Panna cotta cu ciocolata

Pentru concursul Ciocolata Poiana,am pregatit si aceasta reteta si a fost de bun augur!!
AVEM NEVOIE DE:
400ml lapte
400ml smantana lichida
100g ciocolata Poiana
1plic foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc se pun laptele si smantana iar cand incepe sa fiarba se da vasul deoparte,se adauga gelatina hidratata in apa rece si bine stoarsa,apoi ciocolata topita pe bain marie si se amesteca bine totul
Se rastoarna in forma dorita si la frigider se lasa pana a doua zi
Pentru o reusita mai buna cand se scoate din forma,se tine 1-2min in apa fierbinte apoi se rastoarna pe un platou
Deasupra se pune toping de ciocolata si capsune
Sa va fie de folos!



 
0

Salata exotica

Am mancatat la Ana in Franta astfel de salate si mi-au placut mult,ceea ce m-a facut sa fac si eu cand mi se face pofta sau dor de fiica mea,mananc si ma gandesc la ea!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga mix de salata verde
5oua fierte
2avocado
1mango
miez de nuca
otet de mere
ulei de susan
CUM SE PROCEDEAZA:
Salata se pune in castron,se adauga ouale taiate,pulpa de avocado feliata,pulpa de mango cubulete,miezul de nuca taiat,ulei otet,se amesteca totul apoi se serveste
Pofta buna!
  

0

Bors de cartofi si ciuperci

Am mai facut astfel de bors dar fara ciuperci,de aceasta data le-am adaugat si a iesit un gust foarte bun!!
AVEM NEVOIE DE:
500g cartofi
500g ciuperci
1ceapa
1morcov
1/2sfecla rosie
1/2radacina de telina
2legaturi stevie
2legaturi leustean
6linguri ulei
1lde bors
2linguri pasta de ardei
1cana suc de rosii
1lingura orez
oua(in zilele de post,se elimina ouale)
1crenguta cimbru
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In oala cu ulei se pun ceapa,morcovii,telina,curatate,spalate si taiate cubulete,sfecla rosie rasa apoi ciupercile feliate,se amesteca si se lasa pana scade apa din ciuperci,apoi se adauga cartofii cuburi,pasta de ardei,stevia curatata de nervuri,spalata si taiata marunt,se amesteca totul apoi se adauga 1l de apa sau mai mult daca e nevoie si se lasa la fiert.
Dupa ce totul este fiert,se adauga sucul de rosii,sare,orezul,dupa cateva clocote se adauga crenguta de cimbru,borsul fiert separat,leusteanul taiat marunt,se potriveste de gust iar cand incepe sa fiarba,se adauga oua sparte separat intr-un bol iar dupa cateva minute se opreste focul
Acest bors cel mai bun este mancat rece cu ceapa!

  

0

Legume cu arpacas

Eram in postul Pastelui si nu mai stiam ce sa gatesc asa ca am facut un amestec de legume,am inlocuit orezul cu arpacas si a iesit ceva bun!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu legume mexicane
1ceasca cu arpacas fiert
2catei de usturoi
4linguri ulei de masline
50ml vin alb
sare
piper
oregano
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei se caleste usturoiul intreg iar dupa ce si-a eliberat aroma se scoate,se adauga apoi legumele,se amesteca sa patrunda aroma.sare,piper,vin,putina apa,arpacasul si se lasa la fiert incet
Dupa ce a scazut,se condimenteaza,se adauga oregano apoi se opreste focul si se serveste.
Pofta buna!

 
 

0

Supa de linte cu rubarba

Imi place gustul rubarbei,am facut multe dulciuri si tot mai am idei dar curiozitatea m-a facut sa stiu daca poate fi folosita si in mancaruri,astfel am gasit aceasta supa care are un gust foarte bun,este putin acrisoara iar parerea mea e ca daca foloseam lapte de cocos sau smantana lichida,gustul putea fi diminuat putin dar nu a ramas nemancata pentru ca am facut putina
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu linte Sun Food
2tije mici de rubarba
1ceapa
1morcov
1/4 radacina de telina
1cmradacina de ghimbir
3linguri smantana fermentata
1lingura unt
500ml supa de pui
sare
piper
1legatura marar verde
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu unt pe foc se punceapa,cubulete,morcovul rondele,telina si ghimbirul cubulete mici,toate curatate si spalate,dupa ce s-au inmuiat se adauga rubarba cu capetele taiate,spalata apoi taiata cuburi,se amesteca totul bine
Se adauga apoi supa,1lingurita rasa cu sare si se lasa pe foc 5-6min dupa care se adauga lintea scursa si clatita continuandu-se fierberea alte 5min
Intr-un bol se amesteca smantana cu cateva linguri cu supa fierbinte apoi se rastoarna in vas si se amesteca
La final se potriveste de gust si se adauga mararul tocat marunt
Se serveste imediat
Pofta buna!

  

0

Cozonac cu faina oparita

Intr-o zi stand de vorba cu gandurile mele,mi-am amintit de cozonacul mamei,cat de bun si de pufos era dar aceasta pufosenie nu doar 1-2zile tinea,mancam si peste o saptamana pentru ca pe timpul copilariei mele mama si cred ca nu numai mama mea,facea cozonaci la greu!!
Il facea cu faina oparita dar oparita nu cu apa sau lapte,era oparita cu bors de putina si era nebunie curata,pufos,si gustos iar de framantat il framanta de ma saturam eu tinand de covata in care-l facea si adauga untura,nici vorba de unt,smantana sau zeci de oua cum sunt acum retetele de cozonac;este adevarat ca unii bucatari s-au inspirat dupa reteta lui Pastorel Teodoreanu unde s-au folosit 120de oua dar totusi,cand auzi de aceasta cantitate de oua,te tii cu mana de ficat!
Ei cam aici m-a dus gandul meu si a doua zi m-am pus pe treaba!
Din pacate,poze frumoase nu am pentru ca l-am facut de proba si tot de proba s-a mancat cald bineinteles si noi si vecina de langa casa!😅😅😅
AVEM NEVOIE DE:
1kg faina
1cub drojdie proaspata(50g)
1/2lingurita sare
300g zahar
coaja rasa de lamaie si portocala
1cana cu bors
6oua
1cana cu untura de porc (osanza)la temperatura camere
 UMPLUTURA:
1cana nuca macinata
2linguri zahar pudra
2linguri cacao
3albusuri
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se oparesc 2linguri cu faina cu borsul clocotit,se amesteca cu telul apoi se lasa deoparte sa se raceasca
  In acest timp,drojdia se freaca cu 1lingurita cu zahar pana se lichefieze apoi se lasa si ea deoparte
 Dupa de faina oparita s-a racit,se amesteca cu drojdia care a devenit spumoasa si se mixeaza bine iar daca e nevoie se adauga putin lapte cald pentru ca acest aluat sau plamadeala cum i se spune,trebuie sa fie ca si smantana
Se acopera la final cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit
In acest timp se bat ouale cu sare,zahar si arome,se rastoarna apoi in vasul cu faina
se rastoarna si aluatul dospit
Se amesteca totul cu mana apoi se adauga cate putin lapte pana rezulta un aluat lipicios
Acum se incepe framantatul prin impaturire adaugand cate putina untura iar dupa ce s-a terminat untura si aluatul a devenit nelipicios, moale si pufos,se acopera vasul si se lasa la crescut
In acest timp se pregateste umplutura,intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu albusul nebatut si se lasa deoparte
Aluatul crescut se imparte in 4bucati egale,pentru 4cozonaci iar fiecare bucata in doua
Se intind foi,se pune deasupra umplutura,se ruleaza apoi se impletesc cate doua
apoi se pun in tavi si se lasa deoparte sa creasca
Dupa ce au crescut,se ung cu galbenus,se presara seminte de mac si la cuptor vor sta 40min la 170grade
Se scot din tavi si se pun pe un gratar sa se raceasca





 
 
0

Tiramisu cu dulceata de castane

Mi-am adus din Italia un borcan cu dulceata de castane,am crezut ca-i o dulceata speciala,cu un gust deosebit dar m-am inselat,gustul era deosebit dar ce era in borcan nu semana deloc a dulceata,asa ca am folosit-o in prima reteta care mi-a trecut prin minte iar rezultatul a fost unul wow!!
AVEM NEVOIE DE:
1borcan dulceata de castane
1pachet piscoturi de sampanie
500g mascarpone
200ml frisca lichida dulce
coaja rasa de lamaie
sirop sau suc de portocale
1lingura cacao
CUM SE PROCEDEAZA:
Pe fundul unei tavi se pun piscoturi inmuiate in sirop apoi se lasa deoparte
 
 Intr-un castron se amesteca branza cu dulceata iar la final cu frisca tinuta la frigider de seara,batuta tare si coaja de lamaie
Se pune in tava peste piscoturi jumatate din crema,se niveleaza,se acopera cu alte piscoturi inmuiate,apoi restul de crema,se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi
Se pune pe un platou,se scoate inelul trecand de jur imprejur cu un cutit,apoi se pudreaza cu cacao si se orneaza dupa inspiratie
Pofta buna!


 

0

Dulceata cu rubarba si capsune

Mmmm ce bine-mi pare ca din nou am gasit rubarba,mi-am luat un brat sa-mi ajunga,dar tot nu-mi ajunge la cate am de facut!!😅😅
Am inceput cu aceasta dulceata sau gem (eu la toate le spun gem,doar la cirese,visine si gutui,le spun dulceata pentru ca eu pun aceeasi cantitate de zahar si la gem si la dulceata,pentru ca asa vreau eu)
Vreti sa va spun gustul pentru persoanele care nu-l cunosc??mai bine nu,incercati reteta si va garantez ca in fiecare an o veti repeta,atat de gustoasa este!
AVEM NEVOIE DE:
1kg rubarba 

1kg capsuni
1,5kg zahar 
1lamaie
 
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas cu fundul dublu se pune rubarba taiata capetele,spalata,apoi taiata cuburi,capsunile curatate,spalate,taiate daca sunt mari,se rastoarna zaharul,se amesteca totul si se lasa deoparte 30min sau 1h,dupa care se pune pe foc
Se lasa focul tare,este sfatul meu pentru toate dulceturile pe care le faceti,astfel isi pastreaza fructele culoarea,se aduna spuma regulat iar cand dulceata a scazut si s-a ingrosat,se stoarce lamaia,se mai lasa cateva clocote apoi se opreste focul.
Fara sa ma laud dar am facut atat de multe gemuri,dulceturi,incat eu nu mai incerc pe farfurie sa vad daca este gata
Daca focul este mare,e nevoie sa stati in permanenta sa supravegheati vasul,pentru ca se umfla si da pe afara,de asemenea aveti grija pentru ca siropul prin fierbere sare.
Nu va speriati cand auziti ca trebuie sa stati langa vas,pentru ca toata operatiunea,nu dureaza mai mult de 30min din momentul fierberii;asta este un alt avantaj!
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,etichetate,se infileteaza capacele,se intorc borcanele sa se sprijine pe capac pentru a-si forma vidul de aer iar dupa ce s-au racit se depoziteaza la camara.
Sa va fie de folos!




 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme