Cheesecake cu smochine

Am fost cu Mihaela sa cumparam cate ceva acum la inceput de an si am dat peste un mic magazin arabesc cu tot felul de fructe printre care si smochine;nu stiu daca ei au asa ceva,da-i treaba lor de unde le aduc la timpul asta,asa ca am cumparat cateva,o parte le-am mancat,o parte le-am folosit la acest super desert.
Am uitat sa va spun ca tot in Italia sunt!!
Smochinele sunt fructe dulci,consumate foarte des confiate dar de ceva timp se gasesc prin supermarketuri si in stare proaspata
Pe langa faptul ca au un gust minunat,aceste fructe au efecte benefice si pentru sanatate cum ar fi:
-combate constipatia
-tin sub control colesterolul si glicemia
-previn instalarea osteoporozei si a problemelor dentare
-contin multe vitamine
-consumate in stare proaspata contin mai putine calorii de aceea pot fi folosite si in diete,in cure de slabire
Sunt recomandari pentru sanatatea noastra,ramane ca noi sa cumparam zilnic cate 1kg de smochine dar cum nu ne putem permite,nici nu stau in ladite tot timpul anului precum merele si nici nu avem livezi de smochini,nu ne ramane decat sa cumparam din cand in cand,pentru ca si ele sunt scumpe,cate o cutie cu smochine confiate!!
Astea fiind zise,sa trecem la problema noastra!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
250g biscuiti digestivi
60g unt topit si racit
CREMA:
250g mascarpone
200ml frisca lichida 
5-6smochine proaspete
1lingura zahar
zeama de la 1/2lamaie
esenta de migdale
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui biscuitii rupti in blender mixezi bine iar la final adaugi untul
Rastorni intr-o forma de tort,formezi blatul presand bine biscuitii pisati apoi lasi deoparte
Smochinele spalate,taiate cubulete mai mari,le pui intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si zeama de lamaie,amesteci usor iar dupa 3-4min dai vasul deoparte sa se raceasca
Branza amestecata cu putina sare,esenta,smochinele,
la final incorporezi frisca batuta tare si amesteci usor
rastorni peste blat,nivelezi suprafata apoi lasi la frigider pana a doua zi
Scoti inelul de la forma,pui pe un platou si ornezi deasupra cu ciocolata topita sau topping de fructe din comert
apoi tai si pui pe farfurie.

Deliciu!!







0

Cheesecake cu iaurt si ciocolata

Aveam cateva borcanele cu iaurt facut la iaurtiera,nu prea a iesit cum trebuie si ca sa nu-l arunc,am adaugat o cutie cu ricotta si am facut deliciosul cheesecake care a placut si Mihaelei dar mai ales fetelor!
AVEM NEVOIE DE:
250g biscuiti
100g unt topit
4borcanele cu iaurt 
Eu am avut iaurt facut in casa dar din comert,trebuie o cutie de 350g
250g branza ricotta
300g ciocolata+50g unt
1plic foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in robot biscuitii rupti si se proceseaza,spre final se adauga untul topit iar dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort si se formeaza blatul urcand putin si pe pereti
  Intr-un vas pe bain marie se pune ciocolata rupta si untul,dupa ce s-a topit se amesteca bine apoi se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece si se amesteca bine
Intr-un castron se amesteca iaurtul si ricotta,optional se poate adauga zahar,un praf de sare iar dupa omogenizare se adauga ciocolata si se omogenizeaza bine
se rastoarna in tava peste blat si se lasa la frigider pana a doua zi
Se scoate usor inelul,tot la fel de usor se desprinde de tavita de la forma de tort si se pune pe un platou
Se taie si se serveste!
Pofta buna!



 


0

Lasagna cu ciuperci

Am facut si acasa astfel de reteta dar un gust mai bun decat asta,parca nu a avut!
Pentru sosul bechamel nu am avut unt si am facut cu ulei iar gustul a fost bun,bun de tot!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi lasagna proaspete
500g ciuperci
2linguri ulei
300g mozzarella
50ml vin alb
sare
piper
SOS BECHAMEL:
2linguri faina
500ml lapte
3linguri ulei
sare
piper
1/2lingurita nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregatesc mai intai ciupercile
In tigaia cu ulei incins se pun ciupercile curatate si taiate marunt, dupa ce s-a evaporat toata apa din ele,se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade apoi se condimenteaza cu sare,piper,putin oregano,se amesteca apoi se lasa deoparte.
Acum se pregateste sosul:
In vasul cu ulei incins se adauga faina,se amesteca mereu sa nu se faca cocoloase iar cand a inceput sa capete o culoare aurie,se adauga lapte cate putin amestecand mereu cu telul,pana la consistenta dorita;se condimenteaza apoi se opreste focul
Se pun in tava cateva linguri cu sos,se acopera cu lasagna oparite cateva secunde intr-un vas cu apa si sare,deasupra se pun cateva linguri cu sos de ciuperci,cateva linguri cu sos bechamel, se intinde pe toata suprafata apoi putina mozzarella rupta bucatele si in continuare se procedeaza la fel pana se termina, ultimul strat fiind foi acoperite cu sos bechamel si bucati de mozzarella
Se lasa la cuptor la 160 grade pentru 30min.
Se serveste calda sau cum doreste fiecare.
Pofta buna!

   

0

Prajitura fara nume

Aceasta prajitura s-a nascut dintr-o greseala!!Mihaelei i-a fost pofta de vestita prajitura inteligenta,ei ce-i asa mare greutate am zis dar cand deja am rasturnat laptele,mi-am adus aminte ca ouale trebuiau separate,ca nici unt nu aveam si uite asa am improvizat,la final am zis Doamne ajuta sa iasa ceva sa nu ard gazul degeaba la propriu!!😃😃😃😃
Acum va spun ca a iesit o prajitura super excelenta iar straturile formate,nu au fost doua ci trei pentru ca a intrat la socoteala si grisul
Din greseli invata omul,asta-i un proverb dar tot din greseli se nasc cele mai bune prajituri sau alte mancaruri,asta o spun bucatarii!!😋😋😋😋
AVEM NEVOIE DE:
8oua
1cana cu zahar pentru caramel
1l de lapte
50ml ulei
12linguri zahar
9linguri faina
3linguri gris
2plicuri zahar vanilat
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se topeste zaharul intr-o craticioara impreuna cu 2linguri apa,dupa ce a devenit auriu si zaharul s-a topit bine,se rastoarna in tava si se imbraca fundul si peretii cu caramel apoi se lasa deoparte.               Se bat bine ouale cu sare,zahar si zahar vanilat,se adauga grisul,faina,uleiul,se amesteca totul foarte bine,apoi laptele
Dupa omogenizare,se rastoarna in tava si la cuptor va sta 45-50min la foc mic
Dupa acest timp,daca este rumenita la suprafata,se opreste cuptorul,se deschide putin usa si se lasa tava sa se raceasca
Nu aveti cum sa faceti testul cu scobitoarea,pentru ca interiorul este moale,de aceea nu se umbla la prajitura decat dupa ce este suficient de rece
Se taie apoi in tava,se scot bucati si se pun pe farfurie
  


0

Tort cu piscoturi,dulceata,frisca si ciocolata

Aceasta prajitura zis tort,asta pentru ca nu am ce-mi trebuie,am facut-o pentru fete si a fost excelenta;mi-a amintit de prajiturile din copilarie din cofetarie cu multa frisca si dulceata pentru ca ciocolata era cu restrictie!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu piscoturi
400ml frisca lichida
1borcan cu dulceata de orice fel sau gem
300g ciocolata
100g ciocolata neagra pentru decor
1cana cu sirop
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune pe un platou inelul rotund sau patrat de la o tava cu pereti detasabili,in interior se pun piscoturile inmuiate in sirop facut din apa,zahar si esenta de rom pe foc,
 peste piscoturi cateva linguri cu frisca batuta tare,apoi se rastoarna borcanul cu dulceata,daca folositi gem si-i prea gros,adaugati putina apa si amestecati bine
se acopera apoi cu alt rand de piscoturi inmuiate,se acopera cu frisca,apoi ciocolata topita
Aici nu-i bine doar ciocolata topita pentru ca se intareste si cand se taie,intampini greutati,eu asa am facut,nestiind ce se va intampla,deci in concluzie trebuie amestecata cu cateva linguri de  frisca batuta,ciocolata topita fiind racita
din nou piscoturi si din nou frisca si se lasa la frigider 1h
dupa acest timp,se scoate usor inelul si se imbraca cu frisca ramasa,deasupra se rade ciocolata sau se orneaza dupa imaginatie
se lasa din nou la frigider,pana in momentul servirii
SA va fie de folos!


 
 

0

Salata verde cu pui

Eeee cu salata asta am dat-o in bara putin,pentru ca nu am inteles ce mi-a spus Mihaela😃😃😃
Cand a plecat la munca mi-a zis amesteci toate astea cu frunze de salata verde si gata,de unde sa stiu eu ca toata salata verde trebuia amestecata cu restul ingredientelor!!!😄😄😄
Nu-i nimic,am facut-o asa cum am inteles si a fost buna pentru ca nu a ramas nimic!!!!
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui fiert si taiat cubulete
1ceasca cu maioneza
sare
piper

1cutie porumb boabe
1salata verde mai mica
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se pune pieptul cubulete
se adauga borumbul clatit sub jet de apa rece si scurs
apoi maioneza,sare,piper,se amesteca totul foarte bine,se potriveste de gust iar aproape de servire se amesteca cu frunze de salata
am spus aproape de servire,pentru ca se stie,salata contine apa si daca sta mai mult timp,salata se va lasa si va deveni moale
Se pune apoi salata pe un platou,se orneaza cu frunze de patrunjel apoi se consuma
Pofta buna!



   


0

Polpette italiene in sos de rosii

Asa cum am spus si la reteta de polpette,daca raman pentru a doua zi,se intaresc si nu mai au acelas gust.
Eu daca sunt de acasa obisnuita cu asa zisa reciclare,imediat am facut un sos si foarte bune au fost.
AVEM NEVOIE PENTRU SOS:
3-4linguri ulei de masline
2catei de usturoi
500ml sos de rosii
1frunza de dafin
50ml vin alb
sare
piper
busuioc uscat
polpette reteta o gasiti AICI
CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu ulei se calesteusturoiul intreg,doar cat sa-si elimine aroma apoi se scoate,se adauga sosul de rosii,dafin,sare,piper,cimbru si vin,se lasa pe foc sa fiarba cateva minute,apoi se adauga polpettele
Se mai lasa la fiert 15min apoi se opreste focul
Pofta buna!

   

0

Polpette italiene

Aceste polpette sunt putin asemanatoare cu chiftelele noastre doar ca nu au usturoi(italienii nu consuma usturoi,marea majoritate) si au in plus parmezan care le da o savoare placuta doar cand sunt calde, daca au ramas pentru a doua zi,se intaresc iar mie cel putin nu mi-au placut!
AVEM NEVOIE DE:
1kg carne tocata
1ceasca cu parmezan ras
sare
piper dupa gust
2oua
putin cimbru
patrunjel verde tocat marunt
3felii de paine inmuiate in lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea pusa intr-un castron,se adauga restul ingredientelor,se amesteca bine totul iar dupa omogenizare se lasa deoparte 15min 
  

Se ia apoi cu lingurita din compozitie,se formeaza mici sfere,se pun pe tava cu hartie de copt si se prajesc in baie de ulei sau se pun la cuptor 20min.
Eu am ales varianta cuptorului
Se pun pe o farfurie si se mananca cu rosii
Pofta buna!




0

Clatite americane

Nepoatei mele Livia ii plac foarte mult aceste clatite si mi-a cerut intr-o zi sa-i fac;na belea ca eu n-am facut niciodata asa ceva si nici nu am vrut sa caut pe Google pentru ca sunt patita  si mi-am spus ca daca se numesc clatite,trebuie sa am un aluat de clatite si daca se fac mai groase,trebuie sa adaug ceva care sa le stimuleze si sa fie pufoase de genul praf de copt sau bicarbonat,ramane de vazut daca am una din ele si da,am gasit!!
Le-am facut,au iesit super bune si pufoase,toate aceeasi marime ceea ce m-a mirat si pe mine!
AVEM NEVOIE DE:
3oua
2cani cu faina
un praf de sare
1plic praf de copt
3linguri ulei
2linguri zahar
arome,eu am avut apa de flori de portocal
lapte
Nu am scris cantitatea de lapte pentru ca am adaugat din sticla cate putin fara sa-mi dau seama ca o voi scrie aici,iar cand a ajuns la consistenta dorita ,m-am oprit dar dupa parerea mea cred ca mi-a intrat 300ml
Oricum consistenta trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de clatite obisnuite
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se bat ouale cu sare,zahar,aromele preferate,se adauga uleiul,faina cu praful de copt
  iar dupa omogenizare se adauga lapte amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase
Se acopera castronul,se lasa sa se odihneasca 15min apoi se fac clatitele
Intr-o tava unsa cu putin ulei,eu am avut o tigaie Delimano cu imitatie de piatra care nu are nevoie de ulei
 se tin pe o parte cateva secunde,se intorc iar dupa tot atata timp,prin alunecare se scot pe farfurie
Se mananca fiecare cum doreste calde sau reci,cu un sos de ciocolata sau fructe
Eu am impartit cantitatea in trei😀😀😀
Cateva le-am lasat simple fara nimic pentru Livia(asa-i plac),cateva le-am uns cu Nutella si deasupra rondele de banana pentru Elisabeta si peste ce a ramas, am pus miere
cu miere!
Acum va spun un truc sa va rezulte clatite egale
1- asa cum am spus si la inceput,compozitia trebuie sa fie putin groasa ca sa nu se intinda in tigaie cand ati pus aluatul
2- folositi un recipient(ceasca,pahar de unica folosinta dar nu plin,sau un polonic mai mic;eu am folosit un polonic obisnuit si am pus aluat pana la jumatatea lui
3- puneti aluat in tigaia incinsa incet pe mijloc
4-pentru a avea clatite cu un aspect placut nu arse,este foarte importanta tigaia si nimic altceva
Sa va fie de folos!

 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme