in bulion,100g mozzarella,1lingura oregano,1lingura busuioc,ceapa verde
Intr-un castron amestecam carnea tocata cu sare,piper,usturoi pisat,2fire de ceapa verde,verdeata,ou batut,painea iar dupa ce totul este omogenizat,punem carnea in tigaia cu ulei sa se caleasca
Dupa ce carnea s-a strans si si-a schimbat culoarea,o rasturnam in forma de tarta,nivelam suprafata,rasurnam cutia cu rosii pasate cu furculita,presaram coriandru deasupra apoi dispunem pe toata suprafata bastonase de mozzarella si busuioc printre ele.
Lasam la cuptor 30-40min apoi servim imediat.
Pofta buna!

1

Parjoale cu mix mexican

Ingrediente:500g carne tocata de curcan,1ceapa,sare,piper,putin cimbru,1ou,2felii de paine inmuiate in lapte,ulei pentru prajit,4linguri faina,1punga mix mexican,1lingura unt,verdeata
Intr-un castron amestecam carnea cu ceapa tocata foarte fin,sare,piper,oul batut,painea,omogenizam totul foarte bine apoi formam chiftelute plate sau rotunde,le trecem prin faina si le prajim in ulei dupa care le scoatem pe prosoape de hartie
Legumele mexicane le punem intr-un vas cu apa si putina sare pe foc pentru 10-15min;le scurgem,le adaugam in tigaia cu unt incins si le lasam 2-3min
Servim pe farfurie legumele alaturi de parjoale.

0

Desert la pahar

Ingrediente:4galbenusuri,6linguri zahar,1l de lapte,esenta de vanilie,1plic amidon alimentar(150g),ornamente de ciocolata sau 200g ciocolata rasa
Jeleu:1borcan compot de caise,2plicuri gelatina,2linguri zahar
Punem laptele pe foc impreuna galbenusurile frecate cu zahar,amidonul si esenta de vanilie;amestecam continuu cu telul pana se formeaza o budinca;dupa ce s-a racit foarte bine,incorporam ciocolata,umplem paharele pana la jumatate si le dam la rece.
Scurgem caisele din compot,facem un piure,adaugam zeama din compot,punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,amestecam pana se topeste fara sa lasam sa fiarba,dam vasul deoparte si incorporam gelatina hidratata;cand compozitia este gelatinoasa,impartim in pahare peste crema si decoram cu suvite de lamaie.
Lasam la frigider pana in momentul servirii.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme